Van Meijeren (FVD) hekelt plan om landbouwgrond op te offeren voor woningen: ‘Perk massa-immigratie in’

Gisteren publiceerde het Economisch Instituut voor de Bouw een rapport waarin ze adviseren om onder andere vele nieuwe woningen te bouwen in groene gebieden. Voor FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren is dit van de zotte. Volgens de politicus ga je geen kostbare landbouwgrond opofferen als er een veel eenvoudigere oplossing voor handen ligt: het inperken van de massa-immigratie. VVD én CDA willen hierover niet in debat.

Het nieuwe rapport sloeg in als bom, opnieuw voelt de landbouwsector zich in de steekgelaten. En dat is niet verwonderlijk, de Haagse bestuurders willen om drukte in de Randstad te mijden kostbare landbouwgrond opofferen, om hier vervolgens de benodigde nieuwbouwhuizen neer te zetten.

Volg ons ook op onze nieuwe Facebook-Pagina, die we hebben opgezet omdat daar veelvuldig om gevraagd werd.

Ook FVD-Kamerlid Van Meijeren is geschrokken van dit advies, volgens hem moeten “we paal en perk stellen aan de massale immigratie” in plaats van kostbare grond opofferen voor ons opengrenzenbeleid.

Tegen de Tweede Kamer zei Van Meijeren het volgende:

“En eigenlijk met een mooi bruggetje, want als we perk en paal stellen aan de massale immigratie dan hoeven er ook de komende jaren geen miljoen nieuwe woningen gebouwd te worden in Nederland. En gisteren verscheen er het rapport van het Economisch Instituut voor de Bouw, waarin er schaamteloos voor gepleit wordt om een groot deel van die woningen te bouwen op onze kostbare, vruchtbare landbouwgrond. Dat dit rampzalige gevolgen zou hebben voor onze boeren dat staat buiten kijf en daarom wil ik een debat met zowel de minister van Landbouw, als met de minister van Binnenlandse Zaken om dit rampscenario te kunnen voorkomen.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De VVD en CDA zitten alleen niet te wachten op een kritisch debat over dit onderwerp. En zoals we in het recente verleden al vaker hebben gezien is het CDA al lang niet meer de boerenpartij van Nederland. Van Meijeren stelt terecht dat één van de eenvoudigste oplossingen voor onze woningnood het inperken van de massale immigratie is. Al jaren staan onze grenzen wagenwijd open én ligt ons bouwtempo veel te laag. Voer een strikter migratiebeleid in en de toekomstige vraag naar nieuwe huizen zal afnemen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. StemPzeweg

  Ik ben ook tegen woningbouw in het groen maar dit hoeft niet in zo’n natte scheet van deze kamerlid ingepakt te zijn

  1. EvertB

   Het valt gelukkig allemaal reuze mee.

   Maar liefst 66 procent van Nederland is landbouwgrond en slechts 1,5 procent daarvan is nodig om één miljoen woningen te bouwen.

   Niet alle landbouwgrond is bovendien vruchtbaar. Een aardig deel is net zo dood als morgen de hele dag. Louter met enorme doses kunstmest krijg je daar groenten aan de praat. Ideaal zou zijn om die stukken grond voor woningbouw te bestemmen. Omdat ze ook een negatieve natuurwaarde hebben hoef ze niet aan de natuur terug te geven.

 2. Vanduinen

  Het halveren van de veestapel en afbouwen van megastallen levert alzo ruimte op. En de boeren, veelal stoere werkers kunnen meehelpen in de bouw.

  1. Emile Takma

   De landbouw in Nederland zal überhaupt sterk teruggedrongen moeten worden. Veel boeren gaan de komende jaren stoppen en er komt duizend maal meer landbouwgrond vrij dan we zullen kunnen bebouwen.

   1. Harry Haller

    En die uitgekochte boeren gaan met hun zak geld naar Polen of Hongarije en zetten daar hun bedrijf voort. Maar dat maakt Schlemile Takma natuurlijk niets uit: Nederland is gered.

    1. Emile Takma

     Ja, Nederland is te dichtbevolkt voor een omvangrijke primaire productie.

     Haller ziet het goed.

     1. CZ

      Aldus Max Emile Noppen Van Velenamen.

     2. Harry Haller

      Dat de vervuiling die Takma zoveel zorgen baart, verplaatst wordt naar andere EU-landen doet deze struisvogel natuurlijk niets. Zijn mentale actieradius rekt niet verder dan de Nederlandse grens.

      Daarbij ziet deze islam-lover liever het land volgebouwd met Vinexwijken voor de voortgaande tsunami immigranten, dan koeien en schapen in een wei.

     3. Monty

      Harry Haller
      ”Dat de vervuiling die Takma zoveel zorgen baart, verplaatst wordt naar andere EU-landen doet deze struisvogel natuurlijk niets.”

      Iedereen die de NEXIT nastreeft zal dit volgens mij ook een zorg zijn wat er in andere landen gebeurt.

      Daarin staat hij dus niet alleen.

     4. Harry Haller

      Monty, in andere landen gebeurt er helemaal niets, als Nederland een nexit beleeft.

      Bij de uittrede uit de EU van Great Britain gebeurde er toch ook niets? Terwijl Engeland toch echt politiek en economisch van een zwaarder kaliber is dan Nederland.

    2. Marija

     Je mond kan niet verder zakken en je ogen niet groter worden van verbazing, als je ziet wat al die zakkenwasser die ons land besturen in hun kop hebben om Nederland helemaal kapot te maken.
     Zij willen het niet zien en ook niet weten, maar een kleuter zou verstandiger beslissingen nemen.
     Het wordt nu echt tijd dat er eens iemand opstaat die al die ongein kan keren.
     Maar geloof ik daar nog in?
     Nee echt niet.

 3. Mikse

  Deze man had ook bij de Hema kunnen werken, strak in het pak, als klantadviseur.

  1. Harry Haller

   Bijna alle mannelijke parlementsleden dragen in de Tweede Kamer een pak, Mikse. Had je dat nog niet gemerkt? Vind je hen ook allemaal op klantenadviseurs lijken? Of heb je gewoon de pik op alle FvD’ers omdat je een linkse lül bent??

  2. Emile Takma

   De jongelui van de sekte van Baudet vallen inderdaad op met hun parmantige maatpakken.
   Ze proberen de Leider te imiteren maar de vraag is of je een narcistische persoonlijkheidsstoornis kunt instuderen.

   1. CZ

    Aldus Max Emile Ernst Noppen Van Velenamen.

   2. usb3.0

    tamil takelstra valt op zeer kleine jongetjes en dit komt gewoon omdat tamil takelstra gewoon een beetje ziek in zijn hoofd en een dom jongetje is..

 4. leukeditter

  istie stupmerd weer.. we hoeven geen huizen te bouwen en laat de boeren met rust.. terug met dat woestijnvolk en het is opgelost

 5. leukeditter

  stimperd

 6. Jannes-46

  Goed voorstel van die Gideon van Meijeren. Dan ook tevens terstond stoppen met de uiterst kostbare subsidiëring van de islamisering, en dus o.m. het verstrekken van de fokpremie aan niet-Westerse allochtonen beëindigen.

 7. kattekop

  In oktober 2010 is de motie van halsema, roemer, pechtold en cohen door een grote meerderheid van de 2de kamer aangenomen.
  Het is geen regeringsbeleid om de islamisering van Nederland tegen te gaan.
  Tegen stemden alleen PVV en SGP.
  Als dat geen hoogverraad is aan het Nederlandse volk dan weet ik het echt niet meer want in feite hebben ze toen de democratie afgeschaft want eenmaal de islam de baas dan is er geen democratie meer.

  1. Emile Takma

   “Het is geen regeringsbeleid om de islamisering van Nederland tegen te gaan.”

   Nee, uiteraard niet, dat zou rechtstreeks ingaan tegen de Grondwet.

   Hoe krijg je het verzonnen!

   1. halo1

    Daarom deugt die grondwet ook niet.. het is een naief instrument van links : allerlei rechten gevend aan kwaadwilligen en tuig…het land naar de afgrond voerend.

    1. Emile Takma

     De Grondwet is een instrument van links.

     Het staat er echt!

     😂

   2. usb3.0

    Op 27 oktober 2010 heeft de toenmalig Kamerlid en nieuwe burgemeester Femke Halsema (GL) een motie ingediend van de volgende strekking:?“Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering GEEN doelstelling van beleid is.”…

    1. Emile Takma

     Ja, Gerrit, dat was een behoorlijk overbodige motie.

     1. usb3.0

      maar tamil je moet wel heul erg dom weze om niet te zien dat de islam vergif is in ons land en ver daarbuiten…, je hebt het bewezen hoe dom je eigenlijk bent

     2. Emile Takma

      Kan Gerrit zien dat we eerst de Grondwet moeten wijzigen voordat we een beleid gaan inzetten om de ‘islamisering’ tegen te gaan?

     3. usb3.0

      Je bent een dom jongetje

 8. usb3.0

  van Meijeren heeft natuurlijk vol-le-dig gelijk, inperken die zooi..

  1. StemPzeweg

   usb3.0 laat een natte scheet en geniet er ook nog van

   1. usb3.0

    Uiteraard verandert er niets aan het feit dat van Meijeren gelijk heeft

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.