640px Paradise Drifters  IFFR 2020 73

Ongelooflijk! Op1 zei andere tafelgast af omdat de manager van Bilal Wahib dat eiste!

Geen categoriejun 26 2021, 13:00
Uh, oh! Het saga rond Bilal Wahib en Op1 / BNNVARA wordt nóg smeuïger. Want het is nu gebleken dat Op1 een andere tafelgast die was uitgenodigd en daar positief op had geantwoord, werd afgezegd om Bilals manager, Nathan Moszkowicz te plezieren. Ongekend!
Die andere tafelgast was Yehudi Moszkowicz, de enige Moszkowicz die nog op een normale manier zijn beroep als strafpleiter kan uitoefenen. Je zou denken dat de rest van de familie daar trots op is, maar nee! Want Yehudi werd afgezegd door de redactie van Op1 omdat zijn neef, Nathan, dat wilde.
Say what?
Ja echt. Wat er gebeurde is dit. Nathan is de manager van Bilal. Hij had het optreden dus voor hem geregeld. Maar hij en zijn vader Bram Moszkowicz hebben een ontiegelijke hekel aan Yehudi. En dus kreeg de redactie te horen dat Bilal niet zou langskomen als Yehudi een tafel zou komen te zitten.
Let wel, Yehudi was uitgenodigd om te praten over de veroordeling van de moordenaar van Hümeyra. Hij zou dus niet ingaan op Bilal, en al helemaal niets zeggen over diens manager Nathan.
Luuk Ikink legde gisteren uit bij RTL Boulevard wat er precies gebeurd was. "Nathan heeft tegen de redactie van Op1 gezegd: ‘Ik wil niet dat hij aan tafel gaat zitten bij Bilal, dat wil ik niet hebben.’ Toen heeft Op1 gezegd: ‘Oké, dan bellen we hem af.’ Die hebben hem vervolgens afgebeld, wat natuurlijk vrij raar is. Dat je je als manager gaat bemoeien met de zaken van het programma," aldus Luuk volkomen terecht.
Dat klopt. Maar het is nóg raarder dat een programma zo'n doorgedraaide "manager" niet direct laat weten dat hij het maar uitzoekt.
Of wacht. Eigenlijk is dat misschien helemaal zo gek niet, gezien de innige band die BNNVARA (van Op1) heeft met Bilal. Diens laatste film is immers co-geproduceerd door de omroep.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dit is dus hoe ongelooflijk smerig het spel gespeeld wordt bij de NPO. Be-scha-mend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten