Hugo’s ministerie over coronapaspoort: ‘mogelijk ook nog na de zomer nodig’

De laatste weken zijn er flink wat versoepelingen doorgevoerd, maar toch blijft de overheid een stok achter de deur houden: het zogeheten coronapaspoort. De desbetreffende app gaat 23 juni online én de wet die dit mogelijk maakt, gaat gelden voor drie maanden en kan daarna worden verlengd. Het ministerie van Volksgezondheid meent dat het paspoort niet alleen tijdens de zomer nodig zal zijn. Mogelijk blijft de maatregel de rest van het jaar nodig. En wie weet hoe lang daarna nog?

Al enkele maanden is er flink wat gedoe over een mogelijke invoering van een zogeheten coronapaspoort. Critici vrezen voor onze privacygegevens én schetsen een dystopisch beeld van medische apartheid. Maar ondanks de kritiek gaat het paspoort vanaf 23 juni werkelijkheid worden. En BNR meldt dat het ministerie van Volksgezondheid heeft laten weten dat het coronapaspoort mogelijk niet alleen voor deze zomer nodig zal zijn.

Mocht het aantal besmettingen de pan uit rijzen dan zal de verlenging van de paspoort een ideaal middel zijn om enkele andere verregaande maatregelen niet te hoeven gebruiken. Ook experts zien wel een heil in een toekomst met een coronapaspoort, zij vrezen namelijk voor de komst van mutaties:

“Het is mogelijk dat het in het najaar, wanneer het coronavirus weer actiever wordt of nieuwe varianten opkomen, het toch nodig is om weer een aantal beperkende maatregelen in te voeren. Het kan daar in dat beleid goed passen om het coronapaspoort te gebruiken om naar het restaurant te gaan, of in het openbaar vervoer of naar bijeenkomsten.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ondanks de grote successen van de vaccinatiecampagne blijft het ministerie van Hugo de Jonge grootse projecten invoeren. Ondertussen blijven de bezwaren tegen deze projecten – zoals de sneltestsamenleving – bestaan. Want hoe veilig zijn onze gegevens in handen van de overheid? We hebben gedurende deze crisis al vaak genoeg gezien wat er gebeurt met onze gegevens – kuch, GGD. Het is op deze manier wachten op een groot datalek. Dat Hugo de Jonge aan het hoofd staat van deze hele operatie, is een bijzonder veeg teken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. nexit nu aub

  Wie zei dat het corona paspoort tijdelijk was ?
  Wie riepen wappies , complotdenken enz als je spreekt over de blijvende aard van het coronapaspoort.

  De verkregen macht tijdens het corona toneelspel wordt nooit meer uit handen gegeven door de regenten tenzij u als burger zich verenigd en een vuist maakt tegen de idioterie.

  1. Monty

   ”tenzij u als burger zich verenigd en een vuist maakt”

   Hiertoe zijn al meerdere oproepen gedaan door onder ander Baudet en Wilders.
   Maar op de één of andere manier pakt hun achterban dit niet op.

   Is hun achterban misschien te klein dat dit niet opvalt of censureert de media dit?

 2. StemPzeweg

  Als het nodig blijkt te zijn om voor de rest van ons bestaan een coronapaspoort te moeten gebruiken, so be it! Mij hoor je niet klagen!

  1. nexit nu aub

   domme sukkels willen nu eenmaal niet begrijpen dat corona een politiek besluit is en geen medisch. In de griep virussen van 2017, 2018 en 2019 was al sars geconstateerd. Ik begrijp werkelijk niet dat mensen zich zo laten leiden en lijden door de politiek.

   De weder opstand van de horigen en de grondheren. Wat een labbekakken volk !

 3. kattekop

  Wat een onzin dat corona paspoort.
  We hadden toch ook geen griep paspoort nodig na 2018 toen
  nog meer mensen zijn overleden dan nu.

 4. september

  Zolang dat coronapaspoort nodig blijkt te zijn,al ik het ieder geval goed bewaren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.