Column Jan ‘Superjan’ Bennink: “Rosanne Hertzberger. Waarom Kuifje in Wuhan niet knettergek is”

Rosanne Hertzberger is niet alleen microbioloog, maar ook columnist voor NRC Handelsblad. In die hoedanigheid doet ze altijd heel braaf wat de politiekcorrecte linkse elite wil. Andersdenkenden worden systematisch kapotgeschreven door dit dwaallicht, en de propagandapunten van de elites worden juist steevast herhaald. Maar, stelt columnist en reclameman Jan Bennink, deze vrouw is zo gek nog niet. Want dat ze nu heel snel – ineens! – roept dat het nieuwe Chinese coronavirus best weleens afkomstig kan zijn uit het laboratorium in Wuhan komt, doordat ze al ziet aankomen hoe het narratief gaat veranderen.

Wij, deplorables, die het NRC niet in de kattenbak, laat staan op de leestafel verdragen, kennen Rosanne Hertzberger vooral als het gekortwiekte meisje met de “crazy eyes”, dat af en toe door de NPO en RTL wordt ingezet voor “wet jobs”, zoals iedere main stream media journalist of columnist af en toe macaber corvée heeft in dienst van het establishment.

Volg ons ook op onze nieuwe Facebook-Pagina, die we hebben opgezet omdat daar veelvuldig om gevraagd werd.

Zo riep ze ooit, met vurige oogjes, als boos rollende knikkertjes, op tot een adverteerdersboycot van Geenstijl, dat toen nog geen verholen overheidsfiliaal annex mondluier winkel was.

En u herinnert zich vast nog de uitzending, vlak voor de verkiezingen, toen zij, in een encirclement van wufte picadors, samen met SDG clown Harm Edens, de zich altoos op zijn eigen spiegelbeeld afrukkende FD nicht Joep Dohmen en Jan Jaap van der Wal, wiens malle gezichtje ter plekke zodanig van haat vertrok, dat zijn hazenlip nog kostelijker uitkwam, de taak had om public enemy nr1 Thierry Baudet, nog eens wat puntige gifstokken in buik en rug te steken. Een klusje dat ze gretig en vlijtig op zich nam. Wat rolden haar kijkertjes mooi, wat vertrok haar mondje tot een boos pruiltje Wat was ze boos op die intens gemene Thierry.

Rosanne is altijd al een braaf kattenkopje voor het baasje geweest. Als het gaat om het pootje haken van afvallige politici, het slopen van alternatief geluid, maar ook qua Covid-pandemie, doet Rosanne graag publiek haar plasje om haar plaatsje op de Olympus van het polderestablishment veilig te stellen.

Je moet dan ook op je qui-vive zijn als uitgerekend “roloogje”, op televisie pontificaal een dissidente opinie gaat verkondigen: een Wappie mening, die tot voor kort, strikt verboden terrein was voor de main stream Rosanne’s van deze wereld.

Bijna anderhalf jaar na o.a. Van Wolveren, Steve Bannon en Adam Curry, kwam zij, na op 22 mei op twitter openlijk wat getwijfeld te hebben, met de TV “scoop” dat het corona virus wel eens uit een “gain of function” lab in Wuhan China zou kunnen komen en niet uit een kom vleermuizen soep!

“No shit sis.”

Het leverde een prachtig tafereel op. Katje Rosanne die trots met het verrotte lab leak vogeltje in haar bekkie, bij Humberto binnen kwam paraderen om de “unieke scoop” bij een geschokt studiogezelschap en dito vele miljoenen kijkers voor de Wibra pantoffels te gooien.

Een opmerkelijk tafereel. Al was het maar vanwege de de timing. Want Rosanne is behalve een matig schrijver ook een briljant microbioloog, met een Covid kritische partner, de schrijver Arjan van Veelen. Zij had dus al minstens een jaar van deze theorie moeten hebben geweten. En had er al veel eerder scherp over kunnen schrijven.

De verbazing en opgewonden geschoktheid op haar gezichtje blijft in dat kader een traktatie.

Nu kun je van Rosanne zeggen wat je wilt, maar ze is niet bat shit crazy.

Dit meisje weet wat ze doet.

Voor mij zijn er twee opties, waarom ze uitgerekend nu, tijdens de, door de MSM verzwegen val van Fauci en Gates in de US, met deze voor blue pilled normies zo grote “openbaring” komt.

Of ze heeft gewoon staatscorvée, en is ze gestuurd om het bijna onhoudbare officiële Covid narratief om te buigen in een straks beter beheersbare of zelfs gewenste verhaallijn.

Of Rosanne is a cat on a hot tin roof, dat het hele Coronasprookje in de US ineen ziet storten en nu slim voor de gekaufte journalistentroepen uitschrijft, omdat zij beseft, dat wat er in de US plaatsvindt, hier altijd een maand later gebeurt.

Zie in dat kader ook deze kostelijke reactie van muisje Koopmans op de gescherpte inktnagels van poes Rosanne.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Let op. Straks is Rosanne de heldin, de ware onderzoeksjournalist, terwijl arme sukkels als Maarten Keulemans die braaf het officiële narratief blijven volgen, straks de volle volkshoon over zich afroepen.

Pek en veren? Daar heeft ons poesje geen zin in.

Deze column verscheen eerst op JanBennink.com, de nieuwe website van Jan. Volg ons ook op onze nieuwe Facebook-Pagina. Ze gaan ons vast bannen, maar jullie wilden het. Dus hier.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Emile Takma

  “Wij, deplorables”

  Eerlijk is eerlijk, Jan Bennink weet zijn plaats.

  1. CZ

   Aldus Max Emile Ernst Noppen Van Velenamen.

   1. Lesley Bowen

    Heb je mijn zusje gezien? gaat over de zoektocht van een meisje naar haar grote zus. Iedereen die haar pad kruist vraagt ze of die persoon haar zusje heeft gezien. Bij elke persoon voegt ze aan haar vraag meer kenmerken toe, waaraan haar zusje te herkennen is. Haar zoektocht levert spannende ontmoetingen op, maar haar zusje zit er telkens niet bij. Echter, wie goed oplet, herkent haar zusje zo: aan haar blauwe ogen, haar jas met zakken, haar gele muts, haar krulhaar en haar schoenen met veters!

 2. Emile Takma

  Jan Bennink is zo opgegaan in zijn ronkende zelfbevrediging dat hem mogelijk ontging wat Herzberger schreef in het NRC: “Nog altijd acht ik de kans groter dat het coronavirus de zoveelste zoönose is, een virus dat is overgesprongen van dier op mens.”

  Herzberger is echter een serieuze wetenschapper en ziet ook mogelijke aanwijzingen dat het virus in Wuhan is geschapen en ontsnapt. We weten het niet en als je de mogelijkheden wilt weten dien je meerdere mogelijkheden serieus te nemen.

  Dat lijkt me niks voor Jan Bennink, maar die lijkt me ondanks zijn zelfverklaarde deplorabele staat nog best met zichzelf ingenomen en bovendien enorm creatief in het absorberen van complottheorieën.
  Die jongen komt er wel in het rechts-populistische universumpje van Thierry en zijn satellieten.

  1. Harry Haller

   Over ‘ronkende zelfbevrediging’ gesproken: de beroeps-onanist en megalomane narcist Emile Takma weet er ALLES van – hij komt zeker 30 keer per dag klaar op zijn eigen schrijfsels. Een enorme, maar doodvermoeiende prestatie.

   1. Forlan

    Staan wekelijks zoveel blaartjes op dat ie hem elke week in een heel klein bakje soda laat weken.

  2. CZ

   Aldus Max Emile Noppen Van Velenamen.

 3. Harry Haller

  Het is inderdaad een wonderlijke switch die de microbioloog Hertzberger maakt. Alles duidt er op dat ze onder de pek en veren probeert uit te komen door 180 graden te draaien, NADAT anderen haar voor gingen. Als eerste zou ze zo’n ommezwaai natuurlijk nooit aandurven, daarvoor is de NSB-mentaliteit te ver in haar brein doorgerot

  1. Emile Takma

   Herzberger is een integere wetenschapper en ziet op grond van recente nieuwe gegevens mogelijke aanwijzingen dat het virus toch zijn oorsprong vond in het laboratorium in Wuhan.
   Ze acht die kans niet groot en andere integere wetenschappers, zoals Koopmans zien die aanwijzingen niet, maar mogelijk meent Haller dat voortschrijdend inzicht op grond van nieuwe informatie moet worden beschouwd als leugenachtig draaien en NSB-gedrag. Dat is wel apart.

   1. Harry Haller

    Hertzberger kiest de vlucht naar voren om via haar spitse en actuele ommezwaai (inclusief ingebouwde mitsen & maren) als ‘voorhoedewetenschapper’ in het gevlei te blijven bij de overheid en bronnen die haar financieren. Dit meewaaien met alle winden getuigt niet zozeer van voortschrijdend inzicht, als wel van een laffe en kruiperige hypocrisie. Dit laatste is inderdaad een belangrijke eigenschap om een goede NSB’er te zijn.

    1. Emile Takma

     Haller is kennelijk gevoelig voor complottheorieën en denkt dat Hertzberger haar stukje schrijft in opdracht van de Overheid dan wel met het oogmerk bij de Overheid in het gevlei te komen. Die wonderlijke redenering mist uiteraard een begin van bewijs maar ook logica: welk belang zou deze wetenschapper er bij kunnen hebben om bij de Overheid (onduidelijk is wie of wat dat precies is) in het gevlei te komen en waarom zou die Overheid er belang bij kunnen hebben dat een wetenschapper de mogelijkheid dat het corona-virus uit een laboratorium uit Wuhan is ontsnapt of juist niet te benoemen?

     Mijn advies aan Haller zou zijn om alleen krasse beschuldigingen te doen jegens Hertzberger als hij daarvoor bewijs heeft of die tenminste aannemelijk te kunnen maken.

     Dit is slechts richtingloos geroep in de rondte.

     1. usb3.0

      tamil liegt en verdraait woorden…

     2. CZ

      Aldus de mega-arrogant Max Emile Noppen Van Velenamen.

   2. usb3.0

    “Herzberger is een integere”

    Nee hoor tamil dat is herzenberger niet.

 4. 56RdK

  Vanaf de aanvang van de Coronacrisis vermoede ik al dat dit virus in een lab was ontwikkeld, als een soort van oorlogswapen. Mijn vermoeden is alleen maar sterker geworden en zeker na dat inspectiebezoek van de WHO-delegatie aan Wuhan, waaraan ook die Koopmans aan deelnam. Een inspectie dat totaal fake was.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.