Frank de Boer gaat “rustig nadenken” of hij opstapt als bondscoach na pijnlijke nederlaag tegen Tsjechië

Of Frank de Boer er in september nog bij is als de kwalificatiewedstrijden voor het WK Voetbal weer verder gaan, is nog onduidelijk. Nadat Nederland gisteren met 2-0 van de mat werd gespeeld door Tsjechië, de nummer 40 van de FIFA-ranglijst, is de toekomst van de bondscoach nog uiterst onzeker.

De trainer noemt de uitschakeling tegen Tsjechië een “ongelooflijke kater,” maar vond Oranje ondanks de nederlaag toch “dominant” in de wedstrijd waarin Oranje geen enkele keer op het doel heeft geschoten.

Of De Boer door wil met het elftal, zal in de loop van juli duidelijk. De Boer gaat “rustig nadenken,” laat hij de pers weten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Human Beast

  Sinds uh,uh, wanneer uh, kan Frank uh,uh, de Boer uh,uh,nadenken?.

  1. september

   Deze keer zou hij wel moeten nadenken tot in juli.En wie zou hem moeten opvolgen,er zijn weinig trainers vrij op dit moment.

 2. Freba

  Goede (top) voetballers zijn zelden Toptrainers. Uitzonderingen daargelaten. Weinig inspirerende man. Typisch een menneke met West-Friese mentaliteit. Zuinig vooral, weinig risico, maar wel oneindig je zakken vullen. Kreeg ooit persoonlijk een verschutting van hem in 1993 tijdens De intocht van Ajax. Zal ik hem eens onder zijn neus wrijven. Iedereen was destijds in feeststemming en hij stapte in de auto en reed weg naar huis. Ze heten niet voor niets de Boer.

  1. Emile Takma

   “Kreeg ooit persoonlijk een verschutting van hem”

   Hij zette je voor schut?

   Dan snap ik de rancune.

 3. Lefty

  Stelletje verwende niksnutten. Ze zitten wat te appen op hun luie reet tijdens de training. Het voetbal is om te huilen.

 4. EvertB

  Frank de Boer was een uiterst succesvolle trainer van Ajax. Als De Boer nu terugkeert naar Ajax en Erik ten Hag wordt coach van het Nederlands elftal zie ik een win-win situatie.

  1. Emile Takma

   Ik waag het met je oneens te zijn, behalve je voorstel Ten Hag trainer van het Nederlands Elftal te maken.

   Frank de boer was een succesvolle trainer als het gaat om titels maar dat deed hij met het beroerdste voetbal dat we bij Ajax ooit zagen.
   Het is bij Ajax pas weer gaan lopen nadat Peter Bosz (ook een goede trainer voor het Nederlands Elftal overigens) aantrad met attractief aanvallend voetbal.

 5. A-BBa

  Dat ze hem de keuze geven om eventueel te blijven is al meer dan absurd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.