Toch niet zoveel steun als gedacht: 50.000 handtekeningen tegen komst van windturbines in provincie Utrecht

Een oproep in de provincie Utrecht om te stoppen met de planning, bouw en exploitatie van nieuwe windturbines is ruim vijftigduizend keer ondertekend. ‘Er is geen enkele inspraak’, klagen bezorgde burgers.

Ondanks het feit dat er zoveel weerstand is voor 240 meter hoge windturbines in de provincie Utrecht, houdt de Utrechtse gedeputeerde Huib van Essen (GroenLinks) vol dat er brede steun bestaat voor de uitvoering van het klimaatakkoord. Ook zou er volgens hem nog alle gelegenheid zijn voor burgers om hun zorgen en aandachtspunten mee te geven, zo meldt De Telegraaf.

Het artikel schetst een patroon dat voor burgers in veel andere gemeenten ook wel herkenbaar zal zijn. Diverse gemeentes in de provincie Utrecht zijn namelijk druk bezig met allerlei wilde klimaatplannen, zonder dat ze zich afvragen of hun burgers daar wel op zitten te wachten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Op 1 juli moeten gemeenteraden en Provinciale Staten groen licht hebben gegeven voor nieuwe windturbines en zonneparken, waardoor de tijd begint de dringen voor eenieder die nog gebruik wil maken van enig inspraakmoment (als die er al komt). Het lijkt er meer op dat ze hun plannen gewoon zo snel mogelijk door willen voeren en hun eigen omgeving willen verpesten met enorme joekels van windmolens. Of is er iemand die daadwerkelijk denkt dat enig bezwaar nog serieus wordt genomen zodra het 1 juli is? Laten we elkaar niet voor de gek houden.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Emile Takma

  Ik snap heel goed de zorgen en bezwaren van burgers maar zonder windenergie gaan we de klimaatagenda niet realiseren. Gelukkig zijn er voldoende bestuurders die zich dat realiseren en bestuurskracht tonen.

  1. nexit nu aub

   de klimaatagenda is reductie co2 strónt vlé®k ! daar draagt een windmolen NIETS aan bij strónt vlé®k of je moet denken dat carbon en aluminium aan bomen groeien domme jongen.

   1. Emile Takma

    Alle energie die met windmolens wordt opgewekt hoeft niet via fossiele bronnen te worden geproduceerd, Poeperd.
    Had je dit echt niet zelf kunnen bedenken?

    1. nexit nu aub

     klopt strónt vlé®k die co2 heb je verstookt bij bouwen en plaatsen domme jongen. Had je dit echt niet zelf kunnen bedenken?

     1. Emile Takma

      De onnozelheid van Poeperd is best wel amusant.

     2. nexit nu aub

      de strónt vlé®k is weer vast gelúld , game set match zullen we maar zeggen

     3. Emile Takma

      Poeperd meent dat de productie van windmolens net zoveel CO2 kost als ze substitueert voor de uitstoot van fossiele bronnen.

      Poeperd denkt met zijn anus.

     4. nexit nu aub

      sterker nog domme arrogant strónt vlé®k , productie , transport, plaatsing en onderhoud stoot meer CO2 uit dan ooit bespaard gaat worden domme jongen. strónt vlé®k kan niet denken !

    2. leukeditter

     wat ben jij lomp…niet normaal met je co2 onzin..60 jaar geleden riepen ze al dat alles mis zou gaan rond 2000.. niks van uitgekomen, zeespiegel 30 meter stijgen rond 2030?? hahahahahahahahahahahaha

     1. Emile Takma

      Heb je gedronken, leukeditter?

     2. nexit nu aub

      inhoudelijk staat de strónt vlé®k weer schaakmat , ofwel in 1 draadje 2 keer game set match

      Wat een gewauwel strónt vlé®k

     3. Telos

      Aldus superzuiger Van Noppen Van Velenamen.

  2. usb3.0

   tamil takelsam praat onzin, immers luistert tamil slecht naar 1 kant van een verhaal..

   1. Jack Flash

    Productievervuiling is hoger dan teruglevering aan stroom met minder co2.
    Tokkie takkie is hardleers en oliedom heb ik hem al 2 jaar geleden hier gezegd.

    1. Emile Takma

     Dit is onzin, Jack, en dat weet je zelf ook wel.

     1. Telos

      Aldus knapenschender Van Velenamen

  3. AS210854

   ET, MET WINDMOLENPARKEN OOK NIET.

 2. nexit nu aub

  Het volk is geïndoctrineerd dat deze gehaktmolens nodig zijn om een stijging van de zeespiegel te voorkomen.

  Wat men vergeet is dat deze nieuwe 240 meter hoge gehaktmolens veel geluid overlast geven. Deze dingen horen niet in de bewoonde wereld als je ze al zou willen plaatsen.

  Deze ondingen brengen namelijk helemaal niets anders dan ellende voor mens en dier !

 3. Mistgabel

  Afgrijselijke dingen en dat al helemaal voor een hoax.

  1. Mr.blauw.sky

   Hoogspanningsmasten zijn een lust voor het oog vergeleken met die dingen.

   1. nexit nu aub

    met je windjammers zal het aantal masten enkel toenemen domme jongen of denk je dat windmolens draadloos 5 mW kunnen versturen domme jongen. kabels kunnen in dicht bevolkt gebied immers niet onder de grond domme jongen

    1. Branzino

     @nexit nl aub
     Lekker deskundig laat je je hier zien. Bedoel je echt mW of bedoel je eigenlijk MW? Dat scheelt wel een factor 1.000.000.000. De kwaliteit van je rekenwerk heeft qua deskundigheid veel weg van die over de mortaliteit voor corona, die je steeds meent te moeten noemen. Ik zou gewoon blijven schelden, want dat heb je tot kunst verheven. Al het andere is blijkbaar te moeilijk.

     Maar Watts zijn eenheden van vermogen en vermogen verstuur je niet, vermogen heb je of je hebt het niet. Energie, dus bijvoorbeeld een aantal kWh in een bepaalde tijd, wordt verstuurd, dankzij dat vermogen.

  2. Emile Takma

   Als je de klimaatproblematiek een hoax noemt is begrijpelijk dat je windmolens afwijst, die dienen in je getroebleerde geest dan immers geen enkel doel.

   1. usb3.0

    klimaatcrisis word bewust gecreëerd, het is een nieuw verdienmodel domoor

    1. Beukman

     @Universele Bus
     Net als de abortusindustrie zeker. Ze knippen kleine gaatjes in condooms en vervangen de pil stiekem door ritalin, vrouwen worden massaal ongewenst zwanger, en het is kassa voor jou en je collega-aborteurs.

     1. Branzino

      @Beukman
      Klopt dat dan niet???

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.