Filmpje! Conservatieve Hongaarse held Viktor Orbán: ‘Onder het communisme werden homo’s vervolgd. Ik vocht voor ze!’

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft gereageerd op aasgieren van de media die hem en zijn land graag willen wegzetten als een stel homohaters. Dat is, zegt Orbán, enorme onzin. Sterker nog, ten tijde van het communisme werden homoseksuelen op brute wijze vervolgd. Wat Orbán deed? “Ik vocht toen al voor hun vrijheid en hun rechten!”

In met name de Nederlandse pers – maar ook wel in Duitsland en België – wordt de Hongaarse premier Viktor Orbán geheel ten onrechte neergezet als een soort van homohater pur sang. Want zijn partij heeft een wet aangenomen die bedoeld is om ouders te laten bepalen hoe en wanneer zij hun kinderen vertellen over seksualiteit, in plaats van een staatsomroep die gebruikt kan worden om denkbeelden en principes te propageren die wat ouders betreft indruisen tegen hún normen en waarden.

Tenminste, dat is wat de Hongaren vinden van de wet. In Nederland denkt met name Mark Rutte daar heel anders over, en daarin wordt hij natuurlijk gesteund door onze ‘journalisten.’

Nou, toen een Duitse journalist ook even over Orbán heen viel en hem probeerde weg te zetten als homofoob, reageerde de Hongaarse leider buitengewoon sterk. Hoe? Met een realistisch geschiedenislesje.

“Oh, ik ben een strijder voor hun rechten,” aldus Orbán. “Je weet, ik ben een vrijheidsstrijder. Onder het communistische regime werd homoseksualiteit bestraft, en ik vocht voor hun vrijheid en hun rechten. Ik verdedig de rechten van homoseksuelen.”

Een ieder die de geschiedenis van de Sovjet Unie bestudeerd heeft weet dat dit klopt. Het was daar bepaald geen walhallah voor homoseksuelen. En ja, vrijheidsstrijders als Orbán hebben juist voor hen opgenomen, ongeacht hun seksuele voorkeuren.

De wet, ging Orbán dan ook verder, waar nu zoveel kritiek op is gaat niet over de rechten van homoseksuelen. “Deze wet gaat daar niet over. Het gaat juist om de rechten van kinderen en ouders” om gevoelige zaken op een manier te behandelen die bij hún normen en waarden past. Punt. Als ouders willen dat hun kinderen al op jonge leeftijd geïnformeerd worden over verschillende soorten seksuele voorkeuren en onderwerpen, soit. Maar als ze dat niet willen, nou dan is dat aan hén, en niet aan óf de staat óf aan mediapersoonlijkheden die het beter denken te weten.

En natuurlijk al helemaal niet aan Europese autocraten die andere landen en volkeren de wet voor willen schrijven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo. Die kunnen de Ruttes en Sigrid Kagen van deze wereld in hun zak steken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

127 reacties

 1. Emile Takma

  Orbán voelt nattigheid en bereidt zich voor op het grote terugkrabbelen.

  1. Harry Haller2

   Emile Takma voelt nattigheid inzake zijn principeloos nababbelen van de mainstream media en bereidt zich voor op het grote terugkrabbelen.

   ‘Het was toch allemaal niet zo erg en stak anders in elkaar dan de woke Rutte-pers ons wilden doen geloven, sorry’.

  2. Emile Takma

   “Esther de Lange is de delegatieleider van het CDA en vicepresident van de Europese christendemocraten (EVP) in het Europees parlement. Ze vindt dat de EU onrecht moet aanpakken, maar ook moet proberen om welwillende Hongaren bij de Europese Unie te houden.

   Orbán raken

   Daarom wil ze Orbán raken op zijn zwakke plek. Dat deed ze eerder door Fidesz, de politieke partij van Orbán, uit de christendemocratische fractie van het Europees Parlement te begeleiden. “Orbán houdt van macht. Doordat hij niet meer in het centrum van de macht zit, doe je hem pijn.”

   Volgens De Lange doe je Orbán ook pijn door het stopzetten van Europese gelden en hem aan te tasten in zijn eer- en machtsgevoel. “Dat gaat ook helpen om de oppositie in Hongarije sterker te maken.” De oproep om Hongarije uit de Europese Unie te zetten, speelt hem juist in de kaart, denkt De Lange. “Daarmee kan hij in Hongarije zeggen: kijk eens, ze willen ons niet. En dat helpt eigenlijk niet om Orban van de macht af te krijgen.”

   Terugkrabbelen

   De Lange wil de anti-homowet op korte termijn van tafel en heeft ook goede hoop dat dit met politieke druk zal lukken. “Hij krabbelt uiteindelijk altijd terug”, is haar ervaring met de Hongaarse premier waar niet alleen de afgelopen dagen kritiek op is: de EU ligt al jaren overhoop met het land dat de rechtstaat en democratie telkens lijkt te ondermijnen.

   Fan van Europa

   Ook Hongarijekenner Huub Bellemakers verwacht dat Orbán uiteindelijk tot inkeer komt. “Simpelweg omdat Orbán en Hongarije niet zonder de EU kunnen”, zegt hij. Volgens Bellemakers is Orbán afhankelijk van het geld uit de EU “voor zijn eigen corruptie” en is de Hongaarse economie afhankelijk van Europa.

   Daarbij zijn Hongaren “fan” van de Europese Unie. “Zij willen zeker niet wat demissionair premier Rutte gisteren voorstelde.”

   Ook zet hij zijn vraagtekens bij het democratisch gehalte van deze anti-homowet die verbiedt homoseksualiteit te ‘promoten’. “Orbán heeft de kieswet veranderd en heeft alle internetportals en media in handen. Daarbij hebben de Hongaren niet expliciet voor deze wet gekozen.”

   Nieuwe verkiezingen

   Volgens de Hongarijekenner is het goed dat de Europese leiders een grens stellen en sancties opleggen, maar zal er voor echte vernieuwing uitgekeken moeten worden naar de verkiezingen volgend jaar. “Er is een serieuze kans dat er andere mensen worden gekozen. Dan kunnen we weer een nieuwe start maken met het land.””

   ht*ps://www.nporadio1.nl/nieuws/buitenland/cb27ebcc-f655-4156-b5d0-1fce532c5d04/je-moet-victor-orban-pijn-doen

   1. Appelstroop

    16 landen riepen op de wet terug te draaien… 11(!) landen deden dit niet, dus zo eensgezind is die hele EU nou ook weer niet over dit onderwerp, wat totaal niet in de berichtgevingen naar voren komt.

    Hopen dat de totalitaire EU niet zal proberen indirect de verkiezingen te gaan willen beinvloeden in het nadeel van Orban.

    Het oostblok loopt wat dit soort zaken gewoon een generatie achter, het maakt ze geen slechte mensen, tot 1974(?) was homoseksualiteit hier in Nederland verboden.

    We zullen gewoon geduld moeten hebben, je kan een volk niet opleggen wat ze moeten denken over bepaalde onderwerpen, ook al ben je nog zo overtuigd van je gelijk.

   2. RvdBe

    Het is heel simpel Takkema, landen als Hongarije blijven bij de eu zolang ze er financieel voordeel bij hebben, normen en waarden zoals de eu zegt te hebben zal hun de anus oxideren.
    Ik zie overigens de eu wel in staat om de verkiezingen in Hongarije te gaan beïnvloeden, datgene waar Rusland altijd beschuldigd van word.

    1. Rood

     @RvdBe: Je denkt toch zeker niet dat Van Velenamen hier rondhangt om integer in gesprek te zijn? Wel jammer dat jij hem voert.

   3. Rood

    NPO…

    Whahaha 🙂

  3. Mistgabel

   U heeft gewoon niet door dat u vals voorgelicht word en gewoon met de kudde meeheult, zonder ook maar 1 keer naar die wet te kijken wat het nou werkelijk inhoud.

   Kip zonder kop noemen ze dat ook wel.

   Degene die de MSM nablaten zijn pas de echte wappies.
   Dat mensen die nepnieuwsfabrieken of staatsmedia nou nog niet doorhebben is gewoon onbegrijpelijk.
   Wat een slecht geinformeerde schapen zijn dat toch.
   Die hebben echt niet door dat ze in de shit worden genomen en ze zullen het ook nooit begrijpen ook.

   Beh.

   1. Emile Takma

    Heeft u de wettekst bij de hand en kunt u die hier afdrukken dan wel linken?

    1. Mistgabel

     h*tps://www.parlament.hu/documents/129291/40734520/T16365_1.pdf

    2. Mistgabel

     De wet is aangenomen met 157 stemmen voor en 1 tegen.

    3. Mistgabel

     Sommige dingen die ik wil plaatsen komen niet door.
     Meerdere mensen problemen ermee?

     1. Gerda2

      Mistgabel@ Meerdere mensen problemen ermee?

      Ja hoor, het komt regelmatig voor.
      Vaak kom ik er niet achter wat de oorzaak is.
      Je zou denken verboden taalgebruik, maar dat is het volgens mij bijna nooit. Soms verander ik iets in de tekst, kan helpen. Of ik stuur de tekst in verschillende stukken, één voor één verzenden, dan kom je er wel achter welk gedeelte niet gepakt wordt. De ene keer helpt het, de andere keer niet. Soms verstuur ik maar helemaal niet vanwege de moeilijkheden.

      Beukman had een tijd terug een ingenieus systeem om achter het probleem te komen, maar ik vond het te omslachtig.

    4. Mistgabel

     Gerda2

     Bedankt voor uw antwoord.

    5. Stanly2000

     Ernst,
     “Heeft u de wettekst bij de hand en kunt u die hier afdrukken dan wel linken?”

     Kan ik hieruit afleiden dat u hier op DDS dagen aan het jennen bent en niet weet waar u het over heeft?

  4. ET007

   Die mensen uit Oostblok reageren niet emotioneel. Die veel meer argumenten, waar of niet waar. De enige nattigheid die Orban voelt is het zwembad. Hij wordt gesteund door Polen, Slovenie, Slowakije en waarschijnlijk ook Rusland en het andere halve halfrond. Alleen het Westen is zo gek om alle belangrijke problemen aan de kant te schuiven voor een stukje moraal naar het publiek. Heel verschil van denken. Als je opneemt tegen Oostblok moet je ook je ballen laten zijn.

 2. halo1

  Hoe je ook over die wet denkt.. het is heel goed dat er een kritische geest protesteert tegen die decadente cultuur van “‘alles-moet-kunnen”. Over 10 jaar komt er wellicht iemand die met zijn hond (teef of reu) wil trouwen.. en die is dan weer zgn. “‘progressief”‘ (richting afgrond).. en hup : NL als eerste met het hondenhuwelijk. Bravo: Orban!

 3. Magyar

  Orban wenst zich niet te confirmeren aan die politiek correcte EU fascisten in Brussel, laat geen moslims toe binnen zijn grenzen, weert actief dobber sambo’s en dat zint hen niet, dat Mark Rutte, ook zo’n darmschuiver, nu zo hoog van de toren blaast, ach laat lekker gaan, de EU gaat Hongarije echt niet verwijderen uit de EU en Orban doet gewoon wat hij verstandig vindt voor zijn land.

  1. Beukman

   Als jij voortaan maar met je poten van kinderen afblijft, Magyar, ja ook de jongetjes. Dat zou voor iedereen beter zijn.

   1. Rood

    Aldus Bukman, bruinwerker en kindervriend, vooral jongetjes hebben zijn voorkeur.

  2. Emile Takma

   “Mark Rutte, ook zo’n darmschuiver”

   Trieste barbaar.

   🤮

   1. Rood

    FTO Van Velenamen

 4. Beukman

  Het was zo slecht niet gesteld met de rechten van LHBTQI-ers in Hongarije. Helaas is de nieuwe wet een stapje terug. Dit stapje leidt hoe dan ook tot een verwerpelijke rechtsongelijkheid. De grote vraag is: zal het bij dit stapje blijven?

  Dit is wat relevante organisaties zeggen:

  According to one human rights group, “the new legislation proposed by Fidesz would seriously curb freedom of speech and children’s rights… This move endangers [the] mental health of LGBTQI youngsters and prevents them getting access to information… and affirmative support”. David Vig of Amnesty International stated that “these proposals, which have dark echoes of Russia’s anti-gay ‘propaganda law,’ will further stigmatize LGBTI people, exposing them to greater discrimination in what is already a hostile environment.”

  en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Hungary

  1. halo1

   Het is maar net hoe je die (links-geframede) begrippen als “‘rechtsongelijkheid”, “human rights”, “mental health”, “stigmatize”, “discrimination” enz. (subjectief) definieert en inhoud geeft..

   1. Beukman

    Dat zijn geen links-geframede begrippen, halo.
    Neem “rechts(on)gelijkheid”. Dat heeft een sterke juridische basis. Daar is niks limks of rechts aan.

    1. ET007

     Alles liegt im Augen des Betrachters.

     1. Beukman

      In de ogen van halo zijn mensenrechten een links dingetje.

     2. halo1

      @Beukman: het begrip “mensenrechten” is tegenwoordig wel degelijk links-geframed…net zoals “mensenplichten” dan rechts-geframed zou moeten zijn.. maar dat is het dus niet.. het hele woord is verdonkeremaand…

     3. Beukman

      Halo, ik kan je hier niet volgen.
      Ontken je dat de nieuwe Hongaarse wet resulteert in rechtsongelijkheid tussen homoseksuelen en heteroseksuelen, en dat dit dus een mensenrechtendingetje is?
      Wat is daar links of rechts aan? Staat het daar niet boven?

     4. vlekkenoplosser

      bukhol kan het weer nite volgen de domme jongen !

    2. Robert75

     Lekker belangrijk wat die zogenaamde organisaties roepen. Alsof seksualiteit een kinderrecht zou moeten zijn zoals gesuggereerd wordt. Het is heel simpel. Als jij als ouder seksuele voorlichting voor je kind zo belangrijk vind, dan kan je dat als ouder toch prima zelf doen? Daar heb je toch geen school voor nodig? Is ook nog een stuk veiliger. Zo weet je in ieder geval wat je je kind onderwijst. Want voor je het weet worden geïndoctrineerd dat je als je jezelf laat ombouwen en als vrouw verkleed gaat dat dat eigenlijk heel gewoon is.

     1. Beukman

      Het is heel simpel. Als jij als ouder seksuele voorlichting voor je kind zo belangrijk vind, dan kan je dat als ouder toch prima zelf doen? Daar heb je toch geen school voor nodig? Is ook nog een stuk veiliger. Zo weet je in ieder geval wat je je kind onderwijst.

      Merkwaardig dan dat films of media waarin heteroseksuelen voorkomen wél zijn toegestaan.
      Dit betekent dat de nieuwe wet de rechtsongelijkheid bevordert tussen verschillende mensen.

      Want voor je het weet worden geïndoctrineerd dat je als je jezelf laat ombouwen en als vrouw verkleed gaat dat dat eigenlijk heel gewoon is.

      Stel je niet aan, Robert.

     2. usb3.0

      Waarom moet de wereld wél, op een zéér, zéér opdringerige manier, worden blootgesteld aan tegennatuurlijke en ongepaste voorlichting maar de gezonde voorlichting moet wijken!!!!

      Romeinen 1:
      22 Terwijl zij zich uitgaven voor wijzen, zijn zij dwaas geworden,
      23. en hebben zij de heerlijkheid van de onvergankelijke God vervangen door een beeld dat lijkt op een vergankelijk mens, op vogels en op viervoetige en kruipende dieren.
      24. Daarom ook heeft God hen in de begeerten van hun hart overgegeven aan de onreinheid om hun lichamen onder elkaar te onteren.
      25. Zij hebben de waarheid van God vervangen door de leugen, en het schepsel vereerd en gediend boven de Schepper, Die te prijzen is tot in eeuwigheid. Amen.
      26. Daarom heeft God hen overgegeven aan schandelijke hartstochten, want ook hun vrouwen hebben de natuurlijke omgang vervangen door de tegennatuurlijke.
      27. En evenzo hebben ook de mannen de natuurlijke omgang met de vrouw opgegeven, en zijn in wellust voor elkaar ontbrand: mannen doen schandelijke dingen met mannen en ontvangen het gepaste loon voor hun dwaling in zichzelf.
      28. En omdat het hun niet goeddacht God te erkennen, heeft God hen overgegeven aan verwerpelijk denken, om dingen te doen die niet passen.
      29. Ze zijn vervuld van allerlei ongerechtigheid, hoërerij, boosaardigheid, hebzucht, slechtheid. Ze zijn vol afgunst, moord, ruzie, bedrog, kwaadaardigheid.
      30. Kwaadsprekers zijn het, lasteraars, haters van God, smaders, hoogmoedigen, grootsprekers, bedenkers van slechte dingen, ongehoorzaam aan hun ouders,
      31. onverstandigen, trouwelozen, mensen zonder natuurlijke liefde, onverzoenlijk, onbarmhartig.
      32. Zij kennen het recht van God, namelijk dat zij die zulke dingen doen de dood verdienen, en toch doen zij niet alleen zelf deze dingen, maar stemmen ook van harte in met hen die ze doen.

     3. Beukman

      Lekkere bron, die Romeinen van jouw, Universele Bus. Zij voerden hun leeuwen christenen als ontbijt.

  2. Gerda2

   @ De grote vraag is: zal het bij dit stapje blijven?

   We gaan het in de gaten houden. NEDERLAND wel te verstaan.
   Onze overheid lapt zelf regels aan haar laars.
   Onze MP weet de leugen niet van de waarheid te onderscheiden.
   Onze overheid is onbetrouwbaar. Staatscensuur (BPOC2020).
   De democratie functioneert slecht, als je ervan uitgaat, dat het een vertegenwoordiging van het volk zou moeten zijn.
   Het Parlement met zijn veelal hoogopgeleiden, laat het voor een groot deel afweten.
   Uit een onderzoek waarover gesproken wordt in artikel met filmpje (zie URL hieronder) blijkt, dat de beslissingen die in Den Haag genomen worden, veel meer voldoen aan de wensen van hoogopgeleide kiezers, dan aan de wensen van mensen met een lager- en middelbaar niveau. Het verschil zou bijna factor 2 zijn!!!

   dagelijksestandaard.nl/2021/05/filmpje-vpro-tegenlicht-ziet-dictatuur-van-de-elites-democratie-in-den-haag-maken-hoogopgeleiden-de-dienst-uit/

   En over normen en waarden zullen we helemaal maar niet hebben. In NL wordt daar lacherig over gedaan.
   Maar als het Hongarije aangaat, dan staan de normen en waarden hoog in aanzien.
   Maar het is natuurlijk makkelijker het vingertje te heffen naar andere landen, dan je bezig te houden met de puinhoop hier.

   1. Brenda Welsh

    Die puinhoop hier valt reuze mee. Toevallig heb ik te maken met een verbouwing bij mijn buren. De buren laten ook een dakkapel plaatsen, zonnepanelen. Puin genoeg. Alle troep verdwijnt in een container welke met regelmaat wordt (!) afgevoerd.

  3. Augustus

   In welke vorm is deze wet een stapje terug, je bedoelt zeker een stapje terug voor LGBTP? Ze kunnen lekker doen wat ze willen in hun privéleven daar, en in tegenstelling tot Nederland worden ze niet in elkaar geslagen of bedreigd door moslim groeperingen. Alles mogen doen, vooral richting minderjarigen, is geen mensenrecht ook al willen sommige van deze groeperingen maar al te graag aan grooming doen.

   1. Beukman

    Onzin.

    1. vlekkenoplosser

     bukhol denkt dat hij hand in hand met een andere man door Amsterdam oud west kan lopen de hypocriete idioot.

     bukhol heeft z niet allemaal op een rij dat is inmiddels volledig duidelijk. hufteriige tról

     1. Beukman

      Tussen haakjes vetvlek. Hoe is het eigenlijk met de fraude die jij meende te bespeuren waardoor Biden de verkiezingen won? Het zal wel vervelend voor je zijn dat 1 voor 1 alle pogingen om die fraude aan te tonen het tegendeel bewijzen. Hoe ga jij om met die teleurstelling?

     2. vlekkenoplosser

      waarom probeer je weer het topic te wijzigen hufter ?

      inhoudelijk weer geen argumenten bukhol ?
      tja , eens een onwetende decadente tról altijd een onwtende decadnte tról

      trump wordt nooit president , brexit gaat nit gebeuren en johnson wordt geen MP waren de voorspellingen van bukhol. Domme jongen en zuigtról

     3. Beukman

      trump wordt nooit president , brexit gaat nit gebeuren en johnson wordt geen MP waren de voorspellingen van bukhol.

      Ik begrijp je wanhoop, vetvlek. Laat ik nou net deze dingen goed hebben voorspeld.
      JIJ daarentegen voorspelde dat Donald de verkiezingen zou winnen. Toen dat niet gebeurde, brulde je dat er fraude was gepleegd.
      Geloof je dat nog steeds?

      Goed nieuws trouwens voor jou en je vriendje, verklep. In ’23 wordt binnen de A10 vrijwel overal max. 30 km/u ingevoerd. Onze mooie stad zal zo nóg leefbaarder worden. Heb jij ook je vriendje niet meer nodig om veilig over te steken.

     4. vlekkenoplosser

      bukhol is domme hoop strónt . Een residu van de strónt vl®k. We gaan het doortrekken 🙂

     5. Emile Takma

      😀

 5. Monty

  Toch wel vreemd dat een land als Hongarije zo te kampen heeft met ped0filie en pornografie.
  Dit terwijl het grootste gedeelte van de bevolking katholiek of protestants is.

 6. Ab Infinitum

  Mettertijd wordt de Florint ingeruild voor de Euro. Om die reden wil Orbán niet al teveel olie op het vuur gooien om dat te laten mislukken. Nu is de Florint nog gekoppeld aan de Euro. Intern is hem te verstaan gegeven zijn verstand te gebruiken.

 7. ET007

  Rutte wilt de grote held spelen, maar slaat weer de plank mis omdat hij het opneemt tegen mensen die wel een ruggengraat hebben en opgegroeid zijn in de realiteit. En ik denk zelfs dat het nog consequenties heeft voor Rutte en of Nederland.
  Ik lach me in ieder geval wel kapot. Ik hoop dat Orban wat internationale berichten gaat rondsturen naar de affaires die hier in de politiek afgespeeld hebben gedurende de laatste maanden. Iets van een spiegel voorhouden.

 8. Pieter48

  Het verschil tussen Rutte en Orban is dat Rutte een ruggengraat loze premie is die er alles aan en voor doet om bij de dictatortjes in Brussel in de smaak te vallen. Dat er in Hongarije een tv reclame getoond word van een gezin met jonge kinderen waar van de ouders bestaan uit een zwart en blank homo stel mannen zal niet voorkomen. Hier word dit soort als gezinnen normaal beschouwd. Hoe deze moderne soort gezinnen in de geest van kleine kinderen overkomt is niet belangrijk. Als het gezin maar hip overkomt.Verder komt niet elke gelukzoeker in Hongarije binnen.Dus daar niet zoals hier verre volken eerst.Dus er word verwacht dat Hongarije zich eerst na moeilijke tijden heeft ontdaan van een linkse dictatuur zich nu gaat voegen naar een dictatuur van uit Brussel. Orban heeft wel een ruggengraat en zal zijn volk zo lang als mogelijk zelf besturen en niet door de vergader en geld verkwistende dictatortjes uit Brussel.

  1. Pauline Kummer

   Er zitten een paar taalfoutjes in dit epistel. Verder geeft het een aardig inzicht in uw karakter structuur : dom.

   1. Gerda2

    Pauline, ik denk dat je inzending meer over jou zegt, dan over Pieter.
    Of ben je psychiater?

    1. Gerda2

     En het is natuurlijk wel karakterstructuur, één woord.

     1. Pauline Kummer

      Dat is juist Gerda2. Ik ben geen psychiater.

     2. Harry Haller2

      Waarom meent Pauline dan dat ze op basis van een stukje tekst een aardig inzicht in de karakterstructuur van iemand kan verkrijgen en daar tevens de diagnose ‘dom’ aan kan hechten?

     3. Emile Takma

      Als je er niet in slaagt het Nederlands machtig te worden op het niveau van groep 4 van de basisschool kun je lastig slim genoemd worden, Haller.

     4. Harry Haller2

      Iemand kan taalfouten maken en toch hoog scoren in een IQ-test, Takma. Het is zo’n kort-door-de-bocht conclusie waar jij ook sterk in bent.

    2. Edjan

     Gerda2, nee het is een van de sokpoppen van Takma.

     1. Emile Takma

      Edjan is een beetje paranoïde, maar dat is niet zijn grootste probleem.

   2. Mistgabel

    h*tps://www.esquire.com/nl/stijl-carriere/news/a3391/taal-moeilijk-mens/

    Dt-fetisjist, grammar nazi of hoe je jezelf ook wilt noemen: je bent een onaangenaam persoon en je hebt een moeilijk karakter. Dat staat althans in dit onderzoek van de Universiteit van Michigan.

    1. Mistgabel

     Volgens onderzoekers is er een duidelijke relatie tussen taal en persoonlijkheid. Hoe je gebruik maakt van taal zegt namelijk iets over je karakter. De researchers kwamen dit te weten door 83 proefpersonen meerdere e-mails door te laten lezen.

     In sommige mails zaten veel typefouten en grammaticale fouten, terwijl andere correct waren geschreven. Na het lezen werd gevraagd wat de proefpersonen van de teksten vonden en moesten de proefpersonen de schrijvers beoordelen op intelligentie en vriendelijkheid.

     Volgens de onderzoekers kunnen deze mensen minder goed met afwijkingen omgaan

     Wat bleek? Voor de test moesten de proefpersonen vragen beantwoorden en informatie over zichzelf geven. Dit gaf de onderzoekers een beeld van hun karakter. Ondervraagden die een vriendelijk karakter hadden, konden door de spelfouten heen kijken en beoordeelden de schrijvers van de mails meer inhoudelijk.

     De proefpersonen die een stuk minder vriendelijk waren, ergerden zich een stuk meer aan de spelfouten in de mails en benoemden dat dan ook.

     Met name grammaticale fouten zorgden voor veel ergernis bij deze groep. Volgens de onderzoekers kunnen deze mensen minder goed met afwijkingen omgaan en staan zij in het dagelijks leven zelfs te boek als een tikkeltje lomp.

    2. Mistgabel

     Eigenlijk kun je wel zeggen dat Rutte met zijn domme gedraaf eindelijk uit de kast is gekomen.

     1. Brenda Welsh

      Daar heeft u natuurlijk groot onderzoek naar gedaan?

   3. usb3.0

    De discussie verschuiven van de inhoudt naar de vorm komt voort uit het feit dat diegene die dit doen geen argumenten hebben, en veel zieliger, diegene die dit doen bestempelen diegene die wél argumenten hebben als dom, tja hoe simpel en vooral zielig kun je dan zijn hè!

  2. Emile Takma

   Wat een taalfouten.

   Ergerlijk.

   1. Rood

    Aldus psychopaat en taalnazi Van Velenamen.

  3. Edjan

   Prima, Pieter48, helemaal mee eens. En laat je niet ontmoedigen door de taal-NSB’ers die menen hier de dienst uit te maken.

  4. Emile Takma

   “Dat er in Hongarije een tv reclame getoond word van een gezin met jonge kinderen waar van de ouders bestaan uit een zwart en blank homo stel mannen zal niet voorkomen.”

   Klopt, de wetgeving is erop gericht dit te verbieden.

   1. Rood

    Aldus psychopaat en bruinwerker Van Velenamen

    1. Brenda Welsh

     Toch acht ik word i.p.v. wordt fout. U mag het uiteraard anders zien @Rood.

   2. JoopvdJoop

    Terecht kletsmajoor!

   3. usb3.0

    “Dat er in Hongarije een tv reclame getoond word van een gezin met jonge kinderen waar van de ouders bestaan uit een zwart en blank homostel mannen zal niet voorkomen.”

    Klopt, dit is een ongezonde weerspiegeling van het gezin.

 9. rexm

  Victor moet zich niet gek laten maken door die kneus Rutte, Rutte wordt niet meer serieus genomen in de EU, hij laat overal een spoor van vernieling achter zich.
  Hij gaat terug naar af.

  1. Augustus

   Rutte wordt niet serieus genomen omdat Nederland netto betaald aan de EU, en Hongarije netto verdiend. Dat noem ik een ‘bad deal’, maar zo lang Brussel mooie baantjes heeft voor VVD’ers en Nederlanders tevreden zijn met bier en voetbal zal dat niet veranderen.

 10. Drostemannetje

  Kunnen we niet Rutte omruilen voor Orban voor een jaartje? Kan Orban eens schoon schip maken in dit land.

  1. Brenda Welsh

   Orbán wil niet meer terug, koopt een mooi huis in de duinen bij Schoorl en gaat genieten van zijn EU subsidiegeld.

   1. Rood

    Aldus Van Velenamen

   2. Mistgabel

    Of hij koopt het appartementje van Pechtold in Scheveningen.

 11. Robert75

  Beukman 39 minuten geleden

  Stel je niet aan, Robert.

  ————————————————–

  Ach Beukmannetje loopt weer te jankeballen. Als jij vind dat je kind bijgebracht zou moeten worden dat homoseksualiteit normaal is transgenderisme dan doe je dat als ouder toch lekker zelf. Niemand die je tegen houdt. Maar er zijn ook ouders die dat liever niet willen. Prima toch?

  1. usb3.0

   Seksuele voorlichting is ook alleen voor ouders en niet voor scholen

   1. Beukman

    Het gaat niet alleen om scholen, Bus. Het gaat ook om bijvoorbeeld tv-programma’s. Daarop mogen straks geen homoseksuele stellen meer worden vertoond in jeugdprogramma’s.
    Waar zijn ze bang voor? Waar ben jij eigenlijk bang voor, Bus?

  2. Beukman

   Nee jij loopt te jankeballen, Robert. 1 op de 10 kinderen is of wordt homoseksueel. Krampachtig voorkomen dat er een homo op de buis te zien is leidt er alleen maar toe dat het taboe groter wordt en deze kinderen, eenmaal volwassen, niet uit de kast durven te komen.

   1. Robert75

    Waarom zou je uit de kast moeten komen? Dat iemand homoseksueel is moet die zelf weten maar waarom moeten ze dat wereldkundig maken? Lekker belangrijk. Dat zie je toch ook niet bij heteroseksuelen? Die maken dat toch ook niet wereldkundig? Wat voegt dat eigenlijk toe? Je kan het toch gewoon prive houden dat je homoseksueel bent? Waarom is er toch zo’n drang om je homoseksualiteit aan de grote klok te hangen?

    1. Beukman

     Hetero’s houden ook niet privé dat ze hetero zijn, Robert. Die zijn gewoon uit de kast. Waarom zouden homo’s dat niet mogen?

     Waarom vind jij het normaal dat Orbán jonge homo’s wil indoctrineren dat er iets mis is met ze?

     1. Robert75

      Hij indoctrineert niemand. Weet je wat indoctrinatie is? Kinderen leren dat homoseksualiteit en transgenderisme heel normaal is. Weet je wat je kinderen moet leren? Dat wanneer ze met het idee lopen dat ze graag als meisje door het leven willen dat ze dan hulp moeten zoeken bij een psychiater ipv dat je ze leert dat dat heel gewoon is.

      En heteroseksuelen maken niet wereldkundig dat ze heteroseksueel zijn. Dat zie je bij homoseksuelen, transgenders en natuurlijk pfieletjes. Die krijgen zelfs een podium tegenwoordig. Mogen ze op tv vertellen dat ze op kindjes vallen en dat dat eigenlijk heel normaal is. En dat het ze vooral niet om de seks gaat maar dat ze graag willen zijn met een jongetje van 10.

      Man wat zijn wij toch moreel superieur zeg.

     2. Emile Takma

      De uitbundige wijze waarop heteroseksualiteit op de televisie wordt gepromoot is inderdaad misschien iets waar het commissariaat van de media op zou moeten ingrijpen.

     3. Harry Haller2

      Heteroseksualiteit is nog steeds de norm, Takma. De hele homotranslesbo beweging is een minderheid. Minderheden worden geaccepteerd in de moderne samenleving en dat is een groot goed. Maar gepromoot hoeft het niet te worden.

     4. Emile Takma

      Robert en Haller lijken te denken dat als je homoseksualiteit als een normale seksuele geaardheid benoemd er dan meer homoseksuelen komen.

     5. Emile Takma

      “Weet je wat indoctrinatie is? Kinderen leren dat homoseksualiteit en transgenderisme heel normaal is.”

      Je kunt het natte zeeklimaat ook promoten maar het weer zal er niet door verslechteren.

     6. Emile Takma

      “ Heteroseksualiteit is nog steeds de norm”

      De heer Haller bedoelt waarschijnlijk dat heteroseksualiteit meer voorkomt.

     7. Beukman

      Hetero is zó de norm, Robert, dat je het zelf niet eens doorhebt.
      Op tv zie je heteroseksuele mensen. Op reclames zie je heteroseksuele mensen. Liedjes gaan over heteroseksuele mensen.

      Echter is 1 op de 10 mensen homo. Voor kinderen en tieners is dit meestal niet eenvoudig, aangezien hetero de norm is. In Nederland is het taboe op andersgeaardheid gelukkig minder groot dan in pak hem beet Hongarije. Hierdoor weten die kinderen en tieners dat het niet verkeerd is om seksuele gevoelens te hebben voor mensen van hetzelfde geslacht.

      Orbán wil bij wet verbieden dat er in tv-programma’s gericht op kinderen en tieners homoseksuelen te zien zijn. Dat noemt hij “propaganda”. Ook criminaliseert hij homoseksuelen door te suggereren dat homo’s pеdo’s zijn.

      Seksuele geaardheid kan echter niet worden afgedwongen. Of dacht jij soms dat een hetero homo wordt als hij een homo op de tulluffiessie ziet?

     8. Harry Haller2

      Nee Takma, ik bedoel dat het de norm is.

     9. Emile Takma

      “ Nee Takma, ik bedoel dat het de norm is.”

      Haller bedoelt dus geen statische normaliteit maar morele normaliteit volgens welke homoseksualiteit inferieur is aan heteroseksualiteit?

     10. Harry Haller2

      We verliezen uit het oog dat het er niet om gaat of wij het eens zijn met de keuzes van Orban en het Hongaarse volk. Maar of WIJ het recht hebben om onze ‘progressieve’ waarden en keuzes aan hen op te leggen.

      Ik wijs dat volstrekt af.

     11. Emile Takma

      Haller meent dat homoseksualiteit niet ‘gepromoot’ moet worden, dat vindt Orbán ook. Hij is het dus eens met de politiek van Orbán op dit punt.

     12. Harry Haller2

      Takma, ik bedoel inderdaad een statistische norm. Dus toch getalsmatig.

      Persoonlijk heb ik geen enkel moreel motief of bezwaar tegen homoseksualiteit en beschouw het ook niet als inferieur.

     13. Emile Takma

      “bedoel inderdaad een statistische norm. Dus toch getalsmatig.”

      En zijn we het eens.

      Merkwaardig blijft dan toch je opmerking dat homoseksualiteit niet ‘gepromoot’ moet worden: iets wat een statisch dan wel empirisch feit is kun je toch niet door propaganda af of toe laten nemen? Je kunt het slechts als een normaal empirisch feit accepteren.

  3. Emile Takma

   Vergis je niet, mensen met de seksuele geaardheid van Robert kunnen gewoon bij je in de straat wonen.

   1. Magyar

    Tja, jij als notoire darmschuiver en poepstamper zal wel in je nopjes zijn met al die homo’s in je omgeving. Maar er zijn nu eenmaal ook mensen die daar niet zo van gecharmeerd zijn.

    1. Emile Takma

     Hoe denk je het probleem van de homoseksualiteit op te lossen, Magyar.

     1. Magyar

      Misschien dat het installeren van een mollenklem in de roggebroodateliers van die darmschuivers helpt, wat denk jij ouwe poot?

     2. Emile Takma

      Zou Magyar homoseksualiteit weer strafbaar willen stellen?

     3. Beukman

      Eerste prioriteit ligt op dit moment bij het beschermen van zeer jonge meisjes tegen griezels als Magyar, zoveel is duidelijk. Al wil ik niet uitsluiten dat hij zich ook vergrijpt aan jongetjes, als hij de kans krijgt.

     4. Emile Takma

      Magyar woont in Hongarije, vandaar zijn vrijmoedigheid deze achterlijkheid uit te balken.

     5. Rood

      Van Velenamen, de bruinridder, maakt overuren. Het is niet erg om van de mannenliefde te zijn, dan kan hij fijn samen met Bukman.

     6. Rood

      @Magyar: Van Velenamen antwoordt niet, en dat is logisch want van dat gedrocht hoef je niet te verwachten dat hij integer in gesprek gaat, psychopathische narcisten kunnen dat namelijk niet. Hetzelfde geldt voor zijn bruinridder Bukman, hij heeft al erkent dat hij hier alleen rondhangt om te stangen en te zuigen door opzettelijk minderheidsstandpunten in te nemen. Van Velenamen en Bukman zijn van exact hetzelfde laken een pak.

     7. Emile Takma

      Het leuke van Rood is dat hij altijd reageert op mijn bijdragen. Dat doet hij nogal dom en plat maar dat kan nog verbeteren.

     8. vlekkenoplosser

      Wat je zaait zal je oogsten strönt vlëk

     9. Emile Takma

      Ook Poeperd reageert altijd op mijn bijdragen. Hoewel zijn teksten altijd druipen van de strónt en zeer stupide overkomen is dat toch wel leuk, het maakt dit blog levendig en drukbezocht.

 12. Robert75

  Emile Takma 3 minuten geleden
  Robert en Haller lijken te denken dat als je homoseksualiteit als een normale seksuele geaardheid benoemd er dan meer homoseksuelen komen.

  —————————————-

  Nee dat denk ik niet je moet me geen woorden in de schoenen schuiven. Heteroseksualiteit is nu eenmaal de normale en natuurlijke norm. En dan kunnen ze homoseksualiteit pushen zoveel ze willen. Maar het zal nooit natuurlijk en normaal worden.

 13. Borreby Duytsch

  Homofilie is een ‘biologisch foutje’. Alle levende organismen hebben namelijk het doel zich voort te planten.
  Dat biologische fouten normaal zijn is duidelijk. Bijvoorbeeld de homofiele-necrofiele eend uit Rotterdam, bi-seksùelen en hermafrodieten.

  Uiteraard zit het ook in het genetische ‘aard van het beestje’, om voortplanting met het zelfde geslacht te verafschuwen(lees: walging). Ik persoonlijk vind het een onsmakelijke gedachte om met en man een liefdesrelatie aan te gaan. Dat is de natuur.
  Dat bi-seksùelen en homofielen die natuurlijke walging niet hebben maakt hun niet minder mens, maar het is en blijft een biologisch foutje en daardoor niet de norm.

  1. Borreby Duytsch

   Ik:

   “…Dat biologische fouten normaal zijn is duidelijk…”

   Ho, ik bedoel natuurlijk: ‘Dat biologische fouten bestaan is duidelijk’.

   1. Rood

    Na enkele reacties geeft Van Velenamen het alweer weg. Zo werkt dat met psychopathische narcisten.

  2. Emile Takma

   “Ik persoonlijk vind het een onsmakelijke gedachte om met en man een liefdesrelatie aan te gaan. Dat is de natuur.”

   Homoseksuelen vinden het een onsmakelijke gedachte om seks te hebben met iemand van het andere geslacht. Dat is de natuur.

   1. Borreby Duytsch

    Dat geloof ik graag, Emile, maar niet de biologische/genetische norm.

    1. Rood

     Van Velenamen reageert op… Van Velenamen

     1. Borreby Duytsch

      Flikker op, rooie rakker! Voorheen poste ik onder de naam Reinoud van Gelre.

  3. Beukman

   De mens is in het algemeen een fout van de natuur te noemen. Alleen al het feit dat sommigen op een stoel achter een laptop berichtjes zitten te tikken op een webpagina heeft weinig te maken met “natuur”.

   1. Borreby Duytsch

    Eens.
    De moderne mens is een aanfluiting.

    1. Beukman

     Dat is een kwestie van perspectief.

     1. Rood

      Bukman, de bruinridder, maakt overuren. Het is niet erg om van de mannenliefde te zijn Bukman, fijn samen met Van Velenamen.

     2. Borreby Duytsch

      Leg uit, Beukman.
      De ‘moderne’ mens bestaat pas +/-300,000 jaar. Maar de laatste eeuw zijn we, als soort, het spoor volledig bijster geraakt.

     3. Rood

      Aldus de bruinridder Van Velenamen.

     4. Beukman

      @Borreby
      Ik moet even denken aan de geniale uitspraak van ik dacht James Thurber:

      De mens is de kroon op de schepping. Zegt de mens.

      Maar dit terzijde.
      Er is ook veel goed aan te merken op het verschijnsel mens, met name over zijn aanpassingsvermogen, zijn enorme nieuwsgierigheid, zijn steeds grotere beheersing van technologie, en zijn overwinning van allerlei ziektes.

      Dat heeft ook diverse keerzijdes, maar laten we er ook onze ogen niet voor sluiten.
      Daarom is wmb de term “aanfluiting” wat al te eenzijdig om de complexiteit van de mens mee samen te vatten.

     5. Beukman

      Overigens begin ik zelf ook te twijfelen, Borreby, als ik de “bijdragen” lees van de gedegenereerde potser Rood. Gelukkig is hij niet in staat om zich voort te planten, en aldus zijn mislukte genen te verspreiden.

     6. Borreby Duytsch

      Duidelijk, Beukman.
      De evolutie van de mens gaat gewoon door.
      Helaas, door dezelfde evolutie, zijn we te talrijk geworden en het wordt nog veel erger de aankomende vijftig jaar.
      Waarschijnlijk zal de natuur dit uiteindelijk stoppen, denk aan de film children of men.

     7. Beukman

      Fantastische maar ook beangstigende film, Borreby.

      Het is de kunst in het dagelijks leven een optimist te blijven, ondanks de wetenschap dat een aantal grote dingen gruwelijk fout aan het gaan is.

 14. Rieks

  Kan iemand mij uitleggen waarom homo’s in sommige landen in elkaar worden geslagen? Neen, ik weet het echt niet.

  1. september

   Er blijven nu eenmaal homohaters,die veranderen toch nooit

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.