[Filmpje] Bazin Van der Plas (BBB) stemt motie over moslimhaat weg: ‘Niet voor elke groep apart plan maken!’

Fractievoorzitter Farid Azarkan (Denk) komt met een motie over een plan van aanpak tegen moslimhaat. BBB-leider Caroline van der Plas gaat tegen deze motie stemmen, maar wil de verwachte framing graag alvast tegengaan. Daarom geeft uitleg:

“Wij gaan tegen deze motie stemmen en ik wil graag uitleggen waarom. Dat is natuurlijk niet omdat wij vóór moslimhaat zijn. Want straks gaat die motie waarschijnlijk weer geframed worden op sociale media, dat wij of andere partijen hebben tegengestemd. En dan zou het zijn alsof wij voor moslimhaat zouden zijn,” zo zegt Caroline van der Plas in een nieuwe video die op haar Twitterprofiel verscheen.

Over wat de beweegredenen van haar partij zijn om dan toch tegen deze motie te stemmen, zegt ze het volgende: “En wij stemmen tegen deze motie omdat wij vinden dat er niet voor elke groep een plan van aanpak moet komen. Wij vinden dat haat in het algemeen, racisme in het algemeen, állemaal aangepakt moet worden.”

Door voor iedere groep een plan van aanpak te maken is de kans aanwezig dat iedereen druk bezig gaat zijn met zijn eigen groepje, zo redeneert Van der Plas. Waardoor uiteindelijk niemand meer verantwoordelijk is voor het beleid en er in de praktijk niets gebeurt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De kersverse BBB-fractie is een verfrissende verschijning in Den Haag: men redeneert verrassend vaak in het kader van algemeen belang en legt de nadruk op efficiëntie en praktische uitvoerbaarheid van het beleid. Wat een verademing! En als kers op de taart voegt Van der Plas ook nog de daad bij het woord als iemand haar vraagt of ze dan zelf een motie in gaat dienen voor een plan van aanpak tegen haat van álle bevolkingsgroepen:

U komt dus met een motie om een plan van aanpak te maken tegen haat van alle bevolkingsgroepen?” vraagt een twitteraar. “Ik kan nu geen motie indienen vanmiddag. Maar in eerstvolgende debat zal ik dat zeker doen“, reageert Van der Plas.

Wat een bazin!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. gebande_4

  Mag ik aannemen dat B3 met een betere motie komt?

  1. Niemandalletje

   Lees je vraag en het twitter verhaaltje nu nog eens over.
   Beetje overbodige vraag, niet?
   Of had je het niet helemaal gelezen?

 2. DavidS1976

  Triple B for president…

 3. Emile Takma

  Elke dag een scheetje van Hendrika Koekoek op DDS.

  1. Jack Flash

   En honderd scheten van takkema.
   Helemaal gratis.

  2. Niemandalletje

   Neemt niet weg dat in een scheetje van haar nog altijd meer ‘sence’ zit dan duizend reacties hier van u. 😉

 4. Monty

  Er zijn partijen die er juist wel één bepaalde groep uitlichten.

 5. Aborifa

  Kan er een motie komen tegen ongelovigenhaat?

 6. ikweetwatikwil

  Hierin ga ik met vd Plas mee. Maar mijn stem gaat naar Wilders want die haat ook geen moslim ,waarschuwt alleen tegen de islam en daar is hij niet de enige in. Kijk naar hun landen , steeds onrustig.

 7. Emma Louise

  “Ik ga daar tegen stemmen”.

  “Wij gaan tegen deze motie stemmen”.

  🤷‍♀️😄

 8. kees cup

  Heel moedig,
  Het wemelt bij de islam van de haatzaaiende imams en gevaarlijke, loslopende, moordlustige gekken.
  Een religie die slechts armoede, dood en verderf brengt, en waar onze overheid tot nu toe totaal niets tegen onderneemt.
  Te laf en bang voor hun eigen haggje, remember Theo van Gogh. Dus doe je maar niks.

  Onze linkse bestuurders zullen, met behulp van onze linkse staatsomroep, van der Plas en BBB wel als extreem rechts en xenofoob proberen weg te zetten.

 9. Bes Tolen

  Dat gebazel van politici over haat tegen bevolkingsgroepen komt meest voort uit onedele motieven. Namelijk om anderen in de verdediging te dwingen en de vrijheid van meningsuiting te ontnemen. Als eerste zou de overheid fake niet in het bijzonder moeten verdedigen en fake zijn alle godsdiensten en ook veel politieke stromingen. Vrijheid van godsdienst krijgt een te grote wettelijke plaats onder de te benoemen menselijke vrijheden en dat is ongewenst omdat de erkende vrijheden als die van meningsuiting en vergadering rechtens hier voldoende zijn. Dat die vrijheden juist gevaar lopen door het overtrokken gewicht dat aan vrijheid van godsdienst als apart te benoemen wordt toegekend, is een andere maar wel ernstige zaak. En dat er een andere interpretatie van vrijheid van godsdienst meer eerlijke zin zou hebben, ja dat bewijst de geschiedenis. Dat zou de vrijheid moeten zijn om niet tot godsdienst te mogen gedwongen en om godsdienst geen gunsten, voorrechten, diensten en dergelijk te hoeven te bewijzen. Want dat laatste doet de overheid nog steeds en bovendien is het met vrijheid van meningsuiting als het om bekritiseren van godsdienst gaat slecht gesteld. ”Velen houden maar liever hu mond”.
  En ja, godsdienst is geen ras hoewel heel wat internationale organen dat wel propageren. Etniciteit eigenlijk ook niet. Ja, een zuivere toestand, rechtstoestand is het niet als het internationaal om mensenrechten gaat. Die rechten worden veelvuldig misbruikt en dat kwaad maakt mogelijk hele bevolkingen totaal ongelukkig.
  China toont bovendien met haar politiek tegenover Oeigoeren aan, dat vrijheid van godsdienst in gevallen wel afgeremd moet worden. Eén van de punten is dat China verwerpt dat kinderen volgegoten worden met zware godsdienstige opvoeding. Dat mag een heikel punt heten. Te meer omdat het Westen de laatste tientallen jaren meent te moeten komen tot het opleggen van een hele heilsleer, die voortvloeit uit Rooms katholiek fascisme en extreem links, dat is marxisme met o.m. neo marxisme en multiculturalisme, dat blijkbaar ook door veel zogenaamde liberalen wordt gesteund. Dat onder de noemer gelijke rechten en democratie. Ook nog eens goed voor veel vooral Amerikaanse bommen op vijandig benoemde landen. Het zal wel niet ophouden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.