[Filmpje] Geert Wilders woest op dieren mishandelende slachthuizen: ‘Acuut sluiten, hadden ze dat maar niet moeten doen’

PVV-leider Geert Wilders heeft geen goed woord over voor slachthuizen die zich schuldig maken aan dierenmishandeling. Wat hem betreft gingen de maatregelen van de NVWA niet ver genoeg en hij wil dat “dit soort slachthuizen” meteen worden gesloten.

De undercoverbeelden van de werkwijze in slachterij Gosschalk in Epe hebben behoorlijk wat losgemaakt bij Tweede Kamerleden. En dat is ook niet zo gek, want hoe het er daar aan toeging was puur sadisme.

De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) heeft weliswaar direct maatregelen genomen, maar die gaan Wilders lang niet ver genoeg. Zij gaan namelijk meer toezichtcamera’s ophangen en de slachterij mag alleen nog met levende dieren omgaan als er een NVWA-dierenarts aanwezig is.

Allemaal leuk en aardig, maar Wilders ziet liever dat zo’n slachterij direct wordt gesloten en de daders strafrechtelijk worden vervolgd. “Hadden ze dat maar niet moeten doen”, voegt hij eraan toe.

En zeker in dit geval kun je hem geen ongelijk geven. De slachterij in kwestie is namelijk al meerdere malen op de vingers getikt en kennelijk heeft dat helemaal niets uitgehaald. Ergens moet het dan ook een keer afgelopen zijn, want dit kan zo toch echt niet langer!

Sowieso is het vreemd dat zo’n slachterij hier telkens mee weg heeft kunnen komen. In Nederland zeggen we allemaal wel dat we dierenmishandeling heel erg vinden, en dat is het natuurlijk ook, maar dat wordt niet gereflecteerd in onze wetgeving en handhaving. Want als je de achtergrond van die slachterij niet zou kennen, en je krijgt alleen de maatregelen van de NVWA te horen, dan zou je haast denken dat het om een eerste vergrijp zou gaan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wilders geeft in de video zelf ook nog aan dat hij vorig jaar aangifte heeft gedaan tegen een slachthuis waar ook dierenmishandeling plaatsvond. “Daar is niets mee gedaan”, aldus Wilders.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Monty

  ”De slachterij in kwestie is namelijk al meerdere malen op de vingers getikt en kennelijk heeft dat helemaal niets uitgehaald.”

  Dit heeft Wilders zeker gemist.
  Orpuntinist.

  1. Harry Haller2

   ‘Orpuntinist’

   Grappig Monty.

   1. Monty

    Opportunist

    Dank je.

    1. EvertB

     Degene die deze info zo had kunnen oplepelen aan Wilders is Dionneke Graus. Hij is de man van de dierenwelzijn. Waar is Graus als je hem nodig hebt?

     1. Emma Louise

      Graus houdt zich mogelijk bezig met iets waar hij tot voor kort nooit van had gehoord: vrouwenwelzijn.

     2. Rood

      FTO Van Velenamen

     3. usb3.0

      Inhoudelijk gaat emmaatje nergens op in natuurlijk, terwijl Wilders toch duidelijk zegt, “Wat hem betreft gingen de maatregelen van de NVWA niet ver genoeg en hij wil dat “dit soort slachthuizen” meteen worden gesloten.”

 2. Harry Haller2

  Wilders heeft natuurlijk gelijk: de slachterij in Epe voor minimaal een half jaar volledig sluiten en daarna gedeeltelijke proefheropening onder strikte curatele.

  1. Monty

   Wilders doet zijn best om andere partijen aan hem te binden. Gisteren DENK.

   Vandaag de Partij voor de Dieren

   1. Harry Haller2

    Misschien is de PVV ook wel wat voor jou Monty. Je hebt het immers altijd over Wilders. Je droomt over hem, dicht hem dingen toe, verwacht ontwikkelingen van hem, stelt altijd vragen over hem…… met zo’n obsessie kom je maar op 1 ding uit: jij bent een echte PVV’er, in hart en nieren. Van harte welkom !

    1. Monty

     Nee ik heb liever iemand met ruggengraat en integriteit.
     Iemand die je echt kan vertrouwen en geen Nederlandse politiek bedrijft met geld van vermogende buitenlanders.

     Maar ja waar vind je die?
     Wilders is dit in ieder geval helemaal niet.

     1. Harry Haller2

      Omtzigt misschien?

     2. Harry Haller2

      Trouwens, D66 bedrijft Nederlandse politiek met geld van vermogende Nederlanders. De partij kreeg 1 miljoen euro om campagne te voeren van softwareondernemer en miljardair Steven Schuurman (45). Hij gaf daarnaast 350.000 euro aan de Partij voor de Dieren.

      Ook het CDA ontving donorgelden van Nederlandse lobbyisten en Hoekstra gaf toe dat hij daarvoor het partijprogramma op diverse punten had aangepast.

      Wat vind jij van zoveel integriteit, Monty?

     3. Monty

      Harry ik heb geen vertrouwen in iemand die zijn partij als een stuurman van een sloep leid.

      Ik heb meer vertrouwen in iemand die zijn partij als een commandant van een schip leid, verantwoordelijkheid durft te nemen.

      Iets wat Wilders niet wil. Die blijft liever aan het roer van zijn roeiboot.

     4. Harry Haller2

      Monty, je draait er listig om heen. Andere partijen die ik noem, bedrijven ook politiek met gedoneerd geld van vermogende mensen. Wat is het verschil?

     5. Monty

      @Harry,
      ”Wat vind jij van zoveel integriteit, Monty?”

      Is ook verachtelijk. Maar niet zo verachtelijk als Nederlandse politiek bedrijven met buitenlands geld.

      Wat heeft Wilders hen beloofd?
      Vind Harry Haller dit niet verachtelijk.
      Landverraad is misschien nog passender.

     6. Monty

      @Harry
      ”Andere partijen die ik noem, bedrijven ook politiek met gedoneerd geld van vermogende mensen. Wat is het verschil?”

      Werkelijk?
      Wilders ontvangt al jaren duizenden dollars uit het buitenland om in ons land politiek mee te bedrijven.

      Het buitenland, dat is het verschil.

      Jij heb er geen problemen mee dat onze politiek met buitenlandse geld wordt beïnvloed?

     7. Harry Haller2

      Monty heeft er blijkbaar geen enkele moeite mee dat de Nederlandse politiek opgekocht wordt door Nederlandse vermogende particulieren en lobbyisten.

      Pas als het geld uit het buitenland komt is het erg.

      Veel hypocrieter en dubbelhartiger dan Monty zul je ze niet zo gauw tegenkomen.

     8. Harry Haller2

      “Jij heb er geen problemen mee dat onze politiek met buitenlandse geld wordt beïnvloed?”

      Kan Monty concrete voorbeelden noemen waarop de politiek van de PVV/Wilders beinvloed wordt door buitenlandse inmenging.

      Ik kan wel voorbeelden noemen van Nederlandse politieke partijen die overduidelijk beinvloed wordt door binnenlandse geldschieters: dat zijn o.a. D66, CDA en PvdD.

     9. Monty

      @Harry
      ”Kan Monty concrete voorbeelden noemen waarop de politiek ……”

      Nee dat kan Monty niet. Wilders is gelukkig niet in de positie om zijn beloften in te willigen tegen over zijn weldoeners.

      Ben wel benieuwd wat Wilders hen beloofd. Of denkt Harry dat Wilders die duizenden dollars voor niks krijgt.

      In de politiek is niks voor niks dat weet je toch.
      Maar hier sluit Harry liever zijn ogen en oren voor.
      Want Wilders is wel integer.

     10. Harry Haller2

      Dat Monty een enorme sukkel is, zal niemand zijn ontgaan. Dat hij op het mongoloide af is, wordt duidelijk als je bedenkt dat hij Nederlandse politiek die aangestuurd wordt door Nederlandse miljoenendonaties helemaal OK vindt, en een paar duizend buitenlandse dollars voor de PVV landverraad en hoogst verwerpelijk. Monty’s verstand en gevoel voor integriteit rijkt nu eenmaal niet verder dan kleuterniveau.

      Elders op DDS: “De heren van GeenStijl hebben een 275 pagina’s tellend dossier in handen gekregen over de communicatie tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken, de NPO/VPRO/Human en Sigrid Kaag over de documentaire “Van Beiroet tot Binnenhof”. Daaruit blijkt dat Kaag ZELF het thema mocht kiezen waarmee ze in beeld wilde komen alsmede het TIJDSTIP waarop”.

      Gekochte verkiezingen dus. Of denkt Monty Mongool nog steeds dat D66 de verkiezingen geheel op eigen kracht won? Mwoehaha…. think again sukkel.

     11. Monty

      @Harry
      Gelukkig zijn we het over 1 ding eens dat Wilders zijn politiek in Nederland bedrijft met buitenlands geld.

      Eén ding weten we alleen niet wat Wilders zijn weldoeners heeft beloofd.

      Want niks is voor niks in de politiek.

     12. Harry Haller2

      Monty weigert het over de smerige, corrupte Nederlandse politieke partijen te hebben die gekocht, beinvloed en aangestuurd wordt door miljoenen euro’s, uitgekookte lobbyisten en belangengroeperingen, maar komt onophoudelijk aankakken met die paar duizend euro buitenlands geld voor de PVV, terwijl hij zelf notabene zegt dat Wilders ‘niet in de positie is om zijn beloften in te willigen tegen over zijn weldoeners’.

      Lust u nog peultjes?

      Met een betaalde overheidströl die maar een deuntje kan zingen is debatteren onmogelijk. Ik probeerde het nog weer eens, maar het heeft geen zin. Monty is een loepzuivere mongool en gombal die hier alleen komt om zijn eeuwige anti-Wilders liedje te zingen. Stik er in Monty en donder op hier – we kennen je eeuwige stupide gezeik nu wel.

     13. Emile Takma

      “ betaalde overheidströl”

      Kan Haller onderbouwen of zelfs maar aannemelijk maken dat Monty door de Overheid betaald wordt voor zijn bijdragen op DDS?

     14. Monty

      @Harry
      ”die paar duizend euro buitenlands geld voor de PVV,”

      Enkele tonnen heeft Wilders ontvangen.
      Waarvoor?
      Waarom?

      Dat maakt Harry niks uit.
      Geef het gewoon toe dat Wilders net zo min integer is als Kaag of Pechtold.

      Pechtold kreeg een penthouse voor bewezen diensten.
      Maar waarvoor ontvangt Wilders tonnen en heeft hij een Amerikaanse stichting waarop mensen kunnen doneren.

      Wat heeft Wilders beloofd voor al die duizenden dollars?

 3. Spoetnick

  Die slachthuizen horen thuis in Oost Europa.
  Dat scheelt ons de helft van de arbeidsmigranten.
  En de ‘dierenliefhebbers’ kunnen daar naar hartelust protesteren.
  Van een NL-uitkering kun je in Oosteuropa goed rondkomen.

  1. Harry Haller2

   Spoetnick: dit soort wanstaltige slachtpraktijken moet overal ter wereld verboden en uitgebannen worden. Met verplaatsing naar Oost-Europa ban je het alleen uit je eigen gezichtsveld, maar bestaat het nog steeds.

   Of vind jij dat het vanwege de kiloknallers maar moet blijven bestaan?

   1. Spoetnick

    Harry Haller2.
    Nederland redt het klimaat al voor de hele wereld.
    We kunnen niet overal voor opdraaien.

    Dus:
    Protesten in Oosteuropa tegen dierenleed.
    Megabelastingen in NL om het klimaat te redden.
    Demonstraties in Arabië tegen rascisme. Enzovoort, enz.
    Gewoon de boel eerlijk verdelen. Globaliseren dus.
    Wordt het hier een stuk rustiger en leefbaarder.

    1. Harry Haller2

     Het gaat om gestructureerd dierenleed en dierenmishandeling op industriele schaal, Spoetnick. Dat heeft geen moer van doen met die andere punten die je opnoemt.

     Het zinloze en sadistische geweld bij deze dierenholocaust moet stoppen en niet geexporteerd worden naar Polen zodat het jouw schuldgevoel niet meer belast.

 4. EvertB

  Slachterij Gosschalk zwijnt dat het na herhaaldelijke grove overtredingen nog steeds niet is gesloten.
  Dierenrechtenorganisatie Varkens in Nood heeft inmiddels aangifte gedaan tegen deze slachterij.

  1. Emma Louise

   Deze slachterij is per 3 juli 2021 voorlopig gesloten.

 5. maraton

  Terecht eist Wilders , met 95% van de NLers, dat deze foute tent gesloten wordt.
  Opvallend dat grote dierenvriend Dion hier niet het woord over voert in zijn fractie.
  Het wordt steeds duidelijker dat Geert nog steeds in zijn maag zit met deze binnenhof pooier.
  Waarschijnlijk heeft hij hem een spreekverbod opgelegd.

  1. usb3.0

   Het gaat niet over Graus natuurlijk..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.