El Salvador wordt eerste land ter wereld dat Bitcoin invoert als wettelijk betaalmiddel

El Salvador wordt eerste land ter wereld dat Bitcoin invoert als wettelijk betaalmiddel

San Salvador in El Salvador, met de vulkaan op de achtergrond. Bron: Shutterstock.

Het in Midden-Amerika gelegen El Salvador gaat Bitcoin invoeren als wettelijk en legitiem betaalmiddel. Dat bepaalde de Asamblea Legislativa, het Salvadoreaanse parlement vanochtend vroeg. De Meso-Amerikaanse republiek wordt daarmee het eerste land ter wereld dat de cryptovaluta gaat erkennen als officiëel betaalmiddel.

Ook wil El Salvador zelf Bitcoins gaan 'mijnen.' Die actie, waarbij computers rekensommen oplossen en daarmee nieuwe munten scheppen, vergt veel stroomgebruik. Om dat de baas te zijn, zal energie van de plaatselijke vulkaan worden gebruikt voor de activiteit.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties