Corona in optocht: regio’s flink opgeschaald, 10 naar ernstig, 2 naar “zeer ernstig”

De risiconiveau’s zijn behoorlijk opgeschaald in verband met de verspreiding van het coronavirus. Twee regio’s worden nu als “zeer ernstig” ingedeeld, terwijl 10 regio’s “ernstig” worden genoemd. Dan zijn er ook nog eens 13 regio’s die “waakzaam” zijn.

In een brief aan de Tweede Kamer legt de grootste faalhaas die zich ooit minister van Volksgezondheid heeft mogen noemen, Hugo de Jonge, uit dat het kabinet hiertoe besloten heeft. Daarbij vermeldt hij echter niet om welke regio’s het precies gaat. Want dat is blijkbaar informatie die hij niet als relevant beschouwt. Je zou erom lachen als het niet zo achterlijk was.

Op het zogenaamde “coronadashboard” staan er nog wat andere cijfers, maar die zijn achter de schermen dus al veranderd. Want het coronavirus grijpt snel om zich heen.

De risiconiveaus worden bepaald op basis van het aantal positieve testresultaten én het aantal ziekenhuisopnames. Het goede nieuws is dat die laatsten laag blijven. Dat komt ongetwijfeld doordat een groot deel van de besmette personen jong zijn. Het is bekend dat jongeren minder te vrezen hebben dan ouderen.

Wat dit allemaal inhoudt? We hebben met een enorme clusterjeweetwel te maken van het kabinet. De Jonge sprong heel blij voor de camera’s, nog maar een week of wat geleden, om jongeren te vertellen dat ze zich moesten laten vaccineren, zodat ze daarna feest konden vieren. “Dansen met Janssen,” noemde hij dat, waarbij hij even vergat te vermelden dat het vaccin pas na een week of twee daadwerkelijk goed effectief is.

Combineer dat soort oproepen met het massale “testen voor toegang,” waardoor enorme aantallen mensen zich hebben laten testen, en het is nogal wiedes dat het aantal positieve testresultaten toeneemt – wat dan weer reden is voor het kabinet om de risiconiveau’s omhoog bij te stellen.

Belachelijk, natuurlijk. Want die positieve testresultaten zeggen niet zoveel. Waar het om zou moeten gaan is dat we de druk op de zorg verminderen. Nou, wat die druk betreft zit het nog altijd goed. Er zijn niet enorm veel IC-opnames en ook geen gewone ziekenhuisopnames, wat ongetwijfeld komt doordat a) de meeste ouderen gevaccineerd zijn en b) de meeste besmettingen nu plaatsvinden onder gezonde jongeren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dus, het opschalen van de risiconiveau’s is helemaal niet nuttig. De niveau’s pas je aan als de volksgezondheid daadwerkelijk in de problemen komt. Daar is op dit moment eigenlijk gewoon geen sprake van gezien het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen.

Vrijheid eerst!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

126 reacties

 1. StemPzeweg

  Rutte en Hugo de Jonge laten dikke ranzige scheet en zijn vervolgens verbaast als het in de ruimte gaat stinken. Vervolgens wijzen ze naar de ander (de jongeren) van “hij was het” en nemen maatregelen om hun eigen veroorzaakte stank tegen te gaan

 2. leukeditter

  als dat zo doorgaat moet de jonge ook uit gaan kijken

  1. Emile Takma

   Leukeditter fantaseert over een moordaanslag op De Jonge.

   Vergis je niet, dit soort idioten bestaan echt.

   1. Xyz1234

    U maakt er een moordaanslag van. Er zou net zo goed ontslag of vervolging bedoeld kunnen worden.

   2. Nostradamus

    I.d.d.. Kijk maar naar bijvoorbeeld Volkert van der Graaf en Mohammed Bouyeri. Ze komen altijd uit dezelfde hoeken. De extreem linkse en de extremistische islamitische.

   3. vlekkenoplosser

    Zou fijn zijn als dit demissionair kabinet echt opdonderde strónt vlé®k

   4. ElGuapo

    Er zit echt iets niet goed bij je heertje Takma.

    1. Emile Takma

     Wat is een heertje in dit verband?

     1. Rood

      Aldus de narcistische psychopaat en flikker Willem Van Velenamen.

     2. Rood

      “Pure ontkenning is misschien wel de meest gebruikte vorm van afweer als het gaat om emotionele pijn en wordt vooral door mannen ingezet: ’Ik vind het helemaal geen probleem als ze mij afkeuren en aan de kant zetten; iedereen moet zich op zijn eigen manier kunnen uiten’. Wie vol overtuiging blijft geloven in het probleemloos samenzijn, zal ook daadwerkelijk minder last hebben van afkeuring.

      Het verzachten van de afkeurings-pijn kan nog zo effectief zijn, de mens heeft altijd nog zoiets als een emotioneel geheugen. En als de afkeuring maar lang genoeg aanhoudt, dan knapt er iets van binnen. De bescherming van psychische afweer is dan eindelijk doorbroken en een golf van emotionele vermoeidheid overspoelt het, anders zo evenwichtige, gemoed. Dat is het begin van een depressie.”

      De aanhouder wint en ik wens Willem Van Velenamen een lang en volgeladen emotioneel geheugen.

 3. Emile Takma

  Op dit blog beweren idioten dat corona een hoax is en vaccinatie onnodig. Die asociale mentaliteit, waarbij men er ook geen been in ziet testbewijzen te vervalsen, is in belangrijke mate de oorzaak voor de aangescherpte maatregelen.

  Daarvan de minister de schuld geven is te debiel voor woorden.

  1. september

   Die zullen er altijd blijven en die veranderen toch nooit

   1. Nikita

    Vent je stinkt naar poep leer eens voor jezelf te denken en loop niet zo mee aan het handje van Herpes die deugt van geen kant.

    1. Emile Takma

     Je spoort niet lekker, Nikita.

     Hoop dat je passende hulp krijgt.

     1. Rood

      Aldus Willem Van Velenamen, psychopaat en leugenaar.

     2. vlekkenoplosser

      Hij die niet spoort gaat andere op een dwaalspoor zetten. Het moet niet gekker worden

     3. september

      ______________________________________

  2. Xyz1234

   De enorme overdrijving van de ernst en dodelijkheid van het virus is inderdaad een hoax (IFR = 0.15% en in orde van grootte van Influenza met 0.17%). Ook het idee dat iedereen geïnjecteerd moet worden met een middel dat zich in de testfase bevindt (Pfizer loop pas december 2023 af), is gebaseerd op een grote leugen waarbij de natuurlijk immuniteit volledig genegeerd wordt. Alleen voor ouderen en mensen met onderliggende kwalen zou het te billijken zijn een dergelijke risicoanalyse in het voordeel van een vaccin uit te laten vallen. De crisis wordt veroorzaakt door de onnodige maatregelen. Dat uw gevoel iets anders zegt respecteer ik, maar het heeft niets met de feiten te maken.

   1. Emile Takma

    Dit soort debiel gezwets is de oorzaak van een matige naleving van de maatregelen en teveel mensen die zich niet laten vaccineren.

    1. StemPzeweg

     Ik ben helemaal voor testen en vaccinatie maar volgens mij is dit hier niet de kern van het probleem. Het gaat hier veelal om jongeren die nog niet de kans hebben gehad om een prik te halen. Juist de versoepelingen voor deze doelgroep waren dus buitengewoon ondoordacht en onverantwoord

     1. vlekkenoplosser

      Zou zo graag eens willen horen van de papagaaien die voor de test maatschappij en vaccinatie maatschappij zijn wat beide zaken gaan brengen.

      De testmaatschappij is onzin want 1 uur na de test kan de situatie volledig anders zijn.

      De vaccinatiemaatschappij is ook onzin want in Duitsland liggen momenteel duizenden volledig gevacineerde mensen op de I.C of op zaal. Net zoals het R.S virus weten zelfs de specialisten niet wat er gebeurt. Slechts hele domme naïeve mensen roepen dan dat vaccinatie de uitweg is terwijl de effecten van vaccineren gehaal onbekend zijn. Je moet maar durven om zoveel fake news te verspreiden.

     2. Emile Takma

      Ja, zeker achteraf gezien heb je gelijk, StemPzeweg. Om die reden is het intensief inzetten op vaccinatie van jongeren de beste weg en daarnaast proberen ongevaccineerden alsnog te verleiden tot vaccinatie.

     3. vlekkenoplosser

      Waarom zou je jongeren vaccineren strónnt vlé®k
      welk risico lopen jongeren strónt vlé®k
      Welk risico lopen gevaccineerde door ongevaccineerde jongeren strónt vlé®k
      Hoeveel van de positief geteste liggen in het ziekenhuis strónt vlé®k

      probeer nu eens een zinnig antwoord te bedenken strónt vlé®k

      Je gewauwel is echt tenen krommend strónt vlé®k

    2. vlekkenoplosser

     de waarheid is hard strónt vlé®k
     constaterende dat je de cijfers niet kan ontkrachten
     constaterende dat je geen tegen argumenten hebt

     kan de conclusie niet anders zijn dat de feiten benoemd door Xyz1234 de waarheid niets dan de waarheid zijn.

     je gewauwel in de omtrekkende beweging kunnen we dus als quatsch beschouwen strónt vlé®k

    3. usb3.0

     tamil kan er niet tegen als je met feiten de boel even nuanceert…

     1. vlekkenoplosser

      vandaag weer een nieuw feit wat men maar bestempeld als zeldzaam omdat ze geen idee hebben wat ze aan het doen zijn

      quote Een 90-jarige vrouw uit België die eerder stierf aan het coronavirus was tegelijkertijd besmet met zowel de Alfa- als de Beta-variant, hebben Belgische onderzoekers zondag bekendgemaakt. Dit zeldzame fenomeen wordt volgens hen mogelijk onderschat. end

      Als je er geen onderzoek naar doet zal het altijd zeldzaam blijven. Positief was immers positief , boek dicht

   2. Rood

    @Xyz1234: Uitstekend dat je de feiten opsomt. Aan de reacties kun je direct zien dat je de staatsconformisten in de balzak hebt getrapt. Ze reageren niet op de inhoud en kunnen dat ook niet want er zijn geen argumenten.

    Maar zo kennen wij Willem Van Velenamen, hij zuigt, liegt en kliert!

    Je bent een topper beste Xyz1234!

    1. september

     Je praat weer grote onzin ,We blijven hier echt niet weg,je moet hier zelf opdonderen Met die rotbek. van je

     1. usb3.0

      bebtemper is ook niet instaat om maar enigszins te begrijpen wat er überhaupt gezegd wordt..

     2. vlekkenoplosser

      je hoeft ook niet weg te blijven domme jongen , niemand die dat vraagt. Zou prettig zijn als je eenns een inhoudelijke reactie plaatst en inhoudelijk reageert.

      Als je een rotbek zoekt adviseer ik de spiegel dom adept

  3. StemPzeweg

   Ik denk dat de verontwaardingen en verwijten die er op dit moment gaande is tegenover Hugo de Jonge zwaar worden onderschat dat het uitsluitend van de wappies vandaan komt die tegen vaccineren zijn. Ik denk namelijk dat het veel breder is

  4. Nostradamus

   Behalve dat je zelf een idioot bent kom ik die bewering minder vaak tegen dan de bewering dat iedereen vaccineren de grote verlossing is.
   Vaccineren is goed voor de kwetsbaren. Gezonde mensen hoeven niet gevaccineerd. Ga i.i.g. investeren in de zorg en zorg dat je op een nieuwe uitbraak voorbereid bent.
   En geef die vaccinaties aan de kwetsbaren in arme landen. Grotere kans dat dan wel de zogenaamde pandemie snel voorbij is.

   1. vlekkenoplosser

    applaus , het is wat het is.

    Vaccinatie had als doel de kwetsbare en risico groepen te beschermen
    Iedereen vaccineren is vaccinatiefascisme en een groot risico voor de volksgezondheid want niemand kent de lange termijn effecten van deze nieuwe techniek die voor het eerst wordt toegepast.

    de domme decadente strónt vlé®k spreekt nu plotseling over groepsimmuniteit terwijl groepsimmuniteit moet komen uit besmette mensen wat niet meer besmet zijn.

    Zo wauwelen vaccinatiewappies en gooien alles door elkaar

   2. Emile Takma

    Vaccineren is ook noodzakelijk voor niet-kwetsbaren omdat het virus anders kan blijven rondgaan en nieuwe varianten kan ontwikkelen. Het gevolg van een onvolledig vaccinatie van de bevolking is dat een deel van de jongeren ziek wordt of long-Covid oploopt en dat ze ongevaccineerden en kwetsbaren met een verminderd immuunsysteem besmetten die alsnog op de IC belanden.

    Als we niet een vaccinatiegraad tot ferm boven de 80% realiseren blijven we last houden van Corona. Het is zowel onbegrijpelijk als asociaal dat er mensen zijn die deze feiten stug blijven ontkennen.

    1. Nostradamus

     Dat kan ook nog steeds bij gevaccineren. Al helemaal omdat je in een scheinveiligheid leeft en meer ‘mag’ dan een jood in iNazi Duitsland of een negroïde in Zuid-Afrika.

     1. Emile Takma

      Je begint te ontsporen, Nostra, waarschijnlijk vanwege gebrek aan argumenten.

      En let een beetje op je Nederlands, dit komt erg kinderlijk over.

     2. Nostradamus

      Ik kan alleen maar om jou lachen, clown |o)

     3. vlekkenoplosser

      de strónt vlé®k begint meer dan zielig te worden. Wordt door iedereen de oren gewassen en kan op geen enkel dossier de inhoudelijke discussie aan, op argumenten gaat ie ten onder en blijft fake nieuws verkondigen.

      De vaccinatiegraad is niet van toepassing bij corona stomme hond net zo min als groepsimmuniteit. Overigens vindt groepsimmuniteit plaats door de “genezing” van besmette mensen. een vaccin verzorgt geen groepsimmuniteit domme jongen

      De vaccinatie ronde was bedoeld om risico groepen te ebschermen. Het vaccineren van de hele wereld kwam pas in beeld na de bouw van 7 fabrieken door meneer gates strónt vlé®k. Het was helemaal niet de bedoeling om iedereen te vaccineren strónt vlé®k

      Follow the money en ontdek de hoax corona domme jongen !

     4. Rood

      Aldus taalnazi en de narcistische psychopaat Willem Van Velenamen.

    2. ElGuapo

     Bloed geven red levens.
     Geen bloed geven is geen moord.

    3. usb3.0

     “Vaccineren is ook noodzakelijk voor niet-kwetsbaren”

     Nee dat is niet noodzakelijk, je praat echt strönt en schandalig over anderen die uit vrije wil zich niet laten onderwerpen aan een experimenteel vaccin

  5. vlekkenoplosser

   Op dit blog beweren idioten dat corona een status A virus is en vaccinatie nodig. Die asociale mentaliteit is in belangrijke mate de oorzaak voor de aangescherpte maatregelen.

   De minister verantwoordelijk voor het achterlijke beleid van een semi verplichte vaccinatie en een testmaatschappij is derhalve verantwoordlijk voor dit achterlijke beleid strónt vlé®k

   makkelijker kan ik het niet maken wel leuker strónt vlé®k

   Ga straks je derde en vierde prikje maar halen volidioot

   1. Van der Scheur

    Je hoeft dit blog ook maar na te lezen om bij onder anderen een vlekoplosser terecht te komen, waar meteen het niveau zichtbaar wordt. Hoe ongeremd en asociaal kan iemand communiceren. Je ziet het hier.

    1. september

     Ja dat kan je van die vlekkenoplosser verwachten, het is gewoon een debiele imbiciele idioot.Er waren vandaag weer 10345 besmettingen .Dus dat de risiconiveaus zijn opgeschaald ,dat kon dus niet anders

     1. Rood

      “besmettingen”

      Aldus de staatsconformist die heeft gemist dat een positieve test helemaal niets zegt over een besmetting maar wel wordt gebruikt om de cijfers op te krikken zodat het volk weer opgesloten kan worden.

      Opdonderen!

    2. vlekkenoplosser

     inhoudelijk is het scheurtje het eens dat is dan weer erg prettig ! Overigens decadente tróllen genoeg hier je onderscheid je dus niet met je gewauwel scheurtje

  6. Van der Scheur

   Emile, je hebt helemaal gelijk.
   Ik heb in winkels menigeen aangesproken. Mensen die zich niet hielden aan de regels. Het was wel interessant om deze mensen in het echt te ontmoeten. Stuk voor stuk hadden ze een paar zwakke argumenten klaar staan, maar na drie minuten discussie stortte hun betoog iedere keer opnieuw in. De volgende stap was steevast schelden. Mijn conclusie is dat de hardnekkige Corona ontkenners helemaal geen grond hebben om hun Hoaxbewering hard te maken. Ze willen gewoon nergens aan meewerken. Ze willen doen wat ze zelf willen en vooral geen verantwoordelijkheid nemen en met niemand rekening houden. Het waren inderdaad ook allemaal asocialen die zelfs zo ver gingen als bedreiging. Aan de ene kant denk ik dat deze mensen niet meer te redden zijn. Maar aan de andere kant kan ik ze gewoon niet hun gang laten gaan. Ik weiger te accepteren dat een kwaaie minderheid de boel komt verstieren.

   1. Emile Takma

    “Stuk voor stuk hadden ze een paar zwakke argumenten klaar staan, maar na drie minuten discussie stortte hun betoog iedere keer opnieuw in. De volgende stap was steevast schelden.”

    Dat is ook mijn ervaring op dit blog met de zwakbegaafden die menen dat corona een hoax is en vaccinatie onzin dan wel gevaarlijk is.

    1. Rood

     “mijn ervaring”

     Aldus de narcistische psychopaat Willem Van Velenamen.

     1. september

      Hallo Rood ik ben geen Augustus dat is iemand anders die hier niet vaak komt.En ik ben hier echt de enige September en geen alter ego van Van Velenamen.

     2. Emile Takma

      “ik ben hier echt de enige September en geen alter ego van Van Velenamen.”

      En Van Velenamen heeft ook maar één naam.

     3. usb3.0

      waar spebtember komt is tamil ook van de partij

    2. september

     Je hebt helemaal gelijk,vooral wat Rood hier roept,dat is hij zelf hier wat hij hier over je roept.Hij weet niet beter die debiele imbiciele idioot.

     1. Rood

      Aldus augustus de reetkever en alter ego van Willem Van Velenamen

     2. Rood

      Niet vergeten om je gele vlèk nog groter te maken door er flink in te wrijven.

     3. usb3.0

      sebebtemper roept in het ströntpotje

   2. usb3.0

    coronafetisjist scheurtje is het regeltjes type die iedereen ongevraagd gaat vertellen wat ze van hem moeten doen, met types als scheurtje moet je niet in gesprek gaan die moet je gelijk even op hun plek zetten want wie denkt scheurtje dat hij is om te zeggen wat iemand wel en niet moet doen?
    scheurtje spreekt, na uitgebreid te hebben geobserveerd wie een persoon in kwestie is, iemand aan van wie hij kan inschatten dat deze persoon niet veel kennis heeft, mensen aan, scheurtje is natuurlijk nog niet de juiste tegengekomen die wat meer van de materie weten, reken maar dat scheurtje gewoon z’n mondje dichthoudt want dan word hij letterlijk met feiten om zijn oren geslagen en moet hij heel snel z’n keuteltje weer intrekken..
    vaccinatiedrammer scheurtje heeft er geen moeite mee dat er een fascistisch vaccinaziprogramma word opgezet waarbij de vrije keuze van de mens als not done wordt bestempelt.
    We zien hier de ware aard van vaccinatiedrammer scheurtje, scheurtje is die asociale waar hij zijn mondje van vol heeft.
    Dit is het ergste soort, het soort, “gestopte roker die zegt last te hebben van rook”

   3. ElGuapo

    Zou een droom zijn om zo iemand als jij tegen te komen die je de les probeert te lezen. Zou gelijk die scheur dichtnaaien.

    1. vlekkenoplosser

     mooi gesproken , ik ook , domme debielen als scheurtje kennen de wet niet eens en gaan dan iemand met een medische vrijstelling terecht wijzen met een belerend toontje. Vervolgens zijn ze verbaasd als ze aan de kant gezet worden met hun gewauwel

     helaas denken fascisten zoals scheurtje dat ze nog goed werk doen ook

   4. vlekkenoplosser

    scheurtje gaat maar door met zijn decadente gewauwel

    scheurtje noemt anderen meningen graag asocialen.
    scheurtje heeft enkel geen enkel argument om die andere meningen met feiten te ontkrachten. Scheurtje had in 40-45 tot een groep behoort die na de oorlog door de bevolking getrakteerd was op pek en veren. Scheurtje is een kwaaie minderheid en zoekt steun bij de strónt vlé®k.

    Dat kan 2 dingen betekenen,

    1 , scheurtje is een nieuwe nick van de strónt vlé®k of malle pietje, of
    2 scheurtje is inhoudelijk niet sterk genoeg zijn gewauwel feitelijk te onderbouwen.

    Het gezeur van scheurtje wordt wat eentonig en medelij verwekkend

  7. Mistgabel

   Wat noemt u dan 0,15%?

   Dat kwartje valt nog steeds niet bij u.

 4. 56RdK

  Vrijheid? Ja, dat zouden al die Coronagevallen die nu al maanden aan het revalideren zijn ook zo dolgraag willen hebben! Of al dat verplegend personeel dat nu op hun tanden lopen!

  1. Emile Takma

   Juist.

  2. Cootje

   Op hun handen lopen . Een beschaafd land waar de burgers zoveel belasting betalen direct en indirect zou voldoende mensen in dienst moeten hebben , maar net als bij het rechtssysteem de openbare orde handhaving zijn ziekenhuizen en verplegers wegbezuinigt onder 10 jaar Rutte , ons geld ging naar de immigratie , de liefde voor zuid Europa, naar Brussel, en na de waardevermindering monopolie geld gecreëerd door de ECB om de dieven in zuid Europa te ondersteunen , op hun handen lopen voor een fooi is niet erg motiverend en zie het resultaat

  3. vlekkenoplosser

   waarom loopt het personeel op zijn tandvlees ? de bezuinigingen van 10 jaar rutte

   enig idee hoe lang een revalidatie van influenza duurt na een forse longontsteking ? praat gewoon de volidioten maar na en trek je niets aan van de feiten

   4 miljoen doden in 1,5 jaar op 7700 miljoen mensen , een stevig griepje dus waarvan akte.

  4. vlekkenoplosser

   hoeveel long covid gevallen kennen we inmiddels ?

 5. Cootje

  Gisten top tolk shows gezien nieuws uur , Humberto , op 1 , de hele meute virologen en nog veel leuker de vvd stemmers en achterban de horeca ondernemers met hun wel eenzijdige huilie huilie verhaal, verbouwereerd ,teleurgesteld ,achterbaks , maar wel met volle verstand op onze Pinokkio gestemd , dus echt veel medelijden hoeven we niet te hebben , en ze kunnen er vertrouwen in hebben de vijfde golf komt ook , dus nog wat tranen bewaren , en de volgende keer niet op een leugenaar stemmen

  1. Brenda Welsh

   Cootje, er is geen ‘betere’ . Hier binnen DDS heeft nog niemand een naam kunnen produceren als vervanger voor Rutte.

   1. vlekkenoplosser

    Als je niet wilt horen kan je dat makkelijk volhouden strónt vlé®k

   2. AS210854

    Moet je beter lezen Brenda.

    1. Pauline Kummer

     Ik wil het ook weten, net als de rest van Nederland. Zelfs DDS denk ik, vermoed ik.

 6. Cootje

  Nu nog even wachten op zuid Europa , dat zijn hele betrouwbare landen als er midden in het toeristen seizoen de pleuris uitbreekt , want ze weten de noordelijke landen / provincies / gaan niet voor de tweede keer lappen daar is geen draagvlak voor , dus hun cijfers zullen wel gemanipuleerd worden zo dat in het najaar de bezoekers het thuis mogen uitzoeken

 7. 56RdK

  De Jonge en zijn maat Rutte hebben de druk van organisaties en bedrijven laten prevaleren boven het gezond verstand. “Dansen met Jansen”, hahhahaha.
  Nu zit veel volk als gevolg, ook nog verplicht locatie gebonden, te happen naar zuurstof.
  Maar vrijheid, hé Michael, vrijgheid ….

  1. Monty

   ”boven het gezond verstand.”

   Het volk heeft zelf zeker geen gezond verstand.

   1. Nostradamus

    Monty denkt dat hij elite is.

  2. StemPzeweg

   Rutte en De Jonge kozen voor populisme boven verstand

   1. AS210854

    Denk voor het eerste, want aan het tweede twijfel ik ten zeerste .

 8. Vrijedenkert

  Dit virus en ook nieuwe stammen zijn nu gewoon onderdeel van de samenleving die niet meer weggaan en zich gewoon blijven verspreiden dus gewoon permanent zijn geworden!
  De beste vaccins bieden ruim 90% bescherming tegen normale variant en ruim 80% bescherming tegen D-variant andere minder, dus het virus zal zich altijd kunnen blijven verspreiden bij 10 tot 20% van gevaccineerden en ongevaccineerden dus niet meer te stoppen…
  Massaal vaccineren om mensen te beschermen tegen ernstige vormen van Covid en massale ziekenhuisopname is prima, vaccineren om verspreiding tegen te gaan is een allang gepasseerd station en water naar de zee dragen.
  Verspreiding is niet meer te stoppen dat is allang aangetoond in Israël en het Verenigd-Koninkrijk dus stop met verboden en beperkende maatregelen en verander beleid door in te zetten op maximale bescherming en schroef het vaccineren nog verder op!
  Al het andere is in dit stadium zinloos.

  1. september

   Daar ben ik het helemaal mee eens.Vandaag waren er trouwens 10345 nieuwe besmettingen het hoogste aantal dit jaar. Maar dit zullen vooral niet gevaccineerden jongeren zijn,maar op de IC liggen nog maar 82.

   1. Rood

    “besmettingen”

    Hahahaha, belachelijke conformist.

   2. vlekkenoplosser

    hoeveel van die 10.345 besmettingen liggen in het ziekenhuis of I.C ?

    Gelukkig zijn de ziekenhuizen leeg en kan je daarmee vast stellen dat de meeste mensen inmiddels anti stoffen hebben. De groeps immuniteit stijgt razend snel. Geen vaccin voor nodig !

 9. Mistgabel

  Er zijn gewoon veel meer testen omdat het moet als men op vakantie wilt.
  De testen geven meer besmettingen aan bij de jeugd die er verder amper last van hebben. 0 op de IC.

  Gisteren verteld van dochter met 3 vriendinnen uit Mallorca.
  2 niet en 2 wel op corona getest.
  De 2 meiden die wel getest zijn op corona zijn verbaasd omdat ze totaal helemaal nergens last van hebben.

  Dus zeg het maar.

  1. usb3.0

   P©r test?

   1. usb3.0

    Maar voordat we het over “besmettingen gaan hebben moet iedereen eerst even dit zien.

    h**ps://www.youtube.com/watch?v=Xv2ktaXZOBk&feature=youtu.be

    Hierin word duidelijk gemaakt dat (de P©R-test is aangepast) cycli (Een cyclus is een zichzelf herhalend proces of een afzonderlijke periode in een proces.) verhoogd zijn van 30 naar minimaal 35 waar de wetenschap altijd 30 cycli aanhoudt.
    Dit doen ze niet om uit te sluiten maar juist om aan te kunnen tonen en soms gaan ze zelfs naar 40/50 cycli om dit te doen, logisch dat de zogenaamde “besmettingen” stijgen.

    1 cycli begint bij 1-2-4-8-16-32 enz enz als men dit 30 x doet dan heb je wetenschappelijk aangetoond, wat men doet is de radius zo heftig vergroten dat het bijna onmogelijk is om geen “ziektes” te kunnen traceren…met andere woorden de p©r test wordt zo aangepast dat de “besmettingen” door het plafond knallen.

    Daarnaast hebben ze het onderzoek verlaagd naar het vinden van 3 stukjes naar 1 stukje, dussss.

    1. september

     We zullen het dus maar afwachten hoeveel er de komende dagen komen.

     1. usb3.0

      Je snapt er geen reet van wat hier staat..

     2. EvertB

      De verwachtingen zijn somber. Onlangs las ik dat de Delta-variant 70 procent besmettelijker is dan het originele coronavirus.

     3. usb3.0

      Maar ze weten het niet zeker zeker, ze dachten namelijk ook dat de Britse variant miljoenen doden zouden kosten….

     4. Emile Takma

      @EvertB, die veel hogere besmettelijkheid is vooral een ramp voor landen waar de vaccinatiegraad laag is. Vooral voor Afrika en delen van Azië en Zuid Amerika dreigt een ramp.

      In onze streken zal de schade wel meevallen, de vaccins bieden tot nu toe goede bescherming tegen alle varianten.

     5. Rood

      Aldus bloedzuiger en sadist Willem Van Velenamen

     6. usb3.0

      “die veel hogere besmettelijkheid is vooral een ramp voor landen waar de vaccinatiegraad laag is”

      Over lülkoek gesproken, tamil is een angstprediker een coronabesmettingsfetisjist die z’n broekje vol pïst als het corona journaal weer voorbij komt, bewust naïeve tamil blijft halsstarrig vasthouden aan de leugens die hem ter ore komen….

     7. usb3.0

      h**ps://www.youtube.com/watch?v=rtVTDNd5DsM

      Een feitelijke relaas van het milde virusje corona

     8. Rood

      @USB: “tamil is een angstprediker een coronabesmettingsfetisjist”

      Maar Van Velenamen is natuurlijk ook gewoon een psychopaat en een vunzige leugenaar.

     9. usb3.0

      “Maar Van Velenamen is natuurlijk ook gewoon een psychopaat en een vunzige leugenaar.”

      Dat is correct en tevens juist

 10. Mistgabel

  Denkt u na gevaccineerd te zijn weer volop in het leven te kunnen gaan staan, komt u nu bedrogen uit.

  Dan geven we de ongevaccineerde maar de schuld.
  Dus is het wachten dat je buren je gaat verlinken en misschien wel razzia’s om die verdomde eigenwijze ongevaccineerde op te gaan pakken.

  Manmanman en dat voor 0,15%

  1. usb3.0

   Weet je wat zo mooi is, echt heel veel mensen laten zich niet vaccineren, en 20% is echt aan de lage kant hoor…

  2. Emile Takma

   Mistgabel voorziet razzia’s en Nostradamus meent als ongevaccineerde nog minder rechten te hebben dat de Joden in de Tweede Wereldoorlog.

   Ik begin te vermoeden dat het weigeren van vaccinatie tot totale krankzinnigheid leidt.

   1. usb3.0

    “weigeren van vaccinatie”

    Wat een rare redenatie, men heeft een vrije wil en is vrij om te kiezen ja dan de nee.

    1. Mr.blauw.sky

     Je hebt alle vrijheid in dit land om dit vaccin te weigeren ..Wat begrijp je niet aan de Nederlandse taal
     USSpleetje..

     1. usb3.0

      De stelling “weigeren van vaccinatie” is ridicuul, het is tevens asociaal om een experimentele gen-therapie op te dringen aan de bevolking..

     2. Rood

      Blauwluchtje is een bruine ridder van Willem, net als augustus.

     3. Mr.blauw.sky

      Aldus laf Fascalletje Rood die zelf een bruinriddertje van het oroemruchte poep-duo-tje van de eerste categorie is ..
      jammer dat hij de ‘guts’ mist om dat er bij te vertellen ..

     4. Rood

      Aldus Willem Van Velenamen

    2. Dwight Tralee

     Ook de uitbater van een club die simpelweg stelt: wij hebben het recht service te weigeren (toegang) aan een ieder die naar onze mening daarvoor in aanmerking komt. De ongevaccineerde heeft niets te eisen. Tel uw verdienste.

     1. usb3.0

      Dat noemen ze medische discriminatie dwight

     2. Pauline Kummer

      @usb3.0 als het om TBC zou gaan ? Zou dat verschil maken, in zoverre dat u het correct zou vinden?

     3. usb3.0

      “als”

      Niemand is in de positie om je medisch dossier in te zien, dit is namelijk medisch geheim, wat begrijp jij hier niet aan?

     4. Vanduinen

      Usb3.0 over medisch dossier. Dit is hier niet van toepassing. Slechts een vaccinatie bewijs volstaat. En dan alleen aangaande het Corona virus. Het is niet zo moeilijk.

     5. Rood

      @USB: Heb je ze gezien? Willem Van Velenamen:

      Kummer
      Tralee
      Vanduinen

     6. usb3.0

      “over medisch dossier. Dit is hier niet van toepassing. Slechts een vaccinatie bewijs volstaat”

      Jazeker wel, domoor, ook dat valt onder medisch geheim, wat begrijp jij daar niet aan, en wie ben jij om mij te vragen of ik wel of niet ben gevaccineerd! precies niet gekwalificeerd…
      vendjunen is helemaal in to the verplichte test/fuckcinatie samenleving

     7. usb3.0

      “Heb je ze gezien? Willem Van Velenamen:

      Kummer
      Tralee
      Vanduinen”

      Yep, uit die zelfde houtje gesneden

   2. Mistgabel

    En u voorziet helemaal niets.
    Het is bekend dat virussen muteren en niks bijzonders is.

    Zit u dan met uw prikkie.

    1. Emile Takma

     Dat is correct, mestvork, en de kans op mutatie is groter als het virus vrij kan rond razen, zoals je nu ziet in Brazilië en India en waar niet toevallig de recente mutaties ook zijn ontstaan.
     Voorlopig zijn de vaccins er goed tegen bestand maar op enig moment bezwijkt die beschermende muur.
     Positief is wel dat met name door de nieuwe RNA-techniek men bij de ontwikkeling van vaccins snel kan inspelen op gevaarlijke varianten.

     1. Mistgabel

      Dat gevaarlijke gebeurt maar zelden meneer Takma.

      Wordt het virus nu gevaarlijker?

      Belangrijker is dus de vraag of het coronavirus gevaarlijker wordt als het muteert. Viroloog Koopmans: “Het gedrag van het virus kan veranderen, dat weten we. Maar we zien op dit moment niet dat dat gebeurt. We zien dus niet dat het virus gevaarlijker wordt op dit moment.” Daarnaast geeft het RIVM aan dat ze ‘gelukkig niet vaak zien dat een virus gevaarlijker wordt als het muteert’.

     2. Mistgabel

      Hier heb ik wat leesvoer voor u.
      Een groep van meer dan 1500 artsen.

      h*tps://artsencollectief.nl/

     3. Rood

      Aldus Willem Van Velenamen, fukker, narcist en psychopaat.

     4. Rood

      In gesprek gaan met Willem Van Velenamen is zonde van je energie. De aandoenlijke vindt hier zeven dagen per week en veertien uur per dag manieren om zijn drek te spuien, vooral omdat er mensen zijn die met hem in gesprek gaan.

      De afgelopen 15 jaar en talloze bans hebben bewezen dat dit volstrekt kansloos is, de aandoenlijke gaat gebukt onder psychische en ongeneeslijke aandoeningen. Zonde om daar tijd aan te besteden, zelfs de doktoren hebben het opgegeven.

     5. Emile Takma

      Ook dit is correct, Mestvork, de mutaties van virussen leiden vaker niet dan wel tot groter gevaar. De mutaties kunnen leiden tot een grotere besmettelijkheid, en daar hadden we bij de Britse, Delta- en P1/p2 (Manaus) varianten mee te maken. Die leiden niet tot een ernstiger ziektebeeld maar door de grotere aantallen besmettingen wel tot meer zieken en doden.
      Een variant met een ernstiger ziektebeeld dook nog niet op en virologen achten die kans ook niet groot. Wel kunnen varianten ontstaan die de vaccinatie kunnen omzeilen. Dat is wel griezelig.

     6. Rood

      Willem Van Velenamen zaait opzettelijk onrust door mensen tegen de haren in te strijken. Willem geeft zijn mening op een (politiek) forum en die mening conflicteert voortdurend met de mening van de meerderheid van de gebruikers.

     7. Mistgabel

      Nou, had voor u een heel verhaal, maar kwam op de een of andere manier niet door.

      Alles weg.
      Om het hele verhaal nog een keer…

     8. usb3.0

      “De mutaties kunnen leiden”
      “Wel kunnen varianten ontstaan die de vaccinatie kunnen omzeilen.”

      Wat een onzin kraamt tamil hier uit

     9. usb3.0

      Altijd even ctrl a ctrl c doen voordat je plaatst

     10. usb3.0

      tamil houdt heel bewust de vaccinatiedoden even buiten beschouwing

 11. Mistgabel

  usb 3.0

  Bedankt.

  1. usb3.0

   👍

 12. Tepelkloofje

  Het volk begint te morren, en dus worden de duimschroeven weer aangedraaid.

  Corona stopt als het volk (jij dus) nee zegt:
  nee tegen de fascistische maatregelen;
  nee tegen de gedwongen injecties met iets wat helemaal geen vaccin blijkt te zijn;
  nee tegen de globalisten.

  Stop corona: zeg nee – alleen samen krijgen we corona er onder.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.