Noord-Koreaanse overloper over woke-gekte in VS: ‘Zelfs Noord-Korea was niet zo geschift’

Een Noord-Koreaanse overloper die werd toegelaten in een van de meest prestigieuze universiteiten van de Verenigde Staten, vreest voor de toekomst van dat land. De woke-gekte neemt daar zulke belachelijke vormen aan dat ze zegt: ‘Zelfs Noord-Korea was niet zo geschift.’

Yeonmi Park is een van de paar honderd Noord-Koreaanse overlopers die vanuit Zuid-Korea naar de Verenigde Staten wist te komen om daar te kunnen gaan studeren, meldt Fox News via Yahoo! News. Ze kwam daar met de verwachting dat ze zichzelf volledig zou kunnen ontplooien en dat haar zou worden geleerd hoe ze kritisch kon denken. Maar wat ze aantrof was zelfs in haar ogen compleet gestoord!

Het viel haar direct op dat er voortdurend werd geprobeerd om haar te laten denken zoals ze wilden dat zij dacht. Ook merkte ze op Columbia University op dat er behoorlijk veel anti-westers en anti-Amerikaans sentiment heerste, mensen een collectief schuldgevoel werd aangepraat en dat de politieke correctheid ronduit verstikkend was. En dat voor iemand die het Noord-Koreaanse schoolsysteem heeft meegemaakt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ze noemt voorbeelden die exact lijken op waar onze eigen politieke partijen BIJ1, GroenLinks en D66 ook over drammen: mensen die met ‘hen’ willen worden aangesproken. En natuurlijk is alles racisme of kolonialisme. Een andere kijk op de wereld is ook niet mogelijk, die is namelijk al snel ‘problematisch’. Maar wat Park nog het meest ergert is haar observatie dat de mensen in de VS maar al te graag hun rechten willen opgeven en meer macht voor de overheid willen. Ze ziet het, net als ons, maar met lede ogen aan…

Like onze gloednieuwe Facebook-pagina! 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. nexit nu aub

  Nodig hem eens uit in Nederland ! Dan pas kan ie woke werkelijk beoordelen op hoever men denkt te kunnen gaan.

  1. Forlan

   Bezit, in Amerika zijn ze (geloof het of niet) al een stuk verder, vooral in de grote (democratisch) bestuurde steden en staten.

   Natuurl

   1. Forlan

    Natuurlijk ligt dat net als hier ook aan waar je woont. Ik zie eigenlijk maar zelden dit soort mensen en dan woon ik nog wel bij een Antifascistisch, progressief Groen-links bastion als Nijmegen. Zie eigenlijk bijna nooit transgenders

    1. usb3.0

     Klopt die zijn er ook bijna niet er zijn ook bijna geen mensen die zo denken of die een probleem zouden hebben met die mensen, het word opgeklopt door een paar relnichten en het wordt door een staatsomroep helemaal van de pot getrokken, zet je de tv uit en het internet op stil zie je ineens een hele andere gezonde wereld…

     1. Telos

      @USB: ‘wordt’ opgeklopt.

      🙂

     2. EmiIe Takma

      Ik ben zelf een relnicht, en ik moet mijn beste usb3.0 hierin gelijk geven.

     3. Xyz1234

      Zo is dat. De Kloof tussen perceptie wordt steeds groter gemaakt. Conditionering en demoralisering in optima forma.

 2. RvdBe

  Die Noord Koreanen denken zeker dat ze het alleenrecht hebben om zelf niet na te denken en slaafs hun leiders te volgen in de hoop een kruimeltje toe geworpen te krijgen.
  Mooi niet, in 1 jaar tijd hebben we Noord Korea in deze stupiditeit voorbij gestreefd, toch nog iets om trots op te zijn.

 3. right

  Pragmatisch denken is tegenwoordig erg verdacht, en vooral gevaarlijk voor je sociaal/economische toekomst!
  Iedereen moet binnen de gewenste denkkaders blijven!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.