Sywert van Lienden verdedigt zijn lucratieve mondkapjesdeal: ‘Het CDA wist dat ik veel heb verdiend’

‘Ik heb het gevoel dat ik een speelbal ben geworden van het conflict tussen het Landelijk Consortium Hulpmiddelen en VWS’, aldus Sywert van Lienden die vandaag zijn lucratieve mondkapjesdeal moest verdedigen en goedpraten bij het programma van Buitenhof. Van Lienden ergert zich aan de suggestieve berichtgeving dat niemand wist van zijn gemaakte winst, op televisie meldde hij dat zijn partij, het CDA, wel degelijk op de hoogte was. 

Buitenhof-presentator Twan Huys legde Van Lienden het vuur aan de schenen. Na een redelijke media-stilte van Van Lienden – die zo nu en dan wat van zich liet horen op Twitter – was hij vandaag te zien bij bij de NPO. Waar hij duidelijkheid probeerde te geven in de ontstane ophef. Volgens de CDA’er is de hele kwestie zwaar opgeblazen en lijkt hij de klappen te moeten opvangen van een conflict tussen De Jonges ministerie en het Landelijk Consortium Hulpmiddelen.

Volgens Van Lienden klopt er niks van de stelling dat hij zijn winst geheim heeft gehouden. Binnen het CDA wisten mensen van af van de gemaakte omzet. Zo ook de persoonlijke assistent van Hugo de Jonge én integriteitscommissie van zijn partij. Van Lienden zei er het volgende over:

“Ja, maar nu doet u alsof het allemaal heel stiekem is. Dat is helemaal niet zo. Ook toen Hugo de Jonge lijsttrekker was heb ik daar ook bij de integriteitscommissie dat in volle openheid neergelegd dat daar een groot bedrag is verdiend. Dat heb ik jullie redactie ook laten zien.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het lijkt er sterk op dat Van Lienden alle klappen mag gaan incasseren van heel verontwaardigd Nederland, maar ondertussen heeft het CDA dit probleem zelf veroorzaakt. Hun minister, de stuntelaar De Jonge, heeft uiteindelijk 5 miljard euro door de wc gespoeld. Dáár zouden mensen zich boos over moeten maken, Van Lienden is nu gewoon de kop van Jut.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Edjan

  We zijn inmiddels in de fase dat de diverse partijen de Public Relation Bureaus vragen wat zij het beste kunnen zeggen. Het mag niet helemaal gelogen zijn maar het moet zoveel mogelijk de schuld elders leggen: bij het CDA, bij de regering en liefst ook bij de zedenverwildering van heel Nederland.
  Misschien gaat Sywert een bureau openen om de zedenverwildering van ons land tegen te gaan?

  Het lijkt me niet dat meneer Sywert veel last heeft van iets dat vroeger “geweten” werd genoemd.

  1. Cootje

   Ik zal ook geen geweten hebben met een deal van 9 miljoen ook niet erg als er een paar kruiwagens bij geholpen hebben , was vroeger al zondags voorin de kerk , en verder de hele week alles doen wat God verboden had , nu het wetenschappelijk is bewezen dat er geen hemel is , tot de ontdekking zwarte gat niet tegen gekomen. Kan je die kruisganger makkelijk belazeren en gebruikmaken van zijn old boys netwerk , het granuliet van zijlstra die rekening komt pas over 40/50 jaar politiek is elkaars hand vast houden

   1. Emma Louise

    Bedankt, Cootje. Het was weer smullen.

    1. CZ

     Aldus Emma Max Van Velenamen, leugenaar, zuiger, oplichter en psychopaat.

     1. Cootje

      Een transgender is gauw tevreden .

     2. CZ

      @Cootje: Van Velenamen valt altijd door de mand, psychopathie is uiteindelijk niet te maskeren.

 2. Appelstroop

  Het lijkt idd een beetje op een afleiding van de 5 miljard, je raakt niet zomaar 5 miljard kwijt.

  Evengoed beetje schofterig dat een politicus miljoenen verdient aan niet werkende mondkapjes.

 3. StemPzeweg

  Wat een rat

 4. Aborifa

  Sywert had een moeilijke jeugd, las ik.
  En nu verdient hij op onverklaarbare wijze 9 miljoen.
  Maar hij gaat het weer weggeven.
  Gooi maar in m’n pet.
  Het stempel van oplichter rust voorlopig op hem.

  1. CZ

   “op onverklaarbare wijze”

   Uiteraard niet. De Jonge (Peppie) is de arrogantie voorbij en doet precies wat hij wil, gewoon omdat het kan. En Marx Rötte (Kokkie) is van hetzelfde duin.

   1. Aborifa

    Laat je niet afleiden door Swiebertje van Lienden. Hij is oplichter. Niet Rutte of De Jonge

    1. Cootje

     Dus kruiwagens helpen niet in de politiek? Moet je eens vragen aan de dochters van loek hermans die heeft het old boys netwerk ten volle benut .

   2. Cootje

    Is wel een speciale tuin . Wie weet wat die functie elders had kunnen opleveren. Je kan ook moraal ridder wezen en overspannen thuis zitten . De mogelijkheden worden steeds meer openbaar . Dus in de doctrine tuin schijnt nog heel wat te oogsten

  2. Cootje

   Hij heeft toch geleerd naaien zonder garen , zijn meestal wel overlevers

  3. Cootje

   Als je 9 miljoen legaal hebt verdient , moet je toch voor de rest ook boter op je hoofd hebben , je blijft toch je hele leven een zakkenvuller , dan maar geen moraal en als stank voor dank 9 miljoen op de bank .

 5. AS210854

  Van lienden, de huilbaby van de week. Jij hebt toch in alle talkshows liggen vertellen dat je dit belangeloos deed.

 6. 56RdK

  Die Van Lienden is een grote, achterbakse schlemiel. Eerst op tv en in allerlei spotjes verkondigen dat hij er niks aan verdient en dan later komt de waarheid boven tafel. En ook nog een door hem geleverd product dat schadelijk voor de gezondheid is.

  En dat VWS? Daar werken nog véél grotere en achterbakse schlemielen, geheel passend in de bananenrepubliek dat Nederland heet!

 7. dackus

  Een voorstel moeten verhogen van het ministerie om vervolgens op een winstmarge van ongeveer 10% uit te komen. Het gemiddelde commerciele bedrijf doet het daar niet voor. Wat is er hier schandelijk? Van Lienden is gewoon geofferd om de vele grotere geldveslinding van sluwe mensen op de achtergrond te verhullen. Maar bon….. dat kunnen we natuurlijk nooit hard maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.