Tsjechische president Zeman steunt Hongaarse premier Orbán (en scheurt uit de bocht): ‘Transgenders zijn walgelijk’

Het kreeg gisteren weinig aandacht omdat heel Nederland bezig was met de wedstrijd tegen Tsjechië – die we roemloos verloren met 2-0 -, maar de president Milos Zeman heeft even heel duidelijk gemaakt waar hij staat met betrekking tot de Hongaarse wet die in het westen zo bekritiseerd wordt omdat die anti-homo zou zijn. Nou, zegt Zeman over de Hongaarse premier Viktor Orbán, “ik zie geen reden om het met hem oneens te zijn, omdat ik enorm geïrriteerd raak door de suffragettes (feministen, red.), de #MeToo-beweging en Prague Pride.” Om zijn mening er nog even dieper in te wrijven noemt hij transgenders – in wat natuurlijk stuitende bewoordingen zijn – ook “walgelijk.”

Als premier Mark Rutte vindt dat ieder land dat zijn woke-ideologie en visie op seksualiteit en gender niet accepteert uit de EU moet, dan ben ik bang dat we nog wel even bezig blijven. Sterker nog, dan blijft er heel weinig over van die Europese Unie waar hij zo aan hecht. Want we weten natuurlijk al hoe ze in Polen en met name Hongarije over dit soort onderwerpen denken, maar nu doet de Tsjechische president Milos Zeman, die in eigen land een bijzonder populaire staatsman is, er ook nog even een schepje bovenop.

Op zondag – dus op de dag van de wedstrijd tussen Nederland en Tsjechië – werd Zeman gevraagd, aldus Reuters, wat hij eigenlijk vindt van de nieuwe Hongaarse wet die volgens de Ruttes van deze wereld homo- en transgenderfoob is, maar die volgens de Hongaren zelf slechts bedoeld is om ouders in staat te stellen kinderen hún normen en waarden bij te brengen.

“Viktor Orbán zegt dat hij niet tegen homoseksuelen is,” zei Zeman tegen CNN Prima, “maar dat hij tegen de manipulatie is, niet alleen van ouders, maar ook van kinderen inzake seksonderwijs. Ik zie geen enkele reden om het oneens te zijn met hem, omdat ik totaal geïrriteerd ben door de suffragettes, de MeToo-beweging en Prague Pride.”

Dat is ongetwijfeld genoeg om Rutte en co. op de kast te krijgen, maar Zeman was nog niet klaar.

“Als je een sekse-operatie ondergaat bega je feitelijk een misdaad van zelf-beschadiging,” zei hij ook. “Elke operatie is een risico, en deze transgendermensen vind ik walgelijk.”

Nou gaat het natuurlijk helemaal niemand iets aan wat een ander met zijn of haar lichaam doet, en de opmerking van Zeman is daarom ook stuitend. Een ander mens is trouwens sowieso niet “walgelijk,” of die persoon nou man/vrouw/neutraal/ietsanders is, of heteroseksueel, homoseksueel of verzin eens iets (dat legaal is!).

Maar het staat Zeman natuurlijk wel vrij om zo’n mening erop na te houden. Jawel, beledigende, achterlijke, en grove meningen mogen óók bestaan.

Nóg belangrijker is dat Mark Rutte en Sigrid Kaag zich wat Zeman betreft in stilte hullen. Waarom is dat toch? Kan het zijn dat ze met Hongarije gewoon op zoek waren naar een stok om Orbán mee te slaan, en dat het lot van homoseksuelen en transgenders hen eigenlijk totaal niet interesseert?

Ah nee, dat zal niet. Want zo ongelooflijk principeloos en opportunistisch zullen die twee niet zijn. Toch?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En dat is maar goed ook. Want als ze het wel serieus meenden zou Nederland binnenkort ruzie hebben met héél Oost-Europa, half Afrika, heel het Midden-Oosten, en grote delen van Azië. Want er zijn nogal wat landen waar ze heel anders over dit onderwerp denken dan ons woke kabinet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. StemPzeweg

  “bijzonder populaire staatsman”

  Hoe kom je tot dit conclusie? Zeeman wordt gehaat in Tsjechië, wat in feite een prachtig land is waar homo’s het goed hebben maar die helaas opgeschept zit met een bruine president

 2. Emile Takma

  “Nou gaat het natuurlijk helemaal niemand iets aan wat een ander met zijn of haar lichaam doet, en de opmerking van Zeman is daarom ook stuitend.”

  Dit is de enig relevante opmerking in dit artikel: Zeman is een walgelijke man.

 3. Rieks

  Zeman verwoordt de opvatting van de overgrote meerderheid all over the world. Dat de aanblik van zo’n verwoest lichaam je de rillingen over het lijf doen lopen. Hier zullen mensen straks steigeren maar dit forum is verre van representatief voor de gemiddelde normale mens. Om de haverklap zien we op de tv en horen we op de radio een transgender of een lhbter maar dat geeft een volkomen verdraaid en gemanipuleerd beeld van de echte gewone wereld.

  1. Gebande K0K

   maar dit forum is verre van representatief voor de gemiddelde normale mens.
   Maar wat vindt u normaal?

   1. Rieks

    Zoiets moet je kwantitatief/statistisch benaderen. Normaal is de mening van ca. tweederde van de bevolking.

  2. Forlan

   Walgelijk vind ik niet het juiste woord, verre van, als die mensen er denken gelukkiger van te worden (iets wat de zelfmoord cijfers na een operatie tegen spreken) moeten ze dat lekker doen. Ook heb ik genoeg fatsoen om ze te noemen zoals ze genoemd willen worden, geen enkel probleem. Maar als een man denkt dat hij een vrouw is en andersom is dat vaak een(van de velen) psychische aandoeningen waar deze mensen mee lopen. Ze maar gewoon noemen zoals ze willen genoemd worden en zelfs zonder geslachtsoperatie kunnen claimen dat je een ander geslacht hebt(iets anders dan het fantasie verschijnsel Gender, bedacht door de Barbaarse gender-professor John Money) voor de wet dat gaat gewoon veel te ver. En al helemaal als ze dan willen meedoen met professionele vrouwen of mannen-sport..

   1. Rieks

    In grote lijnen mee eens maar ik durf te stellen dat vele van die transgenders het spoor psychisch bijster zijn, misschien zelfs wel door al die aandacht voor hen waardoor ze denken “ook iets te moeten doen”. Ook ik denk dat het aantal spijtoptanten groot is, vaak na vele jaren, en waarvan we niets zullen horen. In mijn buurt loopt er ook 1, een man die zich als vrouw kleedt. Ik zie hem nooit met iemand. Zegt dat iets, ja toch wel. Ik heb met hem te doen.

 4. Harry Haller2

  Het enige wat telt is dat elk EU-land zijn eigen cultuur, normen en waarden mag bepalen zonder dat andere hyperprogressieve bemoeials zich daar in mengen of menen iets over te zeggen te hebben.

  Daarom is o.a. Nederland ook zo’n kutland: altijd klaar om met het vingertje te wijzen en zwaaien. Onder leiding van Mark Trutje en zijn condoomdrager Emile Takma.

  1. Meriadoc Brandebok

   Dat zal allemaal wel. Maar dan moeten moslims en christenen IN Nederland dus ook hun eigen cultuur, normen en waarden mogen bepalen, zonder dat hyperprogressieve woke-activisten als mijn goede vriend Harry zich daarin mengen.

 5. B. Pascal

  Er komt een tijd, dat medisch gezien niet veel meer mogelijk is. Wat dan overblijft, is nu de norm. Wat natuurlijk is is norm, het overige maar bijzaak, wat wij tolerant benaderen.

 6. Vit

  Ik ben voorgoed genezen van DDS, weer een schrijfsel verdwenen waar geen onvertogen woord in staat, het ga jullie goed.

  1. Harry Haller2

   Ha leuk Vit dat je weer even om de hoek komt kijken.

   Tot de ‘onvertogen’ woorden behoren o.a. ook gewone woorden contro*le (verboden woord tro*l), hoe*ra (hoe*r) en tal van andere normale woorden waarin een verboden woord is verborgen.

   Geef het niet op Vit!

   1. Vit

    Waarschijnlijk was het om het promoten tot het lezen van de boeken van Dick Swaab een genie in neurologie, dat kan natuurlijk niet ( volgens de redactie ).
    Wappie wordt het woord van 2021 wat staat voor onbelezen figuren, wat ik je brom.

    Eens kijken of dit erdoor komt.

    1. Vit

     Warempel.

    2. Harry Haller2

     Vit, als ik het wel heb is Dick Swaab van mening dat de hersenen het bewustzijn creeren. Ik zit meer op de lijn van Pim van Lommel die stelt dat bewustzijn eindeloos is en de hersenen slechts de hardware zijn om die software af te spelen. Wat is jouw mening?

 7. Bes Tolen

  De natuur is allesbehalve volmaakt. De één met de ander vergeleken maakt heel wat uit. Sommige mensen zijn er ongelukkig mee. De maatschappij hoeft hun ongeluk niet te vergroten. Uitbaters zijn er te veel en onbetrouwbaar. Zwakke cultuur met een massa kwijlers, zeveraars.

 8. HD

  Kan de heer geen ongelijk geven, het is ransig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.