Van der Plas (BBB) over erkenning mbo’ers: ‘Ze zijn pragmatisch, dat kan de overheid wel gebruiken’

In een interview maakt BBB-leider Caroline van der Plas nog maar eens duidelijk waarom ze naar Den Haag is gegaan: maatschappelijke erkenning van bepaalde onbelichte groepen. Of het nu gaat om boeren in Nederland of mbo’ers, het wordt tijd dat de Haagse bobo’s ook naar deze groepen gaat luisteren. Volgens de BBB-politica kan de overheid dit soort groepen goed gebruiken. 

Van der Plas werd gevraagd door de Volkskrant om een kijkje te nemen in het havo-eindexamen maatschappijwetenschappen. Dat deed het Kamerlid: naast het gebruikelijke jargon over ‘sociale ongelijkheid’ of ‘socialisatie’, waar ze niet zo veel mee heeft, had het examen ook enkele interessante vragen over de erkenning van bepaalde groepen. Een vraag waar men in Den Haag zich ook meer mee mag gaan bezighouden.

BBB is naar Den Haag gekomen, aldus de politica, om enkele vergeten groepen juist meer in de schijnwerpers te zetten. Mbo’ers vallen hieronder. Volgens Van der Plas kan men in Den Haag de praktische vaardigheden en kennis goed gebruiken:

“Maatschappelijke erkenning van een bepaalde groep – daar is BBB voor opgericht. En we vinden dat bij de overheid meer mbo’ers moeten werken. Die zijn pragmatisch, dat kan de overheid wel gebruiken. Mijn zoons zijn allebei mbo’ers die prima zijn terechtgekomen.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Van der Plas kaart een terecht punt aan: er wordt al tijden laatdunkend gekeken naar mbo’ers en dat is volgens de politica onterecht. Ongeacht niveau, zolang men maar een goede arbeidsethos heeft, komt er wel. De boodschap van de BBB-fractievoorzitter is duidelijk, ook in Den Haag moet men eens verder kijken dan dat de neus lang is.

Erkenning van onbelichte groepen – van boeren tot aan mbo’ers – is een belangrijk punt voor de partij. Tot op heden zorgt Van der Plas er wel voor dat de Haagse bobo’s eindelijk eens verder kijken dan hun veilige bubbel. Eerst de boeren, nu de mbo’ers. En straks de rest van marginaal Nederland. Kom maar op, Caroline!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Dolph Thans

  Links en rechts wordt er gebouwd en verbouwd in mijn wijkje. Woning uitbouw, dakkapel etc.
  Het geld is er maar de handen zijn schaars om dit te realiseren. Zwart werk wordt zwart betaald komt ook om de hoek kijken.

 2. Monty

  ”Erkenning van onbelichte groepen – van boeren tot aan mbo’ers – is een belangrijk punt voor de partij.”

  Er zijn partijen die liever eerst kijken naar afkomst en ras dan naar ‘Maatschappelijke erkenning van een bepaalde groep’.

  Hierop dit blog zij er ook velen die dit belangrijker vinden.

 3. Eppo123

  Vroeger werd je door menigeen voor dom uit gemaakt als je naar het LBO ging. Ik deed daar destijds helaas zelf ook aan mee. De een is goed met zijn handen, de ander met zijn hoofd. Wij hebben iedereen nodig. De overheid zou eens een ander postbus 51 spotje moeten maken. Laat maar eens zien in wat voor een huizen schilders, behangers en andere vakmensen wonen. Dergelijke huizen kunnen menig HBO/WO opgeleiden niet betalen. Door dit vaak genoeg uit te zenden, zal de mening omtrent vakmensen veranderen. Nog een bekomend iets, deze vakmensen hebben ook altijd werk. Dat moeten wij als maatschappij weer gaan waarderen.

 4. gebande_4

  Ongeacht niveau, zolang men maar een goede arbeidsethos heeft, komt er wel.

  Dat dacht dat bakkerijtje op de hoek van de straat ook.
  Elke ochtend om 4:00 uur werkte hij met zijn knecht zich in het zweet.
  Zijn vrouw hielp je om 7:00 uur aan heerlijk vers ambachtelijk brood.

  Nu staat het pand al jaren leeg.

 5. Emile Takma

  MBO-ers zijn heel goed in handarbeid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.