Video! Sylvana Simons witheet na opmerking Vera Bergkamp over ‘vreemdelingenhaat’: “Xenofobie is een haat!”

Dinsdag was er in de plenaire zaal in de Tweede Kamer een harde clash tussen Sylvana Simons (BIJ1) en Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) over de term “xenofobie.” Bergkamp noemde dat namelijk “een persoonlijke mening.” Maar dat kon zomaar niet. Oh nee. Simons ging los.

PVV-Kamerlid Gidi Markuszower liet gisteren weten dat hij graag een debat wil over het uitzetten van “asielzoekers.” Niet zo gek, natuurlijk, want er zijn nogal wat “vluchtelingen” die onder valse voorwendselen een asielaanvraag hebben ingediend. En ja, er zijn ook delen van de wereld waar veel “asielzoekers” vandaan zijn gekomen, maar waar het ondertussen alweer (deels) veilig is. Zie Syrië.

Like onze gloednieuwe Facebook-pagina!

BIJ1-leider Sylvana Simons vond dat niet kunnen, zo’n debataanvraag over “het uitzetten van vluchtelingen.” Sterker nog, dat zelfs maar willen is een duidelijk bewijs van “xenofobie!”

D66-Kamervoorzitter Vera Bergkamp vatte op een gegeven moment even samen wat er zoal gezegd en gevonden was. En toen ging het los.

“Ieder Kamerlid heeft het recht om een debat aan te vragen,” zei Bergkamp geheel terecht. “Er is ook gezegd, ‘een xenofobe agenda.’ Dat is een persoonlijke interpretatie van het verzoek.”

En dát was het moment waarop Sylvana Simons haar zelfbeheersing verloor. Want “xenofobie” op zo’n manier omschrijven, oh nee, dát kan niet.

“Voorzitter, xenofobie is niet een persoonlijke mening,” zei Simons met stemverheffing. “Xenofobie is een haat met betrekking tot vreemdelingen, mensen die er anders uitzien dan jij, mensen die ergens anders geboren zijn. Ik vind het echt wonderlijk dat we hier altijd maar doen alsof het…”

Daarop zei Markuszower, die bij het spreekgestoelte stond om zijn verzoek tot een debat over deze materie officieel te maken, dat daar “niet zo veel verwonderlijk aan is.”

Ook dat was tegen het zere been van Simons. “IK BEN EVEN MET DE VOORZITTER IN GESPREK, dankuwel” schreeuwde ze dan ook naar Markuszower. “Ik had het niet eens over meneer M.,” ging ze verder in wat overduidelijk bedoeld was als een belediging om hem neer te zetten als een crimineel. “Ik had het tegen ú, voorzitter. Over het feit dat ú zegt dat xenofobie en de kwalificatie xenofobie een persoonlijke mening is.”

Dat was niet zo. Oh nee. Dit was geen persoonlijke mening, maar een feit. “Xenofobie is een term die we allemaal kennen, met een heel duidelijke betekenis.” En dat is dus de betekenis die eraan gegeven wordt door mevrouw Simons, de alwetende racismebestrijder in de Tweede Kamer.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Kan iemand mevrouw Simons even uitleggen dat we in de Tweede Kamer niet de regel hebben dat hoe harder je schreeuwt, hoe meer gelijk je hebt? Iedere partij heeft het recht een debat aan te vragen over onderwerpen die hij of zij belangrijk vindt. Dat geldt voor BIJ1, maar ook zéker voor de PVV.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Emile Takma

  Weer een voltreffer van Sylvana.

  Ik begin haar steeds meer te waarderen als een vernieuwend Kamerlid.

  1. nexit nu aub

   al die gelukszoekers naar huis en SS erachteraan. Kan ze kamerlid worden in haar mnoederland strónt vlé®k. Wat zal ze daar een waardering ontvangen.

   1. Emile Takma

    Poeperdje rammelt weer met de stróntemmer.

    1. nexit nu aub

     als je SS in een strónt emmer wil vervoeren vind ik dat prima.

     1. StemPzeweg

      Meneer poep is weer boos

     2. nexit nu aub

      waar maak je dat op uit domme jongen ?

    2. Telos

     Wat de taalnazi, psychopaat en zijn rugridders schrijven doet er niet toe, Emile Max Ernst Van Velenamen is de uitgekotste.

  2. Lucky Luke

   Takma zou een Friesche naam kunnen zijn, er is echter maar één goeie Fries en dat is een DiepFrie, genaamd Takma. Helaas Takma echte Friezen zijn trots op hun cultuur en dukden geen xenofobe buitenlanders in hun omgeving, kortom u bent geen echte Fries.

   1. Oepsie

    Je moet niet zo lelijk doen over Speklapje! Zelf nooit iets bereikt, zit boos op zichzelf, drie hoog achter, de wereld te verbeteren, zoals een toetsenridder betaamt. En dat allemaal in eenzaamheid, want zelfs zijn hond is uit zichzelf terug naar het asiel gelopen, ”het is geen doen”, blafte hij/zij/het. Moet je voorstellen, elke dag van vroeg tot laat genoegen scheppen, in trachten ander reageerders de maat te nemen. De reden? Hij, kan hier zijn frustraties kwijt en nog gratis ook. Best wel een beetje zielig?

    1. Oepsie

     Goh, ergens een E vergeten, als hij dat maar niet opmerkt, want dan zijn de raapjes gaar. Want een Taal-Nazi, blijft altijd een? Juist ja!

    2. september

     We blijven maar kennisnemen van speklapje Takma en nog meer namen die Hij gebruikt.Hij verandert toch nooit

  3. Cyber

   Ja hey, ze doet het goed voor de illegalen hier, die lekker teren op onze welverdiende centen. Heel goed!

  4. Telos

   Wat Van Noppen Van Velenamen waardeert interesseert niemand iets!

   1. september

    Ik blijf er alleen maar kennis van nemen met zijn vele namen.,dat is het enige

  5. usb3.0

   Nee tamil, ss is een asociale die vindt dat zij maar te pas en te onpas haar shit kan zeggen zonder rekening te houden met een spreker, maar ja jij bent zo’n verschrikkelijke smerige flikker die dit prima vindt, wat ben jij een achterlijke imbeciel niet normaal meer, je bent een psychopathische domme jongen..

 2. Meriadoc Brandebok

  Ze reageerde laatst ook zo hysterisch op Grapperhaus, zelfs zo hysterisch dat zij redeloos begon te schreeuwen en de Kamer afliep.

  Het is de neergang waarvan bekend is dat die zou komen. Simons is een schaduw van wie zij ooit was. Der Untergang ist angefangen.

 3. Monty

  ”waar het ondertussen alweer (deels) veilig is. Zie Syrië.”

  Maar ook, Sri Lanka, Somalië, Eritrea en Vietnam zijn veilig.
  Waarom wordt er alleen over Syrië gesproken?

 4. StemPzeweg

  Van schreeuwen is hier geen sprake. Ze legt hier heel duidelijk uit wat xenofobie betekent en dat heeft de TK blijkbaar nodig

  1. Oepsie

   Je moet gaan proberen, om bij haar in haar achterste te kruipen! Dat is voor jou de beste plek op aarde . Dat was ook je houding bij die 12 ambachten en 13 ongelukken, die je hebt ervaren in je zielige leventje.

  2. usb3.0

   Nee spzw, zij is een asociale die vindt dat ze te pas en te onpas haar racistische kots kan plaatsen

 5. HD

  Wat een afgrijselijk wijf.
  Wat was Nederland vroeger toch prachtig zonder dit soort wezens.

 6. Lucky Luke

  xenofobie, prachtig woord. Welnu wie is de vreemdeling juist muts Simons, dus dit slaat volledig op haar, daar heeft ze geljik in, aangezien ze zich niet aan de Nederlandse cultuur wil aanpassen. eigenlijk jammer dat de slavernij is afgeschaft. Voor sommige Xenofoben zou dat heel goed zijn, een nieuw soort therapie. Het merkwaardige is dat dit in Nederland gebeurd, in geen enkel parlement in Europa zitten Xenofoben, alleen in Nederland. In Duitsland bv. meer dan een half miljoen Turken, zitten die in het parlement…., Nee, Marrokanen……, Nee, Negers……, Nee, In België….., Nee en ga zo maar door, alleen in dit achterlijke land, waar buitenlanders de dienst uitmaken, kijk eens naar de namen in de 2de kamer.

  1. Cyber

   Gebruik van het woord xenofobie heb ik nooit echt goed begrepen. Een fobie is een serieuze maar vaak onterechte angst, echte pure angst. Maar hedendaags word angst op 1 lijn getrokken met racisme?

   Dus als een oude dame na 100 kranten berichten over booslims die dametjes overvallen en hun handtas stelen, eventueel met extreem geweld, bang wordt van deze booslims is ze dus per definitive een racist?

   Een fobie is angst, geen haat!

   1. Telos

    @Cyber: Juist. Fobie is een angststoornis. Het wordt zelfs uitgelegd als onredelijk of onnodig, bijvoorbeeld de angst voor spinnen.

 7. dakkus

  een fobie is toch angst voor iets en geen haat voor iets

 8. alla-af sn-akbar

  Silvana witheet. Misschien smelt ze wel. Zijn we mooi van haar af.

 9. Ritter

  Zwarte man geeft toe dat hij blanke mensen heeft neergeschoten omdat ze WIT zijn

  Een zwarte man die deze week in Georgië is gearresteerd, heeft toegegeven vijf verschillende mensen in Georgië en Alabama te hebben neergeschoten, alleen omdat ze blank zijn

  ht*ps://www.ledger-enquirer.com/news/state/georgia/article252107393.html

  1. Wally

   Ja maar alleen blanken zijn racisten. Hier hoor je die domme dame niet over.

 10. Tepelkloofje

  Op dit soort momenten mis ik Arib. Die had beide partijen kort gehouden.

  En dan, Syl? Eerst dit, dan kwaad de kamer uitlopen tijdens het NRTV debat? If you can’t stand the heat….

 11. Vit

  Sylvana lieverd jawel ik heb je altijd gemogen, voordat jij en trawanten over racisme begon maakte niemand zich druk over iemand met een kleurtje ik zelf ook niet in mijn werk waar ik ook mee te maken had, eigenlijk had ik daar wel reden toe omdat een Indo collega mij vaak vlekkie noemde vanwege mijn huidaandoening vitiligo tot het mijn strot uitkwam en hem een blauwe aap noemde wat ook niet netjes was natuurlijk, enfin zijn vrouw nam mij dit zeer kwalijk tot ik haar de werkelijke reden vertelde, resultaat na een echtelijke ruzie was excuses van beide kanten.

  Schat, wij zijn allemaal mensen zonder onderscheid, kleur wat te maken heeft met geboortegrond t.o.v de evenaar doet er niet toe want genetisch gezien zijn wij allemaal hetzelfde.

 12. Michael M

  Sylvana moet eens bij mij komen kijken. De migranten discrimineren mij nu omdat ik
  ( LHBT ben ) Gaat Sylvana onze nieuwe Nederlanders verwelkomen en ze opvoeding geven zodat zij ook niet anders geaarden, ras, kleur, vorm of wie dan ook zelf die mensen mogen discrimineren? Het moet van twee kanten komen maar ze is een dom mens dat Sylvana. Ze moet eens op excursie gaan in Iran, Irak, Tsjetsjenië hoe het met mensenrechten gesteld is. Komt ze zeker van de koude kermis thuis.

 13. Wally

  T mens heeft echt geen enkel idee waar dit over gaat. Ze kletsten schreeuwt maar wat, maar ga nou eens kijken in die fijne wijken waar de Nederlander… (jaja die ‘witte’) in de minderheid is. Kijk voor het eerst van je leven nou eens eerlijk naar wat er gebeurt. En kom dan over een jaar of 40 of zo… maar weer eens terug.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.