Thierry Baudet: ‘Het kan zijn dat ik een paar dagen de coronagriep gehad heb’

Na een paar dagen afwezig te zijn geweest in de politieke arena, verscheen vandaag FVD-leider Thierry Baudet weer in het gebouw van de Tweede Kamer. Hij is enkele dagen ziek geweest, vertelde hij toegesnelde journalisten: “Ik ben een paar dagen ziek geweest,” deelde de Forum-voorman mee: “Koortsig, grieperig en daarna weer boven Jan. Griep of coronagriep, dat maakt niet uit.”

Baudet heeft bij de GGD geen coronatest gedaan. Afgelopen zaterdag onthulde The Post Online dat Thierry Baudet bij een wijnfeest op de FVD-fractiekamer in Den Haag Covid-19 had opgelopen, samen met zijn veelvuldig in opspraak geraakte adjudant Freek Jansen. Baudet bestrijdt dus dat dit bij hem is “gediagnosticeerd,” zoals TPO afgelopen weekend wel stelde. Enkele andere aanwezigen bij het FVD-bacchanaal zouden wel corona hebben gekregen.

Experts en wetenschappers zijn het er overigens over eens dat de “coronagriep” niet werkelijk bestaat. Covid-19 en het influenzavirus zijn niet vergelijkbaar, concludeerden zij al talloze keren. Het coronavirus is immers veel besmettelijker, en maakt veel meer mensen ziek, zo schreef het gezaghebbende The Lancet afgelopen december.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. leukeditter

  geweldigggg Baudet , alles er aan doen om die smerige rutte en de jonge te stoppen..weg met die onzin met een ifr die al onder de griep zit 0,13%. zijn er al kamerleden gesneuveld? zijn er al voetballers gesneuveld?? ik zie al ruim een jaar de zelfde werknemers in jumbos, actions enzzzzzzzzzz . zijn er wel doden door corona/?? ik krijg steeds meer hert gevoel dat het geen eens bestaat

 2. CZ

  Succes Thierry!

  1. Aborifa

   Heeft Al Qaq zich al laten testen? Ze ziet er slecht uit?

 3. EvertB

  Fijn om te weten dat je je weer helemaal lekker voelt, Thierry.

  Word je hier nu niet ziek van?

  BREAKING:

  Scheuring in Forum: Kamerlid Van Haga splitst zich af met twee anderen – h*tps://nos.nl/l/2380516

  1. september

   DDS heeft aan die scheuring al een artikel gewijd

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.