carryplassy

[Filmpje] Van der Plas (BBB) vraagt minister Grapperhaus wat terughalen IS-terroriste kost, krijgt geen antwoord

Geen categoriejun 08 2021, 19:15
BBB-leider Caroline van der Plas vroeg in de Tweede Kamer aan minister Grapperhaus (Veiligheid & Justitie) wat de repatriëring van een IS-terroriste nou precies kost. De minister weigerde antwoord te geven.
https://twitter.com/lientje1967/status/1402285717154369539
"Ik zou wel eens willen weten, en ik denk de hele samenleving wel, wat kost onze belastingbetaler dit soort grappen, dit soort trajecten? Het ophalen, de kosten van detentie, de rechtsgang, alle ambtenaren die er mee bezig zijn, het eventuele deprogrammeren van zo'n mevrouw, de kinderbescherming, de opvang van de kinderen... Daar zou ik eigenlijk van de minister wel een hele opsomming van willen hebben, wat ons dit allemaal kost", aldus BBB-Kamerlid Van der Plas.
De minister begint over begrotingen en dat er voor allerlei procedures algemene besloten bedragen zijn, "die nodig zijn om een strafproces op een goede wijze te voeren". Hartstikke leuk, maar dat is natuurlijk geen antwoord op de vraag. En daar kan ze naar fluiten, want Grapperhaus heeft geen zin om daar specifiek op in te gaan!
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Maar met alle kostenposten die Van der Plas al noemde kun je er wel redelijk zeker van zijn dat het echt klauwen met belastinggeld gaat vergen, en dat het resultaat vrij beroerd zal zijn: hoge strafeisen, weinig bewijs en een lullig celstrafje voor iemand die vermoedelijk net zo radicaal de gevangenis weer verlaat als toen ze erin kwam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten