De gevolgen van psychologische oorlogsvoering: met je ecodepressie naar de klimaatpsycholoog

Het is ongekend wat de mensheid de afgelopen jaren is aangedaan. Tegenwoordig hebben we het vooral over corona, natuurlijk, maar dat is niet het enige onderwerp waarmee we bewust worden bang gemaakt door de boven-ons-gestelden. Wat te denken van het klimaat? Het is nu al zo erg dat er daadwerkelijk mensen zijn met een “ecodepressie” en die zich dan laten behandelen door een “klimaatpsycholoog.” 

Als je wilt weten hoe misdadig het is wat de mensen wordt aangedaan met betrekking tot klimaatverandering, dan hoef je alleen maar even dit dystopische verhaal te lezen op de website van de Volkskrant. Het onderwerp? Mensen die zo gebukt gaan onder de niet-bestaande klimaatcrisis – en die daar zo angstig en depressief van worden – dat hun dagelijkse leven eronder lijdt. Hierdoor moeten ze in therapie… en dat kunnen ze tegenwoordig doen bij… een klimaatpsycholoog.

Nee dat is geen grap.

“Ik was pas bevallen van mijn tweede kind toen de urgentie van het probleem keihard bij me binnenkwam’, zegt Anne Roosendaal (30, arts) tegen de krant. ‘Toen dacht ik: wacht eens even, de klimaatverandering zal niet alleen een ramp zijn voor de toekomst van mijn kinderen, die ramp voltrekt zich nú.”

“Er zijn dagen dat ik er vreselijk somber en moedeloos van word en altijd sluimert er een gevoel van chronische stress. Het lastige is dat het bijna onmogelijk is met deze angst om te gaan. Bij andere angsten zal een psycholoog je aanraden om je gedachten uit te dagen, om jezelf af te vragen: hoe reëel is de kans dat anderen me uitlachen, bij bijvoorbeeld een sociale fobie. Maar deze angst ís reëel, dat blijkt nu wel. Dat is juist zo wanhopig makend.”

Nee gek, die angst is niet reëel. Het is nep-angst. Het is een angst die jou is aangepraat door ronduit dictatoriale politici (die klimaat een geweldige manier vinden om de staatsmacht te vergroten) en door radicaal-linkse journalisten (die klimaat een geweldige manier vinden om hun socialistische heilstaat te creëren). De idee dat “de overstromingen in Limburg door klimaatverandering komen” is compleet gestoord.

Maar goed, dat ziet zo’n vrouw dus niet. En nee, ze staat niet alleen. Goddank zijn er niet heel veel “ecodepressievelingen” in Nederland, maar ze zijn er wél. Uit eigen omgeving weet ik dat dit zeker onder jongeren (lees: kinderen!) speelt. Misschien dat ze niet daadwerkelijk “depressief” zijn, maar het zit ze wel degelijk enorm dwars en ze zijn wel echt bang. Doodsbang zelfs.

Niet omdat de wereld daadwerkelijk vergaat of iets dergelijks, maar omdat ze dag in, dag uit geconfronteerd worden met misselijkmakende “end of times” propaganda van de media en politici.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Natuurlijk, we kunnen lachen om mevrouw de arts die helemaal doorgedraaid is. Maar er is niets grappigs aan. Eigenlijk is het heel zielig, en vanuit de propagandisten die mensen dit aandoen is het niets meer of minder dan misdadig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Abraham50

  Beukman

 2. Dirk Jansen

  De reclame van V@ttenfall op de radio;

  Een kind vraagt aan zijn ouder; What’s happening?
  Waarop een ‘deskundige’ (leraar) vervolgens klimaatverschijselen, gerelateerd aan een warme periode neerzet als een probleem veroorzaakt door menselijk handelen.
  Helaas ben ik (en velen met mij) niet deskundig genoeg om menselijk handelen hier de schuld van te geven, dat doet voor mijn punt ook even niet ter zake. Waar het mij om gaat is dat kinderen gebruikt worden voor het aanwakkeren van angst. Wie angst zaait zal angst oogsten, en dan over de rug van kinderen die net pas weten hoe ze hun veters moeten strikken. Dit is toch wel zo onethisch dat je alleen hierom al over zou moeten stappen indien je klant bent bij V@ttenfall.
  En in dit geval zou je van een arts nota bene toch moeten kunnen verwachten dat ze iets sterker in haar schoenen zou staan. Ipv te jammeren neem je lekker een paar zonnepanelen. Kan mevrouw de wereld weer even aan.

  1. Jan Heyn

   Die V@ttenfall reclame is inderdaad wel het dieptepunt van de afgelopen decennia.
   Net alsof kinderen van die leeftijd werkelijk voor de krantenkiosk gaan staan vragen ‘mom what’s happening’, over het klimaat. Terwijl niemand ook maar iets van die 0,3° zogenaamde ‘opwarming’ in de afgelopen 140 jaar merkt.

  2. Emile Takma

   “Het is ongekend wat de mensheid de afgelopen jaren is aangedaan.”

   Dat deden de mensen zichzelf dan aan. Het is heel eenvoudig de politici die het klimaatbeleid en het coronabeleid ontwierpen en uitvoeren in vrije verkiezingen weg te stemmen en te kiezen voor de politici die zowel klimaat als corona beschouwen als een hoax.

   De kans dat dit gebeurt is echter klein. De reden is dat dit beleid door het overgrote deel van de bevolking wordt begrepen en gesteund.

  3. Emile Takma

   “Waar het mij om gaat is dat kinderen gebruikt worden voor het aanwakkeren van angst.”

   Dat lijkt me niet, de kinderen worden eerlijk voorgelicht over wetenschappelijk vastgestelde feiten.

   1. Jan Heyn

    Wetenschappelijke feiten zeggen dat er nog geen 0,3 graden opwarming in de afgelopen 140 jaar is geweest en dat we net uit de kleine ijstijd komen.
    De mens de schuld geven van die 0,3 graden heeft niets met wetenschap van doen. Domme tak.

   2. Dirk Jansen

    Dat lijkt mij wel. Om de simpele reden dat een deel van de kinderen blijkbaar angstig is voor het einde van de wereld, door klimaatverandering. Terwijl klimaatverandering al miljoenen jaren plaatsvindt. Kinderen gebruiken voor winst (daar draait het bij V@ttenfall namelijk om) is zeer onethisch. Überhaupt kinderen betrekken bij problemen en oplossingen, die niet in de privésfeer liggen, is net zo logisch als een kind stemrecht geven. Doen we toch ook niet?

   3. usb3.0

    Kinderen worden geïndoctrineerd tamil, maar daar weet jij alles van natuurlijk, vuns!

   4. Wally

    Eerlijk voorgelicht, maar dan wel door mensen die toevallig nét deze klimaatleuterij ondersteunen……
    T is net de npo zeg maar, ook zo ‘onafhankelijk’

 3. Jan Heyn

  Waar een mens al niet depressief van kan worden…
  Als je tegenwoordig boe tegen de jongere generaties roept rennen ze jankend naar de safe-space en als je dat nog een keer doet hebben ze een zieleknijper nodig.
  Dat noemen we de rubber tegel generaties.

 4. Emile Takma

  “Het is ongekend wat de mensheid de afgelopen jaren is aangedaan.”

  Dat deden de mensen zichzelf dan aan. Het is heel eenvoudig de politici die het klimaatbeleid en het coronabeleid ontwierpen en uitvoeren in vrije verkiezingen weg te stemmen en te kiezen voor de politici die zowel klimaat als corona beschouwen als een hoax.

  De kans dat dit gebeurt is echter klein. De reden is dat dit beleid door het overgrote deel van de bevolking wordt begrepen en gesteund.

  1. usb3.0

   “de politici die het klimaatbeleid en het coronabeleid ontwierpen”

   Nee tamil, die klimaat en coronacrisis ontwierpen..

   “De reden is dat dit beleid door het overgrote deel van de bevolking wordt begrepen en gesteund.”

   Dit lieg jij, het wordt door de strot gedrukt en er is absoluut geen draagvlak…

 5. Echtepleb

  We komen vanzelf in een tijdperk aan waar we weer moeten kijken hoe we aan eten komen omdat de boeren weg zijn. Hoe we het veilig houden, omdat de politie alleen nog maar foei gesprekken houd met criminelen. En hoe we van A Naar B komen zonder benzine of met een lege accu en een gejatte fiets. Ga ik gewoon ergens anders wonen, kijken of er een of andere sukkel 5 miljoen wil geven voor mijn huisje. Afrika is tegen die tijd leeg, of Marokko. Daar zitten ze vast te wachten op een tandarts of ic arts

  1. Emile Takma

   “Ga ik gewoon ergens anders wonen”

   Wat jammer dat je Nederland gaat verlaten, Echtepleb. Kerels zoals jij vormen de fine fleur der natie.

   Blijf alsjeblieft!

   1. Xyz1234

    Wat is uw bijdrage aan de maatschappij eigenlijk?

 6. RvdBe

  Willem Alexander heeft er in elk geval geen last van, vliegt vanuit zn vakantieadres in Griekenland ff naar Nederland op en neer om een lintje door te knippen voor de Olympische spelen.

 7. Xyz1234

  Het is staatsterreur. Niets meer en niets minder. Coronabeleid, zelfde laken een pak.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.