vlcsnap 2021 02 11 12h40m04s927

Sneue Sigrid Kaag framet Geert Wilders: 'Giftige aanval op pers is aanval op ons allemaal'

Geen categoriejun 08 2021, 20:30
Geert Wilders is niet van plan om ook maar een woord terug te nemen van zijn 'tuig van de richel-opmerking richting journalisten, zo laat hij in een tweet weten. Sigrid Kaag reageert daar op, noemt het "opnieuw een giftige aanval van Wilders op de pers", en werpt zichzelf op als hoeder van vrijheid en democratie.
https://twitter.com/SigridKaag/status/1402293684570308615
Wilders was bijzonder duidelijk over wat hij de afgelopen dagen vond van journalisten, en ook gisteren weer liet hij geen mysteries bestaan rondom zijn opvatting over de pers. Hij verwijt de journalisten namelijk een "links-activistische houding" en noemt ze "lakeien van de macht". Niet zo gek ook, want echt moeilijke vragen stellen aan politici van regeringspartijen doen ze meestal niet. Daarom was het ook zo'n ding dat Nieuwsuur tijdens de afgelopen verkiezingen zo opviel in hun gesprekken met lijsttrekkers: ze deden ineens hun werk.
Maar nu is Wilders, die zelf al jarenlang met beveiliging rond moet lopen omdat hij zijn mening verkondigt, ineens het gevaar voor "ons allemaal", vindt Sigrid Kaag. "Onze vrijheden" en "onze democratie", ze staan allebei op het spel, aldus Kaag. Alsof Wilders het maar gewoon moet blijven slikken dat hij telkens weer voor nazi wordt uitgemaakt als hij zegt dat bepaalde asielzoekers (of terroristen) het land uit moeten. 'Dan moet hij dat misschien maar niet zeggen,' roepen die hypermoralistische journalisten dan, terwijl ze hun vermeende objectieve houding uit het raam kieperen.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Vrijheid van meningsuiting is er kennelijk niet voor mensen zoals Geert Wilders, in de ogen van Sigrid Kaag. Want (felle) kritiek op de pers staat gelijk aan een aanval op diezelfde pers. Dan doen woorden er ineens toe. En wie weet spoor je zo wel iemand aan om tot geweld over te gaan, net als wanneer je iemand herhaaldelijk islamofobe racistische nazi noemt, bijvoorbeeld. Of wanneer je doet alsof die kritiek een aanval is op de kern van onze samenleving...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten