Fleur Agema (PVV) haalt uit naar Jaap van Dissel: ‘Zoveel ellende had voorkomen kunnen worden!’

PVV Tweede Kamerlid Fleur Agema vindt het ongekend dat Jaap van Dissel niets wilde horen over de voordelen van een betere ventilatie, met name in scholen. “Parallelle wetenschap,” noemde hij dat. Nou, concludeert Agema, als Van Dissel wél iets gedaan had met kritiek hierop, dan had heel veel “ellende voorkomen kunnen worden.”

Een week geleden kwam er bijzonder interessant nieuws uit de Amerikaanse staat Georgia. Want, hadden onderzoekers daar geconcludeerd na nauwkeurig te hebben gekeken naar de besmettingscijfers op maar liefst 169 scholen, een goede ventilatie is van levensbelang als je coronabesmettingen op school wilt voorkomen. Met een goede ventilatie zouden er daar maar liefst een op de drie besmettingen voorkomen kunnen worden. Dat is nogal wat. Gratis winst. Ramen en deuren open, et voila. Minder zieken, minder ziekenhuisopnames, minder doden, minder testen, minder lockdown.

Natuurlijk is het wel frappant dat we daar “buitenlands onderzoek” voor nodig hadden. Onze eigen Maurice de Hond roept dit immers al tijden. Maar hij wordt steevast genegeerd door de machtshebbers, die hem wegzetten als een peiler met te veel tijd om handen.

Nou, zegt PVV-Tweede Kamerlid Fleur Agema nu, dat is eigenlijk gewoon dood- en doodzonde. Want als Jaap van Dissel en zijn vrienden wél geluisterd hadden naar dit soort argumenten had er een hele hoop lijden voorkomen kunnen worden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo is het maar net. Maar ja, dat wilden Van Dissel en co. natuurlijk ten koste van alles voorkomen. Want stel je voor dat je een “opiniepeiler” gelijk moet geven als “medische expert.” Dát zou een “afgang” wezen! Nee, dan is het veel béter om je poot stijf te houden en geen millimeter toe te geven, wát de feiten ook zijn. Toch, Jaap?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Forlan

  Na de onthulling van het mail-verkeer van Dr Fauci in de VS ben ik erg benieuwd waar die van Dissel zich échte mee bezig houdt. Parallelle belangen gok ik zo

  1. nexit nu aub

   mogelijk is ie bezig zijn verdiende miljoenen uit te geven. Corona was een goede moneymaker voor het heerschap

   1. Monty

    Net als Bil Gates die had de centjes ook keihard nodig voor zijn scheiding.

  2. Emile Takma

   Ik ben nog steeds bezig uit te vinden wat in het mailverkeer van Fauci nou zo in zijn nadeel spreekt.

   ht*ps://edition.cnn.com/2021/06/02/politics/anthony-fauci-emails/index.html

 2. Emile Takma

  Van Dissel heeft nooit het belang van ventilatie ontkend als een relevante factor bij besmettingen. Hij gaf echter ook altijd aan dat het niet de belangrijkste factor was, andere maatregelen hebben meer direct effect in de terugdringing van het virus.
  Het verhaal van het RIVM was daarin altijd consequent.

  1. nexit nu aub

   NIET LIEGEN STRÓNT VLÉK

   Ook jij hebt Maurice de Hond door de strónt getrokken alhier.
   Het RIVM, het OMT , rutte, goebbels en jij de strónt vlé®k van DDS hebben structureel ontkent dat ventilatie en aerosolen van grote invloed waren op de verspreiding van virusmateriaal.

   Achteraf blijken aerosolen de belangrijkste bron van verspreiding te zijn strónt vlé®k.

   Je kan zelf de draadjes op dds wel terug vinden waar je gewauwel te vinden is domme jongen ! Kan je de herinnering wat opfrissen hufter.

   1. Emile Takma

    ontkend

    Wanneer mag Poeperdje over naar groep 4?

    1. usb3.0

     taalautist tamil takelstra raakt volledig in de war als een thee een dee behoordt te zijn, van de inhoudt naar de vorm vanwege het gebrek aan argumenten

    2. nexit nu aub

     wanneer probeerd de strónd vlé®k hed eens inhoudelijk !

     1. CZ

      Kansloos!

  2. usb3.0

   Fleur heeft natuurlijk hartstikke gelijk en daar gaat emieltje inhoudelijk natuurlijk niet op in, dat kan hij immers ook niet omdat het feitelijk waar is…

  3. Stanly2000

   Ernst,
   Goede ventilatie kan volgens de deskundigen voorkomen dat het coronavirus zich verspreidt via aerosolen, minuscule deeltjes in de lucht die langdurig blijven zweven. “Het RIVM is nu een van de weinige partijen in de wereld die het belang van de aerosolen-route nog niet duidelijk heeft erkend”, stelt Bluyssen.
   Bericht niet van vorig jaar maar van 13 mei 2021.

 3. Monty

  ”Want als Jaap van Dissel en zijn vrienden wél geluisterd hadden naar dit soort argumenten had er een hele hoop lijden voorkomen kunnen worden.”

  Hopelijk wordt er dan ook eens geluisterd naar Wilders waarschuwing dat er aanslagen in Nederland komen.
  Zodat de beveiliging in onze straten en gebouwen worden aangescherpt.

  Want wachten tot er een aanslag is geweest en dan roepen ‘zie je wel dat ik gelijk heb’ is dan wel erg gemakkelijk.

  1. Emile Takma

   😃

 4. gebande_4

  Een week geleden kwam er bijzonder interessant nieuws uit de Amerikaanse staat Georgia. Want, hadden onderzoekers daar geconcludeerd na nauwkeurig te hebben gekeken

  Het is werkelijk onbegrijpelijk dat van Dissel een jaar geleden niet naar dit zojuist gepubliceerde onderzoek heeft gekeken.
  Fleurke had in april 2018 al op dit onderzoek gewezen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.