ploum

PvdA-leider Ploumen totaal verbaasd: 'VVD en CDA blokkeren formatie zonder opgaaf van redenen'

Geen categoriejun 21 2021, 18:00
De 'snelle' formatie komt voor geen meter vooruit en PvdA-leider Lilianne Ploumen wijt dat vooral aan de 'twee rechtse partijen' die de formatie 'zonder opgaaf van redenen blokkeren', zo zei ze vanmiddag. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet, want de PvdA doet exact hetzelfde.
Rutte hangt lekker achterover en laat de andere partijen het mooi uitvechten. Het CDA is momenteel druk bezig om zichzelf nog meer op te blazen en bij D66 vliegen ze er vrolijk op los. Niemand beweegt of neemt regie.
De twee linkse partijen, die allebei flink hebben verloren tijdens de afgelopen verkiezingen, willen maar wat graag meeregeren. Beide hebben ze weinig te verliezen, maar toch kijken ze raar op dat de VVD en het CDA weinig voelen voor zo'n kabinet.
'Zonder opgaaf van redenen blokkeren ze de formatie', zegt Ploumen hypocriet. De enige redenering voor waarom haar partij aan GroenLinks vasthoudt komt namelijk ook niet verder dan 'omdat dat een verkiezingsbelofte is'. Het feit dat die twee partijen zo keihard zijn afgestraft zou in principe reden genoeg moeten zijn voor de VVD en het CDA om daar niet mee in zee te willen gaan.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
GroenLinks-leider Jesse Klaver doet er zelfs nog een schepje bovenop, zo blijkt uit dit fragment van BNR Nieuwsradio:
https://twitter.com/BNR/status/1406986053165191178
'Wij hebben al een stap gezet door na de motie tegen Rutte tóch met hem (als mogelijk volgende premier) te zijn gaan praten, dus nu is hij aan zet', is Klaver's argument. Al met al schiet het dus nog steeds voor geen meter op en is het maar afwachten wie als eerst met z'n ogen knippert. De enige echte verliezer op dit moment is de burger.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten