Totalitaire Europese Rekenkamer wil Europeanen dwingen minder vlees te eten: ‘Broeikasgasuitstoot! Klimaat!’

Lidstaten van de Europese Unie moeten er, aldus de Europese Rekenkamer, veel meer aan doen om ervoor te zorgen dat hun burgers flink minder vlees gaan eten. De reden? Alleen door mensen minder vlees te laten eten zouden de klimaatdoelen bereikt kunnen worden. En ja, die doelen zijn natuurlijk heilig. 

De manier waarop Europese instituties zich bemoeien met de gang van zaken in lidstaten zelf begint steeds achterlijker vormen aan te nemen. Nou ja, achtelijker… eigenlijk dictatorialer. Want de Europese Rekenkamer stelt nu in een “kritisch rapport” dat lidstaten “veel meer moeten doen,” aldus de linkse Volkskrant, “om de consumptie van vlees en zuivel door hun burgers te ontmoedigen.”

“Ruim 80 procent van de broeikasgasuitstoot van ons eten is afkomstig van dierlijke producten, terwijl die maar een kwart van de dagelijkse calorieën leveren,” legt de krant voor het gemak even uit.

De manier waarop de Rekenkamer dat voor elkaar wil krijgen is door een soort van “de vervuiler betaalt” in te voeren in de landbouw. Want dieren “vervuilen” de natuur, blijkbaar. Wat? Ja. Echt. Volgens de klimaatwappies dan. Want dieren veroorzaken CO2-uitstoot, wat niet zo gek is, want ze leven.

Nou, de oplossing is dan dus wat de Europese Rekenkamer betreft boeren kosten in rekening te brengen voor het feit dat hun dieren zuurstof inademen, en stikstof uitademen. Door die extra kosten zullen de prijzen van vlees en zuivel verhoogd worden, waardoor de vraag afneemt… en waardoor “de veestapel” verminderd kan worden.

En ja, minder dieren betekent minder CO2-uitstoot. Yay!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En weet je wat nou totaal verrassend is? Als de EU deze peperdure vleestaks daadwerkelijk doorvoert, is er natuurlijk nog maar één groep die met regelmaat vlees kan eten (net zoals in de Middeleeuwen, trouwens): de elite. Want die kan als enige dat dure vlees wél betalen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Nikita

  Gaan ze die pan kleiner maken ????

 2. Duckday

  WE moeten gewoon uit de EU en EURO.
  DE EURO is al niks meer waard de ABN rekend kosten voor contant geld weg er mee.
  Ook strak s mogen we niks meer eten zelf laden die juppen zich vol met alles .

 3. Rood

  Tja de SDG’s moeten erdoor gedrukt worden. Als mondkapjes lukken dan lukt dit ook wel.

 4. Pauline Kummer

  Minder is ook een optie. Trouwens van “moeten” is geen sprake is mijn mening. Het is niet bij wet vastgelegd. Toch?

  1. Rood

   “mijn mening”

   Aldus Van Velenamen

 5. Appelstroop

  Altijd maar weer duurder en duurder.. je zou ook groente flink goedkoper kunnen maken en mensen kunnen informeren over hoeveel kilo voer er per kilo vlees nodig is.

  Rekening rijden willen ze ook invoeren, ook weer duurder maken dus, je zou ook openbaar vervoor flink goedkoper kunnen maken. Vliegen willen ze ook duurder maken. Allemaal onder het mom van klimaat, dus je mag er niets over zeggen.

  Dit krijg je dus als je rijke mensen beleid laat maken, zij blijven de hele wereld rondvliegen, rondscheuren in hun dure auto’s, elke dag aan de gevulde hertenreet en geimporteerde kreeft, grote ruime huizen in witte wijken met flinke stookkosten (geen azc in de buurt uiteraard) etc.

  Armere mensen hebben het nakijken en ze buigen hun hoofdjes, want ben je tegen het beleid dat de rijken hebben bepaald, dan ben je een slecht mens door de emotionele chantage die door de elite is verzonnen.

  De grootste vervuilers nemen het klootjesvolk met hun spaarlampjes en gasloze woningen de maat. Klootjesvolk dat steeds meer belasting moet betalen, terwijl de rijken weinig tot GEEN belasting betalen (hoe snel zijn we de panama papers weer vergeten).

 6. Mistgabel

  Weg met.die ondemocratische kut EU.
  Opflikkeren met die mafklappers.

 7. ZWAAR13

  GODVERDOMME!

  1. september

   Er zitten hier ook christelijke mensen niet veel,maar hou dat vloeken voor je.

   1. nexit nu aub

    waarom godverdomme ? vloeken is wat anders domme jongen , krijg de pest pleuris das vloeken

   2. usb3.0

    “maar hou dat vloeken voor je.”

    Eens

 8. rafi

  Het kost misschien meer energie om vlees en zuivel te produceren, maar de voedingswaarde ervan is dan ook navenant hoger dan die van vega-voedsel. Om even veel binnen te krijgen moet je dus van dat laatste des te meer eten. Dus vlees eten is efficienter. Dus per saldo maakt het niks uit voor het milieu. Even voor het principe: 1 ons vlees produceren kost evenveel energie, en heeft dus even veel voedingswaarde, als de productie van 1 kilo tofu. Dus beide zijn even milieu’belastend’. Een mens heeft nou eenmaal een bepaalde hoeveelheid calorieen nodig. Alleen is vlees veel lekkerder. En dat genot willen de neo-marxisten stiekem alleen voor zichzelf, de gewone man mag niet genieten. Dit alles is wetenschappelijk bewezen.

 9. JFU

  Waar hebben we het aan verdient opgescheept te zitten met zoveel incompetente, zwaar gestoorde ‘bestuurders’ zowel in ons land maar in de hele Europese unie. Alles moet blijkbaar kapot en daar zijn ze goed in. Dat is dan ook het enige.

 10. Emile Takma

  Vlees is belachelijk goedkoop en dat gegeven veroorzaakt veel problemen.

  1. Rood

   Aldus Van Velenamen.

  2. usb3.0

   Vlees is goed voor mensen, ook omdat mensen er weerstand van krijgen en ook voor de dierenpopulatie is het goed, want let wel als de mens geen vlees meer zou eten wat gebeurt er dán met de veestapel, dat wordt een tsunami

  3. nexit nu aub

   wat een gewauwel strónt vlé®k

  4. siemoon

   als ik jouw verhalen lees , moet ik overgeven . zum kotsen..

 11. Bes Tolen

  De EU als volger van de oud-Roomse politiek doet er niets aan om het aantal geboorten in met name Afrika te beperken. Terwijl dat de meeste grote wereldproblemen stukken beter oplosbaar maakt.
  Daarom moet elke politicus gevraagd worden of hij/zij die hoge bevolkingstoename elders op de wereld dus, wil doen stoppen. Dat kan hij/zij niet alleen maar samen zal heel wat opleveren. Ook het hoge aantal verkrachtingen in verschillende delen van de wereld, vooral Afrika, is onaanvaardbaar (lage aantallen op zich natuurlijk ook) en daar past een heel plan met harde uitvoering op.

 12. Ralnov

  “Volgens de klimaatwappies dan. Want dieren veroorzaken CO2-uitstoot, wat niet zo gek is, want ze leven.”

  Klimaatwappies zouden beter een kogel door hun eigen kop jagen , scheelt ook een pak CO2 uitstoot.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.