Ook EU eist nu nieuw, gedegen en vrij onderzoek naar coronatheorie over laboratorium in Wuhan

Naast de Verenigde Staten wil nu ook de Europese Unie dat er een nieuw onderzoek wordt gedaan naar de oorsprong van het coronavirus, inclusief de theorie dat Covid-19 wellicht is ontsnapt uit een laboratorium in de Chinese stad Wuhan – waar de eerste uitbraak van de ziekte plaatsvond.

Dit nieuwe onderzoek mag niet gehinderd worden door de Chinese autoriteiten, zo stipuleerde de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen: “Onderzoekers hebben complete toegang nodig tot wat er ook maar noodzakelijk is om de ware bron van deze pandemie te vinden,” verklaarde de hoogste EU-bestuurder. Ook Charles Michel, de voorzitter van de Europese Raad, was die mening toegedaan: “De wereld heeft het recht te weten wat er precies is gebeurd, zodat lessen getrokken kunnen worden.”

De EU hoopt in de aankomende week een overeenkomst te sluiten met de Verenigde Staten, waarin gezamenlijk gesteld wordt dat het belangrijk is dat een nieuw onderzoek naar de oorsprong van corona in alle vrijheid kan plaatsvinden. De concepttekst luidt nu: “We roepen op tot vooruitgang met een transparant, op bewijs gebaseerd, door experts geleid en door de WHO bijeengeroepen fase 2-onderzoek naar de bron van Covid-19, gevrijwaard van inmenging.”

De WHO heeft in eerder onderzoek benadrukt dat zij vinden dat het idee dat Covid-19 uit een lab ontsnapte “extreem onwaarschijnlijk” is, een conclusie waar steeds meer virologen openlijk aan twijfelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. jhak

  Ik heb al sinds vorig jaar april geopperd dat het uit het lab in wuhan komt. De Chinezen hebben gewoon willen zien hoe ze de wereldeconomie kunnen beïnvloeden en daar hun voordeel mee kunnen doen. Als nieuwe wereldmacht na enkele duizenden jaren moeten we in de westerse wereld beter op ons qui vive zijn dan voorheen anders wordt de westerse wereld overlopen door Chinezen.
  Het experiment is ze wel wat uit klauwen gelopen, maar daar schrikken ze niet echt van.

  1. Edjan

   jhak. Het is inderdaad niet ondenkbaar dat de hele zaak met voorbedachten rade is opgezet: een niet-dodelijk virus maken en laten ontsnappen. Nu weten de Chinezen wat de verspreidingssnelheid is en hoe landen min of meer reageren.
   Een paar miljoen slachtoffers? Wacht maar tot de Chinezen echt uitpakken.

 2. Mistgabel

  Laat je niks wijsmaken, die 0,24% is helemaal niks.

 3. Mistgabel

  In begin maakte de media u bang met op straat omvallende Chinezen.
  Nergens anders ter wereld was dat te zien.

  Hoax.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.