Breek: aangehouden verdachten moordaanslag Peter R. de Vries zijn een Pool en “een Rotterdammer”

Brekend nieuws rond Peter R. de Vries. De twee verdachten die gisteravond zijn klemgereden na de lafhartige moordaanslag op de zijn deels geïdentificeerd. Het zou gaan om “een Rotterdammer” (waar eigenlijk niets mee wordt gezegd) én om een Poolse man die woonachtig is in het Gelderse Maurik. De Rotterdammer is 21 jaar oud en heeft ook een adres in Tiel. 

Peter R. de Vries werd gisteravond op brute wijze neergeschoten voor de televisiestudio van RTL Boulevard. Hoewel journalisten het meteen op zichzelf betrokken en eisten dat alle kritiek op journalisten nagenoeg verboden moest worden, had het er volgens vrijwel alle onafhankelijke waarnemers alle schijn van dat het een afrekening was in het zware criminele milieu.

De Vries heeft dan ook overhoop gelegen met meerdere zware criminelen, waaronder – met name – Willem Holleeder en Ridouan Taghi.

Volgens strafpleiter en Bekende Nederlander Oscar Hammerstein kon er gisteravond dan ook al geen twijfel over bestaan.

“We leven in een narcostaat,” schreef Hammerstein op Twitter. “Er is kennelijk niemand die het tij nog kan keren. Een gewetenloos monster zit achter de aanslag. Wij kennen zijn naam: Taghi. Hopen dat Peter R. de Vries het overleeft.

De komende tijd zal ongetwijfeld meer naar buiten komen over de mannen achter deze brute moordaanslag – en over het motief erachter. Want dat een Pool samen met een “21-jarige man uit Rotterdam” besluit om De Vries naar het hiernamaals te jagen omdat hij onlangs iets vervelends zei op tv is natuurlijk vrij klein. De idee dat het om een afrekening gaat uit het criminele circuit wordt zo alleen maar meer gevoed, hoewel dat natuurlijk nog niet bewezen is.

Nóg niet.

Overigens is het wel interessant dat de Pool een “Pool” genoemd wordt, maar dat er geen specifieke informatie wordt gegeven over “de Rotterdammer.” Wat is zijn etniciteit? Autochtoon, allochtoon? Want er ging een signalement uit van een jongeman met een licht getinte huidskleur. Zoals GeenStijl stelt, dat zal de Pool niet zijn geweest, toch? Wat is zijn achtergrond? Hebben de heren een geschiedenis in de criminaliteit? Of waren ze tot deze aanslag brave burgers die nog geen snelheidsboete op hun naam hadden staan?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Hoe dan ook, de komende dagen gaan we vrijwel zeker ontdekken dat er écht aan de hand is, wie hier achter zitten, waarom deze mannen tot dit vreselijke misdrijf zijn gekomen, en waarom De Vries op zo’n verschrikkelijke manier is neergeschoten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Emile Takma

  We hadden toch afgesproken dat het Marokkanen zouden zijn?

  1. Jack Flash

   Roomblanke “Rotterdammer”
   Ben je nu blij, tokkietakkie?

   1. hans-e-pans

    Als ze vermelden dat het een Pool is, is het dus wel degelijk een Pool van origine.

    Bij de vermelding van een Rotterdammer ben ik daar niet zo heel zeker van.

    1. Aborifa

     Dubbele nationaliteit?

     1. hans-e-pans

      Dat zou zomaar kunnen zijn, maar ja dat heeft bijna elke niet originele inwoner van Nederland. Zelfs de illegale schijnen er na een of twee jaar een te kunnen ophalen, de Nederlandse nationaliteit bedoel ik dan.

    2. september

     Goed ingelichte bronnen hebben aan de Telegraaf gêmeld dat hij Delano heet en van Antilliaanse afkomst is.Dus geen Marokkaan.,de Rotterdam dus.

     1. september

      Rotterdammer

  2. Appelstroop

   Het signalement was een lichtgetinte tengere man, er was dus niets afgesproken.

   Neem aan de Rotterdammer dan een ‘Rotterdammer’ is, voor zover dat belangrijk is. Een aantal zullen het hopen.

  3. RvdBe

   Takema denkt dat de Mocromafia zoiets zelf gaat uitvoeren, de naïviteit zit niet enkel in zijn politieke denken.

 2. Beukman

  Overigens is het wel interessant dat de Pool een “Pool” genoemd wordt, maar dat er geen specifieke informatie wordt gegeven over “de Rotterdammer.” Wat is zijn etniciteit? Autochtoon, allochtoon? Want er ging een signalement uit van een jongeman met een licht getinte huidskleur.

  Opvallend hoe de huidskleur van de verdachten het geenstijlvolkje bezighoudt, terwijl het kennelijk volstrekt normaal wordt gevonden dat de daders altijd maar weer mannen zijn.

  1. Jack Flash

   Huidskleur is een belangerijk signalement dat naar de dader kan leiden beukman.
   Ooit daar eens aan gedacht.
   Jouw man/vrouwfixatie heeft er helemaal niets mee te maken.

   1. Beukman

    Jij weet ook wel dat het daar niet om gaat, Jack.
    Het gaat om het bevredigen van de reflex “En ja hoor, het is weer een Marokkaan” om aan te geven wat een k*tvolk het is.

    Het percentage criminele Marokkanen onder de gehele criminele populatie ligt echter beduidend lager dan dat van mannen.

  2. hetfietsmenneke

   Als men op zoek is naar een verdachte is de huidskleur natuurlijk belangrijk voor het signalement. In dit artikel vind ik het ook stemmingmakerij, omdat de verdachte al is gepakt. Ook al is het een Marokkaan; als hij in Rotterdam woont is het een Rotterdammer.

  3. Appelstroop

   Hier iig de foto van de Pool (‘Pool’) alvast, de Rotterdammer moeten we nog even afwachten. Ene Kamil Egiert. Kurwaaaaa

   ht*ps://www.geenstijl.nl/5160014/foto-de-pool-van-peter-r-de-vries-kamil-egiert/

   Het wordt iig niet normaal gevonden dat fysiek(!) geweld vaak een mannending is, er zijn duidelijke redenen voor. Genoeg studies naar gedaan als je er echt interesse in hebt, al is het meeste gewoon logica.

   Maargoed dat van huidskleur is jammer, dat de pool dus gewoon import is en de rotterdammer vast ook geen roodharige krullebol zal zijn, zal koren op de molen zijn van sommige lieden.

   Verschillende mensen gebruiken deze aanslag om hun agenda te pushen. Mensen probeerde het al te lijmen aan Geert Wilders z’n tuig uitspraak over journalisten, of het falen van het kabinet, of de Marrokkanen, losgeslagen georganiseerde misdaad, uitgeklede politie, etc. Erg jammer, en heb de drang er ook aan mee te doen 🙂

   Hoop gewoon dat Peter R de Vries er weer bovenop komt en dit tuig lekker lang de gevangenis ingaat inclusief de opdrachtgever, ongeacht hun kleur of geslacht.

 3. Loes

  Het is gewoon een kk marokkaan,maar dat mag van onze kopje thee drinken regering niet vermeld worden,ze houden teveel van terroristen,wat gaat er nog meer gebeuren want de jihadbruidjes worden gratis opgehaald ,samen met hun duivelsgebroed,en echt hoor die gaan helemaal inburgeren in nederland!!!!!!!!!echt waar,het zal je buren maar worden,wie beschermd ons nederlanders?politie?grapjeshaus?kaagje,die de terroristen financiert?rutje?ben bang van niet

  1. Heinzelmann

   Krijg je niet genoeg aandacht van jouw buurjongen in het portiek?

  2. Emile Takma

   Zou Loes weten wat een spatie is?

 4. Monty

  ”We leven in een narcostaat”
  ”Er is kennelijk niemand die het tij nog kan keren”

  Misschien zouden de gebruikers van narcomiddelen hier eens mee moeten stoppen.
  Pas dan stop de criminaliteit die hier mee gepaard gaat.

 5. Ritter

  Volgens de politie is één van de twee de schutter.

  Aangezien het signalement van de dader “licht getint” was zal de schutter wel de “Rotterdammer” zijn.

 6. Monty

  ”maar dat er geen specifieke informatie wordt gegeven over “de Rotterdammer.” Wat is zijn etniciteit? Autochtoon, allochtoon”

  Is dit werkelijk interessant?
  Ik heb niet het idee dat zij het initiatief hebben genomen voor deze aanslag.

  Het is interessanter om te weten wie de opdracht heeft gegeven voor deze aanslag.

 7. P. Puk

  De “Rotterdammer” is een vermomde Amsterdammer en dus een Marrokkaan.

 8. Lefty

  Wie wordt nu vertrouwenspersoon van een kroongetuige in de zware criminaliteit:
  Peter R de Vries. Slimme jongen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.