Sturende PvdA-informateur Mariëtte Hamer probeert de boel te forceren: ‘Wopke Hoekstra aan tafel met Jesse Klaver’

PvdA-informateur of eigenlijk dwingeland Mariëtte Hamer probeert nu heel snel eventjes een doorbraak te forceren in de formatie. Want mevrouw de salonsocialist is een beetje klaar met de koppige houding van CDA-leider Wopke Hoekstra. Daarom zet ze de ‘christendemocraat’ (haha) donderdag gewoon, hop, even aan één en dezelfde tafel met GroenLinks-muppet Jesse Klaver. Of de twee heren er even uit willen komen. En snel een beetje.

De Volkskrant bericht ademloos dat PvdA-dingetje Mariëtte Hamer nu echt aan het doorpakken is. Hoe? Nou, ze gaat gewoon een paar lastige fractieleiders bij elkaar zetten! Morgen moeten Wopke Hoekstra en Jesse Klaver, van de twee linkse partijen, met elkaar aan tafel gaan zitten. En even later moeten Sigrid Kaag van D66 en Gert-Jan Segers van de ChristenUnie hetzelfde doen. Dat wordt dus een lekker links onderonsje.

Volg ons ook op onze nieuwe Facebook-Pagina, die we hebben opgezet omdat daar veelvuldig om gevraagd werd.

Volgens de krant zet Hamertje de boel daarmee, en nee dit is geen grap, “op scherp.” Want onderling zouden er allerlei “blokkades” liggen. Blokkades die “de zaak” ophouden. Haha. Ja, he?

Hilarisch genoeg zegt Hamer wél iets dat honderd procent klopt. “Volgens Hamer liggen de inhoudelijke verschillen tussen de potentiele formatiekandidaten heleaal niet zo ver uit elkaar en maken de partijleiders ze naar buiten toe groter dan nodig is,” aldus de Volkskrant. En dat klopt natuurlijk honderd procent. Want de verschillen tussen die vier partijen zijn werkelijk minimaal. Ze zijn het op grote lijnen gewoon keihard met elkaar eens: pro-EU, pro-klimaatwaanzin, pro-gendergekte, anti-referendum, anti-conservatisme, pro-massaimmigratie. Ze zijn van één laken een pak.

Maar ja, dat mogen we niet zeggen omdat we allemaal mee moeten doen met de idiote theatervoorstelling die “politiek in Den Haag” of “de formatie” heet. En wat doet Hamer? Die zegt: ‘Ik ben er klaar mee. Kappen met die theatervoorstelling, laten we gewoon doen en toegeven wat we allemaal weten: dat we het allemaal eigenlijk best wel met elkaar eens zijn.’

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Superstrak. Hamer bevestigt hiermee gewoon dat het partijkartel bestaat, en dat er op een enkele partij na – zoals Forum voor Democratie en de PVV ook een heel klein beetje – eigenlijk geen echte oppositie is in Nederland. Goed gedaan hoor, PvdA-mevrouw!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Emile Takma

  Welke coalitie Michael van der Galien wel haalbaar acht blijft nog een beetje onduidelijk.

  1. rafi

   PVV met MP Wilders, FvD, CDA onder Omtzigt, BBB, FvD, groep Van Haga, JA21, SGP, met gedoogsteun van de VVD. Hoe ver kom je dan in zetels? Zoek dat effe voor me uit, Takma.

   1. Edjan

    👍

   2. Emile Takma

    Je had zelf al uitgerekend dat het zonder gedoogsteun van de VVD niet kan werken?

 2. Brenda Welsh

  Zeg dat maar eens tegen de opgewonden FvD’ers. Als de kamer debatteert, dansen zij in de gangpaden, argumenterend en redekavelend onderling, the show must go on, een beetje oppositie voeren. Het is inderdaad een theater.

 3. JoopvdJoop

  Op de oude voet doorgaan is de minst slechte.
  Kan het toch niet voorstellen dat ze met Klaver&Ploumen gaan regeren.
  Gaan we de klimaatdoelen nooit halen met de massamigratie die we dan krijgen.
  Brrrr

 4. Jack Flash

  Leuke manier om tijd te vullen met poppenkast.
  Intussen wordt achter de ruggen van het volk de EU totalitaire heilstaat uitgerold.

 5. Piet Klein

  Voor VVD en CDA is het gewicht van links te groot voor een coalitie. Dat zou gecorrigeerd kunnen worden als er een rigide regeerakkoord wordt afgesloten waarin de compromissen worden vastgelegd en wat vervolgens gaat functioneren als betonnen raamwerk waarvan niet kan worden afgeweken en als er al tijdens de rit moet worden afgeweken via achterkamertjes bedisseld kan worden. De Tweede Kamer is en blijft bestaan uit stemvee en de rest, pruttelende oppositie die mag hopen de media te bereiken waardoor het sentiment voor de volgende verkiezingen gaat kantelen.

  Voor partijen als het CDA geldt: kunnen ze actueel winst te behalen bij een coalitie op hun doelen en welke schade kan het participeren in een dergelijke coalitie het verdere verval van de het CDA versnellen dan wel omkeren. Voor het CDA zou het welkom zijn als er afscheid genomen wordt van Rutte. De kabinetten Rutte hebben slechte resultaten geboekt voor Nederland, hebben de democratie en de integriteit van de politiek sterk beschadigd maar de media acceptatie van Rutte lijkt onaantastbaar. Het maakt niet uit welke puinhopen Rutte realiseert welke leugentombola’s hij neer zet. Via de media blijft hij de ideale verkoper die stemmen trekt. En deze positie van Rutte blijkt nadelig uit te pakken voor de ander partijen waaronder het CDA. Participeren in kabinetten is bijna gegarandeerd kiezers verliezen bij de volgende verkiezingen. Althans dat was de positie van Rutte. Of dat zo blijft is maar de vraag.

  Tevens blijkt de formatie besprekingen op inhoud te gaan over de lange termijn, wat ongeveer een er op neer komt dat ze voor actuele problemen en puinhopen die de kabinetten Rutte hebben neer gezet geen antwoorden hebben geen plannen hebben.

  Groenlinks is te links voor VVD en CDA, CU heeft zelf geen zin maar ligt niet lekker bij D66. Over rechts regeren is not done voor Hamer en ook Rutte wil het zwaar gewicht Wilders niet in zijn ploeg.

  Als je dan niet wil lopen, niet wil fietsen, niet bereid ben om met de auto of de trein te gaan dan is het simpel dan is er geen reis mogelijk.

  De beste kansen voor Nederland ontstaan als Rutte zich terugtrekt de oude politiek dogma’s in de prullenbak verdwijnen, er politici komen die tenminste op de winkel kunnen passen en daarmee toeslagenaffaires, Sywert gates e.d. weten te vermijden en als ze dan nog een beetje echt beleid kunnen maken dan is het helemaal top.

  Door het falen van Rutte is Hamer in staat Rutte en Nederland te gijzelen. En zitten we in de wonderlijks situatie dat een linkse dame het kabinet van de ‘rechtse’ partijen mag gaan formeren.

  Maar het blijft van de zotte dat politici die Nederlanders ernstig gedupeerd hebben in een toeslagenaffaire, ook nadat Omtzigt en Leijten de feiten op tafel hadden gelegd niet opkwamen voor de Nederlanders, toen Ollongren het sentiment binnen de ploeg duidelijk maakte, er niet voor terugdeinsde om informatie achter te houden, Omtzigt probeerden te dumpen en een heel leugen circus optuigden. Dat deze spelers nog mee doen in een volgende formatie is van de zotte. Het is schoffering van Nederland.

  Het is ook van de zotte dat de PvdA Asscher naar huis stuurt en vervolgens bereid is met Rutte, een hoofdrolspeler in het falen gewoon verder wil. Dat Hamer überhaupt bereid is aan een dergelijke formatie is dwaas.

  Er is maar één serieuze uitkomst van deze formatie: nieuwe verkiezingen

  1. plakband

   Piet Klein: Een scherpe en juiste analyse.
   Helaas past dat niet in het politieke circus.
   Het partijkartel wil geen waarheden horen maar hun belangen zekerstellen.
   Jammer dat er zo veel Nederlanders geen gebruik maken van hun stemrecht.

  2. Jack Flash

   Zit wat in Piet.
   Wel een wat uitgebreide resume.

  3. EvertB

   “Het is ook van de zotte dat de PvdA Asscher naar huis stuurt en vervolgens bereid is met Rutte, een hoofdrolspeler in het falen gewoon verder wil.”

   Zo zot is het niet en bovendien ligt het genuanceerder.

   PvdA wil niet zonder GroenLinks en vice versa. Rutte is een gewonde premier door de bijna kamerbreed aangenomen motie van afkeuring. Dit gegeven ligt als een knuppel naast de formatietafel en met name D66 zal er dreigend naar grijpen. Gecombineerd staan de progressieve partijen sterk en met een slagwapen erbij beseft Rutte dat hij eerder een koorknaap dan een solist is.

  4. EvertB

   “Het is ook van de zotte dat de PvdA Asscher naar huis stuurt en vervolgens bereid is met Rutte, een hoofdrolspeler in het falen gewoon verder wil.”

   Zo zot is het niet en bovendien ligt het genuanceerder.

   PvdA wil niet zonder GroenLinks en vice versa. Rutte is een gewonde premier door de bijna kamerbreed aangenomen motie van afkeuring. Dit gegeven ligt als een knuppel naast de formatietafel en met name D66 zal er dreigend naar grijpen. Gecombineerd staan de progressieve partijen sterk en met een slagwapen erbij beseft Rutte dat hij eerder een koorkna^ap dan een solist is.

   1. Meriadoc Brandebok

    Nee hoor, doordat (waarschijnlijk de VVD) de inhoud van de notulen heeft gelekt werd duidelijk dat Sigrid Kaag volop bij de bestuurscultuur betrokken was. Voor haar politieke overleven is ze dus aangewezen op Rutte en Hoekstra.

    De motie van wantrouwen is oud nieuws. Na het notulendebat wordt Kaag namelijk als “medeplichtige” beschouwd. Je loopt achter.

  5. rafi

   Er wordt alleen 1 ding vergeten: het kartel en de regering van NL zitten er niet namens hun NL kiezers, maar vertegenwoordigen de EU in NL richting de NL onderdanen. Want twee heren kunnen ze niet dienen. Dat de informatie over lange termijn onzin gaat en niet de acute problemen in kaart brengt, is zo bezien logisch: oplossing ervan vergt verandering van heer.

 6. tata

  Snel nieuwe verkiezingen. Hopelijk wordt het gekonkel van het kartel flink afgestraft.

  1. Emile Takma

   Uit de peilingen blijkt dat de fatsoenlijke partijen niet verliezen. Eigenlijk zijn er nauwelijks verschuivingen, behalve wat onderling gekrakeel in de rechts-populistische roedel.

   1. Dubblecheck

    Wat zijn, in jou ogen, fatsoenlijke partijen?

   2. Jack Flash

    De omgekeerde wereld van takkeman.
    Lachwekkend.
    Stomme eikel dat je bent.

    1. CZ

     Psychopaat zul je bedoelen!

 7. rexm

  Kaag en Segers op het matje komen, Wica heks en een Judas, die politiek met geloof verbinden, de unieke combinatie, dan met een vleugje pol pot en een christendemocraat.
  Let op, we gaan over het water lopen, worden in zout pilaren verandert, verder worden er bezems gratis uitgedeeld en de 30 zilverringen liggen al op tafel, die Hamer uitdeelt.
  Dit alles straks onder leiding van de firma List & Bedrog, hoe krijgt men het voor elkaar.???

 8. Cootje

  De fatsoenlijke partijen. Bedoelen sommige mee , die klimaat gekte , massa immigratie., en het Brusselse gedrocht , de boel is zo verdeelt dat er gelukkig nooit geen homogene regering meer komt die en dat is gelukkig vechten elkaar de tent uit. En met fatsoenlijke partijen , de een krijgt een penthouse de andere verdient met zijn gabbers 19 miljoen aan mondkapjes. En een fatsoenlijke regering kan 5 miljard zoek geraakte en de verantwoorde euro’s aan belasting geld verantwoorden , wie heeft er nog meer zijn zakken gevuld , als 10% er van in andere zakken is gekomen praten we gewoon over 500 miljoen euro en een van de drie Nederlandse banken hebben kunde genoeg in huis om het wit te maken

 9. ajamhavermans

  Een formateur behoort neutraal te zijn. Mevr. Hamer wilt haar linkse ideeën en voorkeur doordrukken. Als we haar haar zin geven zitten we dadelijk met een uiterst links kabinet. Met C.D.A. en Groen links aan tafel. Groen links heeft nog nooit regerings verantwoordelijkheid genomen, zolang als ze bestaan nooit meegeregeerd. Klaver is hard op weg naar de 5 zetels in de peilingen dus ik denk niet dat hij daar zin in heeft. PVDA wilt alleen met groen links samen, dus daar zijn we ook vanaf. Sla deze domme stap dus maar over mevr. Hamer en geef Uw opdracht terug. Incapabel.

  1. Emile Takma

   “PVDA wilt alleen met groen links samen”

   Dat is goed gezien.

   😃

   1. CZ

    Aldus zuiger Emile Max Van Velenamen.

 10. Emma Louise

  Breek:

  Pieter Omtzigt voelde binnen zijn CDA nauwelijks waardering en hij voelde zich soms zelfs niet veilig.

  Lees meer:

  @delimburger
  Omtzigt legt bom onder CDA, vernietigend document in handen van De Limburger
  limburger.nl

  twitter.com/delimburger/status/1403020416185032705

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.