Rutte draait helemaal door: “Orbán is schaamteloos. We moeten hem op de knieën krijgen”

Als je wilt weten hoe totaal doorgedraaid Mark Rutte tegenwoordig is hoef je alleen maar even te lezen wat hij vandaag zei bij aankomst bij de EU-top. Want, zei hij tegen het aanwezige perskorps, “Orbán is schaamteloos. We moeten hem op de knieën krijgen.” Wat een bizarre uitspraak over een democratisch gekozen leider van een democratisch EU-land.

Dit soort uitspraken zijn echt ongekend en overduidelijk bewijs dat de macht Mark Rutte naar het hoofd is gestegen. In het verleden hoorden we dit soort dingen over genocideplegende dictators in het Midden-Oosten. Maar nu worden ze gewoon gezegd over democratisch gekozen leiders van democratische EU-landen. En waarom? Omdat ze in de ogen van Mark “Woke, Woker Wokest” Rutte niet Woke genoeg zijn.

De impertinentie hiervan, de schaamteloosheid, is echt ongelooflijk. Je kunt een leider van een mede-EU-land écht niet zo behandelen. Dit is wanstaltig.

Maar Rutte doet het toch. Want Rutte erkent geen grenzen aan de macht meer; niet voor zichzelf in eigen land, en dus ook niet internationaal, voor zichzelf én voor de EU.

Forum voor Democratie heeft terecht woedend gereageerd op deze Hongarijehaat van Rutte. “De man van de toeslagenaffaire, de Ruttedoctrine, de strafrechtelijke vervolging van ’n oppositie-Kamerlid en de volledige uitholling van de Nederlandse democratie heeft Viktor Orbán niets te zeggen over schaamteloosheid. Een toontje lager en wat meer respect graag,” stelt de partij in een tweet.

Ook Geert Wilders is witheet. “Ik hoop dat ze Nederland uit de EU zetten,” aldus de PVV-leider. “En ik hoop dat wij Rutte Nederland uitzetten.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dit is echt bizar en onacceptabel dat een Nederlandse premier een democratisch gekozen leider van een ander Europees land zo wanstaltig behandelt. Maar Rutte denkt dat het volkómen normaal is. Ongekend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. roodkapjelusttaart

  Alles wat anti Sodom en Gomorra is, is een gevaar voor de Europese p*dofiele elite.

 2. Edjan

  De dictatuur gaat draaien. Afwijkingen worden NIET getolereerd! De heldhaftige rutteflut stelt zich op als aanvoerder van de troepen van het Vierde Rijk en zal de opstandelingen verslaan! Heil onze Leider!

  1. Emile Takma

   Deze hysterische alsmede stompzinnige bijdrage maakt duidelijk dat Edjan knettergek is geworden.

   Laten we hopen dat de man gewoon stomdronken is.

   1. Stanly2000

    Laten we hopen dat de man gewoon stomdronken is. Rutte?

   2. Edjan

    Kakkema draait zijn drol. Zoals gewoonlijk heeft hij niets te zeggen, de fascist.

  2. Pauline Kummer

   “Het Vierde Rijk”, de leefwereld van Edjan. Een maatschappelijke schipbreukeling op de tast naar iets houvast. Triest.

   1. Edjan

    Heb je nou nog steeds niet je kop uit je reet gehaald?

    1. Pauline Kummer

     Ik weet niet waar dit op slaat, u roept maar wat.

     1. Edjan

      Tja, ik snap dat je het niet horen kunt …

 3. DutchOutlaw

  Orbán is een held en Rutte niet. Orbán durf tenminste tegen de EU-dictatuur in te gaan (en Rutte niet). Orbán sluit de grenzen voor Islamitsche gelukzoekers (en Rutte niet).
  Orbán is trots op zijn cultuur van zijn land (en Rutte niet). Orbán laat zich niet de wet voorschrijven door Brussel (en Rutte natuurlijk wel) en zo kan ik nog wel een half uurtje doorgaan….. Ik heb gesproken! De klinkklare waarheid.

  1. Vanduinen

   Orbán’s belang is de jaarlijkse cheque in Euro’s waarover hij kan beschikken. Zo denken zijn vrienden die meedelen in de poet er ook over.

 4. vlekkenoplosser

  Denkt de leider van het partijkartel dat hij bij machte is anderen de maat te nemen na alle leugens die hij verspreidt heeft ?

 5. Pieter48

  hr Rutte zou zich beter eens met de puinzooi in zijn eigen land kunnen bemoeien. Ik weet het niet zeker maar ik denk dat er minder problemen met het woningen te kort in Hongarije is als in het land van Rutte. Misschien komt dat omdat Orban niet van plan is om alle gelukzoekers binnen te laten in zijn land. Wij dus wel daarom zien wij de problemen en de kosten van de intocht der gelukzoekers ver boven ons hoofd groeien. Aangezien bijna alle geluk zoekers hier mogen blijven zal het tekort aan woningen nog jaren blijven bestaan. Eigen jeugd het laatst.10 jaar op een wachtlijst staan is in middels niets bijzonders.

  1. Vanduinen

   Neem eens een kijkje op het platteland van Hongarije. “Onze Boeren” wonen rianter.

   1. Stanly2000

    Als het aan de politiek ligt zijn er hier straks geen boeren meer!

    1. Vanduinen

     Het gaat nu over Hongarije. EU subsidie is bedoeld voor herstructuering van het platteland. Heeft u opgemerkt dat daar heel veel aan gedaan is.

     1. Stanly2000

      Helaas moet ik u teleurstellen. Ik kom al 50 jaar in Hongarije en als ik zie hoeveel er in de laatste 20 jaar veranderd is dan neem ik mijn petje af voor de Hongaren. Zeker op het platte land is veel verbeterd aan o.a. infrastructuur. Natuurlijk is het nog geen Nederland maar toch.

     2. palko

      @Vanduinen, ik spreek de unieke Hongaarse taal vloeiend en kom er zeer regelmatig. Ik kan u verzekeren dat het uitstekend toeven is op het Hongaarse platteland. Met dank ook aan Viktor Orbán die er dankzij sterk leiderschap voor gezorgd heeft dat Magyarország een land is geworden waar de Hongaarse burger fier op en tevreden over kan zijn. Daar past alleen diep respect.

 6. Emile Takma

  Rutte is weer helemaal terug en toont imponerend leiderschap. Hij pakte gisteren, met instemming van de Kamer, het voortouw in de formatie, sprak zich helder uit tegen deelname van Putin aan de EU-rop en zet nu zwaar in op een oorwassing van de fascistische kleptocraat Orbán.
  De manier waarop hij dit doet doet een breed draagvlak in Europa vermoeden. De man weet dat hij de toon kan zetten en markeert daarmee de sterke invloed van ons land in Europa.

  Mooi om te zien.

  1. leukeditter

   jammer dat het een gemene smerige nsb er is die altijd liegt…voor de rest gaat het wel

  2. Stanly2000

   Imponerend leiderschap?
   Vertel dat aan de Groningers, getroffen ouders en kinderen, daklozen, klanten voedselbank, woningzoekenden ed. Of zouden deze staan te juichen als hij ze weer eens wat leugens verteld?

  3. Stanly2000

   Nog een staaltje imponerend leiderschap.
   Rapport Jeugdzorg in de doofpot.
   In dat doofpotrapport staat namelijk dat Jeugdzorg STRUCTURELE FOUTEN maakte waardoor “jaarlijks vele tientallen tot honderden malen werd ingegrepen bij gezinnen op basis van foutieve informatie. Dat leidt tot uithuisplaatsingen en ondertoezichtstellingen”.

 7. Stanly2000

  Als er iemand schaamteloos is dan is het Rutte wel!

  1. Pauline Kummer

   Het is Baudet geweest die verklaarde rustig te kunnen doorgaan met oppompen van aardgas.

   1. Stanly2000

    Maar wel zorgen voor ruime compensatie van de geleden schade en veilige huizen. Wordt regelmatige vergeten te vermelden. Nu hebben zij niets en dat na de gaswinning geen bodembewegingen meer voorkomen moet nog afgewacht worden.

 8. Beukman

  Natuurlijk heeft Rutte weer gelijk. Dat is bijna wiskunde te noemen.

  Hongarije is lid van de EU.
  De EU is een economische en politieke gemeenschap, die tevens bij elkaar wordt gehouden door gedeelde waarden.
  Het discrimineren en criminaliseren van homo’s is géén gedeelde waarde: mensen zijn gelijk, ongeacht geslacht, huidskleur en seksuele richting.

  Orbán moet kiezen: óf doorgaan met zijn beleid van discriminatie, óf uit de EU stappen.
  Dat laatste zal hij niet snel doen: Hongarije is netto ontvanger, en een deel van die netto-ontvangsten verdwijnen in de zakken van Orbán zelf en zijn familie en relaties.

  Laten we dus hopen dat de EU hem de duimschroeven aanhaalt, ter bescherming van de Hongaarse gays én om te voorkomen dat het land een precedent schept.

  1. Stanly2000

   Orbán beroept zich op lid 3 artikel 14 van het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie.

   3. De vrijheid om met inachtneming van de democratische beginselen instellingen voor onderwijs op te richten en het recht van ouders om zich voor hun kinderen te verzekeren van het onderwijs en de opvoeding die overeenstemmen met hun godsdienstige, hun levensbeschouwelijke en hun opvoedkundige overtuiging, worden geëerbiedigd volgens de nationale wetten die de uitoefening ervan beheersen.

   1. Beukman

    Dat is nog geen vrijbrief om een groep mensen te criminaliseren en te discrimineren, Stanly.

    Stel dat Orbán op grond van lid 3 art 14 had besloten om zwarten minder rechten te geven, dan was het misschien nog wat duidelijker geweest wat de man aan het doen is.

    1. Stanly2000

     Orbán zegt tevens: De volwassenen kunnen leven zoals ze willen (snap je, hoezo anti homo) maar de opvoeding van de kinderen ligt helemaal bij de ouders.

     1. Beukman

      Dat is niet wat de wet behelst, Stanly.

      Die nieuwe wet verbiedt ‘lhbti-propaganda’ voor kinderen onder de 18 jaar. Dat betekent concreet dat in Hongarije in jeugdfilms en advertenties gericht op kinderen geen niet-heterokoppels mogen voorkomen, en vooral dat scholen geen aandacht mogen besteden aan seksuele diversiteit.

      En dát is discriminatie.

    2. Augustus

     Niemand wordt gecriminaliseerd, er is alleen geen vrijspel meer om kinderen te groomen. Dat zou trouwens ook moeten gebeuren met religie in het onderwijs. Heb je daar een probleem mee?

    3. Stanly2000

     Beukman blijft het maar proberen. Hij ontkent het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie. Lees het nog eens!!!

  2. Stanly2000

   Hongarije is een netto ontvanger, klopt helemaal. Maar er zijn er meer die wat Eurootjes ontvangen en er maar bitter weinig tegenoverstellen. Hoe zit het met de beloofde hervormingen van Zuid Europa?

 9. Augustus

  Kijk hoe dit geheel geframed wordt als homohaat, daar heeft het niets mee te maken. Het enige wat Hongarije effectief heeft gedaan is om het propaganderen van jongeren binnen publiek onderwijs stop te zetten. Waarom groomen mensen zoals Rutte zo graag kìndjes van nog geen 12 jaar oud op het gebied van seksualiteit, wat hebben ze te verbergen?

  1. Emile Takma

   “Waarom groomen mensen zoals Rutte zo graag kìndjes van nog geen 12 jaar oud op het gebied van seksualiteit, wat hebben ze te verbergen?”

   Een ranzige verdachtmaking van een ziek of zeer dom persoon.

   1. Augustus

    Voel je je aangesproken? Waarom moet seksualiteit gepusht worden op kinderen? Waarom is tegenstand op het seksualiseren van kinderen zo fel?

    1. Beukman

     Wat heb jij eigenlijk tegen seks, Augustus?

   2. palko

    Kijk eens indringend in de spiegel Kakma, dan weet je hoe een ziek en zeer dom persoon er in werkelijkheid uitziet.

 10. HD

  Tja Mark, we kunnen en willen niet allemaal homofiel en of transgender zijn, en het ook niet door jouw en je geliefde Brussel door de strot geduwd krijgen.

  1. Augustus

   Ze willen dat maar al te graag opdringen aan kinderen, ziek wereldje daar in Brussel die veel te verbergen heeft.

 11. Heras

  We staan altijd voor gek met dit bananenkabinet.
  Ik kots op links. Ze hebben NIETS producties gedaan. Alleen maar meegeheuld met the big boys.

 12. rafi

  Typisch het gedrag van een dictator met grote binnenlandse problemen, niet het minst persoonlijke van morele aard: zoek een externe vijand om de aandacht af te leiden.

 13. palko

  Het gaat er steeds meer op lijken dat Marc Rutte volledig van het padje is. Kan iemand mij vertellen of zijn hersens onherstelbare schade hebben opgelopen vanwege een niet te stuiten drankprobleem? Of is er wellicht wat anders aan de hand? Enige realiteitszin ontbreekt op dit moment volledig bij Rutte. Ik heb als kind altijd geleerd dat je er beter aan doet je mond te houden als het over een onderwerp gaat waar je absoluut niet het fijne van weet. Mijn vrouw, dochter en ikzelf hebben na het zien van de LHBKUTi-hysterie spontaan besloten om begin volgend haar eens een keer onze stem uit te brengen bij de de volgende parlementsverkiezingen van Hongarije. Waarbij we als een blok op Fidesz, de partij van Viktor Orbán gaan stemmen.

  1. palko

   Sorry, ‘haar’ moet uiteraard ‘jaar’ zijn

 14. Piet Klein

  Mijnheer Rutte, er is meer
  -geld dat naar rijkere Fransen en Italianen moet
  – pulsvisserij van Nederland die kapot moest
  – garnalen visserij die dreigt hetzelfde te overkomen
  – Britten die vertrokken zijn
  – Geld dat zoveel wordt bijgedrukt dat we negatieve spaarrente dreigen te krijgen en banken ons geld niet meer willen
  – Mega schulden van andere landen die op onze schouders drukken
  – migranten stromen die we niet aankunnen
  En vergelijk dit met
  – IJsland
  – Noorwegen
  – Zwitserland

  Er zijn nog meer opties om van Hongarije af te komen.

  Tweede tip
  – doe stevige uitspraken waar u wel over gaat bijv toeslagaffaire, omtzigtgate etc
  – onthou u van uitspraken waarop geen of nagenoeg niets over te zeggen hebt

  Derde tip
  Nederland verdient beter

  1. AS210854

   👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

 15. Bes Tolen

  Ik heb begrepen, dat het niet goed zit in het westen. Bij de financiële crisis 2008 zijn tienduizenden Nederlandse particulieren, die bezit aan onroerend goed hadden, dat meest goed rendeerde wel mooi hun bezit kwijt geraakt. In Duitsland ging het nog veel erger en wel met de eigen huizen. Grote ellende voor eigen woning bezitters daar. Ze zijn straatarm gemaakt. De politiek hier hoor je er niet over. Ze weten van niks. Maar goed ook want anders was Duitsland te klein geweest. En Nederland? Daar mag je het niet over eigen volk hebben. Doet Rutte dus niet. Conform uitspraak rechtbank Zwolle en zo ook van minister president Kok al in de negentiger jaren. We zijn als volk al voor bijna alles afgeschaft.
  Alleen nog goed voor de centen voor heel anderen waar je niks mee wilt hebben.

 16. rexm

  Rutte is gewoon een smerige huichelaar, hoop dat hij snel voor het tribunaal staat.
  Narcist ten top.

 17. JFU

  Het wordt tijd om Rutte en zijn linkse kliek op de knieen te krijgen, zij zijn het grote gevaar voor onze vrijheid, normen en waarden die worden verkwanselt.

 18. J. Punt

  Hongaren zijn nu doodsbang van onze ‘jokkende’ premier die voor een lange rij h@m@ vlaggetjes dit volk de les leest. Met Een paar joelende BLMertjes erbij als groupies lijkt het wel een editie van het songfestival.

  1. Emile Takma

   Waar Orbán vooral bang voor zal zijn zijn de financiële gevolgen van deze achterlijke wet. De EU zal de komende tijd stappen zetten om de geldkraan dicht te draaien voor Hongarije en dat zal hopelijk zijn populariteit aantasten.
   De EU zal moeten bewijzen dat we dit soort achterlijkheid niet accepteren.

   1. Harry Haller2

    Maar Takma accepteert dolgraag de achterlijkheid van de islam die met scheepsladingen tegelijk al decennia lang wordt binnengehaald.

    Want die ‘nieuwe’ achterlijkheid is de culturele verscheidenheid die Europa zo hard nodig heeft. En is ook volstrekt anders dan de conservatieve blanke achterlijkheid.

    1. Emile Takma

     Dit is een idiote stropop, Haller, ik accepteer niet de achterlijkheid van de islam en moet, behoudens enkele schaarse cultuuruitingen, ook niets van de islam hebben. Moslims die in Nederland wonen dienen zich aan wet en Grondwet te houden anders dienen ze te worden vervolgd.
     Dit heb ik hier honderden keren gezegd en je blijft je vastklampen aan deze leugenachtige stropop. Dat komt erg dom over.

 19. rexm

  Vanaf dat de president van de VS Europa heeft bezocht, krijgen ze in de EU flink wat babbels.
  Vooral van de leien en Rutte lopen te roet toeteren.
  Rutte, de echte Nederlandse ex DDR Honnecker is opgestaan, wie gaat die flapdrol nog serieus nemen in de Europa.
  Eerst was het Putin en nu is het Orban, allemaal zinloze onzin, is er niets anders te doen in de gouden kooi en in Nederland, dacht het wel.

 20. Duckday

  We moeten hem op de knieën krijgen.
  Ja dat zou R wel graag willen en dan hopen dat hij er achter staat😁

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.