De boeren gaan kapot! Planbureau: ‘Om stikstofdoelen te halen moeten boeren weg uit Brabant, Gelderland, Overijssel’

Het Planbureau voor de Leefomgeving zegt in een advies aan de overheid dat, als Nederland de belachelijke stikstof- en klimaatregels verder aanscherpt, boeren bijna helemaal zullen verdwijnen uit Overijssel, Gelderland, én Noord-Brabant. Nederland is dan Nederland niet meer. En D66, GroenLinks, Volt, de VVD, het CDA, ChristenUnie, PvdA en alle andere kartelpartijen zagen dat het goed was.

In het rapport “Naar een uitweg uit de stikstofcrisis” stelt het PLB dat er “bepaalde keuzes” gemaakt moeten worden wat betreft, letterlijk, duizenden boerengezinnen in ons land. “Een keuze voor deze aangescherpte doelen impliceert een ongekende transformatie van het landelijke gebied in Nederland. In stikstofgevoelige regio’s zal nauwelijks ruimte zijn voor open vormen van veehouderij en akkerbouw, zelfs wanneer ze biologisch of extensief zijn of gebruikmaken van innovatieve technologie,” aldus het PLB.

Dit is, aldus het PLB, het logische gevolg van het verder aanscherpen van de stikstofregels, en van het landelijk behandelen ervan.

Omdat de impact hiervan zo enorm groot zullen zijn stelt het PLB dat het beter is om regionaal maatwerk te bieden, in plaats van je blind te staren op de stikstofregels.

Ondertussen zijn er al stikstofexperts die met het plan zijn gekomen om – aldus de “experts” in een advies aan de minister van Landbouw – veel boeren uit te kopen die hun boerderij houden in de buurt van zogenaamd “kwetsbare” natuurgebieden.

Logischerwijze gaan de boeren hier weer tegen demonstreren. Verschillende boerenorganisaties zullen dat woensdag doen. Onder meer Agractie en Farmers Defence Force (FDF) doen mee, en de demonstraties zullen zowel op het Malieveld als regionaal plaatsvinden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Laat er geen misverstand over bestaan: de Nederlandse boer strijdt momenteel voor zijn bestaan.

Goed nieuws! Team Trump heeft een nieuwe sociale media-platform online gezet. Het heet GETTR! En je kunt al meteen lid worden en meedoen in deze voor rechtse mensen veilige omgeving. Volg me daar dus, en laten we het gesprek met elkaar aangaan, de hele dag door!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Emile Takma

  Onvermijdelijk advies.

  Het aantal boeren zal de komende jaren drastisch terug moeten.

  Caroline van der Plas doet er verstandiger aan zich te richten op redelijke uitloopregelingen dan zich tegen dit onvermijdelijke te verzetten.

  1. Emile Takma

   uitloopregelingen = uitkoopregelingen

  2. rafi

   ‘onvermijdelijk’: zo praten de (neo)marxisten al sinds ‘Das Kapital’ in de negentiende eeuw. En Takma ook altijd. Onvermijdelijk, ja, alleen bij geen tegenstand. Het is net zoals wanneer moslims zeggen als er een ontwikkeling is: ‘Het is Allahs wil’. Dat fatalisme is zo goedkoop. Je kunt er alles mee verklaren en niets.

   1. Emile Takma

    Het is onvermijdelijk omdat we ons als Nederland hebben verbonden aan de Europese stikstofnormen. Als we uit de EU stappen en die normen aan onze laars lappen kunnen de boeren doorgaan met vervuilen maar dat lijkt me geen zinnige en waarschijnlijke optie.

    1. rafi

     Dus is het niet onvermijdelijk: uit de E.U. stappen. Of zelfs maar dit negeren. De EU doet ons niks, als grootste netto-betaler verrekenen we de boete wel. De EU doet ook Hongarije niks. Alleen maar blaffen, nooit bijten, die EU. Als ze ons als straf eruit willen gooien: zeer welkom. Alleen jou mogen ze dan houden. De grootste stikstof-producent zijn de natuurgebieden, zoals ik al zie. Verander die in landbouwgrond en probleem opgelost. De beste boeren ter wereld op de beste landbouwgrond ter wereld moeten juist uitbreiden, vanwege de beste producten ter wereld en vanwege alle honger in de wereld met die enorme bevolkingsgroei. Alleen duivels zijn tegen boeren.

  3. Nostradamus

   Als je zo tegen boeren bent dan neem ik aan dat je ook geen boeren producten eet en drinkt. Maar eigenlijk is dat meer wishfull thinking van mijn kant.

   1. Emile Takma

    Ik mijd inderdaad de producten uit de bio-industrie.

    1. dumbfarmer

     En jou schoenen.. die zijn van plastic dus? want leer.. komt van veeteelt.. en zo ja op kunststof: lekker duurzam geproduceert.. in china.. op kolencentrales.. en vervoerd met boot (op diesel) en daarna naar jou vervoerd met de postdienst.. in een auto.. op benzine..
     of is dat dan toch wel weer toegestaan, net zoals die ‘sluiproute’ voor de vegans: “het moet binnen je mogelijkheden behoren.. kan dat niet dan is het wel toegestaan”..

     1. Rood

      Het voeren van psychopathische narcisten is geen verstandige bezigheid, je houdt het in leven.

     2. dumbfarmer

      @rood: och.. af en toe leuk toch als je effe een uurtje niks te doen hebt 😉

  4. vlekkenoplosser

   de strónt vlé®k wil geen gas van putin want dan worden we afhankelijk maar de strónt vlé®k wil eten en drinken van putin omdat de boeren weg moeten.

   Hypocriet gelúl van decadent volk welke geen idee hebben wat hun waanideeën voor gevolgen hebben.

 2. Gebande K0K

  75% van de veeteelt is export.
  Zij het vlees, wij de shit.
  Wordt tijd dat andere landen hun eigen shit opruimen.

 3. marcel_2011

  Emile Takkevent wil graag genetisch gemanipuleerd voedsel net als de genetisch gemanipuleerde spuit.

  1. Emile Takma

   Nee hoor, hoe kom je daar bij, Marcel?

   1. usb3.0

    jawel dat wil tamil wel en tamil wil dat iedereen verplicht moet worden om zich met een experimentele vloeistof te laten inspuiten..

 4. Vanduinen

  Een kampeerboerderij voor de leut en educatie gaat nog, maar als het zeikregent is de lol er gauw af. Wie wil er nog cowboy worden?

 5. marcel_2011

  Als de boeren verdwijnen, waar halen we dan ons voedsel vandaan? tegen een hogere prijs en een slechtere kwaliteit. Nederlands voedsel staat bekent om zijn uitstekende kwaliteit. Stimuleer de boeren en doe wat asielprofiteurs betreft wat Denemarken doet en Engeland van plan is.

 6. rafi

  Wat er natuurlijk echt moet gebeuren is het overboord gooien van die stikstofwaanzin. Maar het PBL geeft meen ik zelf ook impliciet aan, dat dit toch niet de bedoeling is, door te pleiten, dus binnen de kaders van dit onzinnige stikstofbeleid, voor regionale differentiatie. Verder zou men er goed aan doen, om niet langer de belangrijkste bron van stikstof-uitstoot, namelijk de bodem van gewone natuurgebieden, bij de berekeningen te betrekken. Dan zou het het meest logische zijn, om natuurgebieden die zoveel stikstof emitteren, te transformeren naar landbouwgronden.

  1. rafi

   erratum: ‘te betrekken’ moet uiteraard zijn ‘te negeren’.

 7. marcel_2011

  helemaal mee eens Rafi

 8. HD

  Alexander wilde nog met de trein naar Berlijn maar Rutte zei tegen hem, lekker vliegen hoor die boeren laten we de rekening wel betalen.

 9. Patt

  Wat een verschrikkelijk land wordt het hier. Boeren eruit Hoogovens weg Shell weg Unilever is al weg enz. Vlees blijven we toch eten maar dan komt het uit B.V. Ukraine of wit Rusland enz. Waar men niks heeft met deze idioten regels. Het is een fabeltje dat ze denken dat ze het klimaat hiermee kunnen redden. Beter de Dijken verhogen. Het echte probleem is de toename van de wereld bevolking. (en dat is helaas niet te stoppen) Als je naar het olie verbruik kijkt zie dat er elk jaar meer en meer verbruikt wordt ondanks al die duurzame projecten.

 10. Cootje

  45% van de totale subsidie landbouw gaat naar Frankrijk die hebben een ouderwetse landbouw op grootschalige gebieden , en produceren 2/3x vervuilend dan in Nederland , maar hun landbouw blijft heilig net als Straatsburg 1x per maand . Maar Fransen komen er mee weg want die durven niemand aan te pakken , hervormen en vernieuwen komt niet voor in hun woordenboek je , maar de boeren gaan de steun hier krijgen van de bevolking en dan zijn legers trucs niet meer voldoende , boeren opstanden zijn gevaarlijk en dat krijgen een clubje malloten in de haag niet voor elkaar

 11. Cootje

  Ik wed dat de boeren zich verroeren , en tot economische schaden gaat lijden . Ze kunnen ook hun hand overspelen in de haag , de linkse imbecielen en de Arabische merrie club gaan het onderspit delven . Boeren opstanden halen altijd de geschiedenisboekjes , het beste wat ons kan overkomen is dat het in Frankrijk begint , die hebben zulke netten fatsoensnormen

 12. Paardenmiddel

  Onthoud goed: de wef- terroristen wil dat de boeren verdwijnen en de bevolking kunstvlees of insecten gaan eten.
  Doet de elite zelf niet hé, alleen het klootjesvolk.

  1. Emile Takma

   De gewone man is altijd de dupe.

   😎

   1. Rood

    FTO Van Velenamen

 13. dumbfarmer

  Dat plan gaat gewoon vrolijk door.. totdat die volgevreten bobo’s in brussel en den haag er last van krijgen omdat door hun deug gedram dalijk het importeren ook niet meer kan (boot en vliegtuig heb je dan nodig).
  Maar die lui in regering/brussel zal het een rotzorg wezen, die pakken alsnog effe het vliegtuig richting amerika, rusland of china, die niet mee zijn gegaan in die hype en hun landbouw gewoon intact hebben gelaten, en proppen zich daar vol..
  Begint er allemaal een beetje op te lijken dat het hele build back better niet volledig is, maar moet zijn: build back better for big pharma and everything outside europe, want met alle gedram en idioterij wordt europa dalijk gewoon de achterbuurt van de wereld, grotendeels afhankelijk van import voor zelfs de basis levensbehoeften.. was er niet al zo’n plek.. waar nu de chinezen doodleuk de zaak opkopen zo’n beetje?? Misschien handig om in plaats van al die flauwekul van critical rase theorie op de scholen chinees als taal te gaan leren..

 14. Red52

  Ik lees een heleboel over onze veestapel die milieuvervuilend zou zijn.
  Nergens vind ik iets over de bevolkingsgroei in Nederland en het effect hiervan op het milieu.
  Heeft het PLB hier al eens onderzoek naar gedaan of schuift men dit liever onder het tapijt in opdracht van onze elite.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.