Thierry Baudet sleept censuur-plegend YouTube voor de rechter: ‘Hiermee is echt een grens overschreden’

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft zojuist bekendgemaakt dat hij een rechtszaak begint tegen YouTube. Dit omdat de sociale media-gigant een video van hem verwijderde. “De censuur op social media neem steeds angstwekkender vormen aan,” aldus Baudet in een video waarin hij de rechtszaak aankondigt.

“Twee weken geleden werd een speech van mij meer dan een miljoen keer bekeken; een speech in de Tweede Kamer over de Rockefeller Foundation en de coronapandemie. En toen besloot YouTube deze video van het Internet af te halen. Dus een speech uit de Tweede Kamer werd door een sociale mediaplatform gebánd.”

“Wij vinden dat hiermee écht een grens is overschreden,” aldus Baudet. “Daarom spannen wij een kort geding aan. Een kort geding tegen YouTube om paal en perk te stellen aan al die censuur. Het is ongelooflijk belangrijk. Want als wij deze zaak winnen wordt daarmee een precedent geschapen waarmee ook andere organisaties en andere video’s niet zomaar weer van het internet afgehaald kunnen worden.”

Omdat dit een bijzonder belangrijke stap is kost zo’n rechtszaak ook een lieve duit. FVD heeft 50.000 euro nodig om de advocaten te kunnen betalen; advocaten die het moeten opnemen tegen een Big Tech-gigant met gier onbeperkte financiën.

Daarom is de partij een crowdfundactie begonnen. Leden, sympathisanten en alle ándere Nederlanders die vinden dat de censuur van YouTube en andere sociale media-giganten te ver gaan worden opgeroepen te doneren. Dat kan hier.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Mistgabel

  Censuur is het begin van dictatuur.

  1. Mr.blauw.sky

   En zonder bescherming anarchie.

  2. Antihedo

   Dan zie je precies de bedoeling van Baudet. Door de media te framen probeert hij ze de mond te snoeren zodat hij onbeperkt leugens kan verkondigen. Afgekeken van Trump maar in Nederland is Thierry te klein om hetzelfde te kunnen doen als Trump.

 2. Gebande K0K

  Geef gul aan DDS.
  Geef gul aan FvD.
  Geef gul aan omroep ON.

  Wij van rechts loeren op uw centjes.
  Wij van rechts kunnen nog harder bedelen dan links.
  Geef, geef gul!

  1. Bokse

   Fvd.nl/doneer kan het niet gemakkelijker maken voor jouw SlappeCock

 3. halo1

  Dit gedoe zal pas echt uit zijn.. als we een soort NL-FOX-zender hebben..anders blijf je altijd afhankelijk.

  1. Emile Takma

   We hebben WNL en straks ON. Beide zenders zullen waarschijnlijk lijden aan beroerde kijkcijfers.

   1. vlekkenoplosser

    had jij maar een beroerte

 4. Mr.blauw.sky

  Heb jij nu ook al een meerderheidsbelang bij deze “Big Tech-gigant”, poepclown ? Als ik als ik op het artikel af ga ben je in ieder geval even langs geweest 😆

 5. Branzino

  Er is een paar weken geleden ook al op DDS een tekst van Baudet gepubliceerd over dat onderzoek van de Rockefeller Foundation uit 2010 en de uitwerking daarvan in Covid19, Rockefeller Playbook en Operation Lockstep. Ik kan dat artikel en het commentaar dat ik toen gaf niet meer terugvinden. Baudets tekst had in ieder geval niet zoveel te maken met de werkelijkheid rond corona, dat onderzoeksrapport uit 2010 ook niet. Ik probeerde nu ook de speech van Baudet in de Tweede Kamer terug te vinden. Niet op YouTube, want daar is hij blijkbaar verwijderd. Maar ook op de FvD-site kan ik de toespraak niet vinden, terwijl me dat voor de aanhangers essentieel lijkt om te kunnen beslissen om wel of niet aan die crowdfunding mee te doen.
  Wie kan me helpen aan deze ontbrekende info, zodat ik me een beeld kan vormen van dat voornemen van Baudet?

  1. Harry Haller2

   Denk om de 50% regel Branzino (schrap de helft van het aantal gebruikte woorden). Of in jouw geval om de 90% regel.

   1. Branzino

    @Harry Hakker2
    Weer “jouw” 50%-regel. Je hebt inmiddels goed begrepen, dat die voor mij niet geldt. ik kan me goed voorstellen, dat die zelfbedachte regel je goed uitkomt als je even geen passende reactie weet. Maar laat me je helpen. Gewoon niet reageren is een heel goed alternatief, maar een inhoudelijke reactie is altijd de beste en sterkste. Zo kort genoeg? 😉

    1. Harry Haller2

     “Zo kort genoeg?”

     Nee, het kan beter.

     1. Rood

      Eén voordeel Harry, je weet wanneer je een reactie over kunt slaan.

     2. Branzino

      @Harry Hakker2
      Maar weet jij dan wel waar ik die speech en dat DDS-artikel kan vinden? Moet heel kort door jou te beantwoorden zijn. Dit zijn toch zinnige verzoeken, ook volgens jou, toch? Als die info niet te vinden is, vind ik dat vreemd. Is dit een raar oordeel?

     3. Branzino

      @Harry Haller2
      Excuus voor de spelfout van je naam. Dat was niet zo bedoeld.

     4. Harry Haller2

      Ik vind Harry Hakker eigenlijk veel mooier!

      Tip: typ in de zoekregel (vergrootglassymbool rechtsboven) ‘Baudet’ in en je komt het artikel vast tegen.

     5. Branzino

      O.k. @Harry Hakker2 dan. Maar dan hoeft die 2 ook niet, toch?

      @Harry Hakker
      Die zoekfunctie is natuurlijk het eerste wat ik probeer. Maar “Baudet” levert teveel treffers op, want die Foundation was niet in de kop van het artikel te vinden. Als ik zoek op Rockefeller levert dat ook maar een paar niet-relevante treffers op. Mij lijkt het artikel gewist, of ik moet me sterk vergissen. Wordt nu de geschiedenis door het FvD gezuiverd of zie ik windmolens?

     6. Branzino

      @Harry Hakker
      Ik bleef nog even bezig en heb de speech toch op YouTube gevonden, van twee deelnemers zelfs. Van harte aanbevolen om te bekijken. Maar lees dan eerst ook wat er in het rapport staat. Dat rapport is op de FvD-site te vinden.
      Baudet stelt, dat alle voorspellingen zijn uitgekomen. Dat is gewoon niet waar en door iedereen na te gaan. Tenminste als je de niet door Baudet genoemde uitspraken ook meeneemt in die vergelijking.

      Verder is het rapport geen voorspelling, maar een soort what-if analyse. Ze onderzoeken bijvoorbeeld wat er zal gebeuren, als de pandemie H1N1 van 2009 zich zou voortzetten vanaf 2012, een voorbeeld van een niet gerealiseerd scenario-item. Zulke scenarioplanning is een bekende methode voor strategische planning, door heel veel bedrijven toegepast en ondersteund door veel sterke technieken. Dan is het niet zo raar, dat op die manier ontwikkelde scenario’s voor een deel zich ook voordoen. In dat rapport staan trouwens nog drie scenario’s. Daar heeft Baudet het heel verstandig niet over, want voor de overeenkomst met de huidige werkelijkheid is heel veel fantasie nodig.

      Conclusie: een boeiend spel van de Rockefeller Foundation, selectief misbruikt en uit zijn verband gerukt door Baudet en vervolgens gecorrigeerd door YouTube.
      Ik zou er geen geld voor advocaten in stoppen.

    2. Branzino

     @Harry Hakker
     Excuus voor de hoeveelheid tekst. Maar voor het bestrijden van Baudet volstaan enkele woorden nu eenmaal niet. Ik ben wel benieuwd naar je inhoudelijke reactie.

     1. Harry Haller2

      Branzino, ik heb hier al vele malen betoogd dat ik met het FvD en Baudet helemaal niets heb. Ik acht Baudet een charlatan en onvolwassen sensatiezoeker die het rechtse geluid meer kwaad dan goed doet.

      Ik kan me makkelijk indenken dat hij in zijn sensatiezucht dat rapport uit zijn verband heeft gerukt, er selectief uit heeft geput en het met de nodige aanpassingen binnen zijn eigen paranoia wereldje heeft gebruikt. Goed dat jij dit hele verhaal in het juiste perspectief zet.

     2. Emile Takma

      “Ik acht Baudet een charlatan en onvolwassen sensatiezoeker”

      Hear, hear!

     3. Rood

      FTO Van Velenamen.

     4. Branzino

      @Harry Hakker
      Of mijn perspectief het juiste is, weten we natuurlijk nog niet. Daarom hoop ik, dat dat kort geding wel doorgaat.

 6. Rieks

  Voor zoiets kansloos een crowdfunding starten geeft geen blijk van wijsheid.

  1. Branzino

   @Rieks
   Het is wel een mooie manier om aan geld te komen, als je tenminste voldoende simpele zielen onder je leden hebt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.