Baudet (FVD) bezorgd over toekomst na quarantaine controle door boa: ‘Het is een ziekelijke overdrive aan machtswellust van de staat’

Het zijn haast ‘Orwelliaanse’ toestanden: wie op vakantie gaat naar een land waar het coronavirus nog rondwaart kan bij terugkomst een bezoekje verwachten van een boa. Gemeentelijke toezichthouders gaan deze zomer namelijk controleren of mensen zich wel aan de quarantaineplicht houden. FVD-voorman Thierry Baudet ziet een nachtmerrie werkelijkheid worden. Volgens de politicus wordt de situatie in Nederland zo steeds beangstigender. 

Nederlanders die op vakantie gaan naar een ‘hoogrisicoland’ moeten bij terugkomst in quarantaineplicht én de staat gaat deze zomer ook daadwerkelijk controleren of wij ons houden aan deze opgelegde plicht. Bij het herhaald overtreden van deze plicht kan men een boete verwachten oplopend tot wel 20.000 euro. En zo krijgt de overheid steeds meer invloed op onze bewegingsvrijheid, iets wat FVD-leider Thierry Baudet maar beangstigend vindt.

Het is natuurlijk ook van de pot gerukt dat we afstevenen naar een samenleving waarin boa’s daadwerkelijk gaan controleren of jij jezelf wel opsluit in je huis na een vakantie. Een jaar geleden dacht iedereen dat zo’n quarantaineplicht gewoon iets was waar mensen zelf voor kiezen, maar dat het nu dwangmatig wordt opgelegd is toch wel surreëel.

De grote vraag is natuurlijk ook wanneer deze inbreuk op onze zelfbeschikking en vrijheden stopt; steeds meer Nederlanders zijn gevaccineerd en dus goed beschermt tegen het virus, maar ondertussen wordt de Staat qua handhaving steeds machtiger én dus verstikkender.

Baudets kritiek van de afgelopen maanden op de machtsgreep van de overheid was dus niet helemaal onterecht. Onze overheid grijpt van alles aan om meer macht naar zich toe te trekken en de grote vraag is wanneer ze deze macht weer teruggeven. Tot op heden zien we hier nog weinig van terug en spreek Baudet dus terecht over een “nachtmerrie”.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Je moet er toch niet aan denken dat we massaal met argusogen in de gaten worden gehouden door boa’s bij terugkomst van een vakantie. Dit is wel een heel bizarre verwezenlijking van het idee van ‘Vadertje staat’.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. usb3.0

  Het type uitkeringstrekker met een melkertbaan die achter jou voordeur gaat kijken…

  1. Marcel41

   Met de avondklok zei het hoofd van de politie dat ze alleen de excessen kunnen aanpakken vanwege te weinig personeel.
   Leuk idee dit, maar gaan ze echt niet doen. Hebben ze de mankracht niet voor.
   Zal me echt geen zorgen maken. Het idee an sich is wel extreem.

 2. ikweetwatikwil

  Ze komen er bij mij NIET in.

 3. J. Punt

  …En steenkool engels praten omdat de boa de Nederlandsche taal niet machtig is.

 4. Emile Takma

  ‘Het is een ziekelijke overdrive aan machtswellust van de staat’

  Kijk, en daarom wordt Baudet nauwelijks nog serieus genomen.

  1. Xyz1234

   Ja door u.

  2. leukeditter

   hahaha takkewijfje,,hij heeft weeeer gelijk.. wordt steeds meer DDR

  3. Antihedo

   Ach, Thierry blijft toch gewoon een kakballetje die zijn handen nooit vuil heeft gemaakt in het bedrijfsleven. Hij vindt het prachtig dat hij mensen zo kan manipuleren dat ze zijn onzin napraten. Ik ben benieuwd hoe ver hij kan gaan. De onzin die uit zijn mond komt, wordt steeds groter.

 5. Jan Heyn

  Ik wens de eerste boa die bij mij het erf op komt heel veel plezier met mijn twee waakhonden.

  1. Gebande K0K

   Lijkt mij lachen als die aardige Boa u wilt komen vertellen dat er iets ernstigs is gebeurd met uw ouders of kinderen.
   Lachend maakt hij/zij rechtsomkeer,
   Oh, wat een lol.

   1. usb3.0

    Dat doen boa’s niet, dat gebeurt door de politie, domoor

  2. dumbfarmer

   alsjeblieft de opnames van webcam of telefoon op dumpert dan! 😉

 6. EvertB

  Er is natuurlijk een kristalheldere juridische basis. Baudet weet dat zelf ook. Het gaat hem slechts om het veroorzaken van ophef (en verwarring en wantrouwen stichten).


  Vrijheidsbeperkende maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan moeten in een evenredige verhouding staan tot dat doel. Dat noemen we de proportionaliteiteis: de maatregelen mogen niet verder gaan dan nodig is om het doel te bereiken. Daarnaast moeten de maatregelen voldoen aan de subsidiariteitseis: is er geen minder ingrijpende maatregel beschikbaar waarmee de volksgezondheid voldoende beschermd wordt?

  Met het oog op deze twee eisen wijst de Raad van Europa alle 47 lidstaten er in een ‘Mensenrechten en COVID-19’-toolkit op dat het van belang is om de vrijheidsbeperkende maatregelen in duur te beperken tot het moment waarop het besmettingsgevaar en het risico voor de volksgezondheid voldoende zijn ingedamd.

  ht*ps://mensenrechten.nl/nl/coronavirus-en-mensenrechten#Vraag3

  1. usb3.0

   Tot nu toe was dat niet het geval, en wie bepaald dat?

 7. Lefty

  Baudet ziet ze vliegen.

  1. leukeditter

   rutte en de jonge niet?? 500000% meer

 8. Mikse

  Is Baudet nog wel de werkelijke leider van het FvD ? Of is het scholieren.com die de scepter zwaait?

 9. september

  Ik ga niet met vakantie naar waar nog veel Corona heerst en dat je na afloop in quaraintaine moet.

  1. usb3.0

   Als ik september was, zou ik mijn hersenen ook even in quarantaine plaatsen

 10. dumbfarmer

  75 jaar geleden had het allemaal andere afkortingen maar eenzelfde uitwerking…

  1. Mr.blauw.sky

   Ja toen kon je tenminste nog gewoon over straat lopen vergeleken met nu was het een Paradijs.

 11. Van der Scheur

  Het verkrijgen van meer macht door de overheid is helemaal geen doel van de overheid. Er is een beperkte poging om mensen die maatregelen en de veiligheid van anderen negeren in betere banen te leiden. Er speelt steeds minder in dit thema waardoor er steeds minder is om tegen te ageren. Beaudet heeft constant in de Corona crisis een zeer onacademisch houding gehad. Niets van wat hij wilde was goed onderbouwd en zou uiteindelijk als hij zijn zin zou hebben gekregen meer mensen hebben geschaad, dan dat nu het resultaat onder de streep is. En dat allemaal om maar één reden: Het is Beaudet die hunkert naar meer macht.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.