Viroloog Louis Bontes maakt ons nu al bang voor het najaar: ‘In herfst opleving corona plús serieuze griepgolf’

Viroloog Louis Kroes van het LUMC waarschuwt ons nú al dat we er ernstig rekening mee moeten houden dat we in het najaar te maken krijgen met een serieuze opleving van het coronavirus (terwijl iedereen gevaccineerd is, maar goed). En dat is niet alles. Oh nee. Het wordt namelijk nog veel erger. Want er komt ook nog eens een serieuze “griepgolf” weet Kroes nu al.

Zoals altijd laat De Telegraaf zich vol vreugde lenen voor “waarschuwingen” van de nieuwe BN-elite: virologen. Louis Kroes van het LUMC mag nu namelijk vertellen in de krant voor slapend Nederland dat er in het najaar heel vervelende dingen staan te gebeuren. Ja, dat weet hij nu al; terwijl de zomer nog niet eens officieel is aangebroken.

“In de jaren ervoor was het soms al zwaar voor de zorg als het een heftig griepseizoen was,” aldus Kroes die daarmee tussen neus en lippen snel even toegeeft wat wij critici al tijden zeggen; dat de ziekenhuizen niet zo zeer vol lagen omdat corona zo vreselijk was, maar omdat het kabinet de zorg totaal heeft uitgekleed zodat we met geen enkel serieus virus kunnen omgaan.

Afijn. Kroes gaat verder: “We gaan oplevingen zien van het coronavirus als de seizoensinvloed verandert en men weer naar binnen gaat. Maar daarbovenop gaat een griepgolf komen.

Want, stelt Kroes, we hebben nu twee jaar lang eigenlijk geen griepgevallen meer gezien (zo gek, he?). Maar dat gaat nu veranderen. “Je ziet dan het effect van een oscillatie, dat er een bepaalde griepimmuniteit in de bevolking weg is,” omdat de griep te lang is weggeweest of zoiets.. “Je kunt dan een rebound krijgen, bovenop de corona-uitbraken die lokaal flink huis kunnen houden.”

Met andere woorden, we moeten nú al heel bang zijn en ons gróte zorgen maken. Oké, ja, sure, we mogen even van de zomer genieten. Maar bereid je geestelijk maar alvast voor: in de herfst en de winter wordt het weer afzien. Al die helse virussen! Het coronavirus (waarvoor bijna iedereen dan is ingeënt, maar blijkbaar maakt dat weinig verschil opeens) én de griep. Harrejassus. Wat een extreem dodelijke combinatie zeg!

Maar wacht, er is goed nieuws voor alle corona-geobsedeerden die hun huis nauwelijks meer uit durven. Volgens De Telegraaf is de kans namelijk groot dat “tactieken” als de quarantaineplicht en de anderhalve meter “in de gereedschapskist blijven.” Ja, ook ná 1 september als de huidige hoegenaamd ‘tijdelijke’ (haha!) wet met bevoegdheden van de overheid om ons ongekend in onze vrijheid te beperken in naam van de volksgezondheid eigenlijk afloopt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Nou, dat wordt nog wat deze herfst. Die “vrijheid, blijheid” waar we het steeds over hebben kon nog best eens tegenvallen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. nexit nu aub

  uiteraard , verkoudheid virussen verdwijnen niet , zijn niet te vaccineren en komen in voor en najaar in verschillende gedaantes terug !

 2. leukeditter

  en maar rennen om snel die prik te halen hahaha

  1. Aborifa

   God draait de verwarming war hoger. Het ijs smelt. Gods water vermeerdert en loopt over Gods akkers. Als God het erg warm krijgt, draait-ie de verwarming op de aarde wat lager, zitten we weer in de kou.
   God heeft voor miljarden hemellichamen te zorgen, dus het gaat soms wat gehaast en stroef.
   En nu denken goede christenmensen op deze nietige planeet dat ze er iets aan kunnen veranderen.
   En denken communistenmensen dat ze de wereld kunnen beheersen door de mensen angstig te maken. God heeft humor.
   Voor de niet-gelovigen: vervang God door Natuur.
   Natura omnia vincit.

 3. J. Punt

  Ha lekker, gratis vrij en kalm aan doen! Beetje de kantjes eraf lopen met dat ‘thuis’ werken, ahum!

 4. Paardenmiddel

  Volgens corona lockstep 2010, komt er een klimaatlockdown. Bepje merkel had het daar al over.

 5. roodkapjelusttaart

  Hahaha griepgolf, ze bedoelen de gevaccineerden die massaal ziek gaan worden door de vaccinaties. Hun immuunsysteem gaat op volle toeren draaien, waardoor zij massaal ziek gaan worden. Als je dat dan griep noemt, kan je dat goed verbloemen. Zo voorspelbaar dit weer!

 6. kattekop

  Er wordt daar beweerd dat door de lockdown de griep weg is gebleven.
  Maar wacht effe….waarom is dat andere longvirus [corona] dan niet door de lockdown verdwenen en zitten we nu nog met de naweeën daarvan
  Totaal onlogisch deze stelling.

  1. toetssteen

   @kattekop
   Met griep is het net zoals Covid. Elke keer trekt het een ietwat ander jasje aan. (lees: muteert).

 7. Duckday

  Ze blijven maar draaien .Wat zou nu waar zijn waarschijnlijk is di virus gewoon gekeekt en doelbewust **** want zo kunnen ze de mensheid wereld bevolking onderdrukken. Men wil een super staat kweken. En die mensen spreken de taal van hun broodheren

  1. nexit nu aub

   h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1502671685/prominente-microbioloog-new-york-maakt-ommezwaai-rond-lab-theorie

   De wappies en complotdenkers krijgen met de dag het gelijk aan hun zijde !

   Corona is een hoax een vooropgezet spel zoals de notulen van de WHO en de VN al bewezen hebben

   Dat iedereen die zijn medewerking hieraan gegeven heeft vervolgd mag worden voor zijn misdaden tegen de mens.

 8. usb3.0

  Nou én, mensen die zich met een experimenteel vaccin hebben laten inspuiten hoeven zich geen zorgen te maken toch?..

  1. nexit nu aub

   Precies , zij die zich braaf hebben laten vaccineren zijn gevrijwaard van gevaren !

   Of krijgt de groep met aangepast RNA het zwaar voor de kiezen. 🙂 🙂

   Geweldig gewoon hilarisch

   1. usb3.0

    Én ik vind dat juist die mensen hun mond moeten houden over mensen die niet zijn gefunctioneerd..

    1. september

     Je Hoeft niet gevaccineerd te worden,maar het is heel verstandig ,en Ik houd echt mijn Mond daar niet over!!

     1. CZ

      “verstandig”

      Wat is er verstandig aan het laten inspuiten van een experimentele vloeistof die bovendien een tijdelijke goedkeuring heeft en waarvan de werking of bijwerking op de lange termijn onbekend is? En wat is er verstandig aan om daardoor proefdier te zijn?

     2. nexit nu aub

      de vaccinatiewappies kunnen je niet uit leggen wat er verstandig is aan een spuit in je lijf met een onomkeerbare mRNA marker terwijl er een medicijn met nagenoeg geen bijwerkingen is.

     3. Emile Takma

      “een onomkeerbare mRNA marker”

      Creatieve wappie-biologie.

      😂

     4. CZ

      Aldus überzuiger Max Emile Van Noppen Van Velenamen, niet en nooit op de inhoud maar altijd zuigen!

 9. Harry Haller

  BREAKING: China announces they are planning to build 25 to 30 more bio labs in the next 5 years.

  1. Edjan

   H.H. Misschien gaan onze Chinese vrienden(?) het coronavirus wel perfectioneren en de productie opschalen?
   Is helemaal niet erg, hoor, zolang iedereen er maar ZIJN BEK over houdt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.