Thierry Baudet: ‘De CoronaCheck-app is de glijdende schaal naar de slavernij’

Thierry Baudet: ‘De CoronaCheck-app is de glijdende schaal naar de slavernij’

Geen categoriejun 24, 19:19
Tijdens het debat in de Tweede Kamer vandaag over de strijd tegen corona, de coronacrisis, en de corona-aanpak van het kabinet haalde Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet hard uit naar het kabinet. Want, zei hij, de CoronaCheck-app die vandaag gelanceerd werd is eigenlijk "de glijdende schaal naar de slavernij."
Daarmee doelde Baudet niet op letterlijke slavernij, zoals die er was in Amerika, met zogenaamde cattle slavery. Nee, wat hij bedoelde is een slavernij in die zin dat burgers hun hun rechten die sinds jaar en dag onaantastbaar werden geacht, toch beperkt zien worden. En dat ze medische informatie over zichzelf moeten verstrekken alvorens ze weer aanspraak kunnen maken op die rechten.
Daarbij zei Baudet zich ook ernstig zorgen te maken over de mogelijkheden die de app biedt voor de overheid om in het najaar, als er mogelijk "een nieuwe golf door een nieuwe variant" van het coronavirus is, de burger op voorheen ongekende wijze te controleren. En concludeerde Baudet, de manier waarop dit systeem nu ontstaat is wat hem betreft niets meer of minder dan "een schande."
Tijdens zijn bijdrage werd Baudet onderbroken door Lisa Westerveld van GroenLinks én door Gündogan van Volt. Beide dames deden dat niet om hem een vraag te stellen, maar om zich te distantiëren van de inhoud van zijn toespraak. Baudet negeerde hun interruptie daarop, en ging door met zijn speech.
Naderhand zette Forum voor Democratie Baudets toespraak op Twitter. Hier de video:
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1408106490498588683?s=21
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten