Theo Hiddema (FvD) is klaar met “schaamteloos en ongestoord exploiteren van WO2 leed” door links

FvD-senator Theo Hiddema is helemaal klaar met het “schaamteloos en ongestoord exploiteren van WO2-leed” van links Nederland. Daarbij geeft hij ook een voorbeeld van wat hij hier nou precies mee bedoelt.

Hier de eerste tweet:

Jarenlang is links het monopolie gegund op het schaamteloos en ongestoord exploiteren van WO2 leed. Dat heeft veel inkijkjes in het zedelijk peil aldaar opgeleverd; herinnert U zich dit pareltje nog?

Hij volgt zijn eerste tweet op met het volgende voorbeeld:

“….Jij vuile, kale nepprofessor, jij hebt de intelligentie van Adolf Hitler en de charme van Heinrich Himmler..” zo citeert hij, en zegt daarop: “Spijtig nou dat links met z’n morele bombast tegen een FVD poster veel schappen in de propagandawinkeltjes moet ruimen.”

Op Twitter ontstaat natuurlijk een storm van kritiek, zoals deze twitteraar die het NSB-verleden van Hiddema’s familie er direct bijhaalt:

Je halve familie zat bij de NSB, jij hebt aangegeven dat je dat onder bepaalde omstandigheden zelf ook wel zag zitten én je hebt je met verve ingezet voor het staatspensioen van weduwe Rost van Tonningen. Maybe sit this one out, Theo.

Context is duidelijk van ondergeschikt belang als het aankomt op morele deugpuntjes scoren, zo blijkt wel.

Gelukkig voor Hiddema lijkt de bijval groter te zijn dan de kritiek. Zo grijpt deze twitteraar de tweet van Hiddema aan om even flink zijn kritiek op links Nederland te ventileren:

Links is letterlijk en figuurlijk altijd al meer van het uitdelen geweest dan het ontvangen. Geld, deug-denken, morele kaders verzinnen, cultuur en soevereiniteit… je kunt ’t zo gek niet verzinnen of links geeft ’t weg of legt ’t op.

Maar niet iedereen is er blij mee dat er überhaupt in termen als ‘links’ en ‘rechts’ wordt gedacht. Het hele feit dat Hiddema zich op dit punt afkeert van wat hij ‘links Nederland’ ziet doen, is voor deze twitteraar al te veel van het goede:

Het zou u sieren om niet langer bij te dragen aan de polarisatie van Nederland door te doen alsof er slechts 2 kampen bestaan (“links” en “rechts”) en voortdurend te pogen deze tegen elkaar op te zetten.

Wel ja, Hiddema slaat een keer terug en dan wordt dat gezien als een poging om twee kampen tegen elkaar op te zetten… En nu moeten we ook allemaal maar doen alsof er hele diffuse groepen zijn, terwijl de nazi-vergelijkingen toch overduidelijk (grotendeels) uit één hoek komen. Dat mag wel eens afgelopen zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Duckday

  Angst om de macht te verliezen kom je wondelijke uitspraken tegen van vreemde ******
  die jaren dachten op een voetstuk te staan

  1. Mireille

   Waar gaat het over?g

  2. Mireille

   Waar gaat het over?gr

   1. rutte leugenaar

    lezen trut , dan hoef je geen overbodige vragen te stellen

 2. halo1

  Hiddema heeft groot gelijk.. die ramp van WO-2 wordt door links steeds meer geinstrumentaliseerd voor peperdure linkse chaos-politiek van alles-betalen en alles-toestaan… die oorlog lijkt hun groots(t)e ideologische geschenk…

  1. rutte leugenaar

   lijkt niet hun grootste geschenk maar IS hun grootste geschenk

   bevrijdt van nazi duitsland maar bezet door salon socialisme

 3. Max Aue

  “En nu moeten we ook allemaal maar doen alsof er hele diffuse groepen zijn, terwijl de nazi-vergelijkingen toch overduidelijk (grotendeels) uit één hoek komen. Dat mag wel eens afgelopen zijn.”

  Mogelijk heeft Wout zelf wel een idee van wat hij bedoelt.

  1. Harry Haller

   De Godwin wordt bij het minste of geringste door links als verbaal wapen ingezet.

   Kon je dat zelf niet bedenken?

  2. CZ

   Aldus Max Van Velenamen, de liegende leugenaar.

 4. ikweetwatikwil

  Als we het hebben over een tweedeling in Nederland, lijkt mij dat die begonnen is toen de grenzen wagenwijd open gezet zijn. Wilders en meerderen moesten hun mond houden. En zo heeft links en co zelf gezorgd voor een tweedeling. Een verstandig mens laat zich niet de mond snoeren. Zeker niet als je ziet dat het verkeerd gaat.

  1. Mireille

   Die tweedeling bestaat alleen bij u denkelijk. Ik pas mij aan aan de huidige gang van zaken, we o.h ‘en gewoon teveel.

   1. rutte leugenaar

    je geouwehóé® is inderdaad grenzeloos

    1. Lucky Luke

     Nee, ’t is gewoon een blij en gelukkig mens, snap dat dan.

   2. Lucky Luke

    U bedoelt, zoals de wind waait, waait m’n jasje en ik heb geen principes, ik ben gewoon een tevreden consument. U bent dus een gelukkig mens, ga zo door!

    1. usb3.0

     Ik noem dat volgevreten hand ophoudende westerlingen, die met hun volgevreten dikke vette pensen alles prima vinden zolang ze maar met hun zapper, siri, hey google en hun afstandsbediening op de bank kunnen blijven zitten.

 5. Pieter48

  Linkse mensen hebben merkwaardige trekjes. De mening van de links georiënteerde mens is zaligmakend. De daden van deze arrogante mensen is het beste voor ons land en de rest van de wereld. Als je een mening of overtuiging hebt die niet links is dan deug je niet. Het minste wat een niet links persoon dan is een fascist of populist. De linkse deug mens is volgens eigen waanbeelden verplicht om de wereld te redden . Dus blindelings alle gelukzoekers importeren. Ook als dat ten nadelen van de eigen bevolking is.Kijken deze deug mensen wel een terug wat hun ideeën voor grote nadelen met zich voort gebracht hebben. Dat ze steeds de tweede wereld oorlog erbij sleuren om toch vooral te tonen hoe de linksers deugen. Wat een tunnelvisie volk toch. De belangen van de arbeidersklasse behartigen ze al jaren niet meer.
  Links is bezig om een nieuw soort maatschappij te creëren. Een soort maatschappij die ongeveer overeenkomt met de manier hoe Amsterdam bestuurd word op dit moment.

  1. Ab Infinitum

   U probeert iets te bewijzen wat er niet is. Praat een met Thierry, die helpt u wel verder.

  2. Edjan

   Pieter48 +++++++++++++++++
   Als ze met dat neerbuigende toontje komen, heb je iets gezegd dat juist is.

   1. rutte leugenaar

    als je getrakteerd wordt op one liners heb je de vinger op de zere plek

 6. Lucky Luke

  Links is erger dan U denkt, zelf niet werken, het geld van anderen uitgeven en maar schreeuwen dat ze gediscrimineerd worden en helaas wordt in Nederland door stompzinnige parlementariers hier ook nog gehoor aan gegeven. Er zitten weinig tot geen weldenkende mensen bij, alleen maar fanaten. Ik begrijp Hiddema wel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.