Column Michael van der Galien: Coronahufters.

Ik zie online iets heel vervelends gebeuren. Je hebt pro-vaccers die zich kapotlachen als een anti-vaccer Covid krijgt en doodgaat.

Vervolgens heb je anti-vaccers die zich kapotlachen als een pro-vaccer het tóch nog krijgt of mògelijk is overleden aan bijwerkingen…

Wat is dit voor gekte? Waarom behandelen we elkaar als vijanden? Onze medeburgers!?

Like onze gloednieuwe Facebook-pagina!

Of je nou doodgaat aan Covid met of zonder vaccin, of aan bijwerkingen, of aan andere oorzaken, er is maar één logische reactie: compassie, liefde.

Beide groepen doen alsof zij de waarheid en wijsheid in pacht hebben. Maar beide groepen baseren hun beslissing over het vaccineren op adviezen en ideeën van mensen die zij vertrouwen. Wie daarin gelijk heeft, daar gaat het niet om. Ik heb zelf altijd gezegd dat ik me “waarschijnlijk” zou laten vaccineren. Maar er zijn ook mensen die daar anders over denken. Prima. Verschillende mensen, verschillende argumenten.

Er past maar één reactie: compassie. Mededogen.

Houd toch op met dat achterlijke tegen elkaar uitspelen van mensen op basis van of ze al dan niet gevaccineerd zijn. Mensen die dat wel zijn doen dat om hun moverende redenen, datzelfde geldt voor de niet-gevaccineerden.

Laten we iedereen IN HUN WAARDE en VRIJHEID laten. Dát is de enige juiste methode om hiermee om te gaan… en er voor te zorgen dat dit niet gebruikt kan worden om de wil van de burger nog meer te negeren dan het geval al is. Want ja, dat is wat er gebeurt als mensen zich zo tegen elkaar laten opzetten. Er heeft maar één groep profijt van, en dat zijn niet de hardwerkende belastingbetalers van dit land.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Oh, en als je je verkneukelt omdat iemand overlijdt omdat die een andere visie op vaccineren heeft dan jij, dan ben je gewoon een totale hufter. Het maakt me niet uit aan welke kant van het debat je dan staat.

Ah. En voor al mijn vrienden: het interesseert me voor onze vriendschap totaal niet of jij je laat vaccineren of niet. Dat is aan jóú. Ik houd er niet minder om van je. Sterker nog, als dat mijn standpunt inzake onze vriendschap wél zou veranderen, dan zou er iets heel ernstigs mis zijn… en die relatie van ons was dan overduidelijk eigenlijk helemaal geen vriendschap. Want echte vrienden gaan niet met elkaar ruzie maken over een vaccin.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

79 reacties

 1. marcel_2011

  Helemaal mee eens. Ieder maakt zijn eigen keuze. Wel of geen vaccin. Laten we elkaars beslissing respecteren.

  1. nexit nu aub

   ik wou dat je gelijk had !

 2. Emile Takma

  “ Beide groepen doen alsof zij de waarheid en wijsheid in pacht hebben. Maar beide groepen zijn totaal geen experts, die hun beslissing over wel of niet vaccineren baseren op mensen die zij vertrouwen”

  Beide groepen zijn geen experts maar de mensen die zo verstandig zijn zich te laten vaccineren laten zich leiden door de adviezen van wetenschappers en de mensen die dat niet doen door debiele wappies.

  1. nexit nu aub

   niemand hoeft expert te zijn domme jongen ! wetenschappers zijn het onderling niet eens domme jongen.

   jouw zielige standpunt dat als je geen vaccinatie wenst je een debiele wappie bent zegt genoeg over het geen wat hier juist ter discussie gesteld wordt domme jongen. Daarom ben je en blijf je de strónt vlé®k van DDS. Een onwetende tról die op zeer decadente wijze zijn zielige mening als absolute waarheid probeert te presenteren.

   1. Emile Takma

    “niemand hoeft expert te zijn domme jongen ! wetenschappers zijn het onderling niet eens domme jongen.”

    In het vmbo-universum van Poeperd is wetenschap ook maar een mening.

    1. nexit nu aub

     In het vmbo-universum van Poeperd is wetenschap ook een mening en is elke mening welkom .

     Als de strónt vlé®k open stond voor meningen die anders zijn dan zijn bekrompen mening had ook de strónt vlé®k een breder inzicht gehad

  2. hetfietsmenneke

   Deze opmerking legt je verstandelijke beperkingen op pijnlijke wijze bloot.

  3. usb3.0

   Kijk vaccinazidrammers als tamil hebben geen respect voor mensen die zich niet laten vaccineren terwijl alle mensen die zich niet laten vaccineren wél respect hebben voor de mensen die zich wel laten vaccineren, daar zit het verschil en gasten als tamil zorgen er zelf voor dat ze worden uitgekotst met hun gedram..

   1. nexit nu aub

    precies

  4. volhouder

   Je heb duidelijk de boodschap niet begrepen , jammer !

 3. ikweetwatikwil

  Mee eens.

  1. ikweetwatikwil

   Niet eens met Takma. Wel eens met michael.

 4. toetssteen

  Helemaal eens Mike! Ik heb me na een chemo door corona geworsteld, en ik laat me niet vaccineren (medicijn-allergie). De missus heeft nog immer antistoffen in haar bloed, die zegt ook nee. Onze jongen gaan voor een prik, prima, dat is hun keuze.

  1. toetssteen

   jongen=jongens=zoons.

  2. Michael van der Galien

   Precies

  3. Emile Takma

   Gelukkig heeft Toetssteen verstandige kinderen.

   1. nexit nu aub

    ik vind het domme kinderen vooral omdat ze nog jong zijn en de lange termijn effecten zeer onduidelijk zijn !

    nu even de onderbouwing waarom het verstandige kinderen zijn . Op vakantie of het terras vind ik geen verstandige onderbouwing strónt vlé®k !

    Zoals toetsteen zegt , ieder zijn eigen keuze ! Over verstandig kunnen we in gesprek behalve met vaccinatiewappies zoals de strónt vlé®k

  4. Gasgraaier

   5 Jaar geleden moest Toetssteen reeds vermelden dat hij net weer een chemo kuur had ondergaan.
   Waarom, wat voegt het toe?

   1. Emile Takma

    De man wil graag babbelen over zijn familie en zijn kwaaltjes. Verder heeft hij niets te melden.

    1. Forlan

     Gelukkig hoeven we voor een heldere visie en statements met inhoud niet op jou te rekenen Ernest Lao Takkie van vele namen.

    2. september

     Toetssteen komt hier toch heel weinig,we horen het wel aan.

    3. Edjan

     Toetssteen is een echt mens en jij bent een gevoelloze psychopaat, Takma.
     Babbelen over familie? Die van jou? Vader op Grebbeberg, joden verborgen? Er waren weinig mensen die het geloofden, ik ook niet.

     Uitslag: Toetssteen – Takma 10 – 0.

     1. Harry Haller

      Edjan: als loepzuivere psychopaat mist Emile Takma een normaal functionerend geweten en schept hij er sadistisch genoegen in om de immer beleefde en aardige Toetssteen omlaag te trappen. Dat doet hij al zo’n acht jaar. Daar groeit en glimt zijn eigen ego van en kennelijk heeft hij daar een onstilbare honger naar. Begrijpelijk: een inferieur ego zoekt altijd de superioriteit om zichzelf dwangmatig te bewijzen.

      Emile Takma is een zielige patient, maar dat hadden we allemaal al begrepen.

     2. Gebande K0K

      Harry Herrie fantaseert: Emile Takma is een zielige patient, maar dat hadden we allemaal al begrepen.

      Uw gedachte om namens we te kunnen spreken is een zielige poging om uw mening enig gewicht te geven.

     3. Harry Haller

      Sorry kokkie, ik was onvolledig. Met ‘we’ bedoelde ik natuurlijk alle weldenkende mensen op dit forum. Niet de raszuivere debielen en onbenullen als jij.

     4. wietordok

      Gebande KOK:

      We, is naar mijn mening, de overeenstemming van andere meningen
      en gedachtes die stromen over dit kanaal.

      We, zijn de mensen die vertellen en wordt herkent door de persoon.

      Gebande KOK behoort ook tot een “We”.

      En we weten best wel wie ze zijn.

     5. Gebande K0K

      Harry Herrie vermoedt: Met ‘we’ bedoelde ik natuurlijk alle weldenkende mensen op dit forum.

      Weldenkend, het nieuwe deugen van populair rechts.

 5. nexit nu aub

  quote Wat is dit voor gekte? Begrijpen jullie dan werkelijk niet dat de elites zelfs DIT gebruiken om ons onderling te verdelen en tegen elkaar op te zetten? end

  Heers en verdeel ! Dit zal helaas nog veel verder opgevoerd gaan worden. LET OP , zodra de wintergriep de kop opsteekt zal de ongevaccineerde medemens de schuld krijgen van de mutant. De domme vaccinatie wappies zullen dit met veel kabaal gaan verspreiden waardoor de 2 strijd nog verder explodeert.

  Corona wordt op vele vlakken misbruikt zie buid back better ofwel agenda 2030.

  * uitfaseren contant geld
  * uitfaseren fossiele brandstoffen
  * invoeren digitaal paspoort
  * invoeren co2 quotum
  * invoeren digitale euro enz

  De belangen voor de overheden zijn erg groot. Men heeft er dus geen enkel probleem om te experimenteren met een mRNA vaccin terwijl er medicijnen zijn. Men heeft er geen enkel probleem mee om mensen levens te offeren ondanks dat er medicijnen zijn.

  Het is misdadig om door te gaan met vaccineren terwijl er een medicijn is om zieke mensen te behandelen. De gezaaide angsten moeten nog even blijven leven want build back better staat nog in de kinderschoenen.

  Regenten geven niets om levens voor hun politieke doelen. Dezelfde regenten hebben influenza genezen en tellen al 18 maanden de doden gewoon bij elkaar op ter misleiding.

  corona is een hoax ! corona is geen medische discussie maar een politieke. Politiek speelt graag mensen uit. Tel je zegeningen

  1. Emile Takma

   Het is een zegen dat onze Regering zich in de bestrijding van deze afschuwelijke pandemie door wetenschappers heeft laten leiden en zich niets aantrok van het debiele geleuter van de corona-wappies.

   Poeperd is zeer dom en laat zich informeren door wappies. Dat is jammer maar hij behoort goddank tot een zeer kleine minderheid.

   1. nexit nu aub

    heb je nou is voor 1 keer inhoudelijk wat te melden decadente strónt vlé®k

    Nog geen 4 miljoen doden wereldwijd is geen pandemie strónt vlé®k !
    Een mortaliteit van 0,04% domme jongen !

    1. henk43

     Poeperd is zeer dom en laat zich informeren door wappies. Dat is jammer maar hij behoort goddank tot een zeer kleine minderheid.

     Nee, poeperd is niet dom hij is alleen bang voor het prikje.

     1. nexit nu aub

      nog zo een leeghoofd welke inhoudelijk niets te melden heeft !

      Het wordt wel heel snel duidelijk welke groep de tweedeling opstookt zoals genoemd in het artikel MvdG. Geen zinnige discussie mee te starten !

      vaccinatie wappies gehersenspoeld met angsten verwijten anderen dat ze geen prikje nemen uit angst ! Wat een volk

     2. Emile Takma

      Ik denk inderdaad dat voor veel wappies de ontkenning van corona en de noodzaak van vaccinatie voortvloeit uit angst voor de prik.

     3. nexit nu aub

      je moet niet denken want je kunt niet denken gehersenspoelde strónt vlé®k

      je moet eens met objectieve feiten komen sukkeltje in plaats van je subjectieve waanzinsyndroom

     4. usb3.0

      “Ik denk inderdaad dat voor veel wappies de ontkenning van corona en de noodzaak van vaccinatie voortvloeit uit angst voor de prik.”

      Hier zien wij allemaal de geesteszieke gedachtegang van tamil die zich graag laat vaccineren met experimenteel mRNA vaccin

     5. nexit nu aub

      de angsten voor corona doen vaccinatiewappies het mRNA vaccin rechtvaardigen terwijl er al lang een medicijn is om corona te genezen . Als je geen vaccin wil ben je bang voor het prikkie blaten de sch@pen niet wetende dat het medicijn ook een prikkie is voor het infuus.

      de vaccinatiewappies blaten dus weer ongehinderd door enige kennis. Zielig volk !

     6. Telos

      “( . . . ) van tamil die zich graag laat vaccineren met experimenteel mRNA vaccin.”

      Logisch, hij hoort niets anders dan het narratief en de mantra van zijn verlosser, Hugo De Jonge.

   2. Telos

    Aldus Van Velenamen, terwijl niemand zit te wachten of geïnteresseerd is in zijn psychopathische hersenscheten.

   3. Jack Flash

    “Afschuwelijke pandemie”
    Laat me niet lachen mezza.
    😂

   4. usb3.0

    tamil is een angstprediker die zijn angst op anderen denkt te moet projecteren en zich verschuilt achter de gedachte dat mensen bang zijn voor een prikje..

    1. Telos

     Van Velenamen predikt helemaal niets, hij zwetst alleen maar.

     1. usb3.0

      Dat zwz natuurlijk..

 6. Gebande K0K

  Wat is dit voor gekte? Begrijpen jullie dan werkelijk niet dat de elites zelfs DIT gebruiken om ons onderling te verdelen en tegen elkaar op te zetten?

  en er voor te zorgen dat de elites die gewone mensen nu al decennia uitbuiten NIET slagen in hun opzet om zelfs dit in hun voordeel te gebruiken.

  Koekoek

  1. nexit nu aub

   eeeeuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhh

   BUILD , BACK , BETTER

   koekkoek

   1. Gebande K0K

    BETTER BUILD BACK

    1. nexit nu aub

     van wie is dat programma en wat is de inhoud micro zwetscockje ?

  2. Jack Flash

   Laat gaan. Tussen nu en een paar jaar gaan de gevaccineerden dood.

   Probleem opgelost.
   😂

   1. Emile Takma

    Er zijn inderdaad wappies die serieus denken dat alle gevaccineerden op termijn zullen overlijden, zoals er wappies zijn die menen dat de Overheid met de vaccinatie een genocide nastreven of dat Bill Gates heeft geregeld dat met het vaccin nano-chips worden ingespoten die alle mensen straks via 5G op afstand bestuurbaar maken.

    Aan de creatieve domheid van wappies bestaan er nauwelijks grenzen.

    1. usb3.0

     Aldus onze fascistische vaccinazidrammende coronafetisjistische imbeciel tamil

     1. usb3.0

      We zien ook de incompetentie van tamil als het gaat over het mRNA vaccin

     2. Emile Takma

      De viroloog Gerrit heeft daarentegen een grondige kennis van de werking van het mRna-vaccin.
      Hij weet bijvoorbeeld zeker dat het vaccin het DNA van mensen verandert.

      😂

     3. usb3.0

      tamil laat zich graag injecteren met een experimenteel mRNA vaccin waarbij met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is te stellen dat het een dna veranderaar is maar de gevolgen op langere termijn niet bekend zijn.
      Met andere woorden tamil laat zich misbruiken als experiment waarbij de gevolgen op langere termijn niet duidelijk zijn.
      Dan ben je dus dom..

     4. Telos

      Psychopaatje Van Velenamen heeft z’n harses in z’n NPO-reet gestoken, die kijkt alleen maar naar de verbale diarree van zijn verlosser, Hugo De Jonge.

     5. nexit nu aub

      de incompetente strónt vlé®k en alle specialisten ter wereld hebben natuurlijk geen idee waar vaccinatie met een mRNA vaccin eindigt. Immers we moeten niet vergeten dat deze vaccinatie ronde gebeurd op experimentele basis. Het is de eerste keer dat men deze techniek gebruikt en dat er geen enkele verwachting is wat deze vaccinatie ronde op de lange termijn gaat brengen. Je zou dus denken dat voorzichtigheid geboden is alvorens de hele wereld die troep in hun lijf te spuiten. Er is immers geen weg terug. Uw RNA profiel is onderdeel van uw DNA !

      Het gewauwel van de strónt vlé®k is lachwekkend uitgaande van de experimentele status !

    2. Jack Flash

     Hopelijk heeft mezza zich laten vaccineren.
     Dan is DDS verlost.
     😎

     1. Emile Takma

      Ik kreeg het eerste vaccin reeds, Jack, en hoop volgende week de tweede te ontvangen.
      Ik ben er dankbaar voor. Ik zag teveel ellende in mijn omgeving van mensen die stierven aan corona of nog steeds de nare gevolgen van een corona-besmetting ondervinden.

      Ik zie geen enkele reden om nare gevolgen van de vaccinatie te verwachten, Jack. Ik hoop wel dat jij binnen blijft en geen besmetting oploopt. Covid is geen pretje.

     2. usb3.0

      Het is beter dat tamil zijn hypochonder gedrag even onderdrukt

     3. Telos

      Inderdaad ja, Mezza Ernst Max Emile Van Velenamen.

      @USB: De psychopaat kan alleen maar contra zijn, hij heeft hier anders geen bestaansrecht. Het doet mij goed dat hij heerlijk wordt uitgekotst.

     4. nexit nu aub

      QUOTE Emile Takma 4 uur geleden

      Ik zie geen enkele reden om nare gevolgen van de vaccinatie te verwachten, Jack. Ik hoop wel dat jij binnen blijft en geen besmetting oploopt. Covid is geen pretje. END

      De domme decadente strónt vlé®k kent nog steeds de cijfers niet ! 99,2% van de wereld bevolking merkt niets van covid.

      De strónt vlé®k wil de hele wereld vaccineren omdat 0,04% overlijd.

      De strónt vlé®k is een vaccinatiewappie die iedereen een mRNA marker wil inspuiten terwijl volledig onduidelijk is hoe RNA en DNA reageren op het experimentele vaccin.

      K N E T T E R G E K

    3. nexit nu aub

     wat een gewauwel strónt vlé®k , in welke bijdrage was die onzin te lezen ? ik kan het niet vinden domme leugenaar.

     vanwaar dit gewauwel ? heb je inhoudelijk niets te melden op de reacties domme jongen ?

    4. september

     Idereen moet zelf weten of hij wordt íngent,en wat die usb3.hier weer roept Met zijn domme gescheld,hij is dat zelf.,geen discussie mee mogelijk

     1. nexit nu aub

      let is op jezelf boterlúl

     2. Telos

      Dom septembertje doet een zwakzinnige poging om Van Velenamen bij te vallen waarmee hij zichzelf benoemd tot bruinridder.

 7. Beukman

  Of iemand zich nu wel of niet vaccineert, die persoon doet dat niet op basis van eigen kennis, maar op basis van ADVIEZEN van mensen DIE DEZE PERSOON VERTROUWT. Wat de gevolgen daarvan ook zijn…
  Er past maar één reactie: compassie. Mededogen.

  aldus MvdG.

  Met die laatste zin ben ik het van harte eens. We moeten toch proberen juist degene te begrijpen met wie we het niet eens zijn, en mocht dit niet lukken, die ander dan niet meteen als de vijand zien. Ook hier op DDS.

  Met de opmerking daarboven echter heb wat moeite, omdat er de suggestie van uit gaat dat het ene advies even veel waard is als het andere.
  De werkelijkheid is dat doorgaans het ene advies een meer solide wetenschappelijke basis heeft dan het andere.

  Hoe je dan bepaalt welk advies de sterkste wetenschappelijke basis heeft? Dat is weer een ander verhaal.

  1. Emile Takma

   “De werkelijkheid is dat doorgaans het ene advies een meer solide wetenschappelijke basis heeft dan het andere.”

   Dat is wat mij betreft iets te genuanceerd geformuleerd. De werkelijkheid is dat in essentie er twee soorten adviezen zijn die in de pandemie om de voorrang strijden: die met een wetenschappelijke onderbouwing en die van wappies die zich niets aan de wetenschap gelegen laten liggen.
   Natuurlijk verschillen virologen en epidemiologen wel eens met elkaar van mening maar dat betreft nooit de hoofdzaak, namelijk de ernst en dodelijkheid van dit virus en het besef dat die alleen met vaccinatie beheersbaar kan worden. De onderlinge debatten betroffen altijd marginale aspecten, zoals de werkzaamheid van verschillende maatregelen zoals mondkapjes, de rol van aerosolen, de te verwachten effecten van lockdowns en avondklokken en de seizoensinvloeden.

   1. usb3.0

    “die met een wetenschappelijke onderbouwing en die van wappies die zich niets aan de wetenschap gelegen laten liggen”

    Als je, zoals tamil takelstra doet, slechts de nos volgt en wat de jonge predikt, in dat geval kan je inderdaad niet anders stellen dan dat je eenzijdige onderbouwing als wetenschappelijk bestempelt, mensen die zich veel dieper in de materie verdiepen waarbij wetenschappers en professoren ook de andere kant belichten en je dus een objectievere veel bredere wetenschap te zien krijgt, worden weggezet als “wappie”, dit zijn mensen die de moeite nemen om het uit te zoeken en met zeer sterk onderbouwde argumenten repliek geven, waarbij de vaccinazidrammers volledig om hun coronafetisjistische oren worden geslagen…

   2. nexit nu aub

    quote Natuurlijk verschillen virologen en epidemiologen wel eens met elkaar van mening maar dat betreft nooit de hoofdzaak, namelijk de ernst en dodelijkheid van dit virus en het besef dat die alleen met vaccinatie beheersbaar kan worden. end

    1 . Natuurlijk verschillen virologen en epidemiologen wel eens met elkaar
    2. maar dat betreft nooit de hoofdzaak
    3. namelijk de ernst en dodelijkheid van dit virus

    1. onze strónt vlé®k geeft dus aan dat er verschillende meningen zijn. Die is binnen is binnen zonder slag of stoot
    2. waar zijn ze het dan over oneens strónt vlé®k
    3. dit virus is door de WHO gepresenteerd als virus met een mortaliteit van 4,5% strónt vlé®k. Ondanks alle grote uitbraken in Amerika, Br@zilie, Chili komt de mortaliteit uit op 0,04% . Er is derhalve geen sprake van een pandemi domme jongen. Er is sprake van een sars verkoudheidvirus zoals ook in 2018 en 2019 heersde domme jongen.

    We hebben nu wel gewonnen dat we het eens zijn dat de paar specialisten van de overheid niet het absolute gelijk aan hun kant hebben arrogante decadente strónt vlé®k. Das al een prettig uitgangspunt.

   3. Gerda2

    Emile T.@ Natuurlijk verschillen virologen en epidemiologen wel eens met elkaar van mening maar dat betreft nooit de hoofdzaak.

    Als jij je beter had geïnformeerd, dan zou je weten dat dit juist een groot probleem is. De geleerden zijn het niet met elkaar eens. Er zijn genoeg wetenschappers met een goede naam, die jouw werkelijkheid niet delen.

  2. nexit nu aub

   quote Met de opmerking daarboven echter heb wat moeite, omdat er de suggestie van uit gaat dat het ene advies even veel waard is als het andere.
   De werkelijkheid is dat doorgaans het ene advies een meer solide wetenschappelijke basis heeft dan het andere. end

   de arrogantie van links correcte onwetende brulboeien die vinden dat het advies wat zij als beste kwalificeren het enige correcte bindende advies is

   bukhol geeft hier duidelijk te kennen dat zijn dictaat bindend is de domme tról

   1. Emile Takma

    “ de arrogantie van links correcte onwetende brulboeien die vinden dat het advies wat zij als beste kwalificeren het enige correcte bindende advies is”

    Nee, Poeperd, we achten wetenschappelijk gedegen adviezen waardevoller dan die van Willem Engel c.s.

    1. Telos

     Aldus Mezza Max Ernst Emile Van Velenamen.

     1. september

      Hallo Telos noem je mij een bruinridder van Emile,hou die debiele rotbek van je ,imbiciel die je bent.

     2. nexit nu aub

      wat mot je bruinhemd

     3. usb3.0

      “hou die debiele rotbek van je ,imbiciel die je bent.”

      Nou ja zeg, bruinridder september die gaat schelden, bruinriddertje is een beetje hypocriet..

    2. Jack Flash

     Helaas voor mezza heeft Willem Engel meer wetenschappers in de arm genomen wereldwijd die iets anders aangeven, ook verslaggevers.
     Maar daar weet takkie niets van.
     Blijkbaar weet mezza ook niets van geopolitiek.
     Je wordt wel erg saai man/vrouw or whatever you are.

    3. nexit nu aub

     je weet kennelijk niet eens welke wetenschappers Engel adviseren domme decadente strónt vlé®k !

     Zoals gezegd , de wetenschappers die de strónt vlé®k naar de bek praten zijn de enige correcte wetenschappers .

     precies dat mvdg bedoelt !

 8. polleke67

  Dat heet tweedeling. Gecreeerd door onze eigen overheid om de aandacht van hun af te leiden. Je kan beter wit/blank, anti-vaxxer/pro-vaxxers, links/rechts elkaar de tent laten uitvechten, dan dat ze allemaal verhaal gaan halen bij de regering….

 9. volhouder

  Helemaal mee eens, ik heb niet de indruk dat degene die niet voor het vaccin kiezen anderen een desaster wensen maar willen ook niet gediscrimineerd worden dmv vaccinatie bewijs als toegang. Het gaat al fout als een voorstander zoals hieronder de ‘ anti vaxxer ‘ als onverstandig betiteld . Laten we elkaars mening respecteren en geen discriminatie toepassen . Het is de overheid die deze verschrikkelijke polarisatie veroorzaakt door een enorme druk te leggen op de vaccinatie en te roepen dat je het asociaal vind als je er niet voor kiest. Dan ga je automatisch krijgen dat de mensen die niet voor vaccinatie kiezen gaan uitduiden waarom zij niet voor vaccinatie kiezen . Het helpt ook niet dat erkende wetenschappers niet in beeld komen als zij bezwaren hebben tegen de vaccinatie omdat dat volgens Hugo de vaccinatie bereidheid zou aantasten. Kortom ,de overheid is de grote aanjager van de polarisatie die overigens boven het hele corona debat hangt. Geef de anders denkende dezelfde podium als de volgers en dan krijg je toch een andere discussie hopelijk zonder verwijten over en weer .

 10. volhouder

  Als ik de reacties eens door leest zal dds er goed aan doen om de berichten te beoordelen op respect alvorens tot plaatsing over te gaan .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.