Caroline van der Plas (BBB): ‘Of ik door heb dat boeren worden weggejaagd? Ja! Heb er zelfs een partij om opgericht!’

Op Twitter heeft Caroline van der Plas heel publiekelijk gereageerd op het zoveelste nieuws dat boeren het werken en leven onmogelijk wordt gemaakt in ons land. Ja, zegt Van der Plas, ze weet dat boeren op zo’n afschuwelijke manier behandeld worden in Nederland. Dat beseft ze al 17 jaar!

Heel veel rechtse Nederlanders begrijpen pas sinds een jaar of twee dat de politiek de aanval heeft ingezet op onze trotse Nederlandse boeren. Dat werd vandaag maar weer eens bevestigd door een nieuw advies van het PLB. Daarin staat heel duidelijk dat, als de Nederlandse staat vasthoudt aan de strengere stikstofregels, duizenden boeren Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant zullen moeten verlaten omdat dat zogenaamd “stikstofgevoelige” provincies zijn.

Veel mensen zijn hier boos over. Op Twitter vragen ze BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas of ze dit wel door heeft, en wat ze daar natuurlijk aan denkt te doen.

“Veel gestelde vraag aan mij: Of ik wel door heb dat boeren worden weggejaagd uit Nederland,” aldus Van der Plas. “Ehm… Ja. Al een jaar 17. Heb zelfs (mede hierom) een politieke partij opgericht.

Vervolgens vraagt een andere twitteraar haar: “Sinds je een politieke partij hebt opgericht lijkt het wel of ze de Boeren nog veel harder en meer dwingend wegjaren uit Nederland. Versnellen ze hun agenda, of komt het gewoon omdat we een Linkse Slaapkamer hebben die de Boeren nu definitief wil vernietigen?”

Nou, antwoordt Van der Plas daar op, “die agenda loopt al een tijdje. Nu wordt er geformeerd en dan komt er weer rapport na rapport.” Het is, stelt ze, allemaal “politieke beïnvloeding.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ja, de Nederlandse boer vecht echt voor zijn bestaan. Een jaar of twee geleden kon je dat met wat goede wil nog “overdreven” noemen, maar onderhand moet toch echt iedereen beter weten.

Goed nieuws! Team Trump heeft een nieuwe sociale media-platform online gezet. Het heet GETTR! En je kunt al meteen lid worden en meedoen in deze voor rechtse mensen veilige omgeving. Volg me daar dus, en laten we het gesprek met elkaar aangaan, de hele dag door!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Emile Takma

  “ze weet dat boeren op zo’n afschuwelijke manier behandeld worden in Nederland.”

  Dit is leugenachtige onzin:

  htps://nos.nl/artikel/2315037-historisch-hoog-inkomen-varkenshouders-voor-melkveehouders-viel-2019-tegen

  1. AS210854

   Tak, een feit is dat de boeren opgeruimd moeten worden, voor woningen en immigranten. Co2 doelstellingen worden hiervoor gebruikt.

   1. Emile Takma

    Nee, de boeren worden niet opgeruimd, ze worden riant uitgekocht.

    1. Rood

     FTO psychopaat en leugenaar.

    2. AS210854

     Nog erger Tak, nu mag daaraan meebetalen en straks kunnen ze geen voedsel meer kopen omdat het van ver ingevoerd moet worden en hardstikke duur is. Dan is er 2x co2 uitstoot. 1x immigranten die in de huizen wonen op het land van de boeren , gratis en voor niks, want de uitkeringen worden betaald door de Nederlandse belastingbetaler en 1x voor het voedsel in Nederland te krijgen. Dit alles op kosten van Jan met de pet, die nu alleen maar mag betalen zodat voor hun straks alles onbetaalbaar zal worden.

    3. rafi

     Daarom plegen sommigen van hen ook zelfmoord.
     Nee, waar een wil is, is een weg. NL kabinet is tot nu toe veel strenger voor boeren dan zelfs voor de EU zou hoeven. Klimaat-accoord van Parijs is verder ook niks dwingends. Inderdaad lijkt het eerder te gaan om vestiging van Rob Jettens tri-state city, een ‘Berlijn aan de Noordzee’, waarvoor boerengrond nodig is, voor woningbouw voor allochtonen. De EU schijnt te willen, dat we hier toe gaan naar 25 miljoen mensen. En de EU is de baas hier over het kabinet. VVD en CDA (en CU) zouden uiteraard makkelijk het met rust laten van de boeren, dus ook op stikstofgebied, tot on-opgeefbaar en ononderhandelbaar breekpunt voor de informatieronde en het nieuwe kabinet kunnen maken. En daarmee de helden kunnen worden van het grootste deel der bevolking, dat zeer sympathiek staat t.o. onze boeren, die alleen maar goed doen voor de NL economie en de mensheid.

    4. usb3.0

     Nee tamil ze worden weggejaagd, sterker nog, onteigend als het nodig is..

 2. Monty

  ”Heel veel rechtse Nederlanders begrijpen pas sinds een jaar of twee dat de politiek de aanval heeft ingezet op onze trotse Nederlandse boeren.”

  Met haar partij snoept ze dus heel veel rechtse Nederlanders weg bij andere partijen.
  Die zullen haar dat niet in dank afnemen.

  Hoogstwaarschijnlijk zullen zij ook gaan beweren voor de boeren te zijn.

 3. JoopvdJoop

  Een keurige dame die verstand heeft van de sector.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.