Orbán krijgt binnen EU alleen nog steun van ‘as van de homofobie’: Polen, Slovenië en Bulgarije

De Hongaarse premier Viktor Orbán staat binnen de EU steeds verder geïsoleerd. Dat zeggen bronnen die getuige waren van de EU-top gisteravond, waarop de Nederlandse minister-president Mark Rutte openlijk de aanval inzette op zijn ambtsgenoot uit Hongarije. Rutte heeft Orbán uitgedaagd om artikel 50 van het Verdrag van Lissabon te activeren, waardoor het Midden-Europese land de Brusselse landenclub kan verlaten. Het tafereel volgde op de nieuwe anti-homowet in Hongarije, die het verbiedt over homoseksualiteit te praten tegenover minderjarigen.

Veel steun van andere regeringsleiders ontving Orbán niet. Na een emotionele toespraak van de Luxemburgse premier Xavier Bettel – die zelf een relatie met een man heeft – bleken alleen landen die er zelf intolerante gevoelens op nahouden nog achter de sinds 2009 regerende Orbán te staan: Slovenië, Bulgarije en Polen.

Het heeft er alles van weg dat er een gigantische confrontatie op komst is tussen West-Europa en Hongarije. In het EU-hoofdkwartier, en met name binnen de christendemocratische fractie, heeft men lang geprobeerd om de verschillen in opvattingen over democratie en vrijheid tussen Brussel en Boedapest weg te wuiven, te negeren of ‘op te lossen’ door Orbán gewoon zijn zin te geven. Maar onder publieke druk gaat dat nu niet meer: men zal écht ten strijde moeten trekken tegen de revival van anti-democratische waarden die momenteel wordt doorgemaakt in Hongarije.

Voor Orbán is de situatie ook nieuw: de Hongaarse premier is gewend eigenlijk altijd zijn zin te krijgen. Gaat hij de anti-homowetgeving nu weer schrappen? Als hij dat niet doet, stevent hij recht op economische sancties en het internationale verdomhoekje af. Dat is een geheel nieuwe situatie voor Hongarije.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Toch lijkt Orbán voorlopig niet van plan de wetgeving terug te trekken of de EU te verlaten. De zaak rondom Hongarije wordt doorgeschoven naar de Europese Commissie, waar besloten wordt over strafmaatregelen voor het Midden-Europese land. Voorlopig lijkt Brussel dus nog niet van plan als eerste te knipperen in deze staarwedstrijd met de Fidesz-partijleider.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. RvdBe

  De voormalige Oostbloklanden, de enige landen die zich niet gek laten maken door de lhbqti (of zoiets) hysterie.
  Simpelweg door het promoten van deze aandachtziekte op scholen te verbieden.
  De rest van de eu staat met tranen in de ogen, watjes, dat noemt zichzelf wereldmacht.

  1. Beukman

   Homoseksualiteit is geen hysterie. De angstige reactie daarop wél.

   1. RvdBe

    Geloof dat de reactie van de tot tranen geroerde eu leiders meer weg heeft van hysterie.

  2. henk43

   Ik begrijp niet dat er nog weldenkende mensen zijn die Orban ophemelen. N.b. De man die alleen nog lid van de EU is voor de subsidies(ons belastinggeld) en dat geld naar bedrijven loodst die beheert worden door vrienden en familie van hem. De man die een liberale universiteit verbannen heeft naar Oostenrijk en daarvoor eentje uit China binnen haalt. De man die de persvrijheid in zijn land om zeep heeft geholpen door deze pers op te laten kopen door hem welgezinde mensen en jawel dat wordt betaald met ons belastinggeld.Nee door de toeslagenaffaire en zijn gedraai ben ik beslist geen fan van Rutte maar in deze steun ik hem volkomen

   1. Harry Haller2

    De Hongaren zijn anders zeer tevreden met hem, Henkie. Fidesz heeft de laatste verkiezingen weer gewonnen, dus Orban is democratisch gekozen. En al die ouwe koek die jij oplepelt heb je ook alleen maar van horen zeggen.

    Dus rest de vraag: waar bemoei jij je eigenlijk mee?

    1. Gebande K0K

     Fidesz heeft de laatste verkiezingen weer gewonnen, dus Orban is democratisch gekozen.

     Jaja, dat zeggen ze in Rusland ook.
     Putin is democratisch gekozen.
     Welterusten.

    2. henk43

     @Harry Haller2 .waar ik mij druk om maak dat hij mooi weer speelt van ons belastinggeld.En dat democratisch gekozen is een farce als je de oppositie elke mogelijkheid ontneemt zich te uiten want dan doe je net als zijn grote vriend Vladimir P.

     1. Harry Haller2

      Je kletst weer uit je nek Henk43: oppositie is in Hongarije gewoon mogelijk en ook bepaald niet gering

      “Partij Orban behaalt ruim de helft van de stemmen in Hongarije
      Volgens de voorspellingen heeft Viktor Orbáns Fidesz de Europese verkiezingen in Hongarije gewonnen. De winst bleef overigens achter bij de opiniepeilingen. Met 52,5 procent kreeg de partij een krappe procent meer dan vijf jaar geleden, wat één extra zetel opleverde.”

      De oppositiepartijen behaalden dus 47,5% van de stemmen, maar deze slagen er niet in zich te verenigen en een front te vormen.

     2. Meriadoc Brandebok

      Bij de laatste verkiezingen kreeg Orban 47% van de stemmen, maar doordat hij het kiessysteem eigenhandig heeft vernacheld, behaalde hij een absolute meerderheid in zetels. Dat vindt Harry overigens prima, maar als Ollongren het referendum afschaft schreeuwt hij moord en brand.

      “A preliminary report on the election by the Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE) criticised the electoral conduct and stated that Fidesz used government resources for its election campaign.[85] A spokesman described campaigning language as “quite hostile and xenophobic”.[86] The report criticised the atmosphere as limiting wide-ranging debate and found that public television broadcasts were biased towards the governing coalition. It also criticised the use of “information campaigns” funded out of public money, which it stated generated “a pervasive overlap between state and ruling party resources, undermining contestants’ ability to compete on an equal basis”

     3. Harry Haller2

      Meriadoc, ik zou graag willen lezen waar die 47% die 52,5% werden door het vernachelen van het stemsysteem te vinden zijn. In het door jou aangehaalde stuk staat het niet.

      Er staat wel:
      “…criticised the electoral conduct and stated that Fidesz used government resources for its election campaign.(….) The report (….) found that public television broadcasts were biased towards the governing coalition. It also criticised the use of “information campaigns” funded out of public money, which it stated generated “a pervasive overlap between state and ruling party resources”.

      Misschien mag ik je wat dat betreft herinneren aan de zeer intensieve zwijmelcampagne die rond Sigrid Heil Kaag werd gevoerd op vrijwel alle zenders en in alle media: een complete promotiefilmproductie met de lengte van een speelfilm op de belangrijkste publieke zender, een niet te tellen aantal interviews in alle media en een hoofdrol in alle verkiezingsdebatten, terwijl er niets was wat haar die preferente positie had kunnen opleveren. De grote (zeg maar: gekochte) overwinning voor D66 kwam dan ook niet als een verrassing en vertoont in alles ‘Orban trekjes’.

    3. Monty

     Hadden we in Nederland maar zo’n man als Orban.

     Dan zou hier ook de problemen met ped0filie en pornografie worden opgelost zoals die er nu zijn in Hongarije.

     1. Beukman

      Ook de homo’s zouden dan wel een toontje lager zingen met hen op kinderen gerichte homopropaganda.

   2. Beukman

    Geheel mee eens.
    Orbán is een zgn “sterke man” die zich nergens iets van aantrekt, en dat appelleert aan bepaalde Nederlandse mannen.
    Hoe dwaas en immoreel zo’n sterke man ook is – neem Trump en Loekasjenko – hij mag zich verheugen op een vaste fanclub van Nederlandse mannen.
    Een aantal van dergelijke mannen zal je hier op DDS aantreffen. Interessant genoeg wonen er opvallend veel van hen zelf niet in Nederland.

    1. vlekkenoplosser

     onzin bukhol !

   3. 1pitter

    Alle landen van de wereld profiteren van de grenzeloze naïviteit van de west-Europese mens. Of het nu China is de ‘asielzoekers’ oost/zuid Europeanen. Ze pakken de ruimte en het geld wat ze gegeven wordt of er ligt.
    En terecht natuurlijk.

 2. plakband

  Polen verlaat over 11 jaar als rijk en soeverein land de EU.
  Hongarije volgt een paar jaar later in dezelfde weelde.
  Nederland is dan inmiddels het meest overbelaste land van de EU.
  Aan alles is een tekort behalve aan asielzoekers en politici met wachtgeld.

  1. henk43

   @plakband .Om dit te voorkomen moeten we per direkt alle subsidies aan landen die onze waarden niet wensen te respecteren stop zetten.

   1. Harry Haller2

    Henkie schroomt er niet voor om met financiele chantage onze fantastische westerse waarden en normen op te leggen aan landen die daar niets van willen weten.

    Postmodern imperialisme dus.

    1. Emile Takma

     Ja, als je lid wilt zijn van de waardengemeenschap en in dat verband miljarden subsidies wenst op te strijken dien je je te houden aan het Handvest van de EU.

     Hoe zou Haller het vinden als men in een lidstaat de burgerrechten van Joden zou willen aantasten?

     1. Harry Haller2

      Hoe zou Emile Takma het vinden als Orban bij het Nederlandse Openbaar Ministerie er op aandringt om Rutte te vervolgen wegens criminele wandaden tegen duizenden toeslagslachtoffers?

     2. Emile Takma

      Dat zou wonderlijk zijn, Haller, Rutte is niet vervolgd en de politieke fouten zijn voluit erkend. De vergelijking is te idioot voor woorden.

     3. Harry Haller2

      Rutte is verantwoordelijk voor het in ongeluk storten van honderdduizenden mensen. In deze groep hebben zelfmoorden plaatsgevonden, zijn faillissementen en echtscheidingen geweest. Voorts heeft Rutte van liegen, marchanderen en het parlement buiten spel zetten zijn hobby en dagtaak gemaakt.

      Kunnen wij als Europese waardengemeenschap wel toestaan dat zo’n gevaarlijke potentaat die alle democratische regels aan zijn laars lapt en zijn land naar de ondergang blijft voeren, deel uitmaakt van de EU en daar mede bepaalt wat andere landen wel of niet mogen ?

     4. Monty

      @Harry Haller2

      ”als Orban bij het Nederlandse Openbaar Ministerie er op aandringt om Rutte te vervolgen wegens criminele wandaden tegen duizenden toeslagslachtoffers?”

      Maar Harry dat hoeft Orban toch helemaal niet te doen.
      Wilders is toch al bezig om Rutte achter de tralies te krijgen.
      Of ben je dat vergeten.

      Wilders laat trouwens weinig horen van dit proces, hoever zou al zijn?
      Is zijn achterban hier niet benieuwd naar?

    2. henk43

     HH2 vindt het normaal dat wij Victor O. financieren zodat hij nog meer geld kan wegsluizen en nog meer media opkopen.

   2. plakband

    @henk43
    Uw waarden wijken ongetwijfeld af van mijn normen en waarden.
    Waarom bemoeit u zich eigenlijk met ‘problemen?’ in andere landen?
    De lijst met problemen waar Nederland mee worstelt wordt met de dag langer.
    Om er een paar te noemen: homohaat, antisemitisme, criminaliteit, belastingdruk, massa-immigratie, enz. Rutte en zijn vazallen doen daar niets aan, in elk geval is hun probleemoplossend vermogen nihil.

    De kostenverslindende EU heeft zijn warme sympathie. Daar laat Rutte de NL-burger voor bloeden.
    Het ontbreekt Rutte aan emotie en empathie voor zijn eigen land. Eigenbelang staat bij hem eenzaam aan de top. In dat licht zie ik zijn scheldpartij op Hongarije.
    De regering in Hongarije staat pal voor hun eigen bevolking en de eigen normen en waarden.
    Ik heb daar veel respect voor.

    1. Kees

     Precies! Kijk eens naar de homohaat in NL, daar doet Rutten niets aan, bang om Wilders in de kaart te spelen. Maar die frustratie kwam er blijkbaar gisteren uit met zijn hypocriete reactie! Je bent als homo beter af in Hongarije dan in NL. Ook al jood trouwens.

    2. Niet L niet R

     Perfect en geheel juist verwoord!!

  2. Emile Takma

   “Polen verlaat over 11 jaar als rijk en soeverein land de EU.
   Hongarije volgt een paar jaar later in dezelfde weelde.”

   Het gaat met Polen en Hongarije economisch zeer matig en ze houden zich overeind door aan de subsidiekraan van de EU te hangen.

   1. Harry Haller2

    “ls de Hongaren een wet invoeren die wat conservatiever is dan het hyperprogressieve, superinclusieve Brussel wil omdat de Hongaren nou eenmaal wat conservatiever zijn dan wij, dan krijgt iedereen op een zilveren schaaltje een toch wel vertekend beeld plus boosmening aangereikt, met een regenboogvlaggetje met het UEFA-logo d’r gratis bij. Donderdagavond hebben de Europese regeringsleiders boe geroepen naar Hongarije en er zat ook een homo bij (die van Luxemburg), dus iedereen moest huilen. Volgens verslaggever ter plaatse Mark Rutte althans, die dankzij de gesloten deuren zelf kan dicteren wat de media moeten vinden. U weet wel, diezelfde Tuig van de Rutte die dode kinderen op zijn geweten heeft in het toeslagenschandaal maar gewoon minister-president mag blijven van zijn kartelgenootjes omdat corona, het klimaat en de homocaust in Hongarije zo heerlijk afleiden van het vormen van een kritische eigen mening. Wat leven we toch in een schitterend vrij land!”

    (Bron: GS)

 3. HD

  Het verval van Europa is al jaren gaande, sommige landen in het oosten houden moedig stand.

 4. B. Pascal

  We zien dan Rutte op zijn einde loopt. Jezelf willen profileren ten koste van de EU, ten koste van de economie, ten koste van de LHBT. Met hysterie om niks, alle relaties onder druk zetten. Eenvoudig, er zijn om mindere zaken oorlogen uitgebroken. Wanneer er strijd komt, omdat er zo grote onrusten zijn ontstaan. Dan hebben de huidige politiek met hun stromannen bloed aan hun handen. EU = dictatoriaal!

  1. Emile Takma

   Pascal wijst homoseksualiteit af en zal het dus eens zijn met de discriminatie van homo’s die Orban heeft geregeld.

   Of heb ik het mis?

   1. Gebande K0K

    B. Pascal wil Kenneth maar wat graag “genezen” met christelijke gebeden.

    1. B. Pascal

     Voor dat soort gebeden hebben we de linkse kerk, maar niet door mij.

   2. september

    Er zijn er nu eenmaal die zo denken,die veranderen toch nooit

  2. B. Pascal

   Wie de daad afwijst, discrimineert de persoon niet. Wat Orban doet heeft niets met discriminatie te maken. Enkel in jullie woorden zit, haat en stigma. Jullie kunnen mij de strot afsnijden, je kan tot aan je eigen einde ontkennen. Maar enkel uit geslachtgemeenschap worden kinderen geboren. Wie omgang gelijkwaardig aan vruchtbaarheid stelt, is decadent. De gevolgen zullen de komende decenia wel zichtbaar worden. Ook al maken jullie ons af, we zullen nooit de waarheid ontkennen. Het einde komt, maar eerst komt er een heftige strijd.

   1. Emile Takma

    “Maar enkel uit geslachtgemeenschap worden kinderen geboren.”

    Uit de meeste geslachtsgemeenschap worden geen kinderen geboren. Ik neem aan dat Pascal seks ziet als inseminatie. Die opvatting kwam je in de middeleeuwen ook wel tegen.

    1. B. Pascal

     Geslachtsgemeenschap, kan enkel tussen verschillende sekse. Die vorm is alleen vruchtbaar. Omdat Emile na 6000 jaar dit ontkend, woorden uitholt is er in zijn hoofd een nieuwe beleefwereld ontstaan. Een wereld die nabij de verdwijning is.

 5. RieninSpain

  Als Rutte een grote vent is, moet hij eens bij de VN dit onderwerp aankaarten en dan met naam en toenaam die moslimlanden noemen waar homofilie strafbaar is: gevangenisstraf of zelfs doodstraf.

 6. trutje

  Laten we maar eens naar ons eigen land kijken voordat we andere landen weer de les lezen. Wat heeft Rutte ooit in Nederland gezegd over bepaalde wijken waar homo’s niet veilig kunnen lopen hand in hand. Maar ondertussen hebben we ook de grens opengezet voor de meest homo hatende mensen dat is pas om te janken.

  1. Emile Takma

   Wat zou trutje er van vinden als in Hongarije een wet wordt aangenomen die christenen burgerrechten ontneemt?

   1. Stanly2000

    Worden homo’s in Hongarije burgerrechten ontnomen?

    1. Emile Takma

     Ja.

     1. Rood

      Aldus Van Velenamen, promotor van de mannenliefde.

     2. Stanly2000

      Ernst zegt JA, dus het is waar. Welke dan?

    2. Branzino

     @Stanly2000
     Inderdaad en niet slechts één. Ze mogen zich niet laten zien aan jonge mensen, alsof ze er eigenlijk niet (horen) te zijn. Er nag niet vrij over hen gesproken of geschreven worden, ook niet in de media. Ze worden voor een deel doodgezwegen. Hun organisaties wordt het leven moeilijk gemaakt, zo niet onmogelijk. Ze worden op geen enkele manier gesteund om acceptatie te krijgen. Enz., enz.

     1. Harry Haller2

      Je zegt zes keer hetzelfde Branzino.

     2. Stanly2000

      Piet, dat is wat men er van maakt. De anti-homowet in Hongarije, die onder meer scholen, bibliotheken en media verbiedt om homoseksualiteit en genderdysforie ‘te PROMOTEN’ onder jongeren. De opvoeding van kinderen onder de 18 behoort toe aan de ouders vindt Orbán en volwassenen kunnen leven zoals ze willen.
      Voor mij is dit heel wat anders dan het ontnemen van burgerrechten. Homoseksualiteit is NIET verboden in Hongarije, men heeft weliswaar geen homohuwelijk, maar men heeft wel een geregistreerd partnerschap.

     3. henk43

      @HH2 Maar sommigen kun je 10 keer iets uitleggen en nog snappen zij het niet.!!!

     4. Stanly2000

      Is maar al te waar Henk!

     5. Branzino

      @Stanly2000
      Opvoeding door de ouders, heel duidelijk is dat. Er zijn in Hongarije geen homoseksuele ouders. Dus die voorlichting blijft vaak achterwege, zodat kinderen er pas op hun 18e achterkomen, dat zoiets ook mogelijk is en zelfs normaal gevonden kan worden. Voor hun 18e moeten ze er zelf maar uitkomen en hun weg zoeken. Je hoeft niet veel fantasie te hebben om te bedenken, wat daarvan aan misverstanden en misstanden kan komen. Homo’s krijgen gewoon geen gelijke plek in Hongarije en dat is eigenlijk het hele punt, ondanks alle fraaie relativerende toelichting.

     6. Stanly2000

      Piet, Voorlichting is geen PROMOTEN. U ziet wij komen hier samen niet uit. Uw normen en waarden hoeven niet perse mijn normen en waarden te zijn. Hier in Nederland worden ook verschillende normen en waarden gehanteerd. Het onderwijs op diverse scholen bv. zullen ook verschillen. Laat staan dat we voor heel de EU de normen en waarden vaststellen en opdringen met al die verschillende volkeren.
      Trouwens Hongarije handelt naar artikel 14 lid 3 van Handvest van de grondrechten van de Europese Unie. Deze luidt: De vrijheid om met inachtneming van de democratische beginselen instellingen voor onderwijs op te richten en het recht van ouders om zich voor hun kinderen te verzekeren van het onderwijs en de opvoeding die overeenstemmen met hun godsdienstige, hun levensbeschouwelijke en hun opvoedkundige overtuiging, worden geëerbiedigd volgens de nationale wetten die de uitoefening ervan beheersen.
      Heb ik gisteren ook al geplaatst, mocht er commentaar komen.

     7. Branzino

      @Stanly2000
      De Hongaarse praktijk zal over een paar jaar zo zijn, dat de meeste kinderen tot hun 18e niet van homoseksualiteit hebben gehoord, behalve wat er op straat over gezegd wordt. Homo’s bestaan voor hen niet. En dan blijken ze het zelf te zijn, of hun vrienden, collega’s en anderen en moeten daarmee dan nog leren (samen-)leven. En we hebben allemaal een beeld hoe dan de werkelijkheid wordt voorgesteld. Ik denk, dat er hier deelnemers zijn die het nog kennen uit hun eigen jeugd.
      Ik ben blij, dat mijn kinderen op veel jongere leeftijd over die verschillende vormen van mens-zijn hebben gehoord en zich over niet zoveel zaken meer verbazen. Ze kunnen zelf gezonde keuzen maken.

      De meeste Europese landen hebben hierin belangrijke stappen gezet. Maar nu blijken er een paar te zijn, die liever stappen terug zetten. Je moet natuurlijk eerlijk en open tegen Hongarije zijn en vooral hun autonomie niet aantasten. Maar de andere landen moeten ook heel eerlijk en sterk laten weten hoe zijn daarover denken. Dat is precies wat Rutte heet sterk doet en dat maakt diepe indruk.

  2. Niet L niet R

   Hij heeft ons land in de richting van de afgrond gerust!!

 7. AidemediA

  rutte en zijn marionetten zijn één grote boevenbende Zelf de grootste blunders maken. Liegen en bedriegen. De wet overtreden, bij de toeslagenaffaire, enz. Net als een groep medelanders (Finnen) hier altijd doet. Meteen met een vinger naar een ander wijzen en die de schuld geven, om zo de aandacht van jezelf af te leiden. Kwam die kwal en zijn trawanten, maar eens op voor onze vissers of boeren of tot de voedselbank veroordeelden. Of de gedupeerden in Groningen. Maar nee dan geeft die joker niet thuis.

  1. Niet L niet R

   Geheel juist en perfect verwoord!!!

 8. Wahrheidsministerium

  Ik zou daar wel willen wonen in polen , daar geven ze nog om hun eigen volk. Alle lgbtq op de brandstapel!

  1. Branzino

   @Wahrheitsministerium
   Ik heb een tijdje in Polen gestudeerd en gewoond. Dat is heel plezierig, als je tenminste Pools, wit en katholiek bent, in die volgorde van belangrijkheid. Ben je Jood, dan kun je nog steeds problemen krijgen. Over moslim-zijn hoef ik dan niets te zeggen, lijkt me. Er zijn veel zwarte studenten, ook vaak problemen. Ben je Europeaan of, nog erger, Duits, veel hobbels. Nederlander-zijn gaat redelijk. De Poolse taal leent zich niet voor snel even leren, dus dat blijft ook een blokkade.

   Die opmerking over de brandstapel is natuurlijk schandelijk. Je weet dan waarschijnlijk, dat de laatste pogrom na WO II op Joden in Europa in Polen was, om precies te zijn in Kielce. En dat was op overlevenden van de holocaust, om het werk even af te ronden. Dat waren gewoon Poolse burgers.

   Kortom, de Poolse overheid geeft om haar eigen burgers, maar dat is wel een heel selectief gedefinieerd groepje.

 9. Duckday

  Rutte doet niks het regende vandaar de druppels OOstblok is gewoon de Baas

 10. Magyar

  De nieuwe wet voorziet slechts erin dat ouders zelf verantwoordelijk zijn voor de seksuele opvoeding van hun kinderen en niemand anders, maar het wordt geframed door die fascisten in Brussel als zijnde een anti-homowet wat geenszins het geval is, gelukkig trekt Orban zich niets aan van de Brusselse mores en behoudt gewoon zelf de regie in Hongarije.

 11. Niet L niet R

  Opvallend hoe Pinokkio Rutte zich binnen de EU weer zich zelf in de schijnwerpers aan het zetten is!
  Begrijpt hij niet, dat een groot gedeelte van zijn collega’s in de EU smalend naar hem hebben geluisterd, met in hun achterhoofd de rotzooi die hij in Nederland heeft veroorzaakt!

 12. Magyar

  ‘EU-leiders verzetten zich tegen roep om vertrek Hongarije’

  Telegraaf

  Hongarije gaat dus in tegenstelling van wat sommigen hier wensen nooit uit de EU worden gezet.

 13. rafi

  Gods wil doen is belangrijker dan die van de E.U.-maffiosi. Dan zul je als Hongarije nooit spijt krijgen, maar zegen. Kinderen moeten beschermd worden! De EU is het Sodom en Gomorra van deze tijd, en Rutte en zijn medestanders zullen eens eeuwig boeten voor hun huidige gedrag en standpunten.

  1. Branzino

   @rafi
   “… Rutte en zijn medestanders zullen eens eeuwig boeten voor hun huidige gedrag en standpunten …”

   Gods wil doen is belangrijker dan iets anders? Wat is dat voor een leider die zo sterk is gefocust op wat alleen hijzelf wil? Zoiets heet dictatuur, dacht ik. Daar wil je als weldenkend modern mens toch niets mee te maken hebben? Hij wil kennelijk dat alles gebeurt conform zijn wens. Hij zegt ook almachtig te zijn, maar wil toch wel dat mensen fouten kunnen maken, zodat ze gestraft kunnen worden. Dat is toch gewoon sadisme, in wat alledaagser Nederlands?
   Ik word nu waarschijnlijk ook gestraft, hoewel ik vooral goed doe naar allerlei mensen, witten, zwarten, immigranten, politieke opponenten en anderen? Ik geef veel aan goede doelen, help armen en vloek nooit. Of krijg ik daarvoor zoveel vergiffenis, dat ik daarop een tijd kan teren? Dan is het dus gewoon ordinair ruilen.
   Ik kan het allemaal niet volgen, dus vergeef me a.u.b. en stop met die getuigenissen, want ze zijn niet te snappen voor weldenkende mensen.

  2. Emile Takma

   “Gods wil doen is belangrijker dan die van de E.U.-maffiosi.”

   Het is een standpunt maar het probleem lijkt me dat er weinig aanwijzingen zijn dat God bestaat en mocht dat toch het geval zijn lijkt het niet zo eenvoudig te weten wat je volgens Hem dan zou moeten doen. Daarover verschillen de meningen nogal en voor zover ik kan nagaan vinden de meeste christenen in Nederland dat homoseksuelen dezelfde rechten hebben als heteroseksuelen en dat de homoseksuele praxis niet als een zonden moet worden aangemerkt.

   Je bent dus een orthodoxe christen en die vormen een minderheid van de christenheid.

   1. Branzino

    @Emile Takma
    “… vinden de meeste christenen in Nederland dat homoseksuelen dezelfde rechten hebben als heteroseksuelen ‘…”

    Het is nog ingewikkelder. Want ongeveer 50 jaar geleden en daarvoor was de visie heel eenduidig: homoseksualiteit is gewoon verboden. Zou God dan van mening veranderd zijn en wellicht nog steeds veranderen? Als dat zo is kun je er als gewone sterveling toch geen peil op trekken als God voortdurend zijn mening verandert, zonder dat via officiële kanalen, voor mijn part het Vaticaan, bekend te maken. Zondig je tegen zo’n gewijzigde regel, dan ga je voor eeuwig naar de hel. Het is gewoon oneerlijk. Stel, dat je van goede wil bent, zoals ik altijd en jij waarschijnlijk ook, en je let toch even niet zo goed op, omdat je met liefdadigheid bezig was. Even zo’n moment van onachtzaamheid en je hangt voor eeuwig en dat is heel erg lang om te hangen.
    Het is allemaal heel inconsequent en de aanhangers verschillen m.i. niet zoveel met de islam-hardliners.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.