Van der Plas (BBB) hekelt bevoordeling Randstad: ‘Oost-Nederland de kruimels, anderen krijgen helemaal niks’

BBB-politica Caroline van der Plas is niet te spreken over het nieuws dat het platteland praktisch wordt overgeslagen bij een landelijke geldinjectie door het Groeifonds van de Rijksoverheid. In Nederland hebben we al langer te maken met een ongezonde obsessie voor de Randstad, maar nu de geldpotjes weer geleegd worden wordt het pijnlijk duidelijk dat sommige regio’s in Nederland compleet worden vergeten. Typisch voor de Nederlandse politiek, aldus de BBB-leider. 

Het Nationaal Groeifonds mag weer een geldinjectie doen in de lokale economie. Het fonds is ooit in het leven geroepen om te investeren in projecten die onze economie versterken op de lange termijn. Echter gaat het merendeel van het geld naar de Randstad, de rest van Nederland wordt simpelweg vergeten.

Dit nieuws is niet in goede aarde gevallen bij Van der Plas. Ze hekelt het feit dat politieke partijen tijdens de verkiezingscampagne de mond vol hebben over Randstad-centrisme en het vergeten platteland in Nederland. Maar nu de verkiezingen over zijn hoor je nauwelijks nog een partij dit probleem aankaarten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Doordat bepaalde regio’s keer op keer subsidies mislopen, of omdat gewoon alle potjes worden uitgegeven binnen de Randstad, ontstaat er een steeds grotere afstand tussen Den Haag en het platteland. Gelukkig heeft de Tweede Kamer nu de partij BBB erbij. Een partij die gevestigde macht wél op haar vingers durft te tikken én daardoor opkomt voor de belangen van provincies die niet in Randstad liggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Emile Takma

  Het dagelijkse scheetje op DDS van Hendrika Koekoek.

  1. CZ

   Aldus Max Emile Noppen Van Velenamen.

  2. AS210854

   Aan een lekker scheetje , heb je veelmeer aan als een hoop 💩💩💩💩💩

 2. Gebande K0K

  Als het om gratis geld gaat, zijn de boeren en boerinnen er als de hanen en kippen bij.

 3. J. Punt

  Het leven in de randstad komt weer op gang. Terrassen en winkelstraten stromen vol gelukkige bewoners. Moet wel, iets anders is er niet naast de dagelijkse overlast en files.

 4. jhak

  Ze is heel verfrissend voor de ” nieuwe” politiek. Niet voor dat doorgedramde vergroeinings en immigratie politiek.
  Hulde.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍

 5. EvertB

  Karolijn mekkert dagelijks meer dan een kudde scha^pen.

  1. AS210854

   Evertje, wat ben JIJ toch een achterbaks links frustrerend eng ventje.

  2. Cootje

   Je hebt hele bevolkingen die hangen hun k.l.o.T en , in die zelfde schapen , die mekkeren op hun hoogtepunt . En dat is jou achterban of de genen die daarvoor op komen. Geeft in die landen veel co2 gassen maar dat noemen ze behelpen . Maar je hebt wel verstand van schapen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.