Slap CDA pakt corrupte Europarlementariër aan met jaarlijks gesprek over integriteit

CDA-Europarlementariër Toine Manders huurde zijn schoonzoon in als medewerker op kosten van het Europees Parlement. Volgens het CDA-partijbestuur mag een CDA-politicus zich niet ‘in grijs gebied bewegen’, dus geven ze hem een slappe tik op de vingers en laten hem jaarlijks voor een integriteitsgesprek op komen draven.

Het gaat lekker bij het CDA! Na het gedoe met Pieter Omtzigt, het gedoe in Limburg en de corruptie binnen het landelijke CDA is het ook op Europees niveau raak, stelt HP/De Tijd.

Like onze gloednieuwe Facebook-pagina!

Toine Manders kwam met een constructie op de proppen die zijn eigen partij om te tuin moest leiden en duidt op ‘mogelijke belangenverstrengeling’, aldus het CDA-voorzitterschap in Brussel. Het partijbestuur zegt: “Woensdag 12 mei heeft het CDA een onderzoek ingesteld inzake de heer Toine Manders die de vriend van zijn dochter in dienst heeft voor 14 uur per week met een salaris van 940 euro per maand.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Terugbetalen hoeft niet, jaarlijks op functioneringsgesprek en even kwekken over integriteit is voldoende. Oh, en het CDA gaat nu een ‘coördinator integriteit’ installeren, want als ‘lerende organisatie’ zijn ze natuurlijk altijd op zoek naar mogelijkheden om te kunnen verbeteren. Wat een topclub is het ook, hè? Wat schept dit een vertrouwen in die partij…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. dumbfarmer

  monkey sees, monkey does!
  Ze hebben het beste voorbeeld: de katholieke kerk zelf. Die organisatie hangt ook van corruptie en vriendjespolitiek aan elkaar, van onder tot boven.
  Ooit bijvoorbeeld iemand uit die club in de bak terecht zien komen? Hooguit dat die verplaatst wordt naar een ‘functie elders’ (in andere woorden: andere parogie waar het verhaal overnieuw kan beginnen).
  Als dus CDA dat als voorbeeld neemt is het niet zo raar allemaal wat er gebeurd in die club.

 2. Duckday

  En ook nu nog blijven de mensen stemmen op zulke partijen. Nederland moet gewoon snel uit de EU en EURO . Wat heeft de EU ons nu voor voordeel opgeleverd voor de NORMALE man vrouw in Nederland.Alleen de politiek vult zijn zakken .

 3. Cootje

  Volgens een zonderling op dit forum allemaal fatsoenlijke partijen niets op aan te merken .

 4. Emma Louise

  Slechts € 15,50 per uur. Zullen waarschijnlijk eenvoudige werkzaamheden zijn.

  1. Mr.blauw.sky

   Daar doet zelfs de poepclown het niet voor..

   1. nexit nu aub

    klopt , ik kost de baas 37,50 bruto vast op 35 uur in de week domme jongen

    1. Emma Louise

     Wat voor werk doe je, poepie?

     1. nexit nu aub

      gaat je geen flikker aan strónt vlé®k ! hoe minder horken zoals jij weten hoe beter strónt vlé®k

     2. EmiIe Takma

      Emma Louise is zogenaamd een ziekenhuisdirecteur. Hij lacht zich kapot om jouw karige salarisje, nexit nu aub!

     3. Emma Louise

      Ik kan een voordelige behandeling voor je regelen, poepie, zonder dat je je eigen risico noemenswaardig hoeft aan te spreken.

     4. EmiIe Takma

      Emma Louise is namelijk een slager-kok-ding.

  2. Telos

   Emma Max Van Velenamen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.