Sylvana Simons is supertrots: ‘2 weken nadat ik Rutte aansprak op coronasteun voor sekswerkers kregen ze dat’

Sylvana Simons is enorm trots op zichzelf. Volgens het Kamerlid van BIJ1 heeft ze er namelijk eigenhandig even voor gezorgd dat sekswerkers coronasteun hebben gekregen van het kabinet. “Sekswerkers konden formeel aanspraak maken op coronasteun, maar in de praktijk kregen ze niets,” zegt ze. Maar toen ze premier Rutte daarop aanspraak, nou, toen veranderde dat razendsnel. Wat een heldin, hè?!

RTL Nieuws heeft het op zich genomen om even te praten met ‘nieuwe Kamerleden’ en hun ervaringen in de Tweede Kamer. Dit omdat de verkiezingen honderd dagen geleden waren. Er werd gesproken met Gideon van Meijeren van FVD, Lisa van Ginneken van D66, Kauthar Radicaleislamist van GroenLinks, Caroline van der Plas van de BoerBurgerbeweging, Queeny (LOL) Rajkowski van de VVD en, jawel, met Sylvana Simons van BIJ1.

Die laatste laat weten heel trots te zijn op één bepaalde prestatie van zichzelf. Enorm fier. Zo supertrots dat ze lekker even de tijd neemt om er over op te scheppen. Want volgens Simons zelf heeft Simons ervoor gezorgd dat het kabinet coronasteun heeft gegeven aan “sekswerkers,” wat een eufemisme is voor  – nou ja, waarvoor dat weet u vast zelf ook.

“Ze konden formeel aanspraak maken op coronasteun,” zegt Simons over deze “werkers,” “maar  in de praktijk kregen ze niets. Dat heb ik aangekaart bij Rutte tijdens een debat.”

“Daarna hebben we een zwartboek gemaakt,” gaat ze verder, “en twee weken later was het geregeld.” Wat een enorme snelheid. “Daar ben ik heel trots op,” zegt Simons vervolgens. Want ja, dit soort onderwerpen hebben prioriteit bij BIJ1. Sekswerkers gratis geld geven van de belastingbetaler.

Nu is dit wel wat frappant. Want Simons is tegelijkertijd heel extreem als het gaat over de lockdown. Ze wil meer, meer, meer maatregelen, en meer, meer, meer mensen thuis opsluiten. De reden dat die mensen “steun nodig hebben” (net als het hele mkb, overigens) is dat het kabinet doet wat Sylvana wil in dat opzicht, hoewel het, als zij het voor het zeggen had, allemaal nóg extremer zou zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Als tante Syl het echt zo goed voor heeft met “sekswerkers” en wat dies meer zij, dan moet ze eens ophouden met het steunen van al die strenge lockdownmaatregelen. Als ze dát doet zou ze voor de verandering echt een keer iets hebben om over op te scheppen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Emile Takma

  Mooi inhoudelijk succesje voor Sylvana.

  Waarom zo zuur?

 2. StemPzeweg

  Omdat jij niet in Corona gelooft geldt dit alsnog wel voor het overgrote gedeelte van Nederland incl Sylvana Simons. Hulde!

 3. IkWilOokWatZeggen

  We kunnen hier heel dom moralistisch terugvallen op een 2000 jaar oud sprookje om sekswerkers de vernieling in te helpen.
  Sekswerkers zijn ZZP’ers en die horen recht te hebben op alles waar andere ZZP’ers ook recht op hebben. Het uitsluiten van sekswerkers heeft tot enorm veel ellende/armoede en misdaad geleid.

  Er is niets mis met sekswerkers, hou op met die bekrompen bronstijd ideologieën.

 4. Ralnov

  Da ze nen pauweveer in der reet douw

 5. Jopie

  Ze mag ’n keer gratis.

 6. Jopie

  Ze man ’n keer gratis..

  1. Jopie

   Foutje

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.