Filmpje! Conservatieve Hongaarse held Viktor Orbán: 'Onder het communisme werden homo's vervolgd. Ik vocht voor ze!'

Filmpje! Conservatieve Hongaarse held Viktor Orbán: 'Onder het communisme werden homo's vervolgd. Ik vocht voor ze!'

Viktor Orbán, premier van Hongarije. Bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com.

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft gereageerd op aasgieren van de media die hem en zijn land graag willen wegzetten als een stel homohaters. Dat is, zegt Orbán, enorme onzin. Sterker nog, ten tijde van het communisme werden homoseksuelen op brute wijze vervolgd. Wat Orbán deed? "Ik vocht toen al voor hun vrijheid en hun rechten!"

In met name de Nederlandse pers - maar ook wel in Duitsland en België - wordt de Hongaarse premier Viktor Orbán geheel ten onrechte neergezet als een soort van homohater pur sang. Want zijn partij heeft een wet aangenomen die bedoeld is om ouders te laten bepalen hoe en wanneer zij hun kinderen vertellen over seksualiteit, in plaats van een staatsomroep die gebruikt kan worden om denkbeelden en principes te propageren die wat ouders betreft indruisen tegen hún normen en waarden.

De Dagelijkse Standaard

Tenminste, dat is wat de Hongaren vinden van de wet. In Nederland denkt met name Mark Rutte daar heel anders over, en daarin wordt hij natuurlijk gesteund door onze 'journalisten.'

Nou, toen een Duitse journalist ook even over Orbán heen viel en hem probeerde weg te zetten als homofoob, reageerde de Hongaarse leider buitengewoon sterk. Hoe? Met een realistisch geschiedenislesje.

"Oh, ik ben een strijder voor hun rechten," aldus Orbán. "Je weet, ik ben een vrijheidsstrijder. Onder het communistische regime werd homoseksualiteit bestraft, en ik vocht voor hun vrijheid en hun rechten. Ik verdedig de rechten van homoseksuelen."

Een ieder die de geschiedenis van de Sovjet Unie bestudeerd heeft weet dat dit klopt. Het was daar bepaald geen walhallah voor homoseksuelen. En ja, vrijheidsstrijders als Orbán hebben juist voor hen opgenomen, ongeacht hun seksuele voorkeuren.

De wet, ging Orbán dan ook verder, waar nu zoveel kritiek op is gaat niet over de rechten van homoseksuelen. "Deze wet gaat daar niet over. Het gaat juist om de rechten van kinderen en ouders" om gevoelige zaken op een manier te behandelen die bij hún normen en waarden past. Punt. Als ouders willen dat hun kinderen al op jonge leeftijd geïnformeerd worden over verschillende soorten seksuele voorkeuren en onderwerpen, soit. Maar als ze dat niet willen, nou dan is dat aan hén, en niet aan óf de staat óf aan mediapersoonlijkheden die het beter denken te weten.

En natuurlijk al helemaal niet aan Europese autocraten die andere landen en volkeren de wet voor willen schrijven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo. Die kunnen de Ruttes en Sigrid Kagen van deze wereld in hun zak steken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties