Ook bij Eerste Kamerfractie FVD wrevel: “Wij blijven bij Forum, maar steunen wel de lijn van Van Haga”

De kou rondom de 5 meiposter van Forum voor Democratie lijkt nog niet geheel uit de lucht, zelfs niet na het opstappen van Wybren van Haga, Olaf Ephraim en Hans Smolders. In de Eerste Kamerfractie klinkt begrip voor de stap van Van Haga, wiens lijn “steun” krijgt van de drie FVD-senatoren Paul Frentrop, Theo Hiddema en Johan Dessing. Toch splitsen ze zich niet af.

Frentrop tegen de NOS: “Wij blijven bij Forum, maar steunen wel de lijn van Van Haga dat dit soort vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog niet kunnen. Wij zijn ook alledrie boven de 50. Dus het is een soort generatieconflict.”

De woorden van de Eerste Kamerfractie vinden ook enige weerklank in de gedecimeerde FVD-Tweede Kamerfractie. Simone Kerseboom schrijft op sociale media: “Respect voor de reactie van de Eerste Kamerfractie,” al voegt ze er wel aan toe dat ze het opstappen van het drietal ‘des te lastiger te begrijpen’ vindt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Branzino

    Het opstappen van het drietal is helemaal niet moeilijk om te begrijpen. Zoiets wordt niet a.h.v. één enkel conflict over de vorm van optreden op een achternamiddag, gisteren dus, beslist. Dit vuurtje smeult al veel langer. Het wachten was op de stok om de hond te slaan. Dis stok is nu gevonden. Heel simpel om te begrijpen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.