Stiekem achterkamertjesoverleg Kaag, Klaver en Ploumen bewijst: de nieuwe politiek van D66 is flauwekul

Het was eigenlijk ongelooflijk wat er gisteravond gebeurde: D66-leider Sigrid Kaag werd gisteren betrapt toen ze in het geniep formatieoverleg voerde met Jesse Klaver van GroenLinks en Lilian Ploumen van de PvdA. Klaver kwam de fractiekamer van D66 uitlopen, maar – verrast doordat er journalisten stonden – keerde hij zich om en liep snel de kamer weer in. Dit is de “nieuwe politiek” die Kaag voorstaat. Het is niet minder geniepig, maar nóg achterbakser en minder transparant dan de “oude politiek” van Mark Rutte. En dat wil wat zeggen.

Nadat Klaver uiteindelijk toch nog de fractiekamer uit kwam lopen zei hij alleen maar dat hij “niets toe te voegen” had aan wat hij “vanmiddag [had] gezegd.” Ploumen stond er net zo in. “We hebben even bijgepraat,” aldus de PvdA-achterkamertjesleider, “er valt van alles te bespreken.”

Natuurlijk kan een blinde nog zien wat hier aan de hand is. Kaag, Ploumen en Klaver hebben met elkaar gesproken om een effectieve strategie te ontwikkelen om beide linkse partijen alsnog het kabinet in te rommelen. CDA en VVD willen dat liever niet – of zeggen dat publiekelijk liever niet te willen – maar dat maakt de drie linken niets uit. Even samen overleggen, even samen een strategie uitstippelen, en dan vooral duidelijk maken dat ze het of samen gaan doen, of niet. En dan moeten VVD en CDA natuurlijk wel door de knieën.

Het is eigenlijk gewoon dieptriest dat dit in Nederland gebeurt. Ten eerste natuurlijk omdat deze PvdA en GL de grote verliezers van de verkiezingen waren en dus helemaal geen recht hebben op kabinetsdeelname, maar ten tweede, en belangrijker, dat ze het zo stiekem in de achterkamertjes doen. Kaag beloofde Nederland een nieuwe politiek. Transparantie. Democratie. Inspraak van de burger. Geen geheime regelingen meer. Een echte, functionerende parlementaire democratie.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Leugens. Sigrid Kaag is geen haar beter dan Rutte en al die andere kartelpolitici. Sterker nog, qua machiavellisme en geheimzinnigheid kunnen zij nog iets van háár leren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. nexit nu aub

  nieuw leiderschap van demonen 666 , een onbeperkte cheque voor de palestijnen.

  1. DubbelZout

   Dan heeft Geert dat beter voor elkaar
   Alle beslommeringen, interne overleggen etc. zijn dagelijks live te volgen op tv en internet
   Het voorbeeld het een partij met een open structuur / cultuur en volop ledeninspraak etc…

   1. ikweetwatikwil

    Dubbelzout vergeet de nieuwsbrief van de PVV. Als je die leest is het duidelijk.

    De PVV weet dat je niet bij volksverlakkers moet zijn.

    1. Heinzelmann

     Een stand alone beweging, zogezegd.

     1. ikweetwatikwil

      Nee hoor Heinzelmann Vrijheid blijheid en ogen open. Je kunt ook zo’n nieuwsbrief aanvragen.

  2. halo1

   Ja.. men denkt daar : “nieuwe” politiek= linkse “poltiek”: smijten met geld + “‘vrijheid”

  3. Pauline Kummer

   In banktaal heet dat een blanco cheque.

 2. AS210854

  En de d666tigers npo elke dag zeker 2x d666tigers naar voren schuiven om alles goed te praten.🤮🤮🤮

 3. gebande_4

  Mijn complimenten MvdG.
  Keurig overgeschreven van de D66 hatende Telegraaf.

  1. AS210854

   Ach maak je maar niet zo druk, wordt vanavond weer ALLEMAAL goed gepraat door de d666tigers van de npo en d666 politici. 🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 4. Eppo123

  Ik heb zo’n hekel aan D66, wat ze ook doen.

  1. Pauline Kummer

   Ja, joh?

  2. gebande_4

   Waarschijnlijk is dat wederzijds.
   Of dat terecht is mag u zelf beslissen.

  3. Edjan

   Eppo +

 5. yellow thread street

  Onverschrokken gaan ze door met achterklap en het bedriegen van de kiezers.
  Kaag is de pest voor nederland, ze zal ons land verder ontmantelen en de moslims vrij spel geven.
  De islamitisering zal verder uitgerold worden.
  Ze heeft klappen van molenwieken gehad, net als haar achterban en GL en de PvdA.
  Waarom hoor ik niets meer over de PVV en FvD, ze zijn bij voorbaat uitgesloten, hoezo democratie.
  We zitten in een dictatuur.

 6. StemPzeweg

  Heel goed van Kaag. Geef geen millimeter aan CDA VVD en rechts stemmend Nederland. Stel keiharde eisen: Of we gaan als blok met Rutte regeren of helemaal niks. Rutte mag überhaupt God op zijn knietjes bedanken dat er überhaupt nog partijen zijn die met hem willen regeren. Verder heeft hij niks te eisen

  1. ikweetwatikwil

   Bij stemzeweg weet je waar Nederland naar toe gaat. Naar de bliksem. Om dat te voorkomen, stem PVV.

   1. Ab Infinitum

    Dan blijft alles bij het oude. De schreeuwers staan bij elkaar in de hoek van het schoolplein.

   2. Appelstroop

    PVV heeft nog nooit iets bereikt op beleidsgebied, het is schreeuwen, klagen, blazen en popi jopie uitspraken. Z’n stemmers vinden het fantastisch, maar hebben niet door dat PVV eigenlijk fantastisch is voor de gevestigde orde. De hele onderbuik op 1 hoop in een onschuldige partij die je zonder problemen kunt uitsluiten. Doodzonde van al die stemmen.

    1. Jannes-46

     Is de dikke appelstroop in de hersenen geslagen soms?

    2. Niet L niet R

     PVV heeft wel als gedoogpartij meegedaan, maar ging niet accoord met voorstellen van Pinokkio Rutte!
     Dat hij toen een juiste beslissing heeft genomen, bewijst in wat voor rotzooi Pinokkio Rutte ons land heeft gebracht, waarvoor PVV geen verantwoordelijkheid wou nemen!!!

  2. Appelstroop

   VVD is met 10 zetels verschil de allergrootste geworden, als jij vindt dat hij dan niets de eisen hebt, begin ik me af te vragen of je van democratie houdt, of alleen als het je uitkomt. Hoe hij zo’n zege heeft gehaald na alle corruptie, zal me een raadsel zijn, maar hij is nou eenmaal de grootste, met stip. En Rutte zal uiteindelijk toch instemmen, hij zou het land nog aan marxisten uitleveren om maar minister president Rutte te blijven.

   1. Niet L niet R

    Hoogmoed komt ten val!

   2. Niet L niet R

    Triest dat een partij als VVD niet een andere niet liegende partij leiderschap kan leveren!

 7. jhak

  Als ik dat smoel elke keer zie dan weet ik genoeg.

  1. Heinzelmann

   Gewoon de andere kant opkijken. Dat scheelt een hoop.

 8. Duckday

  Nieuw leiderschap is de terugkeer uit 40-45.
  Hoe is dit nu mogenlijk partijen die een afstraffing van de kiezers hebben gekregen mogen (moeten) mee beslissen bij de aanmaak van de regering.Dat noemen ze DEMOCRATIE bij deze partijen in de wandel gangen Hoe ver zijn ze gezonken met D66.
  Deze partij is een gevaar voor dit land met de partij van de PVDA en Groenlinks Wat voor mensen zijn dat die aan deze partijen hun stem hebben gegeven.

  1. J. Punt

   We wilden allemaal deze 3 partijen aan het roer volgens 17 maart! Veel plezier ermee, mij maakt het geen moer uit, doe toch waar ik zelf zin in heb. Vaccinatie oproep naar België gefaxt. Weg ermee. Ga lekker op de motor naar spanje oranje, rood of wat dan ook? Lekker belangrijk! Als je daar poen laat zien kijken ze nergens naar!

  2. EvertB

   D66 heeft een ijzersterke uitgangspositie. De winnaar van de verkiezingen wil een zo progressief mogelijk kabinet: VVD-D66-CDA-PvdA-GroenLinks.

   De kans van slagen wordt sterk vergroot door het praktisch te spelen:

   * PvdA en GroenLinks samen in kabinet of beide niet;
   * Een continuering van huidige (demissionaire) regeringspartijen is onwenselijk door grote tegenstelling CU en D66 en forse liberale verkiezingswinst;
   * VVD-CDA-D66-klein rechts is voor de Democraten66 te star en conservatief om doortastend en oplossingsgericht zware dossiers (stikstofcrisis, forse veestapelinkrimping, huizenmarkt lostrekken enz.) aan te pakken; als uiterste machtsmiddel stapt D66 uit de formatiebesprekingen en zelfs VVD en CDA willen absoluut niet over rechts.

   Hoekstra’s CDA doet een beetje moeilijk om straks bij de echte onderhandelingen wat extra eisen te stellen. Het wordt overigens interessant welke ministerspost Hoekstra in het nieuwe Kabinet zal krijgen. Ministerie van Financiën gaat traditiegetrouw naar de tweede partij: D66. Wouter Koolmees is daarvoor de geknipte kandidaat.

   1. Niet L niet R

    Als Hoekstra accoord gaat voor het pluche, pleegt hij welbewust politieke zelfmoord

   2. Janna47

    EvertB
    Nou…u hebt verstand van politiek zeg….daar waren wij niet op gekomen hoor…ach ja die Koolmees hè? Let eens op uw pensioen hoe geweldig hij is…..man man man

 9. Meriadoc Brandebok

  Ach. Gut. Zijn dit de partijen die de VVD zo de maat namen over “nieuwe bestuurscultuur” en “achterkamertjespolitiek”? Die een motie van treurnis dan wel wantrouwen tegen Rutte steunden om hem ten val te brengen? Blijkt nu dat zij zelf bezig zijn met achterkamertjespolitiek?

  Wat een laffe farizeeërs!

 10. Jannes-46

  Truus Tafeldans blijkt dus een ordinaire hypocriete tante te zijn met haar geblaat over nieuw beleid.

  1. usb3.0

   kaag al qaq is een soort hïtler die niet wil regeren maar wel de poppetjes op essentiële plekken zet alvorens in gesprek te gaan, zij is een serieus probleem in Nederland..

 11. Niet L niet R

  Iedereen met een beetje mensenkennis, wist dat Juffrouw Kaag wat betreft politiek en gekonkel, niets onderdoet voor Pinokkio Rutte!
  Als het CDA wel accoord gaat, zoals de wens van Juffrouw Kaag, verliest het CDA bij de volgende verkiezingen 50 procent van de aanhang!

 12. Niet L niet R

  Ik heb vroeger in mijn jeugd echte linkse mensen achter een partij aan zien lopen, die ons land toen heeft uitgeleverd!
  Hoop dat Nederland hiervoor nu bespaard blijft!

 13. Bes Tolen

  EvertB. Koolmees hoort rechtsvervolging te krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.