Amsterdam lost anti-homogeweld op met ‘krachtig symbool’: drie bussen en een tram krijgen regenboogkleuren

De enige reden dat er nog anti-homogeweld plaatsvindt in Amsterdam is omdat er te weinig regenboogkleuren te zien zijn in de stad. Helaas heeft nog niet iedereen kennis genomen van het feit dat ze in Amsterdam hartstikke tolerant zijn en iedereen welkom is, ongeacht geaardheid. Amsterdamse ov-bedrijven gaan een paar bussen en een tram verhullen in regenboogkleuren, zodat er nooit meer een homo hoeft te vrezen voor zijn leven als hij de bus pakt.

‘Gaybrapaden’ en Gay Pride-parades hebben natuurlijk bijzonder veel bijgedragen aan het tolerante karakter van onze hoofdstad, maar de vervoerders Connexxion, GVB en EBS doen daar gewoon nog een schepje bovenop.

Er zijn kennelijk nog steeds mensen in Amsterdam die de boodschap niet hebben meegekregen over hoe tolerant ze daar wel niet zijn, dus paraderen ze de regenboogkleuren binnenkort ook door de stad. En dat wel een jaar lang!

Maar de inclusiviteit en tolerantie houdt niet op bij alleen wat kleuren. Nee, de drie vervoerders maken er écht werk van! Zo komt er op de bussen en tram ook het woord ‘welkom’ in diverse talen te staan, meldt Het Parool. Potverdorie wat inclusief en tolerant, of niet dan?!

Het regenboogsymbool is volgens de bedrijven ‘een prachtig en krachtig symbool om aan te geven dat iedereen gelijkwaardig is en recht heeft op gelijke behandeling’. En aan de cijfers over anti-homogeweld te zien kun je haast niet anders dan ze op dit punt gelijk te geven (lol).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En terwijl deze vervoerdersbedrijven lekker kunnen virtue signallen, moet de Amsterdamse gemeenteraad zich opnieuw buigen over de daadwerkelijke feiten en oorzaken van anti-homogeweld. Althans, als GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink de afgeronde onderzoeken een keer op tijd uit de la haalt, in plaats van ze een half jaar te verbergen omdat de uitkomsten hem niet zinnen. Maar goed, misschien helpen een paar roze bussen en trams alleen ook wel om de tolerantie te verhogen…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. dumbfarmer

  taking bets over hoe lang het duurt voor die bekladdert en ‘getagged’ zijn…

 2. plakband

  Deze symboliek krijgt een symbool terug.
  Een opgestoken vinger.
  Jammer dat het kaartje hierdoor duurder wordt.

 3. ikweetwatikwil

  Er zullen veel eieren en tomaten verkocht worden, dat dan wel weer.

 4. RvdBe

  Ipv durven benoemen en hard aanpakken een paar trams lafjes overschilderen, kijk eens hoe tolerant wij zijn: laffe bende.

 5. DutchOutlaw

  Nou…..we zijn onder de indruk hoor!!! Het gaat nu goedkomen hoor….Gniffel,proest,ugh,ugh. Hoe verzinnen ze het!!!!

 6. Aborifa

  In de middeleeuwen kocht je een aflaat. Nu verf je een tram.
  Zal wel een paar ton kosten. Effect 0,0. + de kosten voor wetenschappelijk onderzoek om aan te tonen dat het effect 0,0 is. O

 7. Vrijedenkert

  Gekleurde bussen en trams, dat zal ze leren!!!!!!!!!!

  Het gewelddadig gespuis licht in een deuk om deze nikszeggende maatregel…

 8. usb3.0

  Mensen die het niet prettig om continue lastig te worden gevallen met homogerelateerde dingen krijgen steeds meer agressief progressieve homogerelateerde dingen door hun strot gedrukt.

 9. usb3.0

  Ja het zijn absoluut de getinte niet westerse allochtonen met islamitische achtergrond die dit veroorzaken, ze kunnen beter dat geld in opvanggevangenissen stoppen

  1. Cootje

   Maar die zijn weg bezuinigt , lopen nog 15000 veroordeelde los die meer dan vier maanden gevangenisstraf van de D66 rechters hebben gekregen .

 10. Beukman

  Ongetwijfeld zal de Amsterdammer binnen de kortste keren spreken van “homobus” en “homotram”.
  Leuk idee, als ik me goed herinner reden er vroeger wel vaker tijdelijke thematrams rond.

  1. Spoetnick

   Methadonbus.
   Busje komt zo, busje komt zoo, busje komt zooo.
   Probleem ingeruild voor groter probleem.
   Typisch links.

   1. Beukman

    @Spoetnick
    Onzin.

    Ik herinner me onder meer de Artistram en Keetje Stippel. Maar er waren er meer.

    1. Spoetnick

     @Beukman:
     Selectief geheugen.
     Typisch links.

     1. Beukman

      Wie kan dat beter weten dan jij?

  2. Harry Haller2

   Beukman bedoelt natuurlijk de ‘flikkerbus’ en de ‘keetrem’. Maar hij is dan ook geen echte Amsterdammer.

  3. Cootje

   Gewoon het flikker vervoer. Misschien nog een aparte bus en tram met de button 1873 dan zijn alle kleuren in de parade stad weer voorzien

 11. Cootje

  Zal Sidney Smeets wel met de bus of de tram naar zijn werk gaan , Er zijn vele jonge OV reizigers die met deze vervoersmiddelen hun voortgang maken . De dag beginnen met een s,t,iJve sommige kunnen hun geluk niet op .

  1. Jack Flash

   Weer een actie die werkt als een rode lap op een stier.
   Lijkt wel ware opzet, dunkt u niet?

  2. Emile Takma

   “ De dag beginnen met een s,t,iJve”

   De bejaarde Cootje haalt jeugdherinneringen op.

   1. Cootje

    Niet als ik naar jonge jongens kijkt , en je heb gelijk maar je mag je zus rustig sturen , en het gaat over een homo bus en die is met een D66 bestuur voor de leden van die partij op de rit gezet en Sidney Smeets is daar nog een gerespecteerd lid van , hij mag mee met dat openbaar vervoer , maar mag niet veel zeggen tegen de minderjarige passagiers . Ik zal hem ere lid maken van gender en homo vereniging D66 hij STAAT ergens voor

 12. Xyz1234

  Gekleurde trams, dat zal ze leren! Wat een grap.

 13. Mr.blauw.sky

  Zal wel weer door de Binnenhofpooiers Sidney Smeets en Dion Graus bekokstoofd zijn

 14. Wally

  Alles is inmiddels al gezegd…. ik volsta met simpelweg keihard te gaan lachen om zoveel domheid. Heerlijke naïviteit die doorgaat tot ze op n hakblok liggen. En zelfs dan….

 15. Lucky Luke

  Wouw, wat een krachtig symbool, ik wordt er stil van en neem nooit meer een bus of tram in Amstelredamme

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.