PvdA-paus Frans Timmermans wil Orbáns Hongarije sneller voor de rechter brengen: ‘We moeten hem aanpakken’

De moraliserende PvdA-bobo Frans Timmermans is helemaal klaar met Viktor Orbán en Hongarije. Al langer roept hij dat het land voor de rechter moeten worden gedaagd vanwege het slopen van de rechtsstaat. Volgens Timmermans werd zijn mening afgelopen week bevestigd, juist nu moet Europa doorzetten en Hongarije snel naar rechtszaal sturen, aldus de Eurocommissaris. 

Moraalridder Timmermans is helemaal klaar met de Hongaarse overheid. Volgens Timmermans zijn er miljoenen Hongaren die ‘net als u en ik willen leven’, maar Orbán zou hen dit onmogelijk maken. Ook Timmermans gaat mee in de valse retoriek dat Hongarije barbaarse wetgeving zou invoeren – wat natuurlijk niet echt een verrassing is, aangezien Timmermans altijd al van de extreme hyperbolen is geweest.

Timmermans was een van de eerste die vond dat Hongarije op het matje van de rechter moest worden geroepen en afgelopen week werd zijn mening nog maar eens bevestigd. We kunnen de situatie in het land niet langer blijven negeren, aldus de PvdA’er.

In het interview bij Buitenhof maakt Timmermans duidelijk dat zijn ‘felle’ houding als Eurocommissaris in zijn vorige termijn niet in dank is afgenomen door de Visegrad-landen: “We moeten ons niet alleen op dit onderwerp concentreren. We moeten er ook voor zorgen dat de andere dingen die hij doet, dat we hem daarop aanpakken.”

Hij maakte zich al vroeg zorgen om de teloorgang van de Hongaarse rechtsstaat – overigens iets waar hij wél gelijk in heeft. Orbán heeft op sluipenderwijs, en de laatste jaren gewoon openlijk, de rechterlijke macht weten om te vormen naar zijn hand. Helaas misbruikt Timmermans wel de ophef van deze week om zijn oude vete met het land uit te vechten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dat Hongarije, helaas, de rechtsstaat aan het slopen is zorgwekkend, maar de zogeheten ‘anti-homowetgeving’ is gewoon een verbod op seksuele propaganda voor scholen. Helaas doet ook Timmermans net alsof het homo zijn verboden dreigt te worden in het land. Echter is dat gewoon lariekoek. Een verzuurde Timmermans wil via een rechtszaak wraak op het mislopen van het voorzitterschap van de Europese Commissie – een positie die hij bijna binnen had totdat de Visegrad-landen massaal zijn benoeming tegenhielden, aldus de PvdA’er.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Augustus

  Communistisch dictatortje.

 2. Rood

  Frans F*cking Timmermans? Ik hoop dat hij zich aan Hongarije vertilt met z’n dikke zelfvoldane volgevreten EU-pens.

  1. JFU

   Wat denkt deze volgevreten flapdrol wel wie hij is?
   Door deze houding zullen steeds meer landen uit de EU stappen. En gelijk hebben ze. De EU staat op instorten….kwestie van tijd. Weg met dit dictatoriaal regiem, en terug naar de EEG. Dat werkte prima.

   1. Emile Takma

    Mogelijk heeft JFU minder moeite met de obesitas van Orbán.

    😎

    1. Rood

     FTO Van Velenamen

   2. Monty

    ”Door deze houding zullen steeds meer landen uit de EU stappen”

    Hongarije blijft toch lekker zitten. Waarom stapt Orban er niet uit.
    In Nederland zijn sommigen voor een NEXIT.
    Maar in Hongarije zijn ze pro EU.

    1. usb3.0

     “In Nederland zijn sommigen voor een NEXIT.”

     Nee hoor, een groot deel van de Nederlanders is voorstander

     1. Monty

      Maar waarom wil Orban juist in de EU blijven?
      Is hij nu zo slim en zijn veel Nederlanders zo dom?

     2. usb3.0

      monty denkt dat Hongarije niets betaald aan de het eu gedrocht..

  2. AS210854

   Als die ” zelfvoldane volgevreten EU-pens” zo dik is , hoe dik moet hier door zijn bankrekening dan wel niet zijn,

  3. Freba

   Komt niet door het vreten, edoch door zijn zuipgedrag. En waar haalt hij de miljoenen Hongaren vandaan? Prietpraat van een alcoholist en zakkenvuller. Net zoals zijn baas destijds. Die viel om van de drank. Katholiek mannetje uit Limburg ( toen woog hij trouwens de helft van zijn huidige gewicht) en nu de Katholieke kerk de macht weer wil overnemen in Hongarije heeft hij babbels. We denken toch niet met zijn allen dat Orban alles zelf bedenkt. Geld ook voor Polen. Mensen zijn allemaal het krakeel van LBTIABGTE etc. helemaal zat. OOOO wat ben ik bijzonder, OOOO wat heb ik toch een Ego, OOOO wat ben ik zielig. Alco maakt meer stuk dan je lief is, vooral hersencellen. Kijk naar al die PvdA corifeen, Macht corrumpeert; of je het wilt of niet. Het verschijnsel verandert iedereen. En degenen die niet veranderen worden uitgekotst………

 3. dumbfarmer

  de volgevreten flapdrol denkt echt dat die hongaren van hem onder de indruk zijn? Enige dat ze terug hoeven te doen is te wijzen naar zijn eigen hypocriete gejank en gedrag.
  Ik zie een HEXIT al in de lucht hangen zodra die hongaren door hebben dat bij de EU niks meer te halen valt.

  1. Emile Takma

   “Ik zie een HEXIT al in de lucht hangen zodra die hongaren door hebben dat bij de EU niks meer te halen valt.”

   Orbán is met zijn corrupte familie volledig afhankelijk van de EU en zal alleen tegenstribbelend de EU verlaten.

   Als hij niet terugkrabbelt zal die geldstroom echter stagneren en dan is een Hexit voor hem politiek een optie.
   Beter is even te wachten op de verkiezingen in Hongarije volgend jaar. De meeste Hongaren zijn Orbán al een beetje zat en dan kan het probleem zichzelf oplossen.

   1. dumbfarmer

    dat bedoel ik dus.. zodra er niks meer binnen te halen is: hexit. En die verkiezingen zie ik nu al lang aan komen dat Orban gewoon blijft zitten waar hij zit, net door het uithollen van heel veel zaken.

    Maar wat timmerfrans er ook van vind of aan doet, alsof Orban zich daar een moer van aan trekt, net als een uitspraak van het europese hof: dat gaat hij gewoon aan zijn laars lappen.

   2. vlekkenoplosser

    dan ook maar direct de NEXIT strónt vlé®k als uittreden toch zo simpel is. 10 miljard euris terug op de nationale begroting strónt vlé®k.

    Investeren in de medische zorg, woningen voor de jeugd, grensbewaking, ouderen zorg , scholing enz. In 1 klap alle problemen op de begroting opgelost strónt vlé®k

 4. Emile Takma

  “ Hij maakte zich al vroeg zorgen om de teloorgang van de Hongaarse rechtsstaat – overigens iets waar hij wél gelijk in heeft. Orbán heeft op sluipenderwijs, en de laatste jaren gewoon openlijk, de rechterlijke macht weten om te vormen naar zijn hand. ”

  We noteren het maar even.

  1. Rood

   “We”

   Aldus psychopaat en narcist Van Velenamen.

   1. Edjan

    👍

  2. Cootje

   Hier mogen de banken miljarden crimineel geld witwassen miljarden verdienen tegenover honderd miljoenen betalen kom je niet van in een arme huis , in welke rechtsstaat wonen wij . De rijke beschermen de rijke maar die takema is voor een bananen republiek , zit geen millimeter verschil tussen orban zijn vrienden en Rutte zijn vrienden

   1. Aborifa

    Wanpresterende voetbalpatsers ook voor het gerecht slepen.

 5. Edjan

  Hongarije wil niet omvolken. Dan krijg je dit.

 6. GvdGvd

  En ondertussen worden in Istanbul de deelnemers aan de Pride Parade met traangas uit elkaar gedreven. Maar daar hoor je niemand over, ome Erdogan mag niet boos gemaakt worden, hij zou zomaar weer een partij gelukszoekers de grens over sturen, en dat kost natuurlijk weer handen vol geld. En wie neemt die volgevreten graaier Timmermans nog serieus.

  1. Cootje

   Heeft erdogan dan geen gelijk

  2. Stanly2000

   Vergeet niet dat Orban ook de in Servië verblijvende gelukszoekers (minimaal 10000) kan doorsturen.

 7. Cootje

  Ik denk dat we de banken bobo’s voor de rechter moeten brengen in een rechtsstaat kunnen namelijk de machtige de sterkste niet buiten de wetten blijven , miljarden witwassen en miljarden er aan verdienen , en afkopen met 450/750 miljoen euro boeten zonder individuele strafvervolging hoort thuis in een bananen republiek . De nummer 1 positie narcotica export met een omzet van 40/50 miljard is zonder verdien model banken niet mogelijk , maar met Timmermans vrienden is die deur dicht getimmerd

  1. rexm

   De mafia zit overal.

 8. Cootje

  Die fransje Timmermans . Denkt dat hij orban kan pakken maar als orban valt . Valt het hele Europese zooitje

 9. plakband

  Timmermans, phoe, phoe.
  Zelfs Hamertje-tik is te hoog gegrepen.
  Orban op de vingers tikken blijft bij woorden.
  Zijn dictatoriale macht is hier onbruikbaar.

 10. usb3.0

  Er zijn landen die van zich af bijten en Hongarije zou daar zomaar 1 van kunnen zijn, wie denkt de eu wel niet wie ze zijn?

  1. Rood

   En dat van zich afbijten is geheel legitiem en volstrekt verdedigbaar. Maar… deughufters als Van Velenamen en andere satanisten, willen hun verderfelijke ideeën doordrukken, zelfs als het gaat om soevereine landen.

 11. ET007

  Als Europa democratisch is zullen we ook naar de Hongaren moeten luisteren. Daarom moet de EU ook nadenken als ze landen toelaten.
  Dus liever geen Turkije en Albanie.

  1. Rood

   “Als Europa democratisch is…”

   Hahaha!

 12. Spoetnick

  De EU is gebaseerd op een keten van drammerige en ondoordachte besluiten. Een soort omgekeerde piramide. Veel besluiten zijn voortgevloeid uit foute besluiten uit het verleden. Achteraf zijn daar de zg Europese waarden bij bedacht. Dienaangaande heb ik nog nooit zoveel huichelarij bij elkaar gezien.

  Die zogenaamde normen vormen de top/basis van de omgekeerde piramide maar worden niet consequent maar selectief misbruikt al naar gelang het de machthebbers uitkomt. Het is niet gek dat de boel langzamerhand begint te wankelen. Uiteraard hebben de huidige machthebbers een schuldige nodig.
  Orbàn de schuld geven door één selectieve norm eenzijdig te belichten is een gemakkelijke weg.
  Ze hoeven alleen maar hard te schreeuwen. Meer doen ze dus niet.

 13. Stanly2000

  Is dat die Timmermans die met leugens over de MH17 ramp opgeklommen is tot een bobo van de EU. Dit zegt toch alles over de EU.

 14. Mistgabel

  Rot op met die vuile leugenaar.
  Knuffel, ring en zuurstofmasker.

  De dikke hond.

 15. Bes Tolen

  Augustus. Nee, Tim is een Rooms dictatortje en dat soort werkt in Amerika samen met communisten. De politieke verbanden zijn heel ingewikkeld geworden. Amerika zet heel Europa op zijn kop en de EU commissarissen helpen mee. Dat komt omdat ze persoonljk allemaal in fake geloven. Fake, die nog gewelddadig kan zijn ook zoals de geschiedenis heeft bewezen. Daar lijden wij onder, dat soort.

 16. rexm

  Timmermans is een grote lafaard, tegen Erdogan durven ze niets te ondernemen, ook die Rutte niet.
  Hoeveel journalisten zitten er niet in de gevangenis bij die Turken.????
  Leer de geschiedenis maar eens goed Timmermans, het zou wel zo kunnen gebeuren dat je zelf voor een tribunaal komt te staan, het is altijd een kwestie van tijd.

 17. KippiX

  De hele Europese politiek bestaat uit theatrale marxisten zoals deze huilebalk.
  Uitgezonderd Orbán en Hongaarse collega’s natuurlijk.

 18. B. Pascal

  Nederland is gisteren in de pan gehakt, op Hongaarse grond.
  Het is een goed voorbeeld: geen Rutte of Koning was daarbij!
  Men was bang, nam geen risico!
  En maar vlaggen aan de ”nep” voetbalsupporters meegeven.

  Voetbal is politiek geworden, wanneer spel politiek wordt, dan wordt het oorlog.

  De Rutte hetze omtrent tolerant zijn, is gewonnen door Orban!
  We horen van Rutte nu even een paar weken niets, let op mijn woorden.

 19. rafi

  Of de uitvoerende macht nou de rechterlijke beheerst, zoals in Hongarije kennelijk, of andersom, zoals in Nederland: het is allebei even erg! Dus de Hollandse pot verwijt de Hongaarse ketel dat ie zwart ziet. NL is allang geen rechtstaat meer, maar een gore homostaat.

 20. HD

  Allemaal homo worden en opperhomo Frans is tevreden.
  Daarna verzinnen ze wel weer iets anders.

 21. polleke67

  Timmermans is een narcist pur sang en EU geil.
  En Orban loopt niet in de pas, dus hij wordt uitgemaakt voor ondemocratisch, slecht, dictator, rascist, etc. Maar zijn onze eigen EU leiders wel gekozen???? NEE

 22. 56RdK

  “Er zijn miljoenen Hongaren die willen net zo leven als u en ik. Die laat je in de steek als je zegt ga maar, zegt Frans Timmermans in #buitenhof.”

  Leipe, hypocriete en achterbakse PvdA-Fransje, wat als we Hongaren wijzigen in Turken, blijf je dan ook bij jouw woke-standpunt?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.