Column Kenneth Steffers: Nederland, kijk eerst eens naar jezelf wat betreft homo-acceptatie, en daarna pas naar Hongarije

Kenneth Steffers verklaart deels waarom alle ogen nu zijn gericht op de ´anti-homowet´ in Hongarije, terwijl er in Nederland ook nog genoeg werk aan de winkel is als het gaat om homo-acceptatie. “De Hongaarse ‘anti-LHBTI-wet’ komt de Europese Unie meer dan gelegen uit”, observeert Kenneth, want het land van Viktor Orbán is één van de EU-lidstaten “die heel veel Europees geld incasseren, en Joost mag weten waar het blijft.”

Anti-homogeweld, scheldpartijen en intimidatie op straat vanwege je geaardheid. Het is dagelijkse kost in het – op papier – ‘homotolerante’ Nederland. Daar horen we politiek Den Haag eigenlijk alleen maar over wanneer er weer eens een homostel op gruwelijke wijze is mishandeld door één of meerdere kansenparels of een door de hitte gesmolten kaaskop.

Maar nu: EU-lidstaat Hongarije drukt er een of andere onnodige wet doorheen en we raken er niet over uitgesproken. Duitsland en Nederland staan opeens bovenop de barricades om hun afschuw uit te spreken tegenover het ‘homofobe’ Hongarije. Duitsland ontpopt zich zelfs razendsnel als de aanvoerder in de strijd voor homorechten. Dat Duitse LHBTI’ers tot 2020 niet eens met elkaar mochten trouwen lijkt opeens al snel vergeten. Maar goed, de Duitsers hebben natuurlijk iets in te halen, zoals bij wel meer geschiedkundige onderwerpen aangaande dat land.

In het geval van Nederland lijkt premier Mark Rutte eindelijk een manier te hebben gevonden om de van EU-subsidiefraude verdachte Viktor Orbán eens aan te spreken. Natuurlijk vindt Rutte het oprecht erg voor de Hongaarse LHBTI’ers, maar daar is het de politiek uiteindelijk natuurlijk helemaal niet om te doen. De Hongaarse ‘anti-LHBTI-wet’ komt de Europese Unie meer dan gelegen uit.

Al een tijdje zit de Europese Unie namelijk in haar maag met bepaalde lidstaten die heel veel Europees geld incasseren, en Joost mag weten waar het blijft. Omdat de hele structuur van de Europese Unie zo rommelig (zeg gerust: gammel) is opgebouwd, kan een land niet zomaar uit de Europese Unie worden gezet. Hongarije is zo’n Europees zorgenkindje, en eindelijk heeft de EU dus een manier gevonden om op een groot podium hun onvrede over Hongarije te uiten. Over de rug van LHBTI’ers. Het Europees Kampioenschap Voetbal wordt zelfs gedeeltelijk naar de schaduw geparadeerd.

Het is spijtig en doorzichtig tegelijk hoe de Europese Unie hier te werk gaat. In het geval van Duitsland zou ik willen zeggen: probeer niet het beste jongetje van de klas te spelen, dat loopt namelijk wel vaker niet goed af bij jullie. Nederland wil ik adviseren: laten we eerst eens naar ons eigen land kijken als het gaat om LHBTI-rechten, want in de dagelijkse praktijk valt daar nog heel wat op af te dingen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En tot slot: eens een keer een statement maken over bijvoorbeeld homorechten is prima. Alleen: politiek en sport beginnen zich nu steeds meer met elkaar te mengen. Ik wil gewoon dat er weer een balletje wordt getrapt en dat we ons druk maken over een gemiste penalty (hopelijk geen voorbode). Hup Holland Hup, in Oranjekleuren alstublieft!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Magyar

  De media noemt het inderdaad ten onrechte een anti-homowet, terwijl het in werkelijkheid een wet is die het stimuleren/promoten van homoseksualiteit en transgenderisme onder kinderen verbiedt. Wie kan daar op tegen zijn?

  1. Emile Takma

   Een seksuele geaardheid kun je niet promoten. Je bent homoseksueel of je bent het niet.
   Als je met promoten bedoelt dat je kinderen hierover niet mag voorlichten is het inderdaad een anti-homowet, in strijd met de grondrechten.

   1. Rood

    FTO Van Velenamen

 2. RamondeM

  Het komt Rutte ook goed uit. Hij verkoopt allemaal stoere praat daar om de aandacht van de problemen hier af te leiden. Sluw bedacht van hem. En de media brult massaal mee met hem.

 3. Duckday

  NEDERLAND moet naar zich zelf kijken. Ja hier worden ze nog in elkaar geslagen door onze mede burgers En dat gaat gewoon in de DOOFPOT

 4. Pieter48

  Laten eerst even de hand in eigen boezem steken. De bontkraag jongetjes die meestal zelf ook homo zijn kunnen nu straffeloos homo’s in elkaar slaan of homo stellen weg pesten.Wie heeft er in dit land de meeste problemen met de homo’s. Toch niet de autochtone bevolking.Zoals gewoonlijk worden er bij misselijk makende acties van de bijzonder goed opgevoede allochtone jeugd niet of nauwelijks in gegrepen. Weg kijken en dan maar weer gedogen.

 5. Isti

  Het gaat allemaal nergens over. Als in Hongarije wonende Nederlander kan ik zeggen: niemand wordt hier iets aangedaan op basis van afkomst of voorkeuren. Dat was in Nederland wel anders, alleen maar labels plakken op iedereen en wijzen naar een ander. Al dat gewijs en geplak maakt de situatie alleen maar erger, mensen zijn mensen en verder niks. Waarom denkt de westerling toch altijd dat iedereen wil zijn zoals zij ? Ik heb nieuws voor ze: dat is niet zo.

 6. Isti

  Over de subsidies die Hongarije ontvangt: daar stond iets tegenover in de toetredingsverdragen met de EU, met name over het ter beschikking stellen en zonder beperkingen kunnen kopen van landbouwgrond door EU conglomeraten. Geen inkomsten of omzetbelasting voor die bedrijven. Ik ken weinig Hongaarse families die niet ergens in een laatje eigendoms papieren hebben liggen van grond dat in beslag is genomen door de communisten in de jaren ’50. Dus wat gaf de Hongaarse regering weg toen Hongarije toetrad ? Hongarije uit de EU = wel belasting heffen en heel dure zonnebloem olie. Hongarije in de EU is subsidie betalen door EU burgers en de voordelen voor de landbouw bedrijven

 7. Mariposa78

  Er wordt gezegd dat Wilders meer respect moet hebben voor Rutte, mij is geleerd dat je respect moet verdienen

 8. Emile Takma

  Het overgrote meerderheid van daders van homogeweld in Nederland betreft roomblanke autochtonen.

  Kenneth heeft natuurlijk tot taak de homodiscriminatie in Hongarije om te framen naar de islam en de allochtonen in Nederland maar dit is helaas bezijden de waarheid.

  ht*ps://www.coc.nl/wp-content/uploads/2014/01/Anti-homogeweld-in-Nederland.pdf

  1. usb3.0

   “Het overgrote meerderheid van daders van homogeweld in Nederland betreft roomblanke autochtonen.”

   Nee hoor vuile leugenaar, overigens valt het “homogeweld” best mee, je bent overigens een hypocriete hond want jij vindt dat mensen moeten worden gediscrimineerd..

   1. Emile Takma

    Gerrit weerlegt het niet feitelijk, dus mijn punt blijft recht overeind.

    1. vlekkenoplosser

     roomblanke allochtonen met noord afrikaans uiterlijk bedoelt de strónt vlé®k

    2. Edjan

     Bij jou blijft helemaal niets recht overeind, kl00tzák.

  2. Harry Haller2

   De smerige, pathologische leugenaar Emile Takma liegt er weer op los. Ten eerste is het een rapport dat de jaren 2009 tot 2013 bestrijkt, dus over situaties van elf jaar geleden……!

   Ten tweede gaat het niet over ‘roomblanke’ autochtonen maar over nationaliteit: “Uit het onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (Buijs, 2009) is gebleken dat 36 procent van de verdachten van fysiek geweld vanwege de (vermeende) seksuele voorkeur van het slachtoffer van Nederlandse afkomst was en 36 procent van Marokkaanse afkomst. Een vergelijkbaar beeld was te zien bij verdachten van bedreigingen (Buijs, 2009). Omdat in de politieregistraties niet vastgelegd wordt wat de afkomst of etniciteit van een verdachte is, kunnen we in dit rapport niet bepalen welke proportie van de verdachten allochtoon is. Voor dit onderzoek is gekeken naar de nationaliteit van de verdachte en het geboorteland van de verdachte. De meerderheid
   van de verdachten heeft alleen de Nederlandse nationaliteit (61,8 procent).”

   Aangezien ook de tweede en derde generatie allochtonen als Nederlander worden aangemerkt, lijkt het grootste deel van de daders autochtoon, maar dit is slechts een definierende en administratieve term: het merendeel heeft allochtone roots en heeft een islam achtergrond. Van ‘roomblank’ is dus absoluut geen sprake.

   Maar Takma valt -zoals inmiddels uitvoerig bekend- net als Pim Fortuyn op Marakkaanse en andere lichtgetinte jongentjes voor zijn seksuele plezier, dus zal deze islamofiel ar alles aan doen om zijn geliefde islam uit de wind te houden.

   1. Emile Takma

    “ Ten eerste is het een rapport dat de jaren 2009 tot 2013 bestrijkt, dus over situaties van elf jaar geleden……!”

    Kan de heer Haller aangeven op grond van welk onderzoek blijkt dat de situatie op dit punt nadien beduidend is veranderd?

   2. Emile Takma

    “ Maar Takma valt -zoals inmiddels uitvoerig bekend- net als Pim Fortuyn op Marakkaanse en andere lichtgetinte jongentjes voor zijn seksuele plezier,”

    Kan de heer Haller deze lasterlijke beschuldiging onderbouwen?
    Dat kan hij niet, de arme man daalde af naar deze ad hominem omdat hij inhoudelijk uitgepraat is.
    Best wel zielig.

   3. Emile Takma

    “Uit het onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (Buijs, 2009) is gebleken”

    De heer Haller valt mij aan op het feit dat ik verwees naar een onderzoek uit 2013 en denkt dat te kunnen weerleggen met een onderzoek uit 2009.

    😎

    1. Harry Haller2

     Als je het onderzoek zelf gelezen had, stomme flikker, had je gezien dat het de periode 2009 -2013 betrof.

     1. Emile Takma

      Dat is correct, heer Haller, we baseerden ons beiden dus op onderzoeksgegevens uit hetzelfde tijdvak. Voor de conclusie maakt dat, voor zover ik kan nagaan, geen verschil.

      Je zit weer naar te schelden, heer Haller, zit je een beetje klem?

     2. Rood

      FTO Van Velenamen.

     3. Harry Haller2

      Als er iemand klem zit ben jij dat, megalomane narcist. Je ‘roomblanke autochtonen’ is een platte, smerige leugen en je wist dat toen je het opschreef.

      Nationaliteit zegt precies nul, nada, helemaal niks over afkomst. De tweede- en derde-generatie Marokkanen, Turken, Surinamers etc., zijn wat betreft hun nationaliteit Nederlander, maar beslist niet roomblank en qua mentaliteit geborneerd door hun bekrompen, middeleeuwse, orthodoxe islam-doctrines en dogma’s waardoor ze homo’s in elkaar rammen. Het zou voor iedereen een zegen zijn als jij daar ook eens bij hoorde.

     4. Emile Takma

      Ik zie dat de heer Haller nu ook Surinamers (en wellicht ook Chinezen en Molukkers) met de Nederlandse nationaliteit meetelt in zijn redenering dat de plegers van homogeweld zijn gedreven door islamitische levensovertuigingen.

      Je loopt volledig vast, beste man en ik adviseer je nog eens rustig na te denken voordat je weer scheldend probeert een punt te maken. Dit wordt een beetje gênant.

     5. vlekkenoplosser

      ik zie dat de strónt vlé®k de afgelopen 8 uur zijn verbale diarree weer aardig heeft laten lopen

  3. vlekkenoplosser

   misschien moet de strónt vlé®k eens hand in hand met een andere man gaan lopen van plein 40-45 naar de kolen kit. Als ie ongeschonden aankomt geef ik de strónt vlé®k volmondig gelijk in zijn bewering maar ik zet een maandsalaris erop dat ie niet eens ongeschonden van plin 4-45 afkomt. De strónt vlé®k raaskalt maar wat.

 9. Rieks

  De intolerantie in het westen kent geen grenzen, en dan ook die irritante gelijkhebberigheid. Ik moet kunnen zeggen dat homofilie een aberratie is van de menselijke natuur en dat het homohuwelijk een historische en morele misstap is zonder vervolgens in de ban te worden gedaan door autoriteiten en media. Maar dat gebeurt wel, ook in de zogenaamde liberale en pluriforme media en door liberale partijen. Overigens is de VVD allang niet meer liberaal, op papier misschien maar niet in daden en stemgedrag.

  1. Emile Takma

   “Ik moet kunnen zeggen dat homofilie een aberratie is van de menselijke natuur en dat het homohuwelijk een historische en morele misstap is”

   Je mag het wel zeggen als het maar niet tot gevolg heeft dat de burgerrechten van homo’s worden aangetast.
   Kun je dat verschil zien? Het gaat hier niet om de vrijheid van meningsuiting (een grondrecht) maar om het fundamentele recht niet vanwege je seksuele geaardheid gediscrimineerd te worden.

   1. vlekkenoplosser

    de strónt vlé®k denkt dat zijn misbruik van jongetjes een grondrecht is. Het staat er echt . Wij hebben het grondrecht daar iets van te vinden strónt vlé®k. Dat heet vrijheid van meningsuiting domme jongen.

    1. Emile Takma

     “de strónt vlé®k denkt dat zijn misbruik van jongetjes een grondrecht is. Het staat er echt “

     Nee het staat er niet. Misbruik van jongetjes is een smerige misdaad. Het grondrecht waar ik op wees betreft het recht van homoseksuelen hun geaardheid in vrijheid te beleven met dezelfde rechten en vrijheden als heteroseksuelen.

     Ik leg het nog maar even uit.

    2. Emma Louise

     ‘Vlekkenoplosser’ heeft niet het vermogen om te begrijpen wat het leest. Misschien heeft het wel een zelfoplossend vermogen.

     1. vlekkenoplosser

      strónt vlé®k heeft zijn jurk weer aangetrokken voor alias 210

   2. Rood

    FTO Van Velenamen

   3. Rieks

    Lees mijn bijdrage nog eens. Ik geef mijn mening over homofilie maar rep niet over discriminatie, dat haal jij er bij.

    1. Michael M

     Emile Takma, onder welke steen heb jij eigenlijk gelegen? Ik als niet Hetero kan hierover meepraten. Het zijn zowel autochtonen en allochtonen. Ga eens hand in hand lopen twee mannen door de Schilderswijk, eens kijken of je heelhuids terugkomt. Dus alsjeblieft, verdiep je eens beter in religiën. Tijdens ondervraging onder de allochtonen bevolking en de autochtone bevolking bleek 88% onder de allochtonen moeite te hebben met homoseksualiteit en 35% onder de autochtone bevolking. Ik geloof dat je veel info nooit gelezen hebt.

 10. Michael M

  Daar zit inderdaad een kern van waarheid in. Het enige verschil is dat wij niet zo’n ziekelijke achterlijke wet invoeren dat die achterlijke Hetero Urban invoer. Je kunt de natuur niet voor zijn. Ook in 2040, 2050, 2060 maken nieuwe hetero stelletjes een homo. Je bent geboren zoals je bent geboren. En dan het andere verschil: Wij hebben hier de vrijheid alléén die wordt niet toegepast omdat LHBT mensen altijd weer bedreigd worden of in elkaar geslagen worden waarbij de dader wegkomt vanwege zijn haar geloof afkomst. Domme hetero zielen welke het gemunt hebben op homos zouden zich eens moeten verdiepen in chromosomen. Leer de natuur kennen.

 11. Pengyou

  Mooi stuk!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.