‘Radiomaker van de Eeuw’ Frits Spits woest om ontslag Ekiz en Klamer: ‘Kan niet, de grens is bereikt!’

Radio-dj Frits Spits is boos. Heel boos. Hij vindt het namelijk volstrekt belachelijk, en totaal niet kunnen, dat Fidan Ekiz en Renze Klamer hun programma De Vooravond niet meer mogen presenteren van BNNVARA. Dit omdat de mensen achter Omroep Zwart het duo niets vinden. Spits vindt dit zó vreselijk erg dat hij zou staken… ware het niet dat hij vrij is.

De man die in 2019 door een vakjury van de VARA-gids verkozen werd tot “belangrijkste radiomaker van de eeuw” is helemaal klaar met de manier waarop de NPO omgaat met werknemers/presentators. Want, schrijft hij op Twitter, de manier waarop Fidan Ekiz en Renze Klamer zo, hop, even van hun programma gehaald zijn gaat alle perken te buiten. Dit kan zo niet!

“Het is dat ik vrij ben,” schrijft hij dan ook op Twitter, “maar anders zou ik oproepen tot een mediastaking van een uur op radio en tv van de makers om ons solidair te tonen met het ontslagen duo en om duidelijk te maken dat dit echt niet kan. Er is een grens bereikt.”

https://twitter.com/fritsspits/status/1403332832500531200?s=21

“Het onverwachte ontslag van Renze Klamer en Fidan Ekiz,” schrijft hij in een andere tweet, “is een schandvlek voor de publieke omroep! Wij worden als makers verondersteld een samenleving te vertegenwoordigen die staat voor fatsoen, respect en integriteit. Hoe moet dat in godsnaam als er zo’n voorbeeld wordt gesteld?”

Goede vraag, Frits. Hoewel wel een beetje laat. Want voor het gros van Nederland – zeker voor het gros van réchts Nederland – staat de NPO al decennia niet meer voor dat soort waarden. We zagen de ware aard van de NPO toen Pim Fortuyn nog leefde en een gooi deed naar het worden van de grootste partij van Nederland. Nou, toen kwamen al die “fatsoenlijke, respectvolle en integere” NPO’ers messen te kort om hem mee in zijn rug te steken (spreekwoordelijk dan hè!).

Hoe dan ook, Fidan zelf is overduidelijk ook gepikeerd. Want zij antwoordt Spits met een hartje én een zogenaamde power-vuist:

Zo, zo, nou die kunnen ze bij de NPO in hun zak steken. Wat zullen ze daar van onder de indruk zijn in Hilversum!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Mr.blauw.sky

  Test?

  1. nexit nu aub

   schrijf je weer bull shit boy ?

   1. Mr.blauw.sky

    Als het om shiit en strónt gaat kan ik dat beter aan jou vragen bruine snot@@p

 2. Cootje

  Waar socialistischs bloed in de aderen stroomt , is de betutteling een hoofdzaak , als je bromet en Geert mak in je gelederen hebt zijn alle vluchtelingen en dakloze heilig , terwijl ze nutteloos zijn voor de maatschappij , van een hond kan je meer plezier beleven , maar gelukkig is het socialisme een uitstervende massa in Europa . Maar om van die socialisten af te komen ze zitten geworteld in alle bestuursorganen

 3. HD

  Stoer van Frits, maar zou hij echt gestaakt hebben als hij nog in dienst zou zijn bij deze ransig linkse NPO, denk het niet.
  Geen linkse pulp kijken is het beste, en hopen op een burgeroorlog.

 4. Emile Takma

  De programmaleiding van BNN-VARA keek naar de kijkcijfers en concludeerde dat het programma niet geweldig werd bekeken en probeert nu een andere formule.

  De rest is gewauwel.

  1. Jannes-46

   Fidan Ekiz kan zich het beste melden bij de omroep “Ongehoord Nederland”. Dat lijkt mij nou eens een verrassende zet op het omroep-schaakbord waarop nogal eens vals wordt gespeeld door de Nationale Propaganda Omroep.

 5. Drostemannetje

  Fidan steekt met kop en schouders boven de rest uit. Een sterke knappe Turkse vrouw, kritisch naar o.a. de Islam. Daar houden ze niet zo van bij de NPO.

  1. september

   Hopelijk is ze nog wel in een ander programma te zien,waar dan ook.

 6. Telos

  Waar is Dave Donkervoort eigenlijk gebleven? Deze kanjer was jarenlang het beste geluid van de radio ooit!

 7. Jannes-46

  Nou, eens kijken of mijn commentaar hier niet weggejorist wordt. Bij andere DDS-artikelen zijn ze namelijk spoorloos verdwenen.

  Frits Ritmeester is normaliter zo links en politiek correct als de pest maar wellicht heeft hij eindelijk ook het licht gezien, en doorgrond hij eindelijk de NPO-terreur?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.