Van Houwelingen (FvD) over advies Gezondheidsraad om kinderen te vaccineren: “Zijn ze van de ratten besnuffeld?”

FvD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen noemt het advies van de Gezondheidsraad om kinderen te vaccineren tegen het coronavirus “bizar”. Hij ziet er geen enkel voordeel in en wijst op recentelijk onderzoek waaruit blijkt dat het zelfs mogelijk schadelijk is voor kinderen om te worden ingeënt met coronavaccins.

Het NRC-artikel waar hij naar verwijst legt precies uit waarom het positieve advies van de Gezondheidsraad veel te voorbarig is. Zo zou het vaccineren van kinderen slechts een “marginaal voordeel” opleveren voor anderen. En dat is precies de kern van het artikel: kinderen worden op deze manier gebruikt als immunologisch schild, terwijl er voor hen mogelijk toch meer nadelen aan kleven dan in eerste instantie werd gedacht.

De Dagelijkse Standaard

We zien nu namelijk al enkele gevallen van hartontsteking (myocarditis) en ontsteking van het hartzakje (pericarditis) bij jongeren na toediening van vooral het tweede Pfizer-vaccin. Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is er een “waarschijnlijk verband” tussen de mRNA-vaccins (Pfizer en Moderna) en myocarditis/pericarditis bij tieners en jongvolwassenen, meldt de NRC.

En dat is alleen nog maar wat uit recentelijk onderzoek is gebleken. Over effecten en bijwerkingen op de lange termijn is simpelweg nog niets bekend. Maar we weten wel dat dit bij het Mexicaanse griepvaccin in 2009 grandioos verkeerd ging. Ernstige bijwerkingen van dat vaccin kwamen pas negen maanden na de start van de vaccinatiecampagne in beeld.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De Gezondheidsraad mag zich dus best even achter de oren krabben en serieus ingaan op de vragen van Van Houwelingen. Ouderen zijn inmiddels al beschermd tegen de zware symptomen van Covid-19 en gevaccineerden kunnen het coronavirus nog steeds overdragen. Tel daar bij op dat ook kinderen en jongvolwassenen immuniteit opbouwen tegen het virus en vraag je dan nog eens af wat de meerwaarde van vaccineren van kinderen nou eigenlijk nog is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Emile Takma

  Kinderen worden zelden ziek van corona en nog zeldzamer ziek van vaccinatie. De kinderarts Bruining legde gisteren helder uit dat per saldo het voor kinderen beter is ze wel te vaccineren.
  Daarmee is de discussie feitelijk gevoerd maar een prettige bijkomstigheid is dat als tieners worden gevaccineerd de begeerde groepsimmuniteit kan worden gerealiseerd.

  1. Rood

   FTO Van Velenamen.

  2. september

   Kinderen. hoeven niet. gevaccineerd te worden ,het is niet verplicht

   1. Emile Takma

    Vaccinatie is voor niemand verplicht. De Gezondheidsraad adviseert slechts om tieners wel te vaccineren.

    1. usb3.0

     Jullie moeten je vuile fascistische smoelen dichthouden met “niemand is verplicht om te vaccineren” jullie fascistische smeerlappen vinden het een zeer prettige bijkomstigheid dat mensen die zich vrijwillig niet laten vaccineren worden beperkt in hun vrijheid.
     Ik spuug echt op jullie

     1. Emile Takma

      Gerrit heeft zich niet laten vaccineren en moet dus binnen zitten.

      Dat stemt natuurlijk bitter.

     2. usb3.0

      Vanwege het recht op medisch geheim zal tamil nooit weten of dit wel zo is of niet, dus dat is uit de wereld.
      tamil is een smerig fascistje die vindt dat mensen, die zich vrijwillig niet laten fuckcineren, dus binnen moeten blijven, sterker nog, tamil vindt dat dit verplicht moet worden, we zien hier duidelijke gelijkenissen met het derde rijk, dat is zo duidelijk als wat.

     3. Rood

      FTO Van Velenamen

     4. september

      Je moet zelf die lelijke rotbek van je dichthouden,Met dat gescheld van je.Idioot,imbiciel en debiel die je bent

     5. usb3.0

      septembertje doet een septembertje

     6. vlekkenoplosser

      september is een zielig hoopje van de strónt vlé®k

  3. leukeditter

   als je kinderen hebt (lijkt me sterk) geef ze snel een spuit anders komen er nog meer figuren als jou hier.. bij ons in de streek peinst niemand erover om hun kids een gifspuit te geven..gelukkig maar

  4. Mistgabel

   Kinderen worden zelden ziek van corona. Punt.

   Waarschijnlijk heeft u geen kinderen in die leeftijd.
   Waarom zou je verder een risico met je kinderen nemen.

   Voor een ander die al met dat wondermiddel is gevaccineerd?

   Koekoek.

   1. Mistgabel

    De vaccinatie kan dus schadelijker zijn dan de corona zelf.
    Dan ben je niet goed bij je hoofd als je dat promoot.
    En dat voor een ander die al gevaccineerd is?

    Voor elk kind die er wat aan overhoud 5 jaar gevangenis straf.

  5. vlekkenoplosser

   waarom zou je kinderen bloot stellen aan de risico’s van het vaccin strónt vlé®k ! Waarom zou je dat willen strónt vlé®k. Kinderen hebben 0,004 % kans geraakt te worden door corona domme jongen.

   Waarom zou je kinderen bloot stellen aan risico’s van vaccinatie domme jongen.

   groepsimmuniteit is geen doel in deze vaccinatie ronde domme jongen. Het doel van deze vaccinatie ronde was risicogroepen beschermen met een vaccinatie strónt vlé®k

   Je gewauwel is weer kenmerkend voor je kennis. Ongehinderd door enige kennis wauwel je maar wat. Een zielige opportunistische populistische papegaai

 2. Gebande K0K

  We hebben geen bondscoach.
  We hebben geen regering.
  We hebben geen Corona.
  We worden geen Europees Kampioen.

  Maar we hebben wel het FvD.
  Is gelukkig nog niet alles verloren en hopeloos.

  1. september

   Corona komt nog steeds voor,en laat dat Forum maar heel Klein blijven

 3. Emile Takma

  Pepijn is in elk geval van de ratten besnuffeld.

  1. Rood

   FTO Van Velenamen

 4. Beukman

  Hoewel de raad zegt dat veel kinderen slechts milde klachten krijgen, wordt een kleine groep wel ernstig ziek: er waren afgelopen jaar zo’n honderd ziekenhuisopnames in de groep 13 tot 17 jaar. Minderjarigen met Covid-19 lopen ook kans op een ernstige ontstekingsreactie (MIS-C) en een nog onbekend deel houdt langdurige klachten aan de infectie over (Long Covid).

  en:

  Kullberg noemt de nut-risicoverhouding van het vaccin voor tieners „gunstig”. Hij erkent dat het niet helemaal zeker is of het Pfizer-vaccin op lange termijn nog onbekende bijwerkingen kan hebben, maar zegt dat dit evengoed voor volwassenen geldt en dat het überhaupt niet vaak voorkomt. „Er zijn wereldwijd al honderden miljoenen vaccins toegediend. Dat er pas veel later nieuwe bijwerkingen bekend worden is zeldzaam.”

  zo lees ik.
  Er is dus een zorgvuldige afweging gemaakt. Door deze groep te prikken, wordt bij honderden kinderen ernstige ziekte voorkomen.

  1. Emile Takma

   De Gezondheidsraad adviseerde eerder om het AstraZeneca-vaccin niet toe te dienen aan vrouwen onder de 60 omdat de kans op tromboseverwante aandoeningen heel klein maar groter was dan het overlijdensrisico aan Corona. Dat is voor de gezondheidsraad kennelijk de bottom-line: als vaccinatie voor een bepaalde leeftijdscategorie een groter statistisch risico, hoe klein dat ook is, oplevert dan blootstelling aan corona wordt vaccinatie ontraden.
   Op grond van ditzelfde uitgangspunt adviseert de gezondheidsraad nu tieners te vaccineren. Dat er sprake is van een bijkomend voordeel voor de gehele populatie omdat een daardoor bereikte vaccinatiegraad van 80% leidt tot een solide groepsimmuniteit is onvoldoende basis om tot vaccinatie van deze leeftijdsgroep te adviseren. Als dat argument zou zijn gebruikt zou je daartegen ook ethische bezwaren kunnen maken.

   1. vlekkenoplosser

    strónt vlé®k probeert weer de zaken door elkaar te gooien de domme jongen.

    Wat was de intentie van deze vaccinatiecampagne ? het beschermen van risico groepen met een een experimenteel vaccin waarvan zeker de lange termijn verwachtingen onbekend zijn. Omdat meeste risicogroepen beginnen vanaf 60 jaar is die lange termijn ondergeschikt aan het beschermen van de risico groepen stelde men.

    Het is dus volledig krankzinnig om kinderen die nog een levensverwachting van 60 tot 70 jaar hebben te vaccineren met experimentele technologie die nu al grote risico’s laat zien bij de gevaccineerde groepen. Feitelijk is het gedram tot vaccinatie genocide en verstopt men dit nu in de kreet groepsimmuniteit die helemaal niet de opzet is van deze vaccinatieronde.

    Ik begrijp dat de strónt vlé®k dit niet begrijpt en het oneigenlijke argument “groeps immuniteit “blijft raaskallen.

   2. usb3.0

    zie tamil geeft dus toe dat vaccin een probleem kunnen vormen, tamil houd het bewust heel klein maar inmiddels zijn er al honderden doden door vaccinatie, bron? ga zelf maar op onderzoek uit komt tamil ook nog eens op sites die zijn valsheid tegenspreken..

 5. Mistgabel

  Voor die schamele 0,15% horen er inmiddels velen achter de tralies te zitten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.