WHO erkent eindelijk rol aerosolen bij verspreiding. PVV-leider Wilders : “Dat roepen we pas een jaar…”

Uit nieuw onderzoek wordt nog maar eens bevestigd dat aerosolen, piepkleine deeltjes in de lucht, een rol spelen bij een besmetting gedurende deze pandemie. Het WHO erkent, naar aanleiding van dit onderzoek, nu ook de rol van aerosolen. Rijkelijk laat, aangezien velen dit al bijna een jaar roepen. PVV-leider Geert Wilders wordt moedeloos van dit nieuws. 

Het WHO lijkt ook eindelijk wakker te worden van een eeuwig durende winterslaap. De VN-instantie erkent eindelijk dat aerosolen een belangrijke rol spelen bij besmettingen. Ook zij omarmen het advies nu om goed te gaan letten op ventileren. Iets wat Nederlandse critici al langere tijd roepen. Reden voor Wilders om men hier nogmaals aan te herinneren dat men bij de WHO wel erg traag van begrip is.

Bij Nieuwsuur meldt men dat de WHO de rol van aerosolen erkent en ook direct een advies erover geeft: “Wat ze ook expliciet zeggen is dat je drukke, en slecht geventileerde binnenruimtes moet mijden. En langdurig contact met mensen moet vermijden. Dit is een concreet en opvallend verschil met het Nederlandse beleid.”

Wat helaas maar al te waar is. In Nederland hadden we al enkele critici, zoals Maurice de Hond, die vroegtijdig het aerosolen-punt op de agenda zetten. Politici hebben de kritieken overgenomen maar de overheid doet er, vooralsnog, vrij weinig mee.

Mocht de overheid nu, naar aanleiding van de WHO, alsnog haar advies gaan aanpassen zal dit een flinke schoffering zijn van critici in Nederland die dit al een jaar roepen. Onze overheid is lange tijd geleden al gewaarschuwd hiervoor, maar heeft er tot op heden vrij weinig mee gedaan. Wat men toch een flinke blamage mag noemen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. LifeBuddy

  En Weeeer heeft Geertje Wilders gelijk. De Enige die het Vervuilde Nest kan opruimen is De PVV.
  Hier hebben we nog een arisch sLinks VVD/CDA/D66/GL/CU voorbeeld, hoe dat ze het Volk Oplichten en de grond in trappen.
  watuzegt/een-vreemdeling-werd-in-een-hagelnieuwe-audi-bij-het-azc-in-ter-apel-afgezet!!!.

 2. Max Aue

  De viroloog Wilders staat bekend om zijn deskundigheid ter zake de verspreiding van virussen.

  1. Harry Haller

   De druiven zijn zuurder dan ooit voor de charlatan Max Aue.

   Te klein om toe te geven dat hij, als meelopend schaap aan de overheidshand, er finaal naast zat.

   Maurice de Hond had gelijk. En alle blatende nitwits, waaronder ook Branzino en Beukman, hadden ongelijk.

   Mooi om dat even duidelijk te stellen.

   1. Branzino

    @Harry Haller
    Inderdaad, Maurice de Hond had voor een deel gelijk. De aerosolen hebben inderdaad invloed op de besmettingen. Hij heeft dat al snel ontdekt en daarna heel onhandig in de media gebracht. Die invloed van aerosolen is overigens al lang geleden, maart 2020 bevestigd door WHO en RIVM. Alleen zeiden ze er wel bij, dat de mate van invloed nog pnbekend is en moet worden onderzocht en dat is nu gedaan. Maar Maurice de Hond is niet geïntereseerd in onderbouwingen of bewijzen. Hij wil alleen zijn eigen gelijk zien. De WHO zegt ook nu nog niet dat in de buitenlucht geen besmettingen kunnen plaatsvinden. In landen als Nederland is het risico buiten wel veel kleiner dan binnen. Maar in landen als India leeft men so wie so al vooral buiten en over de besmettingscijfers daar hoef ik hier niets te melden. Afstand houden blijft dus belangrijk en dat heeft De Hond nooit benadrukt en soms ontkend.

    Nog dit. Als je wilt weten met welke tactiek Maurice de Hond zijn visies breed geaccepteerd krijgt, moet je eens de zes afleveringen van de podcast De Deventer Mediazaak beluisteren op nporadio1.nl/podcasts/de-deventer-mediazaak Je gelooft je oren niet. Daar hanteerde De Hond een benadering die heel veel weg heeft van zijn manier van werken in de corona-crisis. En op die manier krijgt hij, in de moordzaak zonder ook maar één enkel bewijs, de media een tijd achter zich. Hij heeft geen bewijzen nodig, hij knoopt op een heel vernuftige manier een aantal opties aan elkaar, presenteert dat heel handig en wint daarmee het vertrouwen van menigeen. Maar in Deventer bleek er geen hout van te kloppen, laat staan te bewijzen. Hioj heeft alleen maar verloren. Rond corona ligt dat iets genuanceerder. Hij komt binnenkort met een eigen podcast en ik ben benieuwd wat hij daarin inbrengt dat nog niet eerder ingebracht is.
    Maar Naurice de Hond is heel schadelijk voor je als je hem tegen je krijgt. De Deventer klusjesman is volledig afgebrand en zijn leven is verwoest. Van Dissel van het RIVM wordt thuis bedreigd en daar heeft De Hond, ongewild misschien, aan bijgedragen door hem allerlei fouten, onkunde, gebrek aan kennis, leugens en ander verwijtbaar handelen aan te wrijven.

    1. STOP FVD

     👏👏👏👏👏👏👏👏

    2. Stanly2000

     Piet
     “Die invloed van aerosolen is overigens al lang geleden, maart 2020 bevestigd door WHO en RIVM.”
     Toch twijfelde het RIVM nog op 2 april 2021 aan de invloed van de aerosolen.
     “Het is op dit moment niet duidelijk of de kleine druppels (aerosolen) die in de lucht blijven hangen een rol spelen bij de verspreiding van het virus. Mochten ze een rol spelen in de verspreiding, dan is dit een minder belangrijke verspreidingsroute dan van de grotere druppels. Het beeld van de verspreiding van SARS-CoV-2 is hetzelfde als dat van andere virussen die door grote druppels worden overgedragen.”

     1. Branzino

      @Stanly2000
      Dat is wat ik schreef. Het RIVM ontkende de invloed van aerosolen niet, maar kende niet de mate van invloed. Het RIVM en veel instituten en onderzoekers in andere landen hebben dit grondig onderzocht en daar is nu inzicht in ontstaan. Dat is heel wat anders dan nu gesuggereerd wordt, namelijk dat het RIVM en anderen die invloed voortdurend glashard ontkend hebben.
      Maurice de Hond speelde daarbij een belangrijke en uiterst dubieuze rol. Door zijn spel is nu Van Dissel bedreigd, is zijn woonadres bekend gemaakt. Dat is de handelwijze die we kennen van Maurice de Hond, vooral ook door de Deventer moordzaak. Daar heeft hij op dezelfde halsstarrige manier een Deventenaar het leven zuur gemaakt door hem te beschuldigen als de moordenaar, zakelijk en psychisch kapotgemaakt, nog steeds. En alles zonder ook maar een spoor van ebwijs, er waren alleen mogelijkheden, die zouden kunnen zijn gebeurd. Hetzelfde gebeurt nu met goedwillende mensen als Van Dissel, e.a. Verdachtmakingen, beschuldigingen van onkunde, kennisgebrek, fouten, fraude en meer. Ik meen, dat De Hond de corona-crisis versterkt heeft i.p.v. bijgedragen heeft aan een oplossing. Als er ooit een enquête of rechtszaak komt, moet zijn rol ook onderzocht worden.

   2. Max Aue

    Ik heb me nooit uitgelaten over aerosolen, goede vriend. Ik weet er helemaal niets van en laat dit onderwerp graag over aan de deskundigen. Ik liet me ook nooit uit over de juistheid dan wel onjuistheid van de beweringen van Maurice de Hond over dit onderwerp.

    Mijn opmerking betrof het geblaat van Wilders, die ook helemaal niets van het onderwerp weet.

  2. M.Dikker

   Ik zou eerder zeggen: dhr. Wilders staat bekend om zijn gezond verstand.

   1. Max Aue

    Met gezond verstand krijg je veel inzicht in het gedrag van aerosolen.

    😎

    1. Hardline

     Gezien het zure antwoord van Max Auw is zijn gezond verstand in ieder geval niet in staat gebleken om dit inzicht te verkrijgen. Moet toch pijn doen bij iemand die denkt erudiet te zijn.

     1. Max Aue

      Dat klopt, Hardline, met gezond verstand krijg je geen inzicht in het gedrag van aerosolen. Mensen die denken dit natuurkundige fenomeen met hun gezonde verstand te hebben doorgrond zwetsen maar wat.

     2. Nikita

      Als je dat beflapje gewoon links laat liggen heeft ie ook geen lol .

    2. LifeBuddy

     auwa de gekke koeieziekte heeft je te pakken. Jouw gezond verstand plakt ergens in de wei. Wordt lid van BBB, en misschien kan je nog geholpen worden.

    3. M. Brandenburg

     Met gezond verstand wete je dat je naar onderzoek uit het verleden moet kijken, en met gezond verstand herken je oorzaak en gevolg dus ja, gezond verstand is essentieel om zaken te doorgronden, tunnelvisie en het zwijgen op leggen aan wie jou tegenspreekt, is in de regel al een bewijs dat er of kwade wil of volstrekte incompetentie in het spel is. Kijkend naar het beleid van de staatspoartijen, komen we langzaam op dat eerste uit, men kiest bewust om telens dat te doen, waar zij de bevoling kan muilkorven, opsluiten, en weg te houden van de dahelijkse gang van zaken.

     1. STOP FVD

      Je zoekt spijkers op laag water om gezicht te redden, gaat ‘m niet worden. Gezond verstand heeft hier geen moer mee te maken net zo min dat MdH en Wilders zo graag met het punt van experts met de eer willen strijken. Ere wie ere toekomt, en dat is de heer Bonn. Die riep het al een jaar geleden.

 3. STOP FVD

  Helaas ben ik het hier duidelijk eens met de stelling dat de WHO hier echt iets eerder mee had moeten doen. Een jaar geleden was daar eigenlijk al voldoende bewijs voor :

  h**ps://www.thelancet.com/journals/lanres/article/PIIS2213-2600(20)30245-9/fulltext

  Wat wel jammer is in dit “artikel” is dat genoemd moet worden dat idioot MdH dit al een jaar roept. Hij is om te beginnen geen expert op dit gebied, misschien had men in dit artikel ook gewoon moeten verwijzen naar een expert op dit gebied, te weten de heer Bonn van de universiteit van Amsterdam.

  En Wilders is dat evenmin, die toetert alleen een expert na alsof hij het zelf bedacht heeft, zijn bron echter heeft wel al een tijdje gelijk.

  Voor de wappies maakt dit nieuws natuurlijk niks uit, want die roepen dat het een griepje is dus waar maken we ons zo druk om.

  1. M. Brandenburg

   Je zoekt spijkers op laag water om gezicht te redden, beide heren hebben constant verwezen naar de onderzoeken, nu doen alsof hij het achterlaat is lachwekkend en doorzichtig, je had moeten stoppen na het punt dta je maakte, ja de wappies hadden wederom gelijk. NU ben je gewoon zielig.

   1. STOP FVD

    Nee, het “artikel” is zielig dat er meer ingezoomd wordt op de dan redders van het land in plaats van gewoon de experts benoemen, de genoemde personen willen nu weglopen met de roem dat zij het allemaal bedacht hadden. Het is namelijk inderdaad doorzichtig dat DAT belangrijker is dan het punt zelf. Dat is ook iets waar jij lachwekkend aan voorbij gaat.

    De wappies hebben nooit gelijk, zeker in dit punt niet want het is maar een griepje. En dat je mij zielig vindt dat is mooi meegenomen, geeft aan dat ik wel degelijk een punt heb, iets wat waar jij te klein voor bent om toe te geven.

 4. Gebande_3

  WHO erkent eindelijk rol aerosolen bij verspreiding.
  PVV-leider Wilders : “Wij kakelen pas een jaar iemand na zonder zelf ooit iets onderzocht te hebben.”
  Alle lof, indien die verdiend zou zijn, komt een ander toe.

  1. Nikita

   Waar staat dat dan ? patatbakker

   1. Gebande_3

    De rubberen rug Nikita zou hier nooit meer posten en koffie gaan drinken bij de haven van Albufeira.
    Maar hij liegt wel vaker.

    1. AS210854

     Er heeft in Nederland maar een pers een rubberen rug, en dat is PINOKIO RUTTE MET ZIJN BLONDE MERRIE, HET PAARD VAN TROJE.

 5. rafi

  We weten allemaal dat al decennia lang het onderwijspeil daalt. We hebben dus ook domme ministers en OMT’ers en RIVM’ers, die op school zaten na de Mammoetwet. Die domheid compenseren ze door niet te willen luisteren naar deskundige adviezen vanuit de maatschappij, die ook wel dommer is geworden, maar waarin dankzij het grote aantal mensen toch slimme adviezen komen bovendrijven. Het is een erekwestie.

  1. Max Aue

   “Die domheid compenseren ze door niet te willen luisteren naar deskundige adviezen vanuit de maatschappij, die ook wel dommer is geworden”

   Geestig.

   1. Oepsie

    Speklapje, Speklapje, wat een smerige lucht komt er weer uit jouw toetsenbordje. Heb je dan helemaal geen gêne?

    1. Max Aue

     Mogelijk betreft het naar riekende aerosolen.

     😃

     1. Oepsie

      Dat het bij jouw ‘riekt’, kan ik mij goed voorstellen. Een alleenstaande man, die aan het vervuilen is. Daar is hulp voor, of weet jij dat niet? En dat gezichtje erbij, je lacht wel, maar je bent nooit blij. En ik heb medelijden met de thuishulp die je moet komen wassen. Het zal wel eerst ‘schrapen’ worden om de eerste lagen te verwijderen, domme speklap.

     2. Max Aue

      “Het zal wel eerst ‘schrapen’ worden om de eerste lagen te verwijderen”

      Hier spreekt een ervaringsdeskundige.

 6. staleo

  Max Aue
  Het moet toch vreselijk zijn als je niets anders te doen hebt, dan de hele dag achter je toetsenbord te zitten en vaak grote onzin uit te kramen.
  Is het niet gezonder om in jou wijk of buurt het zwerfafval mee op te ruimen, dan doe je ten minste nog iets positiefs.

  1. Max Aue

   jouw

 7. Cycle25

  Als de supermarkten maar open blijven..

  Je moet wat..om die groepsimmuniteit bij elkaar te liegen..

  1. STOP FVD

   Je moet wat….. eten inderdaad.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.