[Filmpje] Van der Plas (BBB) vraagt minister Grapperhaus wat terughalen IS-terroriste kost, krijgt geen antwoord

BBB-leider Caroline van der Plas vroeg in de Tweede Kamer aan minister Grapperhaus (Veiligheid & Justitie) wat de repatriëring van een IS-terroriste nou precies kost. De minister weigerde antwoord te geven.

 

“Ik zou wel eens willen weten, en ik denk de hele samenleving wel, wat kost onze belastingbetaler dit soort grappen, dit soort trajecten? Het ophalen, de kosten van detentie, de rechtsgang, alle ambtenaren die er mee bezig zijn, het eventuele deprogrammeren van zo’n mevrouw, de kinderbescherming, de opvang van de kinderen… Daar zou ik eigenlijk van de minister wel een hele opsomming van willen hebben, wat ons dit allemaal kost”, aldus BBB-Kamerlid Van der Plas.

De minister begint over begrotingen en dat er voor allerlei procedures algemene besloten bedragen zijn, “die nodig zijn om een strafproces op een goede wijze te voeren”. Hartstikke leuk, maar dat is natuurlijk geen antwoord op de vraag. En daar kan ze naar fluiten, want Grapperhaus heeft geen zin om daar specifiek op in te gaan!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar met alle kostenposten die Van der Plas al noemde kun je er wel redelijk zeker van zijn dat het echt klauwen met belastinggeld gaat vergen, en dat het resultaat vrij beroerd zal zijn: hoge strafeisen, weinig bewijs en een lullig celstrafje voor iemand die vermoedelijk net zo radicaal de gevangenis weer verlaat als toen ze erin kwam.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. nexit nu aub

  uiteraard komt er geen antwoord , 10 miljard weg , ook geen antwoord

  het partijkartel heeft schijt aan alles en iedereen. Waarom blijven mensen stemmen op deze vuilnisbakken

  1. hans-e-pans

   Toen de PVV enige jaren geleden aan het Kabinet vroeg wat een vluchteling de Nederlander per jaar koste, kwam er ook geen goed antwoord omdat men zei het niet te weten.

   Maar dat een oudere Nederlander de Nederlandse staat kost wist het Kabinet zomaar, bijna op de Eurocent af, te vertellen.

 2. EvertB

  Karolijn is nog niet bekend met de berekeningssystematiek die je als Kamerlid had kunnen weten. Dat kan gebeuren want ze is immers nog maar twee maandjes actief. Al luisterend naar de minister leert zij ook bij.

  1. Harry Haller

   De naam is Caroline. Lülletje EvertB gaat al aardig het neerbuigende dedain onder de knie krijgen waar extreemlinks het patent op heeft.

   Slijmbal.

   1. AS210854

    Harry, dat is nu precies waar de linksekliek heel goed in is, als ze niet kunnen winnen dan maar kleineren en kapot maken.

   2. september

    Evert heeft haar naam bijna goed,Noemt haar gelukkig geen Hendrika Koekkoek,dat doet iemand anders hier

   3. EvertB

    Leuk om van je te lezen, Harry.

    ‘Caroline’ associeer ik, vraag me niet waarom, met ‘Caroline’ Kaart. Zij was een van oorsprong Schotse operazangeres die in de tweede helft van de 20ste eeuw furore maakte in Nederland. Misschien ken je haar ook wel. Haar voornaam werd niet op z’n Engels/Schots uitgesproken maar op z’n Nederlands: Kaa-ro-lie-ne (fonetisch).
    Caroline van der Plas spreekt haar voornaam om de Engelstalige wijze uit en ik neem dat over en hertaal dat naar Karolijn. Grappig toch?

    1. Harry Haller

     Nee, dat is niet grappig. Jij bent een fluim die op Van der Plas neerkijkt. Schaam je.

    2. AidemediA

     EvertB. U bent waarschijnlijk in de war met de carolien van pinokkio. Toen die druiloor het ff niet meer wist riep hij om carolien. U weet wel zijn assistente die alles voor hem uitzoekt. Als die carolien iets niet heeft opgezocht, heeft pinok er ineens geen herinnering aan.
     En huilie huilie aso, grappenmaker, is en blijft de joker van de trutte brigade. Die oreert er lustig op los, leest anderen graag de les, maar vragen beantwoorden van het plebs uit de kamer is teveel voor de “jonge” bruidegom.

  2. nexit nu aub

   strónt vlé®k evert vind het normaal dat er 10 miljard verdwijnt uit de schatkist. Het staat er echt , het is een berekeningssystematiek volgens deze randdebiel !

 3. ikweetwatikwil

  Ik zit niet in de kamer en ben niet op de hoogte van de berekeningssystematiek (mooi woord) van de kamer, maar ik kan op mijn klompen aanvoelen , dat je met 2ton niet klaar bent. En dat voor het binnen halen van een schurkenvrouw met kinderen. Krijgt hier een strafje en kan hier blijven met alle risico’s van dien. Voor onderhoud moeten de burgers zorgen. Die schurkenvrouw en aanhang lachen zich een hoedje. Ze zal niet de enige blijven die terug gehaald wordt. Schande.

 4. HD

  Wat een arrogante klootzak die Grappenhauss, er zijn veel schijnheilige hufters in het kabinet maar deze steekt er met kalekop en schouders bovenuit.
  Laten we hopen dat ze de rekening betaald krijgen.

 5. Emile Takma

  Hendrika is bezig met dit soort debiel gedoe en intussen smeden de landbouworganisaties een akkoord over stikstof waar ze niet bij betrokken is.

  Ze heeft geen idee waar ze voor is gekozen.

  1. AS210854

   Ach god, spuit elf laat ook weereens iets van zich horen. Kleineren, onzinnige reacties meer kunnen we niet van jou verwachten. Daar kun jij natuurlijk niks aan doen, de een is slimmer dan de anderen, laat jij nu de andere zijn.

   1. september

    Die takma laat dagelijks van zich horen,dat verandert toch nooit.

  2. usb3.0

   Aldus varken emieltje takma

 6. alla-af sn-akbar

  Volstrekt belachelijk dat dit islamitische klotewijf naar Nederland gehaald wordt. Reken maar dat dit niet de laatste is.

 7. staleo

  Zolang als Emile Takma met zijn vele namen en Beukman zoals hij de laatste tijd reageert
  hier hun sh.t mogen neerplempen kan DDS een donatie van mij vergeten.

 8. Vit

  Manne luistere
  Als het even kan trek dan de belastingdienst een poot uit met jouw aangifte of andere manieren want er wordt van ons geld alleen maar misbruik van gemaakt dat zie je nu weer, maar pas op geen slapende honden wakker maken.

  Persoonlijk ben ik er op tegen om bij te dragen aan de terugkeer van een syriegangster hoe zielig ook voor de kinderen, zij heeft gekozen voor allah die geen spatje geholpen heeft tot de totstandkoming van een islamitische staat, dat had ik al voorspeld maar dit terzijde.

 9. RS

  Ben het met Caroline eens………..vragen wat dat eigenlijk per persoon kostte en heeft gekost. Caroline is nieuw in de Kamer en stelt deze vraag. Door iemand anders ooit gesteld ? Ik weet het niet. Maar goed, er waait een frisse wind door de Kamer mbt. Caroline en die DURFT het tenminste te vragen. Het antwoord van die Grapperhaus is te eenvoudig………..wordt herhaald door haar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.