Van der Plas (BBB) pakt liegende en bedriegende Ouwehand (PvdD) aan: ‘De minister zei dat het ook over huisdieren kon gaan!’

Zoals we weten is er een wet aangenomen die afdwingt dat dieren op een “natuurlijke” wijze moeten kunnen leven. Dat klinkt allemaal heel leuk in theorie, maar er is een probleem mee. Doordat de wet enorm vaag verwoord is, is de kans groot dat boeren straks geen dieren meer mogen houden… en de kans is zelfs aanwezig dat een rechter op basis van de wet beslist dat het hebben van huisdieren ook niet langer toegestaan is.

BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas ging daar al over in debat met Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. Sterker nog, de BBB’er waste de DierenPoes-fanaat werkelijk de oren, niet in de laatste plaats omdat Ouwehand het maar steeds had over 2001/2002, toen dieren in de veehouderij een heel ander soort leven hadden dan nu.

Maar dat was niet het enige punt waarover Van der Plas viel. Want het was haar ook opgevallen dat de wet gebruikt kan worden om het houden van huisdieren illegaal te laten verklaren door een rechter. Onzin, zei Ouwehand! Dat was allemaal puur geframe van Van der Plas. Een opportunistisch spel, that’s all. Zit geen greintje van waarheid in!

Nou, helaas voor Ouwehand (en voor heel huisdierhoudend Nederland!) heeft Van der Plas haar feiten op orde. Want laat ze weten op Twitter, het was niet zij maar de minister die aangaf dat de wet ook van betrekking kan zijn op huisdieren:

Het is niet de BoerBurgerBeweging die zegt dat de Dierenwet ook gevolgen kan gaan hebben voor huisdieren,” tweet Van der Plas. “Het was minister zelf. Dinsdag tijdens het Vragenuur. Dus de verhalen dat wij ‘liegen’ en framen kloppen niet.”

En, gaat ze geheel terecht verder, de Partij voor de Dieren wist dat natuurlijk óók best.

Maar ja, stelt Van der Plas in een vervolgtweet, de PvdD speelt natuurlijk gewoon politieke spelletjes. Want Ouwehand begrijpt maar al te goed dat, als ze toegeeft dat ze het ook voorzien heeft op huisdieren, haar partij dan flink wat (virtuele) zetels moet gaan inleveren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Geweldig, natuurlijk. Van der Plas zet de PvdD twee keer, in een paar dagen tijd in haar hemd. Wat een topper!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Monty

  ”Doordat de wet enorm vaag verwoord is”

  ”Van der Plas zet de PvdD twee keer, in een paar dagen tijd in haar hemd.’

  Leuk dat ze de PvdD in haar hemd zet. Maar misschien kan ze er voor zorgen dat er meer duidelijkheid komt in deze wet als hij zo enorm vaag is verwoord.
  Daar is iedereen bij gebaat.

  1. usb3.0

   monty vindt het onbelangrijk dat de pvdd iets de lucht in gooit waar iedereen met dieren last van heeft

  2. DubbelZout

   “Van der Plas zet de PvdD twee keer, in een paar dagen tijd in haar hemd”

   Een XXXL hemd wel te verstaan
   Daar past de PvdD fractie makkelijk in

 2. Emile Takma

  De PvdD boekte een enorme overwinning in de noodzakelijke strijd voor dierenwelzijn.

  Hendrika is de spreekpop van de bio-industriëlen, en die hebben gelukkig een probleem.

  1. usb3.0

   Nee hoor, jij liegt maar we moeten er wel bij zeggen dat je dit standvastig en de hele dag door doet natuurlijk..

 3. janrama

  Spijkers zoeken op laag water, zijn we in beeld?
  …………………………….

  Baudet wil partij uitbouwen tot soort gesloten samenleving: eigen munt, datingapp en scholen
  Thierry Baudet zinspeelt op een eigen Forum-cryptomunt, als onderdeel van het ‘Forumland’ dat hij als een soort zuil wil vormgeven. Dat idee, dat al lang geleden postvatte, wordt steeds concreter.
  ————————————-
  War kan ik mij aanmelden🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. gebande_4

   En een eigen FvD datingservice, zodat er pure, reine, boreale FvD kindertjes komen.
   Blond haar, blauwe ogen en de juiste kaaklijn.

   1. Mikse

    Kindertjes die de noodzakelijke vaccinaties na de geboorte gaan missen. Eerst ziek worden en dan pas met een pilletje oplappen. Heel dat gedoe is toch maar een hoax. Vooral geen hielprik, Forum baby’s worden niet ziek.

  2. Stanly2000

   Jantje Rama gaat over op zijn op zijn obsessie!

 4. gebande_4

  Bolle Boerin Bertha had die oversizede broek moeten aantrekken toen deze wet werd behandeld.
  Of was zij toen te druk met het songfestival?

  1. AS210854

   Wat ben jij toch een stuk 💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩

  2. Oepsie

   Fatshamen gaat je goed af. Maar hoe zit het met jouw BMI? Ik schat dat je er zwaar boven zit, wat gezond betreft. Of haal die spiegel eens voor je dikke vette varkenskop weg loser Cock! Walgelijk mens ben je. Nou ja, mens?

 5. dumbfarmer

  Die hele wet gaat ook een issue worden voor de dierentuinen zoals artis..
  Geheid dat er dalijk een of ander clubje komt dat gaat procederen om een of andere reden wat uiteindelijk dan gaan leiden naar sluiting.
  Blijft wel nog over dat we aapjes kunnen kijken op het binnenhof..

  Zo langzamerhand kan dan niks meer in nederland, benieuwd wanneer de efteling dan iets wordt waartegen geprotesteerd wordt..
  oh.. wacht.. was al iets met carnaval festival en monsigneur canibal..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.